reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Iwon chwieje sie jak pijaczyna :p siedzac sam, czasami klapnie do siadu bo akurat tak mu nogi podejda z kleczkow bo on przy wszystkim kleczy chcac wstac ... ale mysle ze do siadania mu blizej niz do chodzenia :) a przynajmniej mam taka nadzieje :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasienka - ja też chyba już swojej nie będę chwaliła:-)

Nikoś jest niesamowity i jest przykładem tego jak dzieciaki rozwojowo się od siebie różnią. Moja nadal na etapie maty i coraz szybciej zaczyna się wkurzać jak musi za dużo leżeć w pozycji na brzuchu. Najgorsze, że ona przy mnie tak marudzi, bo jak jest z mężem to mniej - urabia sobie mnie :-)

Muńka niekapek okazał się faaajny :-):tak: Mały b. ładnie z niego wypił herbatkę i wreszcie się nie krztusił, jak przy butelce. Jeszcze tylko nie kuma, że kubel można samemu trzymać za uszy, ale mamy czas :)
A my mamy ten niekapek (niebieski ;-)) :
Nuk FC Butelka 150ml DISNEY Niekapek 743.348 (2800972145) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Fajny :-) to pewnie niedługo Julcio załapie, że sam może sobie pić !

Kurcze, znów wszyscy chorzy...okazało się, że szwagierka ma zapalenie oskrzeli, a dopiero od soboty ją poważnie złapało. Mąż mówi, że u niego w pracy też wszyscy chorzy, moja mama ledwo mówi:eek::no: oby tylko na święta wszyscy byli zdrowi!!

Munka co za epidemia :szok: U nas z kolei wsrod znajomych i dzieciakow (no i mnie tez zlapalo wczesniej) jakis wirus zoladkowy panuje. Co do mleczka to nie wiem ile razy dziennie podajesz, ale ja kupilam 2 jak mialam polowe 1 i mi zabraklo - musialam 1 dokupic zeby dalej mieszac. A robilam to: 4 dni 1 miarka nowego reszta starego, nastepne 4 dni 2 marki nowego, reszta starego itd. Wiec moze zacznij powoli mieszac, a unikniesz mojego bledu ;-)

Kasienka Nikos jest swietny :) Tez mamy kubeczek z tt i mlody dopiero po paru dniach zalapal, ze z niego sie pije. Do tej pory traktowal jak gryzak czasem lapiac lyka przez przypadek. Teraz zasysa, ale mu dawalam z uporem maniaka :p

Gkvip kurde, przeciez nie moga Was zostawic bez ogrzewania cala zime! I jeszcze powinni zwrocic kase za zniszczenia. Macie w Szkocji citizen advice? Moze idz do nich, albo napisz maila czy zadzwon to cos poradza.

No i mamy pierwszego zeba :-):-) Przekonalam sie o tym jak mlody probowal zjesc moj palec :confused2: A rano sprawdzalam - jeszcze nie bylo :)

Witajcie znajome i nieznajome :)
Po długiej nieobecności postanowiłam do Was napisać! Na fb jestem często, a tu chcę powrócić bo zaczęło brakować mi trochę forum :)
Te co nie na bieżąco: Krzyś 20.12 kończy 6 mies! Na ten moment ok: zębów brak, spektakularnych skoków rozwojowych brak. Jest za to sprytny jak cholera: inteligent Mały mi się trafił: wymusza, próbuje, kokietuje, udaje złego i ogólnie milion min na sekundę - czasem z Mężem myślimy, że ma coś nie tak z emocjami: raz happy raz złość i znów śmiech! Szok! Poczytam Was i może uda mi się Was troszkę poznać.
Mam nadzieję, ze kogę się ponownie przyłączyć?
:-)

Nie daje dziś rady z moją zołzą!!!!!!!! Nie dość, że nauczyła się pełzać do tyłu, to robi podpór do czworakowania i drze się przy tym jakbym ją ze skóry obdzierała!!!!! Spokojna jest tylko na rękach!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!! :confused2:

Niespodzianka moj pil tylko ze on woli jak z butli samo leci a nie musi zasysac a tez dawalam z uporem maniaka :p i duuuu.... gratuluje zabka

Muńka ja to czasem sie go boje z tym rozwojem, tym bardziej ze martwie sie o jego kregoslup bo maz nie ma z tym za ciekawie niby ja mam bardzo prosty lekarka powiedziala ze za prosty no ale jak odziedziczy po nim ehhh wolalabym zeby nauczyl sie raczkowac niz zeby wszedzie stawal

Claudette wspolczuje i lacze sie w bolu, ten tez sie drze bo mu nie pozwalam wstawac a on wrzeszczy swietne jest to zdjecie przy suwaczku!

BRM to rosnie Ci dyplomata :D:D:D:D

Papitkaaa w hipie bylo 4,9 magnezu jest 6,1 na 100 ml mleka wiecej jodu potasu fosforu czesc sie nie zmienila albo jest minimalnie mniej ale tych istotnych mineralow wiecej, + prebiotyki + probiotyki i omega

a tak jest caly dzien, a teraz krzyczy bo wejsc nie moze :|

Ostatnia edycja:
No i mamy pierwszego zeba :-):-) Przekonalam sie o tym jak mlody probowal zjesc moj palec :confused2: A rano sprawdzalam - jeszcze nie bylo :)

:-D:-D gratki!

Witajcie znajome i nieznajome :)
Po długiej nieobecności postanowiłam do Was napisać! Na fb jestem często, a tu chcę powrócić bo zaczęło brakować mi trochę forum :)
Te co nie na bieżąco: Krzyś 20.12 kończy 6 mies! Na ten moment ok: zębów brak, spektakularnych skoków rozwojowych brak. Jest za to sprytny jak cholera: inteligent Mały mi się trafił: wymusza, próbuje, kokietuje, udaje złego i ogólnie milion min na sekundę - czasem z Mężem myślimy, że ma coś nie tak z emocjami: raz happy raz złość i znów śmiech! Szok! Poczytam Was i może uda mi się Was troszkę poznać.
Mam nadzieję, ze kogę się ponownie przyłączyć?
:-)

fajnie, że wróciłaś :-) ja na FB wchodzę, trochę podczytuję, czasem skomentuje, ale i tu napiszę - Krzysiu jest kochaniutki i ma słodką buźkę:-)

Nie daje dziś rady z moją zołzą!!!!!!!! Nie dość, że nauczyła się pełzać do tyłu, to robi podpór do czworakowania i drze się przy tym jakbym ją ze skóry obdzierała!!!!! Spokojna jest tylko na rękach!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!! :confused2:

wdech i wydech, wdech i wydech...:-) Ty się matka ciesz;-), że dziecko postępy robi!! :-D:-D:-D

Kasienka - oczywiście, że lepiej by było jakby tak mu się do wstawania nie spieszyło, no i żeby w pozycji czworaczej spędzał jak najwięcej czasu. Nie jesteś jednak w stanie trzymać go przy podłodze na siłę, więc tak czy inaczej pewnie będzie się pchał na nogi, bo poczuł, że to fajna sprawa:-) a on sam siada prosto z siadu skośnego?

Ostatnia edycja:
Ogarnęłam trochę, bo Zołzia poszła spać (pewnie na 15minut):sorry:

Iwon taaak! Pralka już jest i intensywnie pierze od soboty, ale mam inny problem teraz.. żelazko o dziwno nie chce samo prasować :confused2::-p

Rysica ja przestane czytać Twoje posty! Nie można mieć takiego grzecznego dziecka! Nie i koniec! Zobaczysz ona Ci jeszcze da popalić :confused2::-p

maćku zdrówka dla Zosi!

Gkvip współczuję ogrzewania, chyba bym rozniosła taką firmę i w ogóle... może jakieś odszkodowanie Wam się należy? przecież mamy zimę, a Wy macie małe dziecko i nie możecie sobie pozwolić na nie ogrzany dom! Masakra! :confused2: & żeby szybko się sprawa rozwiązała!

Niespodzianka
gratuluję ząbka! ;-)

Kasienka dzięki! No tylko uwierz mi, że moja tak krzyczy, że to jest dramat! Jak tak dalej pójdzie to wywiozą mnie do wariatkowa niebawem :confused2::-p

BMR hello! Nasze dzieciaki urodzone tego samego dnia! Widzę, że też wymusza jak moja :confused2:

edit: Muńka ja się ogromnie cieszę, ale czy ona musi tak na mnie wrzeszczeć? :sorry:I celebrować to nie śpiąc w dzień prawie w ogóle?

A i moja Zołzia skumała jak się w wózku przewraca na brzuch więc już ani sekundy nie poleży w nim grzecznie. I siedzi już nie jak pijak tylko jak na lekkim kacu, czyli całkiem fajnie :D

Ostatnia edycja:
siada prosto z siadu skosnego czyli tak z czworaka ? tak jak powinno byc ? on raczej nie siada poki co tzn nie tak zeby bylo to zamierzone poki co raczej czasami jak sie chwieje na czworaka pupa mu pojdzie na bok to klapnie i pare sekund posiedzi i leci, no i czasami siedzi w takich kuckach jak widac na zdjeciu z fotelikiem i sie opiera ale to zaden siad... a czemu pytasz ??

reklama
Dziewczyny później nadrobie. Teraz mam pytanie - iść do tego lekarza, czy nie iść? Gorączka po czopku spadła, od godz 9 były tylko dwie rzadkie kupy. Nie chcę iść niepotrzebnie do przychodni, żeby Zośka czegoś czasem przy okazji nie złapał...

Do góry