reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Agaundpestka chciałabym wiedzieć jak u Was teraz z zasypianiem?
Kąpiel, kleik lub kaszka i idziemy do pokoju dostaje jeszcze cyca i się przytula :) a potem go kładę na jednym końcu łóżka ja leżę na drugim odwrócona od niego (przy kompie :D) chwile się kręci i zasypia czasami w dwie min czasami w 30 :) dziś bardzo się wiercił więc go przykryłam i położyłam rękę na nim i usnął w min. On bardzo chce kontaktu bliskiego ze mną łapie mnie za rękę przytula się :) ale staram się wciskać mu kotka:-)

reklama
Agaundpestka chciałabym wiedzieć jak u Was teraz z zasypianiem?

Zaza niby ciemiączko może zrastać od 8 miesiąca więc prawie już, ale sama nie wiem... widziałam kiedyś na placu zabaw takiego chłopca, który miał tak zdeformowaną głowę (czoło tak jak są zatoki miał zgrubione i tak dookoła głowy- wyglądał jak kosmita), że jestem lekko wystraszona... z drugiej strony wypukłości na głowie (rozmięknięta czaszka), odstające żebra i swędzący często kark (mój ma ale zganiam to na ŁZS) to pierwsze oznaki krzywicy- ze skrajności w skrajność:sorry: Niby robiliśmy badanie na przyswajanie wit D i wyszło ok tzn. w dolnej granicy ale norma... ale są jeszcze inne wyznaczniki krzywicy niż wit. D... sama już nie wiem Lekarz na 100% jest potrzebny tylko nie wiem czy mnie czy mojemu synowi...:confused2:

Pamka, nie przejmuj się, może taka jego uroda! Szymek też ma żebra wystające, ja trochę też.... Też myśleli, że to od braku wit D bo kazali przestać dawać, bo też miał bardzo malutkie ciemiączko, a ja słyszałam, że do 1 rż ma zarastać, no i fakt ma trochę inną tą klatkę piersiową, jak miał rok dostawał końskie dawki wit D i mu się nie wyprostowało, taka jego uroda, Monika tak nie ma. A też nie daję Monice wit D, bo też ma małe ciemiączko. a takie zdeformowanie o którym mówisz to jest wrodzone, wiem o czym piszesz.

chcesz to Ci poszukam zdjęcia Szymka na golaska, to mi powiesz czy tak to u Julka wygląda?

Nikodem wymyslil nowa zabawe przed snem wstawanie w lozeczku, zasypia juz prawie pol godziny i co przestaje jeczec to pierwszy raz myslalam ze zasnal ... zludna nadzieja on wstal po ciemku w lozeczku :| i teraz tak co chwile go kladziemy a on wstaje my kladziemy a on wstaje :| jak wczesniej sie przewracal na brzuch to teraz w ogole sobie swietna zabawe wymyslil

Szymek miał to samo, przez ok 2 tygodnie, potem mu przeszło.

Aga a jak śpi w nocy?

Ms. Mickey na pewno skonsultuję.

Rysica wrzuć zdjęcie. Do tego dochodzi u nas jeszcze płaska główka, ale jak miał kręcz to miał z jednej str. spłaszczoną a teraz ma tył głowy...

Ostatnia edycja:
A o 19tej jeszcze byłam na naukach do chrztu i to co wymyśla mój proboszcz to masakra:cool::cool:
dawaj, z chęcią poczytam co to za wymysły ;)

Zaza niby ciemiączko może zrastać od 8 miesiąca więc prawie już, ale sama nie wiem... widziałam kiedyś na placu zabaw takiego chłopca, który miał tak zdeformowaną głowę (czoło tak jak są zatoki miał zgrubione i tak dookoła głowy- wyglądał jak kosmita), że jestem lekko wystraszona... z drugiej strony wypukłości na głowie (rozmięknięta czaszka), odstające żebra i swędzący często kark (mój ma ale zganiam to na ŁZS) to pierwsze oznaki krzywicy- ze skrajności w skrajność:sorry: Niby robiliśmy badanie na przyswajanie wit D i wyszło ok tzn. w dolnej granicy ale norma... ale są jeszcze inne wyznaczniki krzywicy niż wit. D... sama już nie wiem Lekarz na 100% jest potrzebny tylko nie wiem czy mnie czy mojemu synowi...:confused2:
ha no bo tak jest, że każda z nas ma jakieś fobie czy lęki i potem wszystko w swoich dzieciach widzi;-) i tego się najbardziej boi, co nie?
wydaje mi się, że ci się tylko wydaje:-p

Nikodem wymyslil nowa zabawe przed snem wstawanie w lozeczku, zasypia juz prawie pol godziny i co przestaje jeczec to pierwszy raz myslalam ze zasnal ... zludna nadzieja on wstal po ciemku w lozeczku :| i teraz tak co chwile go kladziemy a on wstaje my kladziemy a on wstaje :| jak wczesniej sie przewracal na brzuch to teraz w ogole sobie swietna zabawe wymyslil
ale agent!!!:-D choć podejrzewam, że ci wcale do śmiechu nie jest...

i zapomniałam Nikosiowi zdrówka życzyć w poprzednim poście:zawstydzona/y:

czy ja już wspominałam, że mam galopującą sklerozę???:-p

Idę chyba spać bo mojemu dziecku nie da się przetłumaczyc, że jest weekend i mamusia chce dużej pospać- dziś z okazji soboty pobudka była o 5:30:happy:

Miłych snów i przespanej CAŁEJ nocki wam życzę:tak::tak:

hmmm jak mi się zdarza raz na ruski rok posiedzieć do późna to cisza na forum:-p

też uciekam spać, ale najpierw spacerek z pieskami na orzeźwienie:-D

Spryciarz :D

Aga pisz co ten proboszcz;-)
Aga czemu miska?
Bo jak zasypia z moją ręką to potem jej wyciągnąć nie mogę, bo się budzi.
Aga a jak śpi w nocy?
NIe liczę ostatnich 2dni bo ma katar, a tak od kiedy je kaszkę i nauczył się "sam" zasypiać jedna pobudka około 1-2ej i ciągnie cyca z 3min, a potem około 6-7ej cyc i już takie czujne spanie do 8-9tej :D dziś do 9:30 :D
Taki luksus mam od około 10dni nie codziennie, ale jest dobrze :D

dawaj, z chęcią poczytam co to za wymysły ;)
Nie wiem czy u Was są też takie nauki dla rodziców i chrzestnych?
Więc tak nie siada się w ławkach tylko staje przy wejściu do kościoła w drzwiach i dochodzi ksiądz i wprowadza :D później idzie się do chrzcielnicy z boku w kościele, a tam zrobiona dziura w ziemi w której jest woda i rodzice( z jednej strony tata z drugiej mama- ja sama :( ) biorą dziecko i przechodzą nad tą wodą tak jakby przechodzili przez może czerwone:laugh2::laugh2: on co chwile coś wymyśla, nie muszę mówić, ze ja

reklama
Witam pozna noca!

Dzieki dziewczyny za cieple slowa :-) ciesze sie strasznie, ze jestesmy juz u naszych,ale niestety tak jak corcia Sunshine,tak i moja musi sie zaklomatyzowac w nowym miejscu. Budzi mi sie co chwile,bo slyszy nowe dzwieki. Tesciowie maja drewniane schody i troche trzeszcza,wiec kto przejdzie, to ona od razu zaczyna sie wiercic. Mam nadzieje,ze jutrzejsza nocka bedzie lepsza. W poniedzialek z kolei spimy juz u moich,wiec pewnie tez nie bedzie lekko,bo mieszkaja niedaleko torow kolejowych :-) trudno,jakos trzeba to przezyc,mysle,ze kolejne koce beda spokojniejsze. Poza tym moze zęby sie w koncu pokaza,bo mam wrazenie,ze smoczek jej juz nie pasuje jak kiedys. Niby go chce niby nie.

Mi chyba na dolnej powiece wychodzi jęczmień,bo boli :-/ , musze potrzec troche obraczka.

Jutro z rana jade do centrum handlowego-moze w koncu cos sobie kupie.Spotkam sie tam z siorka, youpii :-) a potem pojade pomoc mamie i zrobie sos tatarki do ryby w galarecie.

MsMickey - widze,ze Ty tez juz lapiesz klimat :-) zrob G fote w czapce.

Rysica - no to z Szymka bedzie maly elegancik w swieta ;-)

Kamila-dzieki za zyczenia.

Aga-to Ci dopiero pomyslowy ksiadz:) jak siorka chcila synka,to tez stalismy na srodku,wchodzilosmy za ksiedzem,chrzest bylvpo mszy,ale przy normalnej chrzcielnicy. Nauki ominelismy :-D

Ostatnia edycja:
Do góry