reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

zaza - ja bym się nie zgodziła... I miała to na piśmie. Jakby ją z tego powodu zwolnili to by mogła z tym iść do sądu pracy
wiem, ja też bym nie popuściła, ale u nas większość dziewczyn trzęsie portkami i się na wszystko godzą :/

MsMickey Muńka szerokiej drogi wam życzę, bo zapomniałam wcześniej :zawstydzona/y:

Hatszept koniecznie w przyszłym roku musisz się zbuntować

a ja chyba zrezygnują z UU... wczoraj umierałam już z głodu i zjadłam kanapkę (wcześniej sćiągnęłam z niej ser, ogórka i pomidora, została wędlina i sałata) i dopiero w połowie poczułam, że jest z masłem, no i mały cała buźka i brzuszek obsypany:-( chyba brakuje mi już sił na tą dietę, a tym bardziej, że alergolog zalecił odstawianie powoli, więc chyba jednak to ten czas... trochę mi smutno:-(

reklama
zaza to masz przechlapane ja już wszystko jem :-D mała sobe jedynie popurta i ok
no to się pochwale choinka stoi piękna ;-)
mąż dziś cały dzień z małą ha ha ja jedynie służe cycem mały jajecznice zrobił no to pomagają mi dziś ja górę domu sprzątałam i teraz trochę na dole jutro reszta no nic że niedziela no ale kiedy to zrobić jak już gotować trzeba aj tak musi być i już

Hej, melduję się zatem ;)

Starszy dzieć pojechał właśnie do dziadka i mamy luz do poniedziałku ;-)

Hatszept manicure, fiu, fiu :-p Ja idę 28-go i założę sobie znowu pazury żelowe. Jakoś mi się tak zatęskniło ;-)

Zaza i tak długo go karmiłaś :tak: Ja myślę, że nic na siłę. Bez sensu żebyś się męczyła. Ja też już nie karmię małego za wiele - je w nocy, po południu, a rano niewiele. Jakoś nie chce. W ogóle zauważyłam, że woli z butelki, więc często odciągam i tak mu podaję. Przynajmniej nie jest głodny za godzinę.

a mój dzieć usnęła, mój K pojechał po skrzynkę browara i na zakupy :-):-D
kurde 27 idę na usg cucków boję się jak cholera

dałam dziś małej zupkę z gerbera ryba z ziemniakami i natką pietruszki normalnie odruch wymiotny miała :-(, także skończyło się na tym że zjadła może z 60 gr zupki i wypiła z 100 ml soku

Hoł hoł hoł !!!

Od 13.00 jestesmy u teściów :biggrin2: jak zawsze cudowny klimat u nich panuje - wielka choinka w salonie a na niej zawieszona bombka z imieniem Gabrysia, pokój Gabi ozdobiony, pachnie wypiekami, no i ktoś w końcu zrobił mi obiad :-p:-p Dziecka nie poznaję, bo kula sie po całej podłodze, podnosi pupę!! widać, ze klimat jej sprzyja.

wiem, ja też bym nie popuściła, ale u nas większość dziewczyn trzęsie portkami i się na wszystko godzą :/

MsMickey Muńka szerokiej drogi wam życzę, bo zapomniałam wcześniej :zawstydzona/y:

Hatszept koniecznie w przyszłym roku musisz się zbuntować
a ja chyba zrezygnują z UU... wczoraj umierałam już z głodu i zjadłam kanapkę (wcześniej sćiągnęłam z niej ser, ogórka i pomidora, została wędlina i sałata) i dopiero w połowie poczułam, że jest z masłem, no i mały cała buźka i brzuszek obsypany:-( chyba brakuje mi już sił na tą dietę, a tym bardziej, że alergolog zalecił odstawianie powoli, więc chyba jednak to ten czas... trochę mi smutno:-(

ojjej, współczuję tej alergii...moja kuzynka też tak miała ze swoim małym i po 3 miesiącach zrezygnowała z karmienia. Uważam, że i tak długo wytrzymałaś, więc może faktycznie już czas. Ty też musisz dostarczać swojemu organizmowi potrzebnych składników. Wiem, że nie będzie to łatwe, ale mocno 3mam kciuki!!!!!

No i chciałam więcej napisać, ale podano do stołu :-) u moich teściów non stop się je... ddooooooppppaaa urośnie!!! ;-) ale co tam, święta idą!!!

Ostatnia edycja:
Muńka - ale fajnie! Strasznie miło się czyta takie posty :D Widać jak bardzo się cieszyli na Wasz przyjazd :D aż się serce raduje :D

zaza - współczuję alergii... Biedny będzie miał przechlapane, dopóki mu nie odpuści... Bardzo długo karmiłaś, bardzo!!!

Ostatnia edycja:
Basen bardzo udany :) Niestety niunia spała przez niego dziś tylko 2 x po 45 minut. Efekt taki ze ledwo na oczy widzi. Ale szaleje.

Wpadła moja mama wiec wyskoczyliśmy z T. na szybkie zakupy a mamcia realizowała się jako babcia.

Hatszept - a ja lubie piec. I wole niz bawić się w rybe w galarecie. Ja pieke piernik, pierniczki (ale jako prezenciki), sernik i bakaliowiec. Z czego piernik juz upieczony - przełozyc zostało go powidlami. Pierniczki - ciasto czeka w lodówce - bedę wycinac jak dziecia połoze. Bakaliowiec - bakalie pokroić mi zostalo i wszystko łącznikiem połączyć i sernik - sam się prawie robi. Powrzucać w odpowiedniej kolejności :)

No i ubrac choineczke :)

znowu sie rozpisalyscie a tu sobota :p

ja dzisiaj wysprzalam cale mieszkanko w koncu, a mezu zajmowal sie mlodym ... troche odpoczelam tym bardziej po nocy, pobudki co 15-30 minut az do 3 nad ranem potem pobudki 4 5 6 i za 7 jedzonko z nadzieja ze jak go poloze to pospi do 8 a moze 9 a moje marzenia skonczyly sie pobudka 7:20 i chec do zabawy :| jeszcze jest marudny od nosa i czsami kaszle ale zdecydowanie idzie ku lepszemu odpukac

Rysica dawaj dawaj zdjatka :) i coz to sie podzialo z Monia? jak kolejne drzemki ?

Hatszept fajna taka duza wigila i forum zdecydowanie wciaga ale pozytywnie :D wyslij moze po kawaleczku ciasta :p ale bym zjadla jakies ciacho :D

Siula fajna nocka oby kolejna taka sama

Zaza wspolczuje tej alergi ale przejdzie byleby teraz jak najmniejsza styczosc z alergenem, a na jakim mleczku bedziecie ? no i nie masz co sie winic ze nie bedziesz juz karmic ja bym chciala karmic tak dlugo jak Ty

MsMickey mam nadzieje ze juz szczesliwie na miejscu :)

Muńka fajnie ze juz jestescie u celu podrozy i ze taki nastroj panuje :)

Alijenka chyba jej cos nie posmakowalo :) ciekawe co

Iwon to Ci maly sie ladnie w nocy nauczyl spac :D:D

reklama
uff

Monika śpi, Szymek kończy jeść kolacje, zaraz go wrzucę do wanny, mąż już wraca to mu pościeli i ... nie wiem co będę robić. Nie ma co kuchni sprzątać, bo mąż i tak jutro ufajda wszystkim... Chyba łazienkę umyję, aaa i poprasuję ubrania na święta, takie w gości, Szymek będzie w białej koszuli i beżowych spodniach i kamizelce od garniaka :D Dostałam po synku koleżanki - raz założył na wesele, więc wygląda jak nowe dosłownie :p
a najlepsze jest to, że chrzczony był też w takim podobnym! :p tylko spodnie miały fakturę w pasy i były ocieplane, teraz będzie miał zwykłe :p

Kasieńka, zdjęcia wrzucam i w suwaczek i w galerię, ale tu chodziło o zdjęcia które zrobię przez święta :D też je wrzucę :p
następna drzemka już ok! zasnęła w chwilkę

Ostatnia edycja:
Do góry