reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hejo!!

Znów nocka średnia, ale chociaż nad ranem niuńka dała się wyspać. Niestety oszukiwanie wodą skończyło się na oszukiwaniu mnie przez młodą - że niby kaszelek, że niby się zachłystuje:wściekła/y:

Młoda nadal ząbkuje - ale jakas radosniejsza się zrobiła. Pewnie mniej boli lub przyzwyczaiła się do bólu.
Byłam w lidlu - kupilismy z T. antipasti i miał byc wieczór z winem, serkami itd. ale T. podczas krojenia bagietki prawie odciął sobie opuszek - reakcja - nie bede słów powtarzać ale moja kuchnia wygląda jakbym go zamordowała. Własnie skończyłam myc szafki. Mam białe wiec krew pieknie się komponowała.

ałć!! musiało boleć. Współczuję!!

Super, ze Wszystko dobrze się skończyło teściowa przy Was dojdzie do siebie :) a sytuacji z Kubą nie zazdroszczę. Ojciec mojego podopiecznego kiedyś zgubił w markecie znalazł go na dziale, ze słodyczami jak wcinał 3jajko niespodziankę :D
A moich znajomych synka (3latka) szukało całe tesco nawet zamknęli market aby ktoś go nie wyprowadził, a ten stał na wystawie sklepowej z manekinami :D:D

padłam :-D:-D:-D "stał na wystawie z manekinami", hahaha - wyobraziłam sobie takiego małego szkraba podszywającego siępod manekina :-D

Nie napisze nic więcej, bo mam kupę roboty, młody właśnie usnął i chyba muszę też go zacząć wcześniej usypiać, ale jest plus zasypia sam leżąc obok mnie :)
Dziewczyny od paru dni przed spaniem daję mu kleik ryżowy lub kukurydziany i dziś np była tylko jedna pobudka, a nie 10, ale powiedzcie mi czy dobrze na noc dawać kaszki czy lepiej rano- boję się, ze się roztyje :/ fobia grubej matki:crazy::crazy::crazy:

oooo to może ja też kleik spróbuję :-) nie wiem właśnie jak to jest z tymi kaszkami i kleikami na noc, ale ja myślę, że jeśli maluch zje taką kachę i nie będzie budził się w nocy na dojadanie, to czemu nie??
Moja po kaszce i tak się budzi :-)

Jakaś nowa wersja bb na kom mi wskoczyla ale fajna jest:-)

Ogłaszam oficjalnie: mam zrabany humor:-( nawet prozak w normalnych dawkach nie pomoże... boli mnie głęboko w gardle tzn drapie a to może oznaczać przeziębienie :-( piję herbatę z malinami i cytryna i płakać mi się chce. Nie znoszę być chora. Kiedyś oznaczało to lezenie i czytanie książek i oglądanie filmów... teraz: ćwiczenie umiejętności przetrwania z Gosia pomimo choroby. Nie to samo:-( I jeszcze mały zonk: nie mam ubezpieczenia :-( urlop mi się skończył, umowa o pracę już w sierpniu, i teraz nie wiem co robić. - Urząd Pracy? (tutaj czy w Łodzi?)
- MOPS - któraś z Was pisała kiedyś o wychowawczym z mopsu - przypomnij się proszę
- dopisanie do ubezpieczenia Pe - czy muszę być żoną czy jako partnerka też mogę?

Doradzcie mi coś please :-(

Muszę sprawdzić, czy mam jakąs aktualizację BB na telu:tak:
Jak mogłaś się przeziębić!!!?? przecież miałam wpaść do Ciebie :-D:-D

Nie wiem jak to jest z dopisaniem się do ubezpieczenia, jak nie jesteście po ślubie. My jesteśmy i ja jestem dopisana. Ja się do urzędu pracy nie zgłosiłam, bo też bym musiała pewnie jeździć do swojego rodzinnego miasta, a nie uśmiecha mi się to:baffled:

Iwon - ja bym białego nie brała, bo chwila moment i będzie brudny. Ja mam taki jak ten pierwszy czerwony na zdjęciu (z paseczkiem do wysuwania) tylko, że czarny. Czerwony miałam i przez wkładanie i wyjmowanie z torebki szybko się zrobił nieładny, taki brudnawy i powycierany. Dlatgo też kupiłam czarny i mam już go od dawna:-) No i jak dla mnie bardzo wygodny.

Cholera, wiedziałam, ze będzie jakiś powód, żeby ślub wziąć...

:-D:-D:-D

Czytalalam Was chyba godzine ,ale ile sie usmialam tyle moje B-) Oczy na zapalki, nic juz prawie nie pamietam tylko cos o zebach,koszmarach szkolnych, wyczynach Nikosia , mieszaniu mleka i kaszki nocnej na sniadanie,aaa i ze Magda ma fajnego Pe ;-)
Nie wiem czy isc spac skoro i tak pobudki mam co godzine, bo L syrene zalacza jak tylko wyczuje brak cyca czy glodna czy nie ciumkac musi :-| Cos sie pogniewala na smoczek , krzyczy bleee i rzuca nim z takim powerem zeby chyba daleko daleko odlecial i mama nie znalazla i... dala cyca :-)!
W dzien rece rece rece. Choinke juz 3 dzien ubieramy bo nic nie da zrobic :'( Masakra. Dobrze ze was poczytalam to mi sie humor polepszyl bo czasami wysiadam psychicznie z tym moim dzieciem.
Czy wasze juz umieja robic "pa pa" ?
Iwon tego z klapka nie kupuj- nie wygodne jest! Czerwone najlepsze,biale moze sie brudzic.

widze, że u Ciebie z pobudkami też niewesoło:baffled:

maćku - jak z malutką??

Sto lat dla GOSIAKA!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Noc koszmarna wiecej nastalam sie przy lozeczku niz spalam. Mia coraz gorsze objawy przeziebienia /choroby. Z nosa sie leje, harczy jak ciagnik, wymioty, widac oslabienie no i jeczy. Jutro rano umowieni jestesmy na wizyte u lekarza. Boze odzwuczailam sie od nieprzespanych nocek :( czuje sie jakbym bliski kontakt z ciezarowka miala :(

Iwon
- czerwony najbardziej mi sie podoba

aga - ja daje mlodej kaszki na noc juz od miesiaca i jakos specjalnie po nich nie przytyla bo zaledwie 400g przez okres ponad miesiaca :)

hatszept - fajnie ze pierwszy dzien w pracy w pozytywnej atmosferze minal :)

Gratki dla dzisiejszych 6miesiecznych solenizantow :)

Dzień dobry!
Wsatam jakieś pól godz temu. w srodku nocy byla pobudka z kupa i na zarełko, a pozniej spanko prawie do 10. Malej juz chyba lepiej, bo kupa z rana byla juz bardziej zwarta :tak:

Hatszept jesteś wielka - tantum stoi na bufecie a u mnie najwyraźniej szare komórki zrobiły shut down:-(

Cholera, wiedziałam, ze będzie jakiś powód, żeby ślub wziąć...
Septolete też można przy karminieu UU i moim zdaniem daje rade. :tak:

Jeste jeszcze jeden powod - dostaniesz kas e z ubezpiecznia jak teściowa kopnie w kalendarz :cool2:

Ważne aby to nie była śmierdząca skarpeta :rofl::rofl::rofl::rofl:
Właśnie o tej porze pół roku temu zwijałam się idąc na porodówkę :no: a teraz taki kawaler rozpycha mi się w łóżku :D

A ja o tej godzinie czekałam na dochód i szykowalam się do domu:-) Potem przyszedł ordynator i mnie zaskoczył:p
No i o 12.40 przyszła na świat Gocha:-)
Sto lat!!! :-)

aga - sto lat dla Antosia!!!

maćku - fajno, że z małą lepiej!

G poszła spać a ja chciałam w tym czasie popakować prezenty....taaaa, tylko, że torby mam w sypialni, gdzie śpi i to spakowane w szeleszczącą reklamówkę:wściekła/y:

MsMickey - to mówisz, że w piątek czeka nas wielkie pakowanie!?! My też ruszamy w sobotę. Może spotkamy się na A2;-)

Ostatnia edycja:
hi!

Zołzia poskromiona śpi! W nocy po kaszce szału nie było, bo AŻ dwie pobudki zaserwowała! Jakbym się bardziej przytomna obudziła to bym jej nie karmiła o 23:30 myśląc, że jest 2:30 (mówiłam, że mi się to często zdarza?):confused2:. No i pobudka przed 6 jakoś, czyli standard, że tak powiem :sorry:

Do Was też tak kurierzy kursują? U mnie wczoraj było 3, a czekam jeszcze na 5 paczek, mąż na 2 i brat na 2.. :laugh2:

Gratulacje i po buziaku dla półroczniaków! :happy:

Gkvip zdrówka dla Mijeczki!

Iwon ja też dobieram tak zawsze rzeczy i lamentuję okropnie od tygodnia, bo w tym roku w pracy mamy kalendarze szaro-czerwone, wyglądają okropnie :confused2: i po cichu liczę, że koleżanka która zamawiała wzięła mi format B5 (taki miałam rok temu), bo jest brązowy :laugh2:. Jeśli chodzi o Twój wybór, to myślę, że czarny będzie najlepszy, bo tak jak któraś z dziewczyn pisała od wyciągania i wrzucania do torebki kolorowe robią się brzydkie szybko :sorry:, a najlepszy jest taki o którym pisała Aylin chyba, że się go zakłada na stałe (tylko folię na wyświetlacz najlepiej sobie dać) :happy:

Asik moja papa nie robi, chyba jeszcze za wcześnie, gdzieś czytała, że po 7msc dopiero dzieci potrafią machać :sorry:

Muńka po co pakować prezenty jak i tak nikt nie zwraca uwagi na opakowanie, dasz do reklamówki i tak nikt nie zauważy, że coś jest nie tak :-p. A serio to...JA też muszę spakować, tylko narazie jakoś mało mam tego do pakowania, a święta tuż tuż :confused2:

Ostatnia edycja:
ciezko nadarzyc, :)

Iwon bialy fajny ale bedzie sie brudzic :) to pewne, a skapeta jak Rysica pisala najbardziej praktyczna :p tylko teraz chyba juz niemodna ... ja nie mam nic :) i moze jednak choc jednego zabka bo ja sie wykoncze

Aga MsMickey wszystkiego naj naj na pol roczku :)

MsMickey z ubezpieczeniem nie pomoge bo sie nie znam

Maćku oby jednak odpuscilo i zeby to bylo na zeby

Asik. oby sie poprawilo i zeby bylo latwiej :)

Claudette do mnie jeszcze ze 4 przesyleczki bylo juz 4 :) ale jakby tak samemu sie po wszystko wybrac czasu by nie starczylo

Muńka wspolczuje nocki u nas troche lepiej ale eeeeeewidentnie cos go boli, Camilia nie pomaga ale dzisiaj zapodalam na noc paracetamol bo meza przeziebienie zlapalo i spal bez przebudzenia caaaaaalusienka noc ... to chyba jednak cos jest na rzeczy z tym bolem, ale przeciez nie bede go faszerowac codziennie paracetamolem :|

a co do pakowania przypomnialo mi sie ile kiedys bylo jednorazowek z mikolajami i w takich reklamowkach dostawalismy prezenty mikolajkowe w szkole i na innych zabawach ... a teraz torebek torebeczek papierow i innych co nie miara

Aylin jak maz ?

Gkvip zdrowka dla Mijeczki!

tak jak pisalam u nas choroba jakas profilaktyka dla malego zeby sie nie pochorowal? poki co poza katarkiem przez cale pol roku to nie mial nic. choc i ten katar to taki byl nie katar bo ani nie przeszkadzal w jedzeniu ani w spaniu,

a no i wiedzialam ze tak bedzie mlody znowu sie wspinal na lezaczek az fiknal nawet nie wiem kiedy tam dolazl bo kawe robilam slyszalam tylko jebudu i ryk :| i powtorze moglby jeszcze polezec zamiast akrobacje strzelac !!!

Ostatnia edycja:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA 6MIESIACZKÓW:-)
U nas ok,chodź małą bardziej marudna najlepiej cały czas na rączkach chciałaby być:-D
a ja wczoraj zarejestrowałam się na kuronia łe aż się boje tych pieniędzy co nam zostaną katastrofa a do pracy nie opłaca się iść bo jak mam zapłacić niani to by cała wypłate mi wzięła o
pozdrawiam kobietki

reklama
Dzięki w imieniu Gochy za życzenia: to takie nasze wspólne święto:p

Muńka no właśnie nie wiem jak ja mogłam...:p

Macku ten powód znam nic nie dostałam gdy tesciu zszedł:-(

Dzwonił kurier ze jedzie z pralką !!! yay !!!:-):-):-)

Do góry