reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

MsMickey - cieszę się, że pralka dotarła. Teraz pewnie na kilka di znikniesz z forum "cieszyć się" nowym nabytkiem, tzn najpierw pranie a potem prasowanie :-D:-D

Jak chcesz mogę Ci pożyczyć swoje łóżeczko turystyczne. Jedziesz do Łodzi, prawda? To masz do mnie po drodze.

No i sto lat dla Gosi!!!!!

Alijenka dobrze, że u małej to nie katarek. No i zazdroszczę basenu.... ale to już pisalam nie raz.

claudette - też poproszę babeczkę. A jeszcze lepiej przepis na mufinki z tego co mam w domu, tj jajka, mąka, jabłka, kakao i olej, ew. jogurt owocowy.

gkvip - oby mała szybko wyzdrowiała i współczuję nocki. Ja tez juz odwykłam od niespania w nocy i wiem dobrze jaki to szok gdy trzeba wstawać co chwila.

siula u mnie rowniez marne zarobki to powód do zostania z małym w domu.

kasienka - dobry ten Twój mały. Mój juz ma 2 guzy nabite - raz upuścil sobie pilota od tv, a przedwczoraj poleciał prosto na póleczke pod stolikiem. Tyle ze on jeszcze nie wstaje. Aż się boję myśleć jak będzie wtedy wyglądał :szok::szok::szok:

asik - mój Szymek też nie robi jeszcze papa, ale za to kilka razy, zapewne przez przypadek zdarzyło mu się podać rączkę jak ktoś podchodził do niego i mówił cześć z wyciągniętą dłonią :-).

aga - sto lat dla Antosia!!!!!
I zapomniałam wczoraj napisać, że ja też się boję iz młodego utuczę i będzie wyglądał jak ja :szok::szok:, ale jednak wolę aby nocki przesypiał i daję kleik obowiązkowo. A ponieważ nadal czasami urządza cyrki przy jedzeniu butli to i bywają dni, że cay dzień jada łyżeczką i tylko gęste kaszki.

Rysica - kciuki za poprawę nastroju &&&&&&&&.

Szymek pospał 45 minut w wozku gdzie włożyłam go na chwilę, a teraz mój glut leży na macie i sobie "śpiewa". Niestety głosik to po tatusiu ma :cool::cool:.

reklama
Witam
Noc koszmarna wiecej nastalam sie przy lozeczku niz spalam. Mia coraz gorsze objawy przeziebienia /choroby. Z nosa sie leje, harczy jak ciagnik, wymioty, widac oslabienie no i jeczy. Jutro rano umowieni jestesmy na wizyte u lekarza. Boze odzwuczailam sie od nieprzespanych nocek :( czuje sie jakbym bliski kontakt z ciezarowka miala :(
Zdrówka dla małej! :tak:

ja czekam jeszcze tylko na jedną przesyłkę z opaseczkami dla G zamówionymi u Sunshine :-)
A ja już mam. Wczoraj doszły :-)

Maćku żarełko w nocy? To Zosia jeszcze się budzi na papu, bo wydawało mi się, że nie :confused:
Normalnie się nie budzi, ale tym razem kupacz ją obudził, a że wieczorem mało zjadła to była głodna...

Ku...waaaaaaa. Jedziemy do szpitala!!! szlam na gore zeby przebrac Mijeczke i chooj wie jak potknelam sie na schodach. Przewrocilam sie przygniatajc tym samym mala!!! Cos jej sie ze stopa stalo!!! juz jest cala spuchnieta !!! Ku..wa co ja jej zrobilam !!!!!!!!!

Młodak mhm, jeśli masz napój typu cola, albo przynajmniej wodę gazowaną to może coś takiego:

2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
2 jajka
100ml oleju
150ml napoju typu coca – cola (lub właśnie woda gazowana, ale wtedy może trochę więcej cukru trzeba dać)

:happy: A moich kurierem nie wyślę, bo raczej śmietana tego nie wytrzyma, ale wrzucę Wam zdjęcie jak je skończę! :-D

I tak na szybko! Mojemu dziecku dziś jak jadła wyszły placki czerwone od oka do ucha. Od czego? Alergia na składnik jakiś tak szybko? Wcześniej też miałam taki problem jak jadła marchewkę z jabłkiem z bobovity, myślałam, że od łyżeczki i ją zmieniłam, problemu nie było, ale przecież zmieniłam też smak jedzenia :-D Problem się pojawił dziś znów przy jabłku z banenem... O co cho?

gkvip &&&&&

Ostatnia edycja:
Aylin gdzieś mi umknęła ta krwawa historia, ktora się zadziała w Twojej kuchni :szok: Jak tam Twój rycerz? :sorry:

Bedzie żył :) Aczkolwiek poużalać nad sobą sie musiał :) Jak to facet.

Dzień dobry!
Jeste jeszcze jeden powod - dostaniesz kas e z ubezpiecznia jak teściowa kopnie w kalendarz :cool2:
Dobre :)

Gkvip - spokojnie - na pewno nic poważnego. A nawet jeżeli jakies pęknięcie to u takich szkrabów szybciutko sie goi. Moja siostra w wieku 9 msc miała złamaną rączkę - gips na tydzeń jej załozyli. I tyle.

I wiecie co - zapomniałam co chciałam napisać.

Tak czy tak - panie rehabilitantki pochwaliły niunie - ze ślicznie rozwinięta. Ma rewelacyjne plecki i widac ze dużo czasu na brzuszku spędza. Mamy nadal lekką asymetrie ale tylko w główce i to się wyrówna. Teraz czekam na męża - ma dowieść produkty na danie dla skośnookich (utylizacja zawartości lodówki cd - czyli pomysł co zrobic z otwartą puszką ananasa i pędami bambusa)

reklama
aaaaaaaaaaaa właśnie w radiu leci NKOTB - Step by step!!! lalalala:-D
uuuwielbiam!!! Hit do bujania kuperkiem!

My dziś byliśmy na zakupach jeszcze przed Świątecznych - czyt. uzupełniałam prezenty!
Dziki szał w tych sklepach - Kocham Mojego Syna za to, że jest Dzieckiem idealnym na zakupy! Grzecznie sobie siedzi w foteliku!
Zmęczyłam się jak cholera! Tłumy męczą!!!

Mam do Was pytanko: czy któraś z Was ma udany przepis na galart? Chce robić pierwszy raz a się nie znam :cool:

Do góry