reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

MsMickey - no czeeeść ;]

Alijenka - bo Sunshine jest w PL i pewnie nie ma czasu bo przygotowuje święta
zimno zimno, nawet mąż dzisiaj powiedział, żeby się ciepło ubrać na spacer, ale jakoś dzisiaj nie chce mi się wyjść :p no i muszę trochę poprać i małej zupki ugotować

reklama
Ej no...!! nie piszcie tyle,bo mi podczas drogi telefon lata przed oczami i oczoplasu dostaje (wkleilabym tu odpowiednia buzke,ale nie utrafie kciukiem w odpowiednia,za male te france tu sa) :-)

Za chwile wjedziemy na A2 i pewnie z zasiegiem bedzie gorzej.

Hatszept-piekna focia Peterka! Teraz to sie odplacisz tym,ktore w ciagu tygodnia zapelniaja te strony:)

Musze powachac te perfumy madeblabla,bo tak piszecie,ze jestem ciekawa.

To ktora sie jeszcze pisze na spotkanie w Koninie?-mam juz dwie kandydatki!

Chcialam jeszcze pisac,ale A2 na widoku!!

zaza - według kodeksu pracy pracodawca nie ma prawa oddelegować pracownika poza miejsce zamieszkania, zmuszać do pracy w godzinach nadliczbowych oraz w porze nocnej do ukończenia przez dziecko 4 rż.
powiedz o tym koleżance....
mogę Ci poszukać podstawy prawnej.
no niby tak, ale ona się by bała, z tego co wiem, wynegocjowała 3 dniowy wyjazd...

A my OBOJE z P. w domu teraz - RAZEM!!! O tej samej porze!!!!! RAZEM!!!! ;-) TOGETHER!!! No po prostu nie mogę uwierzyć!!! :-)
a ty zamiast cieszyć się mężem siedzisz z nami na BB;-):-p to chyba uzależnienie:-D

alijenka fajnie masz, że mała ci całe nocki przesypia :)

Hej :)

Wyspana, wyspana, wyspana. Jedna pobudka w nocy i rano o 8 :)

Hatszept ja jestem cały czas w domku, więc na BB będę na pewno zaglądała :tak::cool2:
Ja sobie odpuściłam wigilię firmową, a była wczoraj.

MsMickey fajnie z tym gościem od perfum. To ja jak będę coś chciała upolować zgłoszę się do Ciebie, póki co jestem zaopatrzona ;-)

Katrina A czy w Irl. tak samo fajnie z perfumami jak w UK? Bo tam są o wiele tańsze niż w Polsce ze względu na częste promocje. Moje pierwsze coco chanel kupiłam właśnie w Londynie, jak byliśmy u znajomych. Kumpela mnie wyciągnęła na shopping i miałaż aż wypieki z wrażenia, ile tam rzeczy można kupić "po kosztach" :tak:

Niespodzianka karkówkę możesz trzymać ze trzy dni, a najlepiej ją zamrozić :tak: Oczywiście pod warunkiem, że piekłaś swieże mięso, a nie rozmrożone. Bo nie wolno zamrażać podwójnie. Ja prawie wszystko zamrażam, wędliny, zupy, nawet upieczone drożdżówki i dzieć ma świeże do szkoły ;-)

Muńka jesteś już na A2? Halo, halo, pozdrawiam :))

A ja właśnie upiekłam ciasto czekoladowe, bo idziemy do znajomych żegnać koleżankę, która wyjeżdża z mężem na stałe do Monachium. A wieczorem przychodzą do nas przyjaciele. Co tu zrobić do żarcia? Może zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem?

Ostatnia edycja:
1,5 h usypiałam moje z reguły grzeczne dziecko!!!
tzn nie tyle usypiałam, co zasnąć nie mogło i buczało, wzięłam, położyłam na kocyk, chwilę poleżała i tarła oczy, więc znowu do łóżeczka, w łóżeczku przytuliła się do miśka, ale po chwili znów buczenie, dopiero po kilku wyjęciach i włożeniach do łóżeczka spowrotem usnęła :/

a ja zaraz muszę nastawić warzywka na parze i mięsko na zupkę dla Moniki, tym razem : buraczki, marchewka, por, ziemniak, cielęcinka ;] wszystko w Thermomixie - warzywa na Varomie i w koszyczku nad wodą a mięsko w wodzie pod koszyczkiem :) muszę pamiętać, żeby włączyć obroty wsteczne!

EDIT : K*RWA MAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10 minut spała i ją sąsiad wiertarką udarową obudził!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
No my dopiero ruszyliśmy...

Muńka już pewnie na miejscu;-)

Jak najszybciej musimy zmienić samochód ten jest po prostu za mały. Wyglądamy jak byśmy na handel jechali:-(

Gochania śpi:-)

Powodzenia w szykowaniu :-)

Mlodak jeszcze raz dzięki za proposal :-) jeszcze dziś rozwazalam tylko brak czasu i miejsca przeważył na nie:-(

reklama
Zaza, oczywiście, ze uzaleznienie!!! Kurcze, zeby np. w drugim dniu pracy meldować się Wam potajemnie przez tel. na forum to już jest coś nie tak ;-):-D

Rysica, zawalaj nas Kochana zdjęciami!!! Znając Ciebie to stworzysz niezły klimacik świąteczny! I widzę też nowe awatarki :-)

Aylin, udanego basenu!

Iwon, miłych spotkań, ale meldować nam się tu w wolnej chwili!

Muńka&MsMickey, szybkich, bezpiecznych podróży!

Ja właśnie wróciłam z manicuru, ale nie wiem, po co robiłam skoro jutro pół dnia spędzę na robieniu ciast - makowiec, 2xsernik, drozdzowe i pierniki...dzizzzzzaaaaaasssssss, wiec paznokcie mogą być w opłakanym stanie....no nic......no i jeszcze rodzice P. przyjezdzają jutro...mmmhhmmmm...

Jakie potrawy robicie same na święta???
My zawsze robimy składkową wigilię, więc kazdy musi cos tam przyniesc...mi przypadły w udziale własnie ciasta...i jestem trochę zła, bo naprawdę narobie się przy nich, a np. mój brat cioteczny ma tylko kupić jakieś alko ;-) (taaaa....tradycyjna polska wigilia...sledzik musi pływać) i kupic grzybki marnowane...ja się urobię po pachy, a ten tylko do sklepu musi wyskoczyć...dodam oczywiscie, ze nie ma dzieci, wiec też zadnych tego typu obciążen......zbuntuję się next year!!! "Lokal" im udostepnię na wigilię, zeby nie było ;-), ale księzniczka nie bedzie się nadwyrezac next year! O nie!!!

Do góry