reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

KASIENKA nawet nocka się sprawdziła od 20 do 6 :-) teraz śpi kochane dziecie mamy,no kasienka a my jutro 6 miechów mamy
no a starszy wczoraj poszedł spać o 18 i do 7 spał kochane dziecie mamy-tle że noc wcześniej siedział przy kompie do 3 w nocy małpiszon:-D
aga z tymi proboszczami tak jest nauki;-) gadanie tylko
polaa i miśka zdrówka dla was
pomka julek niezły chłopak mamunie po twarzy:-)
katrina no to już bardzo dużo masz ugotowane a ja w kropce nic ale dziś zacznę a lista też zrobiona bo sklerotyczką jestem i połowy bym nie zrobił ha ha
no to kochane do roboty wstawać śpiochy:angry:
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :)
No i tak się chwaliłam, że będę pisać i d....pa!!! Czasu brak (zgadzam się z Tobą, Miśki w 100%...tylko, ze Ty masz trójkę pociech, a mi z jednym trudno wyrobić, wstyd trochę ;)).
Wstałam z małym o 7.30, szybkie śniadanie i zabrałam się za ciasta:
http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-chalwowy
http://www.mojewypieki.com/przepis/irish-cream-cheesecake-sernik-z-baileys
Zamiast baileys użyłam advocata i własnie za chwilę wyjmuje je z piekarnika.
Poza tym rośnie mi już ciasto na dwie blachy zwykłego drożdzowe i dwa makowce.
A jutro planuje jeszcze zrobić te babeczki, bo chyba fajnie będzie jak będą świeże.
http://www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-czekoladowo-korzenne-z-powidlami
Dam Wam znać, jak wyszły - to wtedy będę mogła w 100% polecić powyższe przepisy lub niekoniecznie ;)
MACIE JAKIEŚ ULUBIONE BLOGI KULINARNE?
Ja korzystam wlasnie z mojewypieki.com, malacukierenka.pl i kwestiasmaku.com, feeeriasmakow.blox.pl

Lece się ubrac w koncu, bo w pizamie jestem jeszcze, czego nienawidze!!!

A za 3h rodzice P. przyjezdzają, a trzeba bedzie jeszcze poodkurzaczać, zetrzec kurze z półek, zmyc podłogi, no i te ciasta.

Aylin, ja tez uwielbiam piec, ale jestem w wiecznym niedoczasie i tu jest problem ;)
Katrina, no! no! jakie potrawy!!! i jakie perfekcyjne zorganizowanie!!!
Pamka, mam nadzieje, że to bardziej Twoje problemy niz Julka ;) ale oczywiscie przejdz się po lekarzach i sprawdz, czy rzeczywiscie jest się czym martwić. A ja notorycznie zapominam P. podawac witaminy D...:/ lekarka kazała ze 2 miesiące temu podawac mu wit. co drugi dzien i od tej pory w ogóle zapominam...:/
Katrina, Siula, Iwon, inne szczesicary, nie piszcie o takich nocach, bo rzeczywiscie mozna sie załamac ;P my dzis pobudki co 30min.Lacze się w bolu z Pamką...

Ostatnia edycja:
Skończyłam ubierać choinkę :) juz nie mogę się doczekać jak za rok A mi będzie pomagał :)
Teraz to już chyba czas na spanie, młody śpi, a ja mam pełne bańki mleka:cool:

Miśki zdrówka dla dzieciaczków!!
Pola dla Was też!!
Katrina115 widzę, ze przygotowania na całego :)

Pochwal się choineczką, oj tak za rok będzie pomagał :D pamiętam jak Szymek pomagał, nosił łańcuchy po całym mieszkaniu i rzucał bombkami :szok: na szczęście plastikowymi :-D

Ja właśnie niby jestem przeciwna by dziecko płakało i lepiej jest by wiedziało, że cokolwiek to mama jest i o ile usypianie przy cycku nie jest dla mnie problemem to pobudki w nocy są. Julek kiedyś przesypiał całe nocki i to jak był dużo mniejszy bo zaczął jak miał 4,5 miesiąca to wiem że potrafi a teraz wydaje mi się, że po prostu chce mnie wykończyć :baffled: Zartuję oczywiście. Dziś np. mąż wrócił w nocy z pracy i mówił że nosił dziecko pół godziny na rekach bo się darł a ja sie nie obudziłam:szok: Wydawało mi się, że zawsze słyszę a tu proszę...Jestem po prostu wykończona i chyba go z tego wszystkiego wywalę od siebie do łóżeczka.

Nosz kurde następna:wściekła/y: No i jak tu mieć ciepłe uczucia do bliźnich z okazji zbliżających się świąt jak takimi "nowinkami" nas zasypują;-):-D:-D:-D Zazdroszczę tych nocek- ja po nocach modlę się by ktoś mnie dobił i zastanawiam się jaki lek usypiający dziecku podać by spało a innej krzywdy mu nie zrobił.

Co do alergii to na inne kosmetyki nie mam tylko perfumy:dry:

Aylin ja z okazji takich nocek zastanawiam się czy nie wynieść Julka na balkon. Może jakby mu dupsko zmarzło to by mu sie lepiej spało ;-)

Wiecie co my jesteśmy rodzina patologiczna- moje dziecko już dopuszcza się przemocy wobec mnie. Przy każdej okazji ciągnie mnie za włosy a po nocach leje po twarzy. Mojego D kopie po buzi prawie każdego ranka- Mały Terrorysta normalnie...aż boję się myśleć co dalej skoro już aż tak nam wlazł na głowę.

Muńka- fajnie, że lubicie się z teściami. Ja swoich ostatnio lubię coraz mniej:-( Zazdroszczę takich świąt...

Polaa zdrówka

No i muszę iść pozabawiać mojego terrorystę bo mi męża katuje:-D

Współczuję nocek! Może faktycznie jak mu dupsko zmarznie to będzie lepiej spał :-D bo po świeżym powietrzu dzieci lepiej śpią... Ale po kąpaniu na mróz? hmmmm

A co do patologii - młody jest genialny - Monika męża rano kopie przy porannej butli (jedyny czas jak jest z nami w łóżku, jak jej na śpiąco butlę trzymam :p) to tatę kopie po brzuchu ale rączkami delikatnie go po buzi smyra, zawsze jego nie mnie :sorry2: i tym bardziej jest nim zainteresowana jak dzień wcześniej był w pracy. Spryciura. A za włosy mnie też ciągnie ;) a raczej się za włosy przyciąga żeby mi dać buziaka ohhh so cute ;):-D

O widze ze juz powstawalyscie :)

my tez mlody ani mysli juz spac od 7:30 a do tego zrobil nam pare niespodzianek nad ranem. noc taka se pobudki byly trzy pierwsza nie wiem o ktorej ale smoka dalam spal dalej druga kolo 3 i znalazlam go pod lezaczkiem na brzuchu,
ale rano po 7 dostal butle i zazwyczaj go przebieramy na kolanach jak dziama no i dzisiaj niespodzianka w postaci KUUUUPY byla :D pierwszy raz od ohohohooho sciagnelam pielucha a on siiik na taty noge, a chwile pozniej dobrze ze zalozylam pampucha bo poszla nastepna bomba kupna ;D no i po tych zabawach porannych ani mu sie nie snilo dalsze spanie :D

CO???? jak to pod leżaczkiem? W środku nocy?? to co on z łóżeczka wylazł???

Hej :)
No i tak się chwaliłam, że będę pisać i d....pa!!! Czasu brak (zgadzam się z Tobą, Miśki w 100%...tylko, ze Ty masz trójkę pociech, a mi z jednym trudno wyrobić, wstyd trochę ;)).
Wstałam z małym o 7.30, szybkie śniadanie i zabrałam się za ciasta:
Moje Wypieki | Sernik chałwowy
Moje Wypieki | Irish Cream cheesecake (sernik z Bailey's)
Zamiast baileys użyłam advocata i własnie za chwilę wyjmuje je z piekarnika.
Poza tym rośnie mi już ciasto na dwie blachy zwykłego drożdzowe i dwa makowce.
A jutro planuje jeszcze zrobić te babeczki, bo chyba fajnie będzie jak będą świeże.
Moje Wypieki | Babeczki czekoladowo-korzenne z powidłami
Dam Wam znać, jak wyszły - to wtedy będę mogła w 100% polecić powyższe przepisy lub niekoniecznie ;)
MACIE JAKIEŚ ULUBIONE BLOGI KULINARNE?
Ja korzystam wlasnie z mojewypieki.com, malacukierenka.pl i kwestiasmaku.com, feeeriasmakow.blox.pl

Lece się ubrac w koncu, bo w pizamie jestem jeszcze, czego nienawidze!!!

A za 3h rodzice P. przyjezdzają, a trzeba bedzie jeszcze poodkurzaczać, zetrzec kurze z półek, zmyc podłogi, no i te ciasta.

Aylin, ja tez uwielbiam piec, ale jestem w wiecznym niedoczasie i tu jest problem ;)
Katrina, no! no! jakie potrawy!!! i jakie perfekcyjne zorganizowanie!!!
Pamka, mam nadzieje, że to bardziej Twoje problemy niz Julka ;) ale oczywiscie przejdz się po lekarzach i sprawdz, czy rzeczywiscie jest się czym martwić. A ja notorycznie zapominam P. podawac witaminy D...:/ lekarka kazała ze 2 miesiące temu podawac mu wit. co drugi dzien i od tej pory w ogóle zapominam...:/
Katrina, Siula, Iwon, inne szczesicary, nie piszcie o takich nocach, bo rzeczywiscie mozna sie załamac ;P my dzis pobudki co 30min.Lacze się w bolu z Pamką...

hatszept ale ambitne plany!!! My dzisiaj makowce, i chyba jeszcze drożdżówki z serem, bo muszę ser biały zużyć, i sałatkę jarzynową, a jutro na świeżo śledzie pod pierzynką mąż chce jeszcze zrobić, i zabieramy część do rodziców

U nas nocka ok, Monika się obudziła na brzuchu. Ale wczoraj godzine po zaśnięciu urządziła awanturę po czym usnęła, nie wiem o co jej chodziło. Ale trwało to chwilę.

Pamka - widziałaś zdjęcia?? Bo jeszcze znalazłam z okresu jak był mały tak jak te nasze gnojki teraz ;) to sobie porównasz bo tam miał 2 lata.
https://lh3.googleusercontent.com/-...kvV8kRIc/s640/03%20stycze%C5%84%202009_11.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-...JHgG8skY/s640/03%20stycze%C5%84%202009_17.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-...G9vb43FYo/s640/9%20stycze%C5%84%202009_53.JPG
tu miał jeszcze brzuszek większy i tłuszczyku więcej, więc najbardziej widać wklęśnięty mostek, a na ostatnim linię żeber, bo się światło załamuje

Hej,
hatszept ja z tych samych blogow korzystam. Piernik upieczony, pierniczki tez ale zapomniałam o nich i za bardzo przeschły wpiekarniku. Nadaja się bardziej na choinke niz do jedzenia. Moze dzis jeszcze jedne upieke. Na dzis został mi sernik i upiec bakaliowca - no i moze 2 partię pierniczków.

Na razie przystępuję do mprodukcji prezentów niespodzianek - czyli likiery :) Malibu, baileys i czekoladowo piernikowy.

Pamka - ja moja wywiozłam na basen licząc że potem zaśnie. Dupa... Moze twoje wystawienie na balkon bedzie lepsze :)

Mój T. zabrał małą z sypialni o 8 - bo go biła. a ja spałam do 10 :)

Ide te likiery majstrować

Ale cisza :p

Monika dzisiaj pierwszy raz zasnęła na brzuchu!!! :D

JA wysprzątałam na glanc łazienkę, mąż 2h był w sklepie :dry: osiedlowym :dry:

Monika właśnie szaleje przypięta w leżaczku

Ja po obiedzie będę prasować przez chwilę (rzeczy na jutro), i zajmować się dziećmi, chyba jeszcze odkurzę... A mąż jak wejdzie do kuchni to wyjdzie chyba wieczorem :p

wymyślił sobie jeszcze śledzie pod pierzynką :dry:

Rysica zazdroszczę chęci męża. Mój najchętniej nic by nie robił i w sumie już dziś była wojna o to po czym obrazony królewicz pojechał do pracy:dry: Ja w związku z tym odwołałam jakiekolwiek przygotowania do świąt i idę oglądać TV. Jutro na Wigilie idziemy do teściów ale nie zamierzam nic robić bo ... nie chce mi się:baffled: a na pierwszy dzień i drugi do Kielc. Chyba, że mój szanowny małżonek stęskni się za mamusią to pociągiem sobie będzie mógł przyjechać.

Mój Julek właśnie zasnął a ja idę pooglądać TV:blink:

Hello:-)
słyszę jak praca wre:p:p:p a ja lenia zapuscilam i byłam w porcie łódź (galeria handlowa) w ikejowie (oczywiście z Gochą) i wróciliśmy.
Mama zrobiła ciasta:-)

Ja siedzę z Gochą na materacu na podłodze:-)

Pamka jak tv? ;-)

Hej, hej :)

A u nas dzisiaj typowa leniwa niedziela ;) Starszaka nie ma, to w domu spokój większy ;) Nawet sobie pospałam 1,5 h jak Julek miał drzemkę.

Wiecie że moje dziecko przespało dzisiaj po raz pierwszy całą nockę? :szok: Dziwne, bo jak nigdy obudził się na jedzenie o 22.30 (ale mielismy gości i może przez lekki hałas) i spał do 7.30 :sorry2:.

Nie wierzę, że mu ta zostanie. No, ale w albumie naklejka o pierwszej przespanej nocy już jest :-p;-)

Katrina szczerze zazdroszczę Ci tych promocji :tak:

Pamka
u nas taka sama patologia:-D Właśnie miałam Was pytać, czy Wasze bąble też tak machają witkami przy karmieniu, zwłaszcza UU. Ile razy już dostałam po twarzy :-D
I nie wmawiaj dziecku jakichś hardkorowych chorób! ;-) Jesteście pod kontrolą przecież :tak:

Zaza
ja jak zmniejszałam małemu ilość karmień UU, to zastępowałam stopniowo najpierw jedno potem dwa zupką, kaszką itd. Myślę że przy odstawianiu jest podobnie - żeby nie bylo szoku dla Ciebie i piersi, zrób to stopniowo.

Muńka
fajnie, że już dojechaliście i możecie się sobą cieszyć :)Mój mały też nie najlepiej śpi poza domem. Boje się, jak to będzie od stycznia u teściowej.

Kasieńka
ja też myślę, że te problemy ze spaniem, to od choroby, bo przecież mały zawsze ładnie Ci zasypiał. Pewnie wszystko wróci do normy :tak:

Polaa
i jak Kuba dzisiaj? Nadal gorączka?

Hatszept
ale masz niezłą wydajność :-D
Ja też baaardzo często zapominam o wit. D :zawstydzona/y:

Rysica
2 h w sklepie osiedlowym? :szok: Macie tam jakieś fajne, młode ekspedientki? :cool2:;-)

witajcie

Kasieńka - ja dokładnie tak jak Ty ma plan spisany na każdy dzień, żeby o niczym nie zapomnieć.

& lat temu spędzalismy tu pierwsze święta poza Pl, wtedy to był dla mnie bóóóllll. Zawsze szło się na Wigilię do mamusi, gdzie albo było juz wszystko zrobione, albo cos tam sie pomogło, a tu nagle..... musiałam wszystko sama zrobić.
Ale jak to sie mówi praktyka czyni mistrza. Poza tym wiecie jak przychodzą do nas goscie na Wigilię, to jest to tym bardziej motywujące.

Makowiec juz dziś upiekłam (zrobiłam makowiec z jabłkami) - tez korzystam z MOJE WYPIEKI i moje gotowanie. Kapusta z grzybkami juz skończona, bigos juz też, warzywa do ryby po grecku juz podduszone.
Jeszcze zostało mi na dzis pokroić warzywa do sałatki jarzynowej i posmażyć filety do ryby po grecku. I chyba dziś troszkę podpieką łososia.
Jutro tylko barszczyk, kompot z suszu i podsmażę, a potem podpiekę karpika i potem to już tylko doprowadzić sie do ładu i jako takiego wyglądu i można zasiadać do stołu.
Tylko jak znam życie, to już mi się nie będzie chciało jeść...

A co do nocek, mały spi ślicznie, ale ja chodze spać ok. 2 w nocy, bo mi się spać nie chce, a dzis jak przysypiałam ok. 2.30 to pies zaczął szczekać i rozbudziła mnie. A Alinka pobudkę robi najpóźniej przed 9-tą.

reklama
Rysica ale strzelilam :) pod przewijakiem ktory mamy polozony na lozeczku :) zazdroszcze tego spania na brzuchu... moze i ja powinnam tylko on na brzuhu to od razu na czworaka i zaraz po tym wstaje :|

Iwon zycze Ci zeby Wam jednak tak zostalo :) i dziekuje za te slowa :D chce wierzyc :)

Do góry