reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mam problem zmieniłam mleko na następne wprowadzałam pomalutku stopniowo i było wszystko dobrze dzisiaj mały sie obudzi z płaczem i to dużym płaczem. Napinał brzuszek i to strasznie wczoraj przed kąpielą zrobił jeszcze kupkę a dodam ze robi ze 2 dziennie a dzisiaj nawet bączka puścić nie może nie wiem co mam zrobić wczoraj dostał już czystą porcję bez dosypywania początkowego mleka. Mogło mu zaszkodzić? Poradźcie coś.

Może to jednorazowe? ja bym obserwowała jeszcze.

Dzień dobry!
Ide z mała do lekarza... Rzadkie kupy są nadal (właściwie coraz rzadsze). Co prawda w nocy zrobiła tylko dwie, ale na nią i tak dużo. Rano temperatura w pupie 38,8. :-(
Czy może mieć to związek z ząbkami, czy jeśli już wyszły to raczej nie to?
Ja bym jednak poszła do lekarza. Najlepsze na biegunkę - NIFUROKSAZYD.

Gocha jutro kończy pół roku (ale dzięki za pierwsze życzenia, Hatszept :-):-):-) )

No fajny ten mój Pe, nie mogę powiedzieć:p Tylko czemu wczoraj śmieci nie wyrzucił????!

Gocha dziś pobudkę zrobiła mi milutką bo przed 9... tzn obudziła się wcześniej ale po prostu zajęła się sobą (ze mną na łóżku) :p teraz nakarmiona leży na kocu i bawi się bryłami z biedry;-)

To gratulacje dla Gosi z okazji jutrzejszych pół-urodzinek ;)

z tym mężem się uśmiałam :D mój mniej przystojny ale śmieci dzisiaj wyrzucił hahahaha :-D

Witam i ja
pada na pyszczych po sobocie i niedzieli. Nie mialam czasu na nic, sprzatanie i opieka na chorym najwiekszym dzieckiem - mezusiem. Boziu dwoje dzieci chorych to nic przy tym moim mezusiu. Koszmar normalnie:wściekła/y:. Do spazmow mie doprowadzal tym jeczeniem:wściekła/y:. Dobrze ze to poniedzialak i poszedl w morze bo jeszcze jednego dnia bym nie wytrzymala :-(.
Rysiaca - super foto
Macku - zdrowka i gratki z zabka

iiiiiiiiiiiiiii juz zapomnialam co komu :eek: ide zrobic kawusie bo mi sie oczy zamykaja

No tak, mąż chory to masakra... ale nie każdy - mój to jakoś wszystko lekko przechodzi :p

dziękuję :)

Aaale się wyspałam! Do 9 spałam, bo Rysiek wstał do małej, jak poszedł d opracy (o 9, wstałam zamknąć za nim drzwi) to ją położyłam i usnęła od razu i ja się też położyłam i spałam jeszcze dalej do 10 !!! :Dteraz jesteśmy z Szymkiem po śniadanku i Monika się obudziła :) i bawi się na kocyku nową zabawką, którą pokochała :D

ale pogoda dzisiaj paskudna, odwilż, leje, zimno, mokro! dobrze, że nie muszę wychodzić do sklepu!!!

reklama
Hej dziewczyny :-)

Hatszept &&& za powrót do pracy

Rysica Monika przecudowna, modeleczka jak się patrzy

My dzisiaj świętujemy młodego pół roczku! Jesteśmy sami w domu i możemy się wygłupiać do woli.
Szymek się trochę popsuł :-( Sam zasypiać nie chce i już. no i trzeba znowu go uczyć od początku samodzielnego zasypiania. I chyba idą nam kolejne zęby bo ślinotok taki, że tragedia i wszystko co do rączki to do buzi. Zobaczymy!
Jutro szczepienie, ale się boję bo mieliśmy iść już dwa tygodnie temu ale Szymek katarek załapał no i dopiero teraz możemy iść, znowu pani doktor będzie marudzić :-(

Pamka gratuluje!

Waris ja bym podala od razu mleko 2. Ma wiecej zelaza (a naszym maluchom koncza sie zapasy ok 6 miesiaca) i w ogole sklad przystosowany dla "starszych" ;)

Hatszept powodzenia w pracy. Napisz nam jak bylo :)

Rysica superowe zdjecia, a zabawka tez fajna.

Macku ja karmie mm tez :) Zycze zdrowka dla malej. Moze to rzeczywiscie zeby - ale warto sprawdzic.

Aga super sylwester Ci sie szykuje. A kolezanki to Niemki czy Polki (ahhh ta ciekawosc :zawstydzona/y::-p)

Iwon mozna schudnac nie tracac na wadze ;) Szczesciara z Ciebie, pewnie Ci sie miesnie wyrobily od biegania do malego. U mnie odwrotnie - waga troche spada, a ja coraz okraglejsza ;)

Aylin mala plywaczka Ci rosnie. Moze bedzie medalistka :D

Gkvip zdrowka dla meza. Co to jest, ze jak baba jest chora to sie potrafi ogarnac i wszystko zrobic? A jak facet chory, to normalnie caly dom stoi na glowie, a jeki slychac u sasiadow ;)

Sunshine milego pobytu w Pl. Ehhh ja tez chce :)

Munka masakra z tymi migrenami. I dzieki za uswiadomienie - myslalam, ze aura ma cos wspolnego z pogoda. Np. boli jak mroz idzie czy cos :zawstydzona/y:;-)

Co do swiatecznych dan to najbardziej lubie pierogi i ćwikłe ;) ale to z mieskiem na drugi dzien. Wlasnie w ramach przygotowania do swiat juz zrobilam cwikle - niech sie przegryza i pokroilam bakalie do makielek. Zrobilam tez czesc zakupow swiatecznych (ileeeee kasy na to idzie ;( ). Balagan w domu jaki byl taki jest - czekam az sam zniknie :) A tak serio to pewnie zaczne sprzatac w pt, jak maz wroci wczesniej z pracy.

Ostatnia edycja:
Nie wiem co się porobiło z tą moją dzieciną. Często się wybudza w nocy, a po 0.00 budzi się tak, jakby już nie miała zamiaru na dalszy sen:no: Wzięłam ją więc znów do łóżka, między mnie a męża i po chwili my leżeliśmy na brzegach a ona w poprzek. No i zachciało jej się zabawy w "akuku", którą odkryła wczoraj. Nakłada na buźkę kocyk, po czym szybko go ściąga i się szczerzy. Wszystko fajnie, wygląda to bosko i można boki zrywać, ale nie o tej godzinie!!!!:wściekła/y:
No i bez cyca nie podchodź!! mam wrażenie, jakby chciała nadrobić przy cycu te momenty w ciągu dnia, w których dostaje coś zamiast UU.

Rysica ślic

Muńka opuchlizna powiadasz? To możliwe, że tak długo się utrzymywała?
Ja też idę spać, pobuszowałam na allegro i chyba mam już upatrzone krzesełko do karmienia :tak: Aaa, wczoraj kupiłam młodemu pierwszy niekapek. Dzisiaj nie było okazji, bo praktycznie cały dzień poza domem, ale jutro na pewno będziemy testować :)

Myślę, że nasz organizm coraz bardziej się "normalizuje", więc schodzi nam z ciałka tu i ówdzie nie tracąc przy tym na wadze. Ruchu też jest sporo, bo spacerki i inne duperelki, więc ciałko się troszkę wysmukla. Ja jeszcze nie zaczęłam konkretnie ćwiczyć, a ramiona wróciły do swojego wyglądu sprzed ciąży, a miałam takie bardziej "zalane" :-)

Daj znać jak mały zareagował na niekapek. My kupiliśmy G pod choinkę, więc pierwszy test będzie pewnie po wigilii:tak:

Mam problem zmieniłam mleko na następne wprowadzałam pomalutku stopniowo i było wszystko dobrze dzisiaj mały sie obudzi z płaczem i to dużym płaczem. Napinał brzuszek i to strasznie wczoraj przed kąpielą zrobił jeszcze kupkę a dodam ze robi ze 2 dziennie a dzisiaj nawet bączka puścić nie może nie wiem co mam zrobić wczoraj dostał już czystą porcję bez dosypywania początkowego mleka. Mogło mu zaszkodzić? Poradźcie coś.

A długo mieszałaś 1 z 2?? ciężko stwierdzić co mogło mu zaszkodzić. A nie dawałaś w ciągu dnia nic nowego?

Dzień dobry!
Ide z mała do lekarza... Rzadkie kupy są nadal (właściwie coraz rzadsze). Co prawda w nocy zrobiła tylko dwie, ale na nią i tak dużo. Rano temperatura w pupie 38,8. :-(
Czy może mieć to związek z ząbkami, czy jeśli już wyszły to raczej nie to?

kciukasy za zdrówko!! ja myślę, że może mieć związek, bo przecież nie wszystkie jej jeszcze wyszły. Może kolejne się szykują. My nadal szczerbate :-)

No fajny ten mój Pe, nie mogę powiedzieć:p Tylko czemu wczoraj śmieci nie wyrzucił????!

Muńka a miałabys ochotę wybrać się na zakupy wcześniej? Dziś lub w tyg? Ja chciałabym do blue city i ikea w Jankach. Co Ty na to?

Wiesz co...ja już chyba nie będę się gdzieś dalej wypuszczała, bo to co muszę kupić, mam pod nosem w Sadybie. Poza tym znów szaleją wiruchy przez tą odwilż i nie chcę zabierać ze sobą młodej w skupisko ludzi, dlatego planuję ogarnąć temat jak już S będzie w domu. W sobotę jak byłam w Arkadii to non stop ktoś kichał i kaszlał, więc troszkę się obawiam.

hatszept - pewnie już pierwsze emocje opadły :-)

mooni - najlepszego dla Szymka!

Ostatnia edycja:
Muńka właśnie nic nowego nie dostał.
Byłam u lekarza z małym na kontroli po przeziębieniu i powiedziała że jak dziecko dobrze przybiera na wadze na 1 to nie trzeba na 2 zmieniać bo się dużo nie różnią. Co prawda jeśli jedynka zagęszczona nie starcza no to trzeba ale w naszym przypadku kazała wrócić do 1 i do roczku możemy podawać.

witamy sie i my bo mała mam na kolanach wiec krótko
nie dawałam jej wczesniej mleka poczatkowego ( moze ze dwa czy trzy razy ale co tam tego było) i teraz chcialam ja przyzwyczajac do picia mlesia z butelki w zwiazku z moim powrotem do pracy i kupiłam bebiko 2 i zastanawiałam sie czy dobrze ale widze ze chyba ok.

Macku to nieciekawie masz z mała a gdybys wczesniej poszła i powiedziala jak jest to moze by was wczesniej przyjeła? oprocz tego gratki zabków

Hatszept powodzonka i daj znac jak tam pierwszy dzien w openspace. Na szczescie u mnie te czasy minely i teraz jestesmy we trzy w pokoju :)

Gkvip u nas maz tak samo mi choruje ale gdy chodzi o wyjscie z kolegami to był pierwszy

mooni23 duzo zdrowka dla polroczniaka ;)

Niespodzianka zapomniałam bo ja tez uwielbiam cwikłe i to tak jak i ty z własnym upieczonym baleronikiem lub szyneczka, pychotka ;)

Mloda wstała ok 4 w nocy i śpiewala do nionia dobre pół godziny po czym zapodalam cyca u nas na łózku i ponownie gugala niestety nadal jest katre i kicha mi non stop. wysmarowałam jej stópki na noc mascia pulmex baby i dzis tez to powtórze na szczescie goraczki brak tfu, tfu
Mała tez chce cos napisac - zgina sie w pół i próbuje dotknac klawiatury - ale jeszcze nie umie wiec ja wyrecze i pozdrawiam wszystkie ciocie bb ;)

Monika nauczyła się... dmuchać! Jak jej się nudzi jedzenie to zaczyna się bawić smokiem od butelki w buzi i między innymi wdmu****e powietrze do butelki przez smoczek aż bąbelki się robią...... ćwiczy już na pierwsze urodziny czy co??? :p

Hej baby,

chyba mogę tak już napisać: u nas nocka STANDARDOWO czyli z jedną pobudką :rofl2:
Ech, jak to fajnie brzmi, lalalala :-p

Tylko ostatnio młody coś w dzień nie chce za wiele spać. Dzisiaj np. wstał o 7-mej i poszedł spać dopiero o 10.30. Szybko się wzięłam za sprzątanie chałupy, bo w weekend nie daliśmy rady. Skończyłam i usiadłam z kawką na bb w nadziei, że zdążę jeszcze z Wami poklikać, a ten robal się obudził i ani myślał spać dalej ;-) Na razie się bawi na macie, więc korzystam z chwili.

Hatszept jesteś niesamowita, że jeszcze przed wyjściem wpadłaś do nas :-) Tak, tak, od nowego roku zaczną się powroty do pracy na dużą skalę.
Własnie dziewczyny - chce Wam się wracać? Bo mi szczerze mówiąc średnio :sorry: W domu już też mi się nie chce siedzieć, ale i do pracy mi nie śpieszno. A może do pracy tak, ale niekoniecznie do tej? Zawsze ją lubiłam, ale ostatnio trochę się pozmieniało, klimat już nie ten sam i to mnie chyba z lekka dołuje :confused2:

Papitka nie wiem, jak pomóc, bo ja jeszcze mleka nie zmieniałam. Jak problem się utrzyma, to może będziesz musiała zmienić mleko na inne?

Maćku zdrówka dla małej, daj znać co powiedział lekarz :tak:

MsMickey
oj tam, oj tam, śmieci nie wyrzucił. Nie czepiaj się :-p;-)

Gkvip
szczerze współczuję. Chory mąż to MASAKRA :confused2: Nie cierpię kiedy mój się choćby przeziębi. Wrrrr...

Rysica
spanie do 10-tej? :wściekła/y: Powinnaś mieć bana na to forum :crazy:;-);-);-)

Mooni
gratuluję pół roczku :-)

Niespodzianka
w pierwszym momencie jak przeczytałam Twojego posta, to zrozumiałam że lubisz pierogi z ćwikłą :-D Ja też uwielbiam i pierogi i ćwikłę - jest mniam do kanapek :-)

Muńka może tak być, że mała tak reaguje na nową dietę ;) Mój z kolei przez pierwsze dni był na nie - bunt na zupkę, kaszkę, nawet moje mleko w butli. Ale już jest ok, więc pewnie i u Was się znormalizuje. A niekapka jeszcze nie przetestowaliśmy, dam znać :)

Ostatnia edycja:
Iwon właśnie napisałam że pani dr kazała nam wrócić do 1 bo nie ma takiego obowiązku przechodzenia na mleko następne jeśli dziecko dobrze przybiera na wadze a jak będzie mało to mogę mu kaszkę dosypywać owocową. do każdego mleczka.

reklama
Ja kupiłam kubek Lovi o taki LOVI KUBEK TRENINGOWY 250 ML 6M+ DO NAUKI PICIA (2810076131) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w nadziei że kupuje niekapek przyszłam do domu, rozpakowałam a tu zwykły kubek KAPEK. Wkurzyłam się no ale widziałam na allegro że są do tego kubka takie nasadki niekapkowe o taki LOVI Miękki Ustnik Niekapek do kubków 6m+ 21/880 (2843208708) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i muszę ja dokupić tylko że jednej rzeczy nie połaca mi się kupować i płacić za przesyłkę więc sobie poczeka. Natomiast kupiłam jak głupia drugi z canpolu o taki Kubek Canpol niekapek z dziurką Balonik 250ml (2858039689) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i z tego mi od dwóch dni pije. Na początku była zdziwiona ale jak posmakowała to poszło.

Do góry