reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
witajcie

Niespodzianka, hatszept - ja jestem jeszcze do kwietnia albo i maja (zobaczymy) na bezpłatnym macierzyńskim, ale za mnie na zastępstwie jest mój mąż. Ale wiecie jak to jest z pewnymi sprawami kobieta sobie lepiej radzi, więć pojechałam wczoraj z mężem i dzieciakami do Rafała i mąż posprzątał przed świętami, ja wyprasowałam koszule i zrobiłam obiad i tak nam trochę zeszło.
Od czasu do czasu jedziemy tam razem, żebym mogła po swojemu dom ogarnąć.

Iwon - tutaj jak w Uk, zwłaszcza przed świętami są super promocje. Za 50ml Calvina Kleina płaciłam chyba po 20 Euro. Takie prezenciki typu zestaw Hally Berry kosztuje chyba 10-12 Euro. Na prawdę dla mnie na początku to był SZOKKK. Teraz to juz normalne i zawsze czekam na początek roku, bo wtedy ceny są jeszcze niższe, żeby wyprzedać to wszystko, co zostało.

zaza - mnie w Polsce też nie było stać na firmówki, tutaj.... one są dużo tańsze i ceny realne w stosunku do zarobków.

Hej Gerls ;-)

Już na miejscu od dawna:-)
Leze właśnie w moim ciazowym łóżku, Gośka przy cycu usnela:-) Z tego łóżka nadawalam gdy zaczęłam pisać na bb, gdy byłam przeziebiona zimą... gdy nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji pod koniec i gdy musiałam wstawać do nowego dziecia po cesarce ... wspomnienia:-):-):-)

U nas babcia (moja mama) ubrala choinkę wcześniej, żeby Gocha już dziś zobaczyła:-) No i zrobiła na drutach taką fajną czapkę z uszami i szalik i rękawiczki:-)
Mi robiła takie np kominiarki gdy byłam mała wraz z golfem:-)

Zrobiło mi się nostalgicznie ;-)

Hej :)

Wyspana, wyspana, wyspana. Jedna pobudka w nocy i rano o 8 :)

Jak możesz tak bezwstydnie się chwalić:crazy: Mnie aż zazdrość ścisnęła jak to przeczytałam.:-p

Moje maleństwo ani śni przesypiać nocki... Po co? Śpi od 2 godzin i już obudził mi się 2 razy więc wiem, jak będzie raszta nocy wyglądała...

Zaza super, że wyrwałaś się na trochę do ludzi i że sobie poradzili bez Ciebie. Co do karmienia to ja Cię podziwiam, że przy takiej diecie wytrzymałaś tak długo. Ja co prawda dalej karmię ale mój dzieć wszystko zniesie- ostatnio zniósł śledzia (ale takiego malutkiego:zawstydzona/y:)

W US ceny perfum też są śmiesznie niskie w stosunku do zarobków więc nazwoziłam sobie choć co i tym sposobem mam w szafce I Love Love- moją mamę bardzo śmieszy ten zapach, bo jest fikuśny jak to ona twierdzi, Davidoff Wave, Davidoff ... kurde nie pamiętam ale nie chce mi się iść sprawdzać, CK in2U, Hugo Boss Energise, Curve blue, Clinique Happy, Ralph Lauren taka niebieska aaa i jeszcze Avon Percive cośtam he, he a najlepsze z tego wszystkiego jest to, że mam uczulenie na perfumy- muszę perfumić ubrania i w takich miejscach, że nie przesiąknie do skóry:-p Fajnie mam nie? Najgorzej na mnie działaja kremy perfumowane. Moja babcia uzywała kiedyś panią Walewską i jak miałam chyba z 7 lat to się tym wysmarowałam, a potem spuchłam i skóra zrobiła się czerwona i swędziała, a kilka lat temu w ten sam sposób zadziałał na mnie jakiś krem perfumowany z Avonu:eek:

Darowałam sobie robienie czegokolwiek dziś bo mam po prostu lenia:sorry: byłam na zakupach i wystarczy aktywności. Póki co siedzę i planuję dietę bo przydałoby sie schudnąć do ludzkich rozmiarów...

Muszę również iść z moim dzieckiem do lekarza na kontrolę i jednak bez dermatologa się nie obejdzie:no: Ciemne nachodzi coraz wyżej i ostatnio zauważyłam plamkę ciemniejszą na Julka pupie, a to już nie jest ciekawe. Do tego ma dziwnie wystające kości nad uszami i martwi mnie, że to przez ciemiączko, które już jest ledwo wyczuwalne, a ja bardzo chcę by nie miał zdeformowanej czaszki. No i jak na mój gust wystaja mu żebra te dolne... hmmmm no i rehabilitacje tez muszę z nim jeszcze zaliczyć bo mieliśmy się pokazać do kontroli. Przydałby mi się tydzień wolnego w okresie pozaświątecznym.

:-D:-D:-D:-D

Witam :-)

Przepraszam, że dopiero się odzywam ale nie miałam dostępu do neta.

Niunia podróż zniosła dobrze, ale pierwsze dni i nocki kiepskie :-( Tak ładnie przesypiała całe noce w UK a tu sie przebudza i ma problem z zaśnięciem :-:)-:)-( Za to w dzien zasypia pieknie sama!

Poza tym u nas wszystko dobrze spotkałam sie juz ze znajomymi i rodzinką wszyscy pod wrażeniem niuni :tak: miło jest spędzać Swieta w rodzinnym gronie:tak: I pomyśleć, że rok temu Aurelka była jeszcze w brzuszku a teraz wywija na macie :-)

Jak mi net pozwoli to lece Was nadrobić.

dziewczyny dzięki za wsparcie!!! mój synuś ostatnio marudzi przy cycusiu, ale jak tylko dzisiaj podjęłam decyzję, to on tylko cyca chce:-D nie wiem tylko jak się to tego zabrać...

alijenka kciuki zaciśnięte!!! na pewno wszystko będzie OK :yes:

Iwon - tutaj jak w Uk, zwłaszcza przed świętami są super promocje. Za 50ml Calvina Kleina płaciłam chyba po 20 Euro. Takie prezenciki typu zestaw Hally Berry kosztuje chyba 10-12 Euro. Na prawdę dla mnie na początku to był SZOKKK. Teraz to juz normalne i zawsze czekam na początek roku, bo wtedy ceny są jeszcze niższe, żeby wyprzedać to wszystko, co zostało.

zaza - mnie w Polsce też nie było stać na firmówki, tutaj.... one są dużo tańsze i ceny realne w stosunku do zarobków.
no to rzeczywiście ceny fantastyczne, w PL tyle wody toaletowe tyle kosztują :/

Muszę również iść z moim dzieckiem do lekarza na kontrolę i jednak bez dermatologa się nie obejdzie:no: Ciemne nachodzi coraz wyżej i ostatnio zauważyłam plamkę ciemniejszą na Julka pupie, a to już nie jest ciekawe. Do tego ma dziwnie wystające kości nad uszami i martwi mnie, że to przez ciemiączko, które już jest ledwo wyczuwalne, a ja bardzo chcę by nie miał zdeformowanej czaszki. No i jak na mój gust wystaja mu żebra te dolne... hmmmm no i rehabilitacje tez muszę z nim jeszcze zaliczyć bo mieliśmy się pokazać do kontroli. Przydałby mi się tydzień wolnego w okresie pozaświątecznym.

:-D:-D:-D:-D
oj z tym ciemiączkiem to niedobrze, oby to jednak nie było to, a wolne na pewno się przyda ;)

sunshine nie mozna mieć wszystkiego :-p;-) młoda się zaklimatyzuje i będzie lepiej

MsMickey, Munka fajnie cieszcie się rodziną ile się da :)
Zaza Ty kochana tyle wytrzymałaś na takiej diecie więc wyrzutów nie możesz mieć Sergiuszek dostał wszystko co potrzebne, a teraz może pić mleko z butli- mama też mus o siebie zadbać.

Mój mały dziś spał 3h w dzień :) wiedział, ze mama musi sprzątać, teraz też śpi od 15min więc idę ubierać choinke :) mamuśka w kuchni pichci, a jutro ja pomagam przy ciastach i torcie na chrzest.
A o 19tej jeszcze byłam na naukach do chrztu i to co wymyśla mój proboszcz to masakra:cool::cool:

Agaundpestka chciałabym wiedzieć jak u Was teraz z zasypianiem?

Zaza niby ciemiączko może zrastać od 8 miesiąca więc prawie już, ale sama nie wiem... widziałam kiedyś na placu zabaw takiego chłopca, który miał tak zdeformowaną głowę (czoło tak jak są zatoki miał zgrubione i tak dookoła głowy- wyglądał jak kosmita), że jestem lekko wystraszona... z drugiej strony wypukłości na głowie (rozmięknięta czaszka), odstające żebra i swędzący często kark (mój ma ale zganiam to na ŁZS) to pierwsze oznaki krzywicy- ze skrajności w skrajność:sorry: Niby robiliśmy badanie na przyswajanie wit D i wyszło ok tzn. w dolnej granicy ale norma... ale są jeszcze inne wyznaczniki krzywicy niż wit. D... sama już nie wiem Lekarz na 100% jest potrzebny tylko nie wiem czy mnie czy mojemu synowi...:confused2:

Nikodem wymyslil nowa zabawe przed snem wstawanie w lozeczku, zasypia juz prawie pol godziny i co przestaje jeczec to pierwszy raz myslalam ze zasnal ... zludna nadzieja on wstal po ciemku w lozeczku :| i teraz tak co chwile go kladziemy a on wstaje my kladziemy a on wstaje :| jak wczesniej sie przewracal na brzuch to teraz w ogole sobie swietna zabawe wymyslil

reklama
Dobry jest:-D:-D:-D. Chyba nie pośpi dzisiaj.... :-D;-);-):-D T
o tak jak z kolegi synem, który jak nauczył się chodzić to był tak zachwycony tym faktem, że potrafił obudzić się z nocy by sobie godzinkę lub dwie pochodzić i nie było przebacz... szkoda tylko, że na drugi dzień rano rodzice do pracy:confused2:

Do góry