reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Muńka właśnie nic nowego nie dostał.
Byłam u lekarza z małym na kontroli po przeziębieniu i powiedziała że jak dziecko dobrze przybiera na wadze na 1 to nie trzeba na 2 zmieniać bo się dużo nie różnią. Co prawda jeśli jedynka zagęszczona nie starcza no to trzeba ale w naszym przypadku kazała wrócić do 1 i do roczku możemy podawać.

No to może zostań przy 1, albo nadal mieszaj 1 z 2. Albo musi się przyzwyczaić, tylko skoro nie ma dużej różnicy między 1 a 2 to dziwne, że aż tak by zareagował.

Mloda wstała ok 4 w nocy i śpiewala do nionia dobre pół godziny po czym zapodalam cyca u nas na łózku i ponownie gugala niestety nadal jest katre i kicha mi non stop. wysmarowałam jej stópki na noc mascia pulmex baby i dzis tez to powtórze na szczescie goraczki brak tfu, tfu
Mała tez chce cos napisac - zgina sie w pół i próbuje dotknac klawiatury - ale jeszcze nie umie wiec ja wyrecze i pozdrawiam wszystkie ciocie bb ;)

pozdrawiamy!!:-)

Monika nauczyła się... dmuchać! Jak jej się nudzi jedzenie to zaczyna się bawić smokiem od butelki w buzi i między innymi wdmu****e powietrze do butelki przez smoczek aż bąbelki się robią...... ćwiczy już na pierwsze urodziny czy co??? :p

może i się przygotowuje:-) tylko najcześciej jest tak, że jak przyjdzie co do czego to i tak rodzice muszą pomóc w zdmuchiwaniu świeczki :-D

Hej baby,

chyba mogę tak już napisać: u nas nocka STANDARDOWO czyli z jedną pobudką :rofl2:
Ech, jak to fajnie brzmi, lalalala :-p

ale Wam fajnie!!!!:tak:

czekam na wieści niekapkowe.

reklama
No ale sie wk..lam. Wlasnie przyszla do mnie ekipa z firmy ktora zakladala ogrzewanie nam w domu. Zadzwonilam do nich jakis tydz temu ze chyba ogrzewanie nie dziala tak jak powinno. Przyjechali dzisiaj - bez uzgodnienia ze mna tego - obeszli chate po czy stwierdzili ze cos tam jest nie tak i ze musza od nowa instalowac wszystko :wściekła/y:. A co za tym idzie rozwalac tynki i podlogi:wściekła/y: normalnie para uszami mi idzie :wściekła/y: dopiero co skonczylismy dekorowac gore a oni mi to wszystko zniszcza:wściekła/y: I jescze ze cos tam im musze doplacic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jak chwycilam tel i zadzwonilam do szefa firmy to po paru min ten palant laskawie powiedzial ze jednak nic placic nie musimy:wściekła/y: no bo to przeciez ich wina. Tlumaczyl sie jak kretyn. Normalnie zalamana jestem. Malo tego - nie moga tego zrobic teraz tylko najwczesniej w lutym:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: na ch..j mi tu w lutym ogrzewanie jak tu sie juz wtedy wiosna zaczyna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

nie ma to jak zaczac poniedzialek w mily sposob.

Muńka mleko następne ma więcej żelaza w sobie i tym sie tylko różni no ale to żelazo niestety powoduje zaparcia dlatego pani dr kazała zostać przy jedynce i dosypywać do każde go posiłku kaszkę bo w tych kaszkach też jest żelazo ale mniej tego wtedy będzie. Albo kazała bebiko 2 ale comfort.

Papitkaa - to ja w takim razie nie będę póki co kupowała 2 skoro mam całe opakowanie 1. A kaszkę tak czy tak też daję, więc chyba spoko. Kupię 2 jak mi się powoli będzie kończyło 1, zacznę mieszać i zobaczę jak młoda będzie reagować.

Muńka a sprawdzałaś czy to rzeczywiście niekapek? Kapek ma jedną dziurke w ustniku a niekapek podobno trzy. Ile dziurek ma Twój niekapek?

mój ma trzy, to ten: Kubek niekapek z ustnikiem 150 ml 6+ - Lovi / Akcesoria, Kubki niekapki - Smerfusie.pl

Ostatnia edycja:
Muńka u mnie od początku był problem z dobraniem mleka w ciaży musiałam brać dużo żelaza i chyba małemu wieksza ilosć nie służy dlatego na razie wróce do 1 a jak już bedzie tak koniecznie trzeba przejść to zaczne od bebiko 2 comfort i zobaczymy ale jak napisałam jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze i to mleczko starcza na razie to nie ma co przechodzić. Jakby Kuba nie był taki uparty to bym karmiła piersia bo do tej pory mam pokarm co prawda już tylko w lewej piersi bo jednak nic z tym już długo nie robie ale za nic nie dało sie go przystawić nie chciał jeść nic a nic wiec już w szpitalu dawali mu butle co prawda w miedzy czasie starałam sie coś wskórać ale nic z tego. ;d

Ostatnia edycja:
Papitkaa nie wiem jak w bebiko ale ja porownalam hippa i jest spora roznica nie tylko w zelazie w 2 jest wiecej magnezu i innych mineralow, tez wiecej jest witamin niektorych,

Muńka moj tez znowu zaczal sie budzic !!!! chyba niepotrzebnie pochwalilam ze zaczal znowu spac :|

Iwon moze mlodzieniec chce miec wiecej czasu na zabawy :) jak nie marudzi to niech nie spi gorzej jak marudzi a zasnac nie moze

Rysica jedna swieczka moze sie uda :D napewno sie doszkoli do tego czasu :)

Waris wspolczuje nocki ... no i juz niedlugo a napisze sama :D

widze ze wzielyscie sie porzadnie za kubeczki, ja mam ten 4-7 z tt ale jakos niechetnie z niego popija, trzeba bedzie kupic inny, ciekawe jak jest w zlobku

u nas duuuuuzo pobudek i juz nie licze i nie wiem dlaczego i chyba nie chce wiedziec moze kiedys sie przyzwyczaje :(

a poza tym mlody przechodzi sam siebie staje nawet przy zabawkach np garnuszku klocuszku ... przy lezaczku i wyglada jakby sam chcial na niego wejsc, nawet dzisiaj sobie przy nim po prostu usiadl i bawil sie tymi zapinkami :| na puzlach i w ogole gdzie sie da jak wyjde na 5 sekund to on juz gdzies cos wydziwia, ani na chwile spuscic nie mozna z oczu bo jak rabnie to tylko placz i to taki ze uszy usychaja ... cieszcie sie dziewczyny z dzieci ktore jeszcze spokojnie leza bo przy takim to oczy w kolo glowy trzeba miec

na potwoerdzenie

Ostatnia edycja:
Muńka niekapek okazał się faaajny :-):tak: Mały b. ładnie z niego wypił herbatkę i wreszcie się nie krztusił, jak przy butelce. Jeszcze tylko nie kuma, że kubek można samemu trzymać za uszy, ale mamy czas :)

A my mamy ten niekapek (niebieski ;-)) :
http://allegro.pl/nuk-fc-butelka-150ml-disney-niekapek-743-348-i2800972145.html

Kasieńka jestem w szoku, co Twój mały wyprawia! W pozytywnym szoku! On zacznie Ci zaraz chodzić, podczas gdy mój się jeszcze nawet z pleców na brzuszek nie przewraca :/
A Nikoś już siedzi samodzielnie?

Ostatnia edycja:
reklama
Kasienka porównałam właśnie skład 1 i 2 no i to żelazo najbardziej urosło reszta albo jest taka sama albo zmalała np magnez w 2 jest mniejszy niż w 1 aż sie zdziwiłam że w hippie wzrosła ilość a tutaj albo zmalała albo taka sama albo nieznacznie wzrosła tylko to żelazo w 1 jest 3,9mg a w 2 jest 7mg. magnezu w 2 jest o 7mg mniej.
Ja już nie wiem czy isć moze poradzić sie innego lekarza czy jak? bo w 2 są prebiotyki i nie powinno być zaparc.

Ostatnia edycja:
Do góry