reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
dzień dobry :-)
dziś mam już lepszy nastrój bo wczoraj to tylko się wam wygadałam i zniknęłam :sorry2:

Kasia u nas też z kasą lipa ostatnio, chyba te małe czerwcowe skarbonki ta kasę pożerają ;)
a tabletki bierzesz? bo może to od tabletek te plamienia

no moja skarbonka pożera i to do dna :baffled: a tabletki biorę jeszcze te co można przy karmieniu i niby przy nich jest taka mozliwość :dry:
Witamy ząbalka:-)
A byłaś u ginekologa z tymi problemami okresowymi??
:cool2: dzięki a u gina byłam w zeszłym tygodniu i tak niby może być przy tabletkach które biorę... ale ile można :dry:

Kasia.natka - gnaj do gina bo to średnio normalne aby okres/plamienie trwał miesiąc.
Ja też mam jakiś dziwny i może we wtorek uda mi się pojechać do lekarza bo przecież masakra jakaś jest.

.
no właśnie byłam i ze względu na tabletki które biorę (te które można przy karmieniu) to może tak być i jest ok ale ja mam już dość więc czekam do końca opakowania i przechodzę na zwykłe :-p

MsMickey
&&& za cystografię &&&

no i skoro mówicie że już mogę to oficjalnie ogłaszam i chwalę się - MAMY ZĄBKA! :happy2:

Hasło do zmiany uzebienia na suwaczku

:-D

Iwon- veeeery sweeeet:tak::-) az chce sie robic rodzenstwo dla mlodej :-p

Kasia-natka- gratuluje oficjalnego zabka :tak: to chyba tylko moja bezzebna :dry:

Warszawianki ale Wam zazdroszcze :sorry2: no nic zostaje mi tylko pocieszyc sie polska playgrupa dzisiaj :-)

A mojej oficjalne pierwsze slowo to BABA :dry: nie mama, nie tata :dry:

Słuchajcie dzisiaj rano myślałam, że pęknę ze śmiechu - wzięłam Monikę z łóżeczka, przewinęłam, położyłam koło męża, powiedziałam "masz córę obok, pilnuj żeby nie spadła" i poszłam robić mleko. Wchodzę do pokoju a tam R nachylony w stronę Moni a ona oparta na ręku w jego stronę, obydwoje się uśmiechają, mąż jak mnie zobaczył to do niej powiedział "uwaga mama idzie" a ona... zaczęła się motać i energicznie odwracać głowę to na mnie to na męża jakby się ją na gorącym uczynku złapało i jakby miała coś na sumieniu i nie wiedziała czy ma całkiem usiąść czy się położyć aż w końcu padła na poduszki i zaczęła się śmiać z tak niewinną minką :-D że normalnie z mężem zaczęliśmy się z jej reakcji rechotać na cały głos aż Szymka obudziliśmy a potem jeszcze chyba przez pół godziny co chwila któreś z nas parskało śmiechem. Normalnie bomba! :-D:-D:-D Udała się nam córa :-D:-D:-D

idę Was poczytać

Kasia.natka gratuluję ząbka :D

Sunshine - ważne, że też możesz się z mamami spotykać :D playgrupy też fajne :) i gratulacje pierwszego słowa :) ale świadome?

Aylin - dzień dobry :-)

Maćku - bry, bry :-)

Agaundpestka - miłego spotkania :D

Muńka, MsMickey - hehe też o tym myślałam, ale do kina też mnie ciągnęło, ale spoko pójdę z mężem w niedzielę przyszła ;P

Ostatnia edycja:
witam!!!!!!!!!!!!!
piszę pełna obaw, że zostanę przyłapana na BB:-D

A kuku, a kuku, choć nie mam siły już dzisiaj kukać, zbliża się piątek, dostałam @, do tego dieta, przeżywam pierwszy kryzys :confused2:
tulę mocno!!!!!!!!!!!
a z wynikami to nie przesadzaj, limfocyty lubią być podwyższone, a ten magnez to nawet nie żartuj :p

kasia tak może być przy tych jednoskładnikowych tabsach, np Azalii
gratuluję pierwszego zębolka!!!!!!!!!!!!

Sunshine u nas też pierwsze było baba, więc nawet się nie chwaliłam;-):-D a teraz doszło dadadada i czasami tatat i tytyty, aloe i tak najlepsze jest BUBA :)

dziołchy z Wawy zakazuje wam tych kawuś i kin, o!:-p:-p:-p:-p

Ja bym poszła.

a z wynikami to nie przesadzaj, limfocyty lubią być podwyższone, a ten magnez to nawet nie żartuj :p

Dzięki baby :blink: No właśnie poprosiłam o komentarz siostrę mojej kumpeli z pracy, bo jest lekarzem i powiedziała tak jak Ty zaza, że limfocyty bardzo lubią "skakać" u dzieci i wystarczy lekki katar żeby coś było poza normą. A K. jest przecież ostatnio notorycznie kichający. Generalnie powiedziała, że wszystko ok i nie ma powodu do niepokoju :happy2: Uff...

Bry, bry koleżanki :-)

Sunshine baba powiadasz :-D

Rysica no to Wam się poranek udał, lubię takie wesołe chwile w domku :-)

Zaza i jak w pracy, i jak? :-) Mój powrót na pewno wpłynął pozytywnie na higienę umysłu ;) Ciekawa jestem Twoich emocji.

reklama
Nie chwalę swojego dziecka, ale znów noc cała przespana :-D:-D

Tak się zajęła właśnie obrabianiem pudełka od aparatu (które sama sobie ściągnęła z najniższej półki), że zapomniała o głodzie. Ona o tej godzinie już jest zawsze mega głodna:-D Będzie lubiła robić zdjęcia po mamie:tak::tak: Hhehe, młoda już nakarmiona i śpi - widać, że post niedokończony od razu;-)

Jak dla mnie bomba:
środa 19.45 Django.

Tylko obawiam się, ze Muńka może móc rację (tylko na litość boska ne mówcie jej tego;-)) z tym, ze może lepiej po prostu kawa? Będzie też Hatszept i sugerowała to samo (że bardziej będziemy chciały pogadać).

Mamy jeszcze czas na decyzję.
Albo:
w środę na Babyseans w ciągu dnia a wieczorem na całkiem dorosłe ploty???
Babyseans jest też w Warszawie w poniedziałek.

A pod koniec tyg do Mlodaczki (;-)) ?
Z tym to jeszcze będę ustalać moich przyjaciół na konkretne dni to dam znać.

Ja szykuję się do wyjścia nr 2 dziś cystografia.
:-:)-:)-(

Wyniki odebralam wczoraj i na moje oko dobre:
z posiewu hodowla ujemna
ogólny: białko ujemny, przejrzysty, reszta też wygląda dobrze.
Takie głupie laboratorium, że zakresu referencyjnego nie piszą :-(

Miłego dnia:-)

Jak dla mnie, to plan może być taki: środa wieczorkiem spotkanie w Złotych Tarasach na pogaduchy w: Złote tarasy - La Fragola - Restauracje
Wspólne kino za jakiś czas, żebyśmy były już po pierwszych tulaskach:-D
Co do kina z maluchami, to ciężko mi decydować, bo jak już pisałam, muszę brać pod uwagę @.
MsMickey - Ty musisz jeszcze ustalić spotkanie ze znajomymi, więc może z decyzją o baby kinie poczekamy, ok?? Jeśli w niedzielę nie będzie jeszcze @, to możemy iść w poniedziałek.

Super, że hatszept dołączy. Miałam do niej pisać w tej sprawie, ale skoro już wie, to załatwione:-)

Mocne &&&&&&&& za badanie!!!

Hej baby :)

przypomniało mi się, że też już odebrałam wyniki starszaka i chyba są ładne, to znaczy wszystko w normie, poza dwiema rzeczami - ma trochę za wysoki procent limfocytów (sama ilość limfocytów w normie) i, co mnie zdziwiło najbardziej, za dużo magnezu. Wprawdzie niewiele, bo norma jest do 85 a on ma 86, ale jednak zastanawia mnie to, bo z reguły są niedobory... Już oczywiście się naczytałam w internecie o tym i owym :confused2: i nie wiem, czy iść z tym do pediatry czy dać sobie na luz. W końcu to nie ona mi kazała robić badania i pewnie to skomentuje po swojemu.

mieści się w górnej granicy i pewnie lekarz nie potraktuje tego jako podwyższony poziom, ale zapytać zawsze można.

dzień dobry :-) :cool2: dzięki a u gina byłam w zeszłym tygodniu i tak niby może być przy tabletkach które biorę... ale ile można :dry:
no i skoro mówicie że już mogę to oficjalnie ogłaszam i chwalę się - MAMY ZĄBKA! :happy2:

No długo to się ciągnie. Ja pamiętam, że jak pierwszy raz wzięłam tabsy anty (sto lat temu:-)), to plamienia miałam prawie przez cały miesiąc.

Gratulacje dla zębolka!!:-)

A słyszałyście o tych tabsach Diane 35, że zaczynają je wycofywać, bo są przypadki zgonów??
Moja siorka brała to przez kilka lat...

Ja dlatego antykoncepcji farmakologicznej mówię zdecydowane NIE!!

Ostatnia edycja:
Do góry