reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dobry wieczór!
Mam wrażenie, że na forum zostały same babki, co nadal karmią UU, a te na mm się na fb przeniosły

Nieprawda, ja tylko mm od początku i FB jakoś mi nie leży:-)

No nie do końca. Bo z wymienionych tylko Rysica bywa tu regularnie :sorry: A dokarmianie się nie liczy ;-)

A właśnie - nie napisalam Wam, że Zośka ma już dwa ząbki! Drugi pokazał się zaraz na drugi dzień :tak:

Jestem tu regularnie. No może w ostatnim tygodniu mniej bo chyba deprechę zaliczam.

Hej dziewczyny :-)

My dzisiaj świętujemy młodego pół roczku! Jesteśmy sami w domu i możemy się wygłupiać do woli.
Szymek się trochę popsuł :-( Sam zasypiać nie chce i już. no i trzeba znowu go uczyć od początku samodzielnego zasypiania. I chyba idą nam kolejne zęby bo ślinotok taki, że tragedia i wszystko co do rączki to do buzi. Zobaczymy!
Jutro szczepienie, ale się boję bo mieliśmy iść już dwa tygodnie temu ale Szymek katarek załapał no i dopiero teraz możemy iść, znowu pani doktor będzie marudzić :-(

Gratki z okazji pół roczku.

No ale sie wk..lam. Wlasnie przyszla do mnie ekipa z firmy ktora zakladala ogrzewanie nam w domu. Zadzwonilam do nich jakis tydz temu ze chyba ogrzewanie nie dziala tak jak powinno. Przyjechali dzisiaj - bez uzgodnienia ze mna tego - obeszli chate po czy stwierdzili ze cos tam jest nie tak i ze musza od nowa instalowac wszystko :wściekła/y:. A co za tym idzie rozwalac tynki i podlogi:wściekła/y: normalnie para uszami mi idzie :wściekła/y: dopiero co skonczylismy dekorowac gore a oni mi to wszystko zniszcza:wściekła/y: I jescze ze cos tam im musze doplacic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak chwycilam tel i zadzwonilam do szefa firmy to po paru min ten palant laskawie powiedzial ze jednak nic placic nie musimy:wściekła/y: no bo to przeciez ich wina. Tlumaczyl sie jak kretyn. Normalnie zalamana jestem. Malo tego - nie moga tego zrobic teraz tylko najwczesniej w lutym:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: na ch..j mi tu w lutym ogrzewanie jak tu sie juz wtedy wiosna zaczyna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

nie ma to jak zaczac poniedzialek w mily sposob.

Współczuję. Ja to bym kazała robić już i dodatkowo zapłacić sobie za ponowny remont domu.

Nie daje dziś rady z moją zołzą!!!!!!!! Nie dość, że nauczyła się pełzać do tyłu, to robi podpór do czworakowania i drze się przy tym jakbym ją ze skóry obdzierała!!!!! Spokojna jest tylko na rękach!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!! :confused2:

Dobra jest.

Niespodzianka - gratuluje ząbka, u nas nadal brak uzębienia :-).

nie wiem co jeszcze komu miałam napisać ale musze już kończyć bo się młody o butlę upominać zaczyna. Póżniej wstawię filmik z "wychodzeniem z leżaczka".

reklama
GKVIP wg mnie faktycznie poszukaj jakiegoś doradcy bo przecież będziesz miała zniszczenia na kupę kasy... współczuję naprawdę&&&
Przypomniała mi sie scena z Alternatywy 4, gdzie "fachowcy" rozpierdzielaja świeżo położone kafelki u profesora... za dużo się nie zmieniło widzę...

BMR no wreszcie:-):-):-) tylko teraz nie uciekaj już;-)

Muńka nie ma sprawy, umówimy się jakos po świętach:-) chyba, że będziesz miała ochotę wpaść do nas w ramach relaksu jeszcze przed;-)

U nas na tapecie piszczenie. A ponieważ śmieję się z nią to jest to nowa zabawa: ja piszczę potem ona. Tzn ja krótko a ona daje czadu. No i głównie wysokie tony więc jak mi przy uchu walnie... ale fajnie:-):-):-)

Macku nie wiem. A zapisana jesteś do chorych dzieci? Zawsze możesz wezwać do domu...

Też ostatnio myślałam o niekapku. Może już czas:-)

Ostatnia edycja:
edit: Muńka ja się ogromnie cieszę, ale czy ona musi tak na mnie wrzeszczeć? :sorry:I celebrować to nie śpiąc w dzień prawie w ogóle?

no pewnie, że musi!! :-D:-D każdy się cieszy i najchętniej by powrzeszczał jak mu się coś udaje:-p:-p i jeszcze spać skoro za chwilę będzie można mamie z szafek rzeczy ściągać???? eeeee po co :-p:-p

siada prosto z siadu skosnego czyli tak z czworaka ? tak jak powinno byc ? on raczej nie siada poki co tzn nie tak zeby bylo to zamierzone poki co raczej czasami jak sie chwieje na czworaka pupa mu pojdzie na bok to klapnie i pare sekund posiedzi i leci, no i czasami siedzi w takich kuckach jak widac na zdjeciu z fotelikiem i sie opiera ale to zaden siad... a czemu pytasz ??

Nie z czworaka. Siad skośny jest etapem uzyskiwania stabilniejszej pozycji na boku. Maluch zaczyna na boku podpierać się na łokciu potem na dłoni i unosząc coraz wyżej tułów osiąga siad skośny (książkowo koło 8-go miesiąca), no i z tego już malutki kroczek do siadu prostego, a potem czworakowania. Zapytałam z ciekawości, bo zastanawiałam się jak on sobie radzi i z jakiej pozycji wstaje.

MsMickey - propozycja godna rozważenia :-)

maćku - ja bym się chyba jeszcze wstrzymała, bo w zasadzie to niedużo tych kup. Może to naprawdę kolejne zęby.

Ostatnia edycja:
nie to do siadu skosnego to mamy jeszcze gory lasy i doliny :) a wstaje z czworaka :) rekami lapie do gory za cos co jest wyzej na kolankach podchodzi do tej rzeczy przeklada rece i wstaje na nogi albo nie przeklada rak bo nie ma za co zlapac i jedna noge przenosi i wyglada jakby na jedno kolanko klekal a potem to wstaje :| pewnie strasznie nieprawidlowo

wyglada to mniej wiecj tak jak u tej dzidzi Nauka wstawania - 5 miesiąc życia Marysi - YouTube ale on to jej do piet nie dosrasta :) a ona ma 5 miechow szok

Ostatnia edycja:
nie to do siadu skosnego to mamy jeszcze gory lasy i doliny :) a wstaje z czworaka :) rekami lapie do gory za cos co jest wyzej na kolankach podchodzi do tej rzeczy przeklada rece i wstaje na nogi albo nie przeklada rak bo nie ma za co zlapac i jedna noge przenosi i wyglada jakby na jedno kolanko klekal a potem to wstaje :| pewnie strasznie nieprawidlowo

wyglada to mniej wiecj tak jak u tej dzidzi Nauka wstawania - 5 miesiąc życia Marysi - YouTube ale on to jej do piet nie dosrasta :) a ona ma 5 miechow szok

Ty tak mówisz o Nikosiu jak patrzysz na ten filmik, a zapewne większość z nas tutaj ma takie same myśli jak widzimy co Twój mały wyrabia :-D.

edek - ale mi się filmik długo ściąga.... a trwa niecale 2 minuty.

Ostatnia edycja:
Mlodak moj tak nie raczkuje :p i nie jest taki szybki jak ta mala on musi pokontemplowac nature wokol zanim sie podniesie albo ma taki ciezki zadek hehe

ale ta mala to jest niesamowita ... raczkuje siada i to jak wstaje jak widze ten filmik to mnie rozwala

No ja to gębę aż rozdziawiłam jak obejrzałam. I się dziwię rodzicom, że materacym tak wysoko jeszcze jest. Ja mimo iż młodemu daleko do takich akrobacji to już obniżyłam o jeden poziom. Tak dla pewności :-D:-D.

Tak mu widocznie najwygodniej :-) a ta malutka jest niezła. I pomyśleć, że młodsza od naszych maluchów!:tak:

Witam się i ja :)
Na fb już się pochwaliłam i tu się pochwalę mamy już trzeciego ząbka dolną lewą dwójkę, coś nie tak jak trzeba wychodzą jej te zęby ale ważne że wychodzą, na tym nie koniec bo właśnie widzę że są wielkie dwa opuchnięcia na górnych jedynkach wiec mam nadzieje że niebawem się pokażą bo mam dość jej marudzenia.
Dziś wybrałam się na spacer to myślałam że tą moją dziadygę wysadzę z wózka, naprawdę już nerwów brak !!!!!!

Oczywiście nie jestem w stanie Was nadrobić, kurdę kiedy będę miała czas tak jak kiedyś aby usiąść i z Wami poklikać :-:)szok::-:)szok:

reklama
Ogarnęłam trochę, bo Zołzia poszła spać (pewnie na 15minut):sorry:

Rysica ja przestane czytać Twoje posty! Nie można mieć takiego grzecznego dziecka! Nie i koniec! Zobaczysz ona Ci jeszcze da popalić :confused2::-p

A i moja Zołzia skumała jak się w wózku przewraca na brzuch więc już ani sekundy nie poleży w nim grzecznie. I siedzi już nie jak pijak tylko jak na lekkim kacu, czyli całkiem fajnie :D
hahahaha - można można :p Szymek cały czas taki grzeczny, buntu dwulatka niet, zazdrości niet :p tylko nie może zasnąć wieczorem, ale leży i się bawi albo coś sobie robi i czeka aż sen przyjdzie. Z resztą tak mi mówili z Szymkiem, że się zmieni, a on taką ma naturę po prostu :p
Jak byłam w ciąży to mówili mi, że nie ma szans, żeby drugie było takie grzeczne i spokoje i tak potrafiące się zająć sobą, i że na pewno nie będzie spać całej noicy tak szybko jak Szymek i wiecie co - mieli racje, bo nie jest taka jak Szymek jest grzeczniejsza :D :p
ale pewnie obydwoje dadzą mi popalić w wieku nastoletnim :p

Kasia - Nikuś jest genialny! Jest tylko 4 dni starszy a Monika jest lata świetlne w tyle jeśli chodzi o rozwój :p A ta mała to już w ogóle kosmos!!!!

Ty tak mówisz o Nikosiu jak patrzysz na ten filmik, a zapewne większość z nas tutaj ma takie same myśli jak widzimy co Twój mały wyrabia :-D.

edek - ale mi się filmik długo ściąga.... a trwa niecale 2 minuty.
o właśnie widzę, że nie tylko ja tak myślę :p:p:p

Monika dzisiaj postanowiła połączyć drzemkę popołudniową i wieczorną w jedną, bo spała od 12 do 16, zjadła i się bawi i spać nie chce :p
ale zaraz kąpanie i spokój ;]

a jutro na 16:30 dentysta grrr nie lubię :/

Do góry