reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

O matko, zgon po antytabsach? :szok:

Ja też nie praktykuję tej formy antykoncpecji, nigdy nie brałam chemii i brać nie będę.

Dobra zaza, spadamy dalej pracować, co? :-p

reklama
O matko, zgon po antytabsach? :szok:

Ja też nie praktykuję tej formy antykoncpecji, nigdy nie brałam chemii i brać nie będę.

nooo, niestety. Na ulotkach są zawsze napisane w skutkach ubocznych problemy z krążeniem ,zatory itp. i ja w pracy też miałam młode dziewczyny po udarach, właśnie przez branie tabsów. Mi się przecież migreny z aurą zaczęły od tabsów, a aura to nic innego, jak problemy krążeniowe. Dlatego dziewczyny, jeśli nie bierzecie tabsów ze względów zdrowotnych, to ja bym się na Waszym miejscu zastanowiła.

Rysica - :)

Ostatnia edycja:
Kasia. natka gratuluje zebolka :)

Munka wcale nie zazdroszcze przespanej nocy ;-)

Iwon slodko z Kornelem :)

Aga slicznie sie ciagnie do wstawania.

Ugh z tymi tabletkami to szok :no: Ja bralam przez pare lat(Harmonet), teraz juz nie bede. Boje sie, ze znow zaczne wode zatrzymywac itd. A tak w ramach ciekawostki: moja kolezanka po porodzie (w marcu) miala okresy co dwa tygodnie przez dwa tygodnie. Poszla tu w Uk do lekarza, zrobil jej cytologie i powiedzial, ze jak wszystko bedzie ok to on proponuje implant albo tabletki :no: Nie ma to jak poznac przyczyne ... Najlepiej bez sprawdzenia dac hormony. "A moze pomoze".

Hi!

Moje dziecko przechodzi samą siebie! W nocy pobudki co 2h z płaczem, nie mam już sił, aaaaaaaaaaaaaaa! No i jak ją wykąpiemy idzie w kimę i wstaje po 1-2h wyspana i chce się bawić :sorry2:. Cały czas chce być na rękach i na wszystko reaguje płaczem i nie wiem czy to przez chorobę czy przez zęby czy przez jeszcze co innego, ehm :(

Też kiedyś brałam diane (trochę z musu):shocked2:, a teraz uważam, że nie ma co się faszerować bez potrzeby. U mnie koleżanka z pracy miała zapalenie żył przez tabsy.

Muńka - powtórzyliśmy dziś badanie, niby nie jest źle ale leukocytów trochę ma za dużo :-(

Muńka - a propo tabsów, ja biorę Midiana czyli polski odpowiednik Yasminu, ale się po nich bardzo dobrze czuję, jak nie biorę to mam straszne comiesięczne krwawienia i przez to bardzo często anemię, bo ja bardzo źle przyswajam żelazo... Więc dla mnie to ratunek...
:)

Niespodzianka - raczej większość lekarzy właśnie tak podchodzi do hormonów. Po prostu zapisują i tyle. Ja mam bardzo fajną panią ginekolog i rewelacyjnie mnie prowadzi, ale raz mnie wkurzyła, bo na bóle okresowe zapisała hormony, mówiąc, że teraz są tak małe dawki hormonów, że nie powinnam mieć migren. Po 3 dniach brania miałam w ciągu tygodnia dwie migreny z aurą...Odstawiłam na zawsze!!

Hi!

Moje dziecko przechodzi samą siebie! W nocy pobudki co 2h z płaczem, nie mam już sił, aaaaaaaaaaaaaaa! No i jak ją wykąpiemy idzie w kimę i wstaje po 1-2h wyspana i chce się bawić :sorry2:. Cały czas chce być na rękach i na wszystko reaguje płaczem i nie wiem czy to przez chorobę czy przez zęby czy przez jeszcze co innego, ehm :(

Też kiedyś brałam diane (trochę z musu):shocked2:, a teraz uważam, że nie ma co się faszerować bez potrzeby. U mnie koleżanka z pracy miała zapalenie żył przez tabsy.

Muńka - powtórzyliśmy dziś badanie, niby nie jest źle ale leukocytów trochę ma za dużo :-(

Nooo, moja siorka brała diane w celu leczniczym, więc nie miała wyjścia, choć i tak pewnie za długo. Na szczęście teraz już ma swojego wyczekiwanego szkraba:-)

to niedobrze z tymi leukocytami....idziecie do lekarza?

A te pobudki to raczej przez zęby. Gabi zanim wyszła pierwsza jedynka, to tez takie akcje robiła. Teraz ząbale wychodzą chyba szybciej i ma gorsze 3-4 noce, a potem kilka ładnie przespanych. Na widoku powoli druga dolne jedynka i od razu nocki lepsze.

Muńka zobaczymy co dziś wyjdzie no i pewnie jak podobnie to pójdziemy, chociaż kurcze Leni bierze furaginę cały czas więc powinno być ok..Chyba muszę zmienić laboratorium :sorry2:

A zęby mhm, przy dolnych nie robiła takich akcji jak teraz, no i górna jedna już wyszła a poprawy brak :-(

reklama
Do góry