reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aylin ślicznie. Ja niestety nie mam szans na fryzjera w tym roku, bo nie będę miała z kim Julka zostawić... chyba, że pojadę do rodziców:blink:

Edek a
aaa i zazdroszczę drinkowania, mnie by sie przydało ale z %...

Zauważyłam, że od tego wszystkiego mam dużo mniej pokarmu:-( Potrzeba mi mniej nerwów ale jak to zrobić?:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Pamka - przytulam.

Aylin
- piękna kobieta w super fryzurze :-)

Aga - fajnie, że młody nauczył się tak ładnie sam zasypiać. No i nie zazdroszczę sprzątania kuchni....

Rysica - zażycz sobie kurs prawa jazdy. Może jeszcze zdążysz przed zmianami zrobić. Samochód zażyczysz sobie za rok :-D

A moje dziecię zasnęło o 20:15. I o dziwo znów wypił butlę. Owszem z małymi oporami na początku, ale jakoś poszło.
Niestety o 21:20 usłyszałam płacz. Biegnę do pokoju, a ten leży na brzuchu i zawodzi. Normalnie to uwielbia pozycję na brzuchu, ale w nocy w łóżeczku to nie wie co się dzieje i płacze wtedy.
Ciekawa jestem nocy.
Teraz zmykam bo K zaraz z roboty wraca, a ja nawet butelek jeszcze nie pomyłam.

DOBRANOC MAMUŚKI!!!

Ostatnia edycja:
młodak - mam kurs, muszę tylko wziąć jazdy doszkalające i podejść do egzaminu, ale na to też kasy brak... a samochód mamy, stary ale jest, w dodatku niby mąż jest współwłaścicielem, ale kupił i jest głównym właścicielem mój tata xD
mąż też mnie namawia na to, że mam zdać na prawko, żeby mógł się czasem napić :p

Ostatnia edycja:
Tak sobie myślę, że chyba jednak G budzi się tak przez zęby, a raczej ich brak... Rozmawiałam z przyjaciółką i jej córcia dokładnie tak samo przechodziła ząbkowanie. Często budziła się w nocy i niekoniecznie marudziła. Po prostu się wybudzała. Czasem 1,5 godziny wariowała u nich w łóżku i u nas jest podobnie od kilku nocy. Niech się w końcu chociaż jeden pokaże, to wtedy będę mogła się trochę pocieszyć z tej sytuacji :-D:-)

Muńka
- u nas identyczne objawy:), wiec może G wkrotce bedzie Cię miala czym gryźc:)

Ja dziś byłam u koleżanki i jej synek też się tak wybudzał dziś od 2-3:30 nie spał, a rano ząbka znalazła.

Ja jakoś specjalnie nie czekam na te zęby :D jakoś boję się kontaktu ząb-cyc :cool:

Ja juz oberwalam z 4 razy, ból straszny, chwilami boje sie karmic hahaha.

Lece Was doczytac, trudno ogarnac co tu słychać:)

Hello Girls:-)

Hatszept pralka chodzi idzie rana non stop ;-) wczoraj jeszcze pranie puste poszło a dziś powoli odzyskujemy ubrania:-)
Fajnie, że taki szef. Ja jeszcze nigdy nie miałam szefowej, ktora byłaby dla mnie w jakikolwiek sposób pomocna, przydatna, nie mówię o byciu inspiracją czy mentorka ...

Wybrałam się dziś do lekarza, już nie mogłam z tym gardłem. No i mam duomox. Z tej okazji dałam dziś Gosi kleik ryzowy na wodzie gdy już nie mogła usnac a było za wcześnie na cyca po anty. Trochę zjadła, ciekawe, czy ją to przetrzyma trochę dłużej...

Aylin jak już wczoraj pisałam: super:-) a kina zazdroszczę:-)
Mam nadzieję, że uda mi się iść na Hobbita w styczniu:-)

idę robić kolejną inhalację. Lekarka poleciła lozeczka majeranku i sody oczyszczonej. Reakcja mojego Pe: "Pewnie przeczytała to w jakimś 'Poradniku Młodego Zielarza" :p

I ma racje ten Twoj maz. Ja sie bronilam przed prawkiem 9 lat az w koncu K pojechal mi po ambicji i po prostu poszlam na kurs i go zrobilam. Jakies 2 tygodnie przed zajsciem w ciaze. Czesto jezdzic zaczelam dopiero po porodzie, jakos wczesniej sie balam. A i teraz z mlodym na pokladzie to jeszcze nie prowadzilam ale wszystko przede mna. Czekam tylko az juz przesadzimy go do nowego fotelika zeby juz przodem siedzial i widzial co nieco.

A mialam posprzatac i isc spac. Ale ze modemu nie wylaczylam to z komorki sobie zajrzalam jeszcze.

No hej, tęskniłyście? :-p

Nie było mnie, bo po południu pojechałam na zebranie do szkoły starszaka, a potem wypuściłam się na shopping :cool2: Kuźwa, kto wymyslił torebki dla kobiet? :evil: Miałam sobie kupić czarną, chodziłam po sklepach półtorej godziny (w tym w kilku byłam więcej niż raz, co by po raz setny sobie torebkę oblukać, pomacać, pooglądać się w lustrze) i wróciłam do domu z ... beżową z różowymi elementami :sorry2: Do tego obdarowałam siebie perfumami, podkładem i kredką do oczu, a mężusia odtwarzaczem mp3. A co :-p

No dobra, to teraz moja pora na wspomnienia z narodzin Julka :-) Właśnie o tej godzinie biorę sobie ciepłą kąpiel w nadziei, że uspokoją się dziwne skurcze, które mam od 18-tej. Bo to przecież NIE MOŻE BYĆ JUŻ TO, skoro starszak jutro ma uroczystość zakończenia przedszkola. Prezent jest już kupiony (tak, tak mimo dziwnego samopoczucia i lekich skurczów udało mi się pojechać z rodzinką do Empiku). Zaproszeni są dziadkowie, moja siostra. Obiecałam młodemu, że jutro będziemy, a sobie samej, że jeszcze nie urodzę. W piątek może być, ale jutro Julek jeszcze musi poczekać ;).

Zaraz się położę do łóżka, ale skurcze nie ustąpią. Aż do rana będą regularne i co 7-10 minut. Ból jest do zniesienia, dlatego każę M. iść spać, a sama przenoszę się do salonu i oglądam TV. Bo przecież i tak nie zasnę. O trzeciej dołącza do mnie M. Bo przecież on też nie moze już spać ;)
C.D.N
:cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon - ja się cały wieczór zastanawiam gdzie jesteś!
czekam na CDN ;)
a Ty zobacz w galerii te "moje" turkusowe oczy Moniki, bo mi super wyraźne zdjęcia się udało porobić :p:p:p hahahaha

Do góry