reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Zimy nie lubię, ale takie dni zimowe, jak dzisiejszy, mogą być :-) Właśnie wróciłyśmy ze spacerku. Pełno śniegu, zero wiatru, miło i przyjemnie. Może dziś G pośpi lepiej!

Byłam z małą u lekarza bo coś mi się wydawało że ciężko oddycha ale jest oki, chciałam wiedzieć co jej jest bo jutro basen i nie wiedziałam czy jechać czy nie, był nawet taki dobry pan pediatra z naszego szpitala w Trzebnicy, pytałam go o te przewroty i nierówny podbródek znaczy tłuszcz na podbródku, na obroty mówił, że spokojnie jeszcze miesiąc mam poczekać najważniejsze że leży na brzuchu ładnie i że rwie się do siadania, a o podbródku mówił że każdy z nas jest nieasymetryczny nic tam nie wyczuł i powiedział tylko aby zdjęcia robić co jakiś czas i sprawdzać czy się pogłębia czy wyrównuje.

super, że wsio oki!!:-)

jakiś mam dzisiaj gorszy dzień... wszystko mnie wkurza...

może zakupy poprawią humor!:-)

A ja już mam. Wczoraj doszły :-)

a zamawiałaś też świąteczną? :-)

I tak na szybko! Mojemu dziecku dziś jak jadła wyszły placki czerwone od oka do ucha. Od czego? Alergia na składnik jakiś tak szybko? Wcześniej też miałam taki problem jak jadła marchewkę z jabłkiem z bobovity, myślałam, że od łyżeczki i ją zmieniłam, problemu nie było, ale przecież zmieniłam też smak jedzenia :-D Problem się pojawił dziś znów przy jabłku z banenem... O co cho?

gkvip &&&&&

No może tak szybka reakcja alergiczna... jabłko?

Tak czy tak - panie rehabilitantki pochwaliły niunie - ze ślicznie rozwinięta. Ma rewelacyjne plecki i widac ze dużo czasu na brzuszku spędza. Mamy nadal lekką asymetrie ale tylko w główce i to się wyrówna. Teraz czekam na męża - ma dowieść produkty na danie dla skośnookich (utylizacja zawartości lodówki cd - czyli pomysł co zrobic z otwartą puszką ananasa i pędami bambusa)

super wieści :-D

uuuwielbiam!!! Hit do bujania kuperkiem!

My dziś byliśmy na zakupach jeszcze przed Świątecznych - czyt. uzupełniałam prezenty!
Dziki szał w tych sklepach - Kocham Mojego Syna za to, że jest Dzieckiem idealnym na zakupy! Grzecznie sobie siedzi w foteliku!
Zmęczyłam się jak cholera! Tłumy męczą!!!

Mam do Was pytanko: czy któraś z Was ma udany przepis na galart? Chce robić pierwszy raz a się nie znam :cool:

ja jeszcze dziś po wieczornym karmieniu małej lecę po resztę prezentów i mam nadzieję, że będzie z głowy!

chodzi Ci o galaretę do np. ryby??

reklama
Ku...waaaaaaa. Jedziemy do szpitala!!! szlam na gore zeby przebrac Mijeczke i chooj wie jak potknelam sie na schodach. Przewrocilam sie przygniatajc tym samym mala!!! Cos jej sie ze stopa stalo!!! juz jest cala spuchnieta !!! Ku..wa co ja jej zrobilam !!!!!!!!!
GKVIP oby to nie było coś poważnego trzymam &&&&&&
czekamy na wiadomości

Tak. Chce zrobić z mięsem i warzywami! I nie wiem jakie mięsa i jakie warzywa aby była dobra :eek:

Ja robię z drobiu (kurczak lub indyk) plus marchewka, groszek zielony, pieczarka marynowana, jajko, jak lubisz to może tez byc kukurydza.

A chcę w tym roku zrobić klopsiki rybne w galarecie, też są pycha. Że nie wspomnę o roladzie serowej również w galarecie....mmmmm, pycha.

Hej :)

Niedawno wróciłam z pracy, bo miałam parę spraw dot. projektu, który się dzieje. Jak zobaczyłam moją koleżankę, to się przeraziłam - jest totalnie wykończona i mówi że nie wiedzą w co ręce włożyć. No to się będzie działo od stycznia :sorry: Już zapomniałam jak to jest wracać z pracy na maxa przeczołganym :sorry:

Aylin fajnie, że mała się dobrze rozwija :tak: No i pochwal się co tam za potrawę dzisiaj upichciłaś z tego bambusa ;-)

Muńka ten śnieg u Was, to pewnie przywiało ze Sz-na, bo u nas już puchy, tylko jakieś marne resztki na chodnikach ;-)

Muńka ale żeby jabłko?! Przecież to podobno najmniej alergizujący owoc :sorry: Jutro jej dam normalne jabłko i zobaczę :sorry:

no skoro wtedy też dałaś jabłko i teraz też, to może od jabłka, ale też nie chce mi się wierzyć, że jabłko mogło uczulić.

Tak. Chce zrobić z mięsem i warzywami! I nie wiem jakie mięsa i jakie warzywa aby była dobra :eek:

aha, to nie wiem czy taką do ryby robi się tak samo, jak do mięcha. Moja mama robi pyszną i mogę wziąć przepis, ale ona robi do karpia.

Hej :)

Niedawno wróciłam z pracy, bo miałam parę spraw dot. projektu, który się dzieje. Jak zobaczyłam moją koleżankę, to się przeraziłam - jest totalnie wykończona i mówi że nie wiedzą w co ręce włożyć. No to się będzie działo od stycznia :sorry: Już zapomniałam jak to jest wracać z pracy na maxa przeczołganym :sorry:

Aylin fajnie, że mała się dobrze rozwija :tak: No i pochwal się co tam za potrawę dzisiaj upichciłaś z tego bambusa ;-)

Muńka ten śnieg u Was, to pewnie przywiało ze Sz-na, bo u nas już puchy, tylko jakieś marne resztki na chodnikach ;-)

to będziesz miała roboty! dasz radę na pewno;-)
właśnie z siorką gadałam i powiedziała, że w Poznaniu tez puchy, a ja myślałam, że cała Polska w śniegu!

Dobra, idę szykować kąpiel dla G, a potem na zakupy. Wpadnę pewnie później.

hej dziewczyny

tak tylko zagladam na chwileczke, u mnie sajgon, maz na delegacji ja wszystko na glowie:-( maly caly dzien buczal i muczal, chyba ze 3 razy straacilam do niego cierpliwosc :crazy:

odnosnie jablka to ja jestem uczulona (strasznie swedza mnie dziasla gardlo i oczy jak tylko zjem), i jak dalam malemu na poczatku to strasznie go brzuch bolal, probowalalm chyba ze 3 razy, potem mieszane sloiczki i jakos przeszlo. dzis je i sloiczkowe i surowe.

jutro przychodzi niania na rozmowe. przez telefon wydawala sie bardzo mila. oby. trzymajcie kciuki bo mam stresa:baffled:

i okazalo sie ze na nowy rok mam jednak 12 dni urlopu a nie 5 :D wiec zostaje w domu do polowy stycznia:-):-)

Córka mojej koleżanki ma bardzo silna alergię na jabłka - więc się zdarza. U nich 1,5 roku trwało zanim wyszło ze to jabłka miedzy innymi ją uczulają.

Wiecie że zbliżamy się do strony 4000?? ale natworzyłyśmy :)

Mój T. padł. Dziecko się drze a mi się nic nie chce.... mam dzis lenia do kwadratu. A chciałam pierniczki piec.

Iwon - nic z bambysa nie powstało. Mała dała 3 godzinny koncert - więc na obiad była pomidorowa z makaronem i gulasz z wczoraj :) Bambus bedzie jutro

reklama
Dzieć już śpi, M. w studiu, jeszcze tylko starszak nie dał się spacyfikować ;)
A ja chyba sobie pooglądam repertuar na Zalukaj, może już coś na weekend wybiorę..

Muńka widzę, że masz taki system, jak ja - późno wieczorne zakupy ;-) Ja też tak wolę. Niby wiem, że M. potrafi się dobrze zająć dzieckiem, a nawet dwójką. Mimo to mam jakiś większy luz i spokój, kiedy wychodzę z domu, gdy mały już śpi. Wtedy mogę się oddać zakupowej rozpuście :-p

Aylin współczuję akcji z małą. Ja miałam tak wczoraj (włącznie z nocką - no własnie, czy pochwaliłam się czterema pobudkami?). Na szczęście dzisiaj dzień nawet znośny.

Josie
3mamy :))

Do góry