reklama
katrina115
Potrójna Mama
Pamka - ja po urodzeniu Alinki musiałam zmienić wszystkie kosmetyki (krem, pod oczy, itd.), bo mnie wszystko uczulało. Teraz jest OK.
A co do nocek... nie chciałabym Cie wkurzać, ale Kubula tez śpi cała noc (od początku), co prawda zmieniły mu się godziny zasypiania i budzenia się, ale nocka jest spoko.
A co do nocek... nie chciałabym Cie wkurzać, ale Kubula tez śpi cała noc (od początku), co prawda zmieniły mu się godziny zasypiania i budzenia się, ale nocka jest spoko.
Jak możesz tak bezwstydnie się chwalić Mnie aż zazdrość ścisnęła jak to przeczytałam.
Moje maleństwo ani śni przesypiać nocki... Po co? Śpi od 2 godzin i już obudził mi się 2 razy więc wiem, jak będzie raszta nocy wyglądała...
Podaj łapkę.... Chcialam jej podac mm bo wczoraj ładnie przespała po nim prawie 4 h. Ale przy butelce był ryk niesamowity. Więc zjadła UU. Pobutka pewnie za godzinę bedzie... Moze mnie dobijcie... Będzie bez tortur przynajmniej
Kasienka_
Fanka BB :)
sory ze wczesniej tylko o sobie ale po prostu padlam, dzisiaj go kladlam chyba z 50 razy a on sobie wstawal ja kladlam on wstawal :| i tak 1:15, dostal butle jeszcze jedna wypil 70 i padl ... klade to na karb choroby bo mam cicha nadzieje ze jednak jak wyzdrowieje bedzie lepiej bo jak nie to zeswiruje tym bardziej ze on puszcza jeszcze czasami szczebelki i dwa razy nie zdarzylam i wyrznal :| co za dziecko i jak on bedzie chodzic i w nocy wstawac to ja w wariatkowie wyladuje bo jak tu takiego berbecia polozyc spac
Pamka najlepiej skonsultowac... za szybko zarastajace ciemiaczko to jednak jest problem czasami moze dojsc do wzrostu cisnienia w czaszce i trzeba ja otwerac zeby zrobic miejsce dla rosnacego mozgu wiec mysle ze to wazne zeby zadbac o to teraz,
Sunshine to oby na noc zaczela rownie ladnie zasypiac i spala spokojnie pewnie czuje nowe miejsce
Aga zazdroszcze ze tak ladnie spal no i fajnie ze nauczyl sie zasypiac ... moj kiedys umial a teraz chyba zapomnial :| i nauk nie mielismy zadnych eeee
MsMickey czasami mam ochote zeby oddali mi mojego nieruchawego maluszka ... super ze juz w domku jestescie
Rysica tos mnie pocieszyla ...
Zaza za pierwszym razem to sie zasmialam bo to byl szok a pozniej jeszcze raz mnie rozsmieszyl bo trzyma szczebelek jedna druga baldachim i kiwa sie i spi :| ale jak go polozylam to sie obudzil :| dziekujemy za zyczonka, poki co napewno nie jest gorzej bo bylismy w szpitalu bo mlody mial dusznosci bo nos zatkny a nic z niego nie wyciaga a myslalam juz ze zeszlo na oskrzela :|
Pamka najlepiej skonsultowac... za szybko zarastajace ciemiaczko to jednak jest problem czasami moze dojsc do wzrostu cisnienia w czaszce i trzeba ja otwerac zeby zrobic miejsce dla rosnacego mozgu wiec mysle ze to wazne zeby zadbac o to teraz,
Sunshine to oby na noc zaczela rownie ladnie zasypiac i spala spokojnie pewnie czuje nowe miejsce
Aga zazdroszcze ze tak ladnie spal no i fajnie ze nauczyl sie zasypiac ... moj kiedys umial a teraz chyba zapomnial :| i nauk nie mielismy zadnych eeee
MsMickey czasami mam ochote zeby oddali mi mojego nieruchawego maluszka ... super ze juz w domku jestescie
Rysica tos mnie pocieszyla ...
Zaza za pierwszym razem to sie zasmialam bo to byl szok a pozniej jeszcze raz mnie rozsmieszyl bo trzyma szczebelek jedna druga baldachim i kiwa sie i spi :| ale jak go polozylam to sie obudzil :| dziekujemy za zyczonka, poki co napewno nie jest gorzej bo bylismy w szpitalu bo mlody mial dusznosci bo nos zatkny a nic z niego nie wyciaga a myslalam juz ze zeszlo na oskrzela :|
witajcie nocną porą ;-)
Dziewczyny jak Wy to robicie, że macie czas by tak intensywnie się udzielać?
Ja chyba jakaś niezorganizowana jestem Na wszystko brakuje mi czasu.
Szczególnie teraz przed Świętami. Wigilia u mnie, zresztą całe święta też.
Dzisiaj przychechała teściówka i zostaje na cały tydzień. Tylko, że myślałam że mi pomoże, ale jakoś się nie kwapi.
No i Maja płacze na jej widok! Chyba boi się ciemnych bluzek :-(
W dodatku chłopaki są chorzy :-( Michał ma zapalenie oskrzeli, Maciek gorączkę i katar.
A Maja zaczyna mieć zapchany nosek.
Ech będzi dobrze. Musi być!
Nue wuem czy jeszcze zajrzę i dlatego
Zdrowych, pogodnych Świąt spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze.
Zmykam ..... pakować prezenty.
Dziewczyny jak Wy to robicie, że macie czas by tak intensywnie się udzielać?
Ja chyba jakaś niezorganizowana jestem Na wszystko brakuje mi czasu.
Szczególnie teraz przed Świętami. Wigilia u mnie, zresztą całe święta też.
Dzisiaj przychechała teściówka i zostaje na cały tydzień. Tylko, że myślałam że mi pomoże, ale jakoś się nie kwapi.
No i Maja płacze na jej widok! Chyba boi się ciemnych bluzek :-(
W dodatku chłopaki są chorzy :-( Michał ma zapalenie oskrzeli, Maciek gorączkę i katar.
A Maja zaczyna mieć zapchany nosek.
Ech będzi dobrze. Musi być!
Nue wuem czy jeszcze zajrzę i dlatego
Zdrowych, pogodnych Świąt spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze.
Zmykam ..... pakować prezenty.
Ostatnia edycja:
katrina115
Potrójna Mama
Mało mnie ostatnio, bo jestem jakby nieco uwiązana w kuchni. Na Wigilię oczywiście tradycyjnie bez mięsa będzie, ale w tym roku nie kupowaliśmy wędlin, tylko piekłam schab (ze śliwką i drugi bez), karkówkę, zrobiłam bigos, podgotowałam kapustę słodką do grzybków, karp sie już marynuje w cebuli, łosoś tez już "przechodzi" marynatą, jarzyny na sałatkę ugotowane... ale jeszcze trochę pracy przede mną. Z tym, że zrobiłam sobie harmonogram co kiedy mam do zrobienia i chyba uda się o niczym nie zapomnieć.
Mąż ma bojowe zadanie posprzątać i przygotować stół na Wigilię, a kolega, który przyjedzie zajmie się "udekorowaniem" potraw, żebym nie traciła na to czasu, tylko zajęła się tym, co najważniejsze.
Jutro jeszcze muszę sobie odrosty farbnąć.
Mąż ma bojowe zadanie posprzątać i przygotować stół na Wigilię, a kolega, który przyjedzie zajmie się "udekorowaniem" potraw, żebym nie traciła na to czasu, tylko zajęła się tym, co najważniejsze.
Jutro jeszcze muszę sobie odrosty farbnąć.
Witajcie,
Co za dzień... Cały dzień walka z gorączka u Kuby. Zresztą mnie tak też rozłożyło, ze nie mam na nic siły kompletnie.
Na szczęście choinkę mamy juz ubrana, bigos maz dzisiaj zrobił. Jakoś Go naszło posprzątane tak mniej więcej bo naprawdę ledwo żyje ale mój mi obiecał, ze jutro porobi jeszcze wszystko. Przed chwilą popakowalismy prezenty
jakoś będzie
Iwon jeśli chodzi o perfumy to ja pod tym względem jestem jakaś dziwna, uwielbiam zmieniać "co po chwilę". I jak jakieś dostane to jeszcze nie było tak, żeby mi się nie podobały. Strasznie zrazilam się do Givenchy bo używałam ich w ciąży z Kuba i pod koniec miałam juz dość tego zapachu i od tej pory co tydzień mogłabym zmieniać
Sunshine Wojtek w Polsce też pierwsze dwie nocki zle spal. Zmiana wiec pewnie dlatego, będzie dobrze. dobrze, ze lot w porządku.
Munka super, ze juz na miejscu
Pamka Twój Julus też będzie super przesypial nocki ;-) mój na szczęście ładnie śpi, nie mogę narzekać.
Miski zdrówka dla dzieci
alijenka nie boj sie, bedzie dobrze. Trzymam kciuki.
I nie wiem co komu jeszcze
Czas chyba spać bo ledwo od tej gorączki na oczy widzę.
Co za dzień... Cały dzień walka z gorączka u Kuby. Zresztą mnie tak też rozłożyło, ze nie mam na nic siły kompletnie.
Na szczęście choinkę mamy juz ubrana, bigos maz dzisiaj zrobił. Jakoś Go naszło posprzątane tak mniej więcej bo naprawdę ledwo żyje ale mój mi obiecał, ze jutro porobi jeszcze wszystko. Przed chwilą popakowalismy prezenty
jakoś będzie
Iwon jeśli chodzi o perfumy to ja pod tym względem jestem jakaś dziwna, uwielbiam zmieniać "co po chwilę". I jak jakieś dostane to jeszcze nie było tak, żeby mi się nie podobały. Strasznie zrazilam się do Givenchy bo używałam ich w ciąży z Kuba i pod koniec miałam juz dość tego zapachu i od tej pory co tydzień mogłabym zmieniać
Sunshine Wojtek w Polsce też pierwsze dwie nocki zle spal. Zmiana wiec pewnie dlatego, będzie dobrze. dobrze, ze lot w porządku.
Munka super, ze juz na miejscu
Pamka Twój Julus też będzie super przesypial nocki ;-) mój na szczęście ładnie śpi, nie mogę narzekać.
Miski zdrówka dla dzieci
alijenka nie boj sie, bedzie dobrze. Trzymam kciuki.
I nie wiem co komu jeszcze
Czas chyba spać bo ledwo od tej gorączki na oczy widzę.
Ostatnia edycja:
agaundpestka
Skończyłam ubierać choinkę juz nie mogę się doczekać jak za rok A mi będzie pomagał
Teraz to już chyba czas na spanie, młody śpi, a ja mam pełne bańki mleka
Miśki zdrówka dla dzieciaczków!!
Pola dla Was też!!
Katrina115 widzę, ze przygotowania na całego
Teraz to już chyba czas na spanie, młody śpi, a ja mam pełne bańki mleka
Miśki zdrówka dla dzieciaczków!!
Pola dla Was też!!
Katrina115 widzę, ze przygotowania na całego
Ostatnia edycja:
Pamka_
Dumna mama Króla Juliana
NIe liczę ostatnich 2dni bo ma katar, a tak od kiedy je kaszkę i nauczył się "sam" zasypiać jedna pobudka około 1-2ej i ciągnie cyca z 3min, a potem około 6-7ej cyc i już takie czujne spanie do 8-9tej dziś do 9:30
Taki luksus mam od około 10dni nie codziennie, ale jest dobrze
Ja właśnie niby jestem przeciwna by dziecko płakało i lepiej jest by wiedziało, że cokolwiek to mama jest i o ile usypianie przy cycku nie jest dla mnie problemem to pobudki w nocy są. Julek kiedyś przesypiał całe nocki i to jak był dużo mniejszy bo zaczął jak miał 4,5 miesiąca to wiem że potrafi a teraz wydaje mi się, że po prostu chce mnie wykończyć Zartuję oczywiście. Dziś np. mąż wrócił w nocy z pracy i mówił że nosił dziecko pół godziny na rekach bo się darł a ja sie nie obudziłam Wydawało mi się, że zawsze słyszę a tu proszę...Jestem po prostu wykończona i chyba go z tego wszystkiego wywalę od siebie do łóżeczka.
Pamka - ja po urodzeniu Alinki musiałam zmienić wszystkie kosmetyki (krem, pod oczy, itd.), bo mnie wszystko uczulało. Teraz jest OK.
Nosz kurde następna No i jak tu mieć ciepłe uczucia do bliźnich z okazji zbliżających się świąt jak takimi "nowinkami" nas zasypują;-) Zazdroszczę tych nocek- ja po nocach modlę się by ktoś mnie dobił i zastanawiam się jaki lek usypiający dziecku podać by spało a innej krzywdy mu nie zrobił.
Co do alergii to na inne kosmetyki nie mam tylko perfumy
Aylin ja z okazji takich nocek zastanawiam się czy nie wynieść Julka na balkon. Może jakby mu dupsko zmarzło to by mu sie lepiej spało ;-)
Wiecie co my jesteśmy rodzina patologiczna- moje dziecko już dopuszcza się przemocy wobec mnie. Przy każdej okazji ciągnie mnie za włosy a po nocach leje po twarzy. Mojego D kopie po buzi prawie każdego ranka- Mały Terrorysta normalnie...aż boję się myśleć co dalej skoro już aż tak nam wlazł na głowę.
Muńka- fajnie, że lubicie się z teściami. Ja swoich ostatnio lubię coraz mniej:-( Zazdroszczę takich świąt...
Polaa zdrówka
No i muszę iść pozabawiać mojego terrorystę bo mi męża katuje
reklama
Kasienka_
O widze ze juz powstawalyscie
my tez mlody ani mysli juz spac od 7:30 a do tego zrobil nam pare niespodzianek nad ranem. noc taka se pobudki byly trzy pierwsza nie wiem o ktorej ale smoka dalam spal dalej druga kolo 3 i znalazlam go pod lezaczkiem na brzuchu,
ale rano po 7 dostal butle i zazwyczaj go przebieramy na kolanach jak dziama no i dzisiaj niespodzianka w postaci KUUUUPY byla pierwszy raz od ohohohooho sciagnelam pielucha a on siiik na taty noge, a chwile pozniej dobrze ze zalozylam pampucha bo poszla nastepna bomba kupna ;D no i po tych zabawach porannych ani mu sie nie snilo dalsze spanie
Katrina to plan piekny ja lubie sobie spisywac tez zeby niczego nie zapomniec
Polaa zdroweczka no i dla Kubusia rowniez ... i dobrze ze maz pomaga
Pamka nie dziw sie ze mozesz nie wstawac jesli organizm wykonczony to moze potrzebowac porzadnej regeneracji, a chyba jak maz czasami wstanie to nic sie nie stanie a Nikodem to samo ma potrafil od 3 miesiaca spac caaaalusienkie nocki a teraz od trzech tygodni jakby chcial pokazac swoja nature
boski jest
my tez mlody ani mysli juz spac od 7:30 a do tego zrobil nam pare niespodzianek nad ranem. noc taka se pobudki byly trzy pierwsza nie wiem o ktorej ale smoka dalam spal dalej druga kolo 3 i znalazlam go pod lezaczkiem na brzuchu,
ale rano po 7 dostal butle i zazwyczaj go przebieramy na kolanach jak dziama no i dzisiaj niespodzianka w postaci KUUUUPY byla pierwszy raz od ohohohooho sciagnelam pielucha a on siiik na taty noge, a chwile pozniej dobrze ze zalozylam pampucha bo poszla nastepna bomba kupna ;D no i po tych zabawach porannych ani mu sie nie snilo dalsze spanie
Katrina to plan piekny ja lubie sobie spisywac tez zeby niczego nie zapomniec
Polaa zdroweczka no i dla Kubusia rowniez ... i dobrze ze maz pomaga
Pamka nie dziw sie ze mozesz nie wstawac jesli organizm wykonczony to moze potrzebowac porzadnej regeneracji, a chyba jak maz czasami wstanie to nic sie nie stanie a Nikodem to samo ma potrafil od 3 miesiaca spac caaaalusienkie nocki a teraz od trzech tygodni jakby chcial pokazac swoja nature
Wiecie co my jesteśmy rodzina patologiczna- moje dziecko już dopuszcza się przemocy wobec mnie. Przy każdej okazji ciągnie mnie za włosy a po nocach leje po twarzy. Mojego D kopie po buzi prawie każdego ranka- Mały Terrorysta normalnie...aż boję się myśleć co dalej skoro już aż tak nam wlazł na głowę.
boski jest