reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A u nas dziś bez obiadu ( zbuntowalam się) i bez gadania z m., chciałam wyjść z mała na spacer ale coś kicha i chyba katarku dostala bo coś jej charczy a oprócz tego rozpadalo się u nas tak więc niedziela do kitu.

reklama
Uwaga, to będzie baaardzo długi post :D :D :D

Wiecie za co lubię to forum? Bo można nie tylko dowiedzieć się, ile jedzą i śpią Wasze dzieci, ale także co to jest proziak i pęcak :-D Wielokulturowość objawiona w każdej postaci ;)

Claudette i jak pralka, dojechała? :-)

U nas znowu wszystko się poprzestawia bo mała wstała o 7 i zaczęła śpiewać piosenki Muńki ;)

Hehe, darmowa promocja. Muńka ale masz farta, w normalnym świecie płaci się za to grubą kasę :-D

Gkvip a w jakim kole mała tak fika? :)

Sunshine jak lot?

Miśki, Hatszept fajnie, że w pracy pozytywne klimaty :-) . Ja wracam do starego zespołu i mam nadzieję, że zastanę dobrą atmosferę, bo ostatnio różnie z tym bywało :confused2:
Jeśli chodzi o umiejscowienie w pracy, to mam przyjemność posiadać własny gabinet i niech tak zostanie ;-)

Zaza wiosna 2014 brzmi super ;) I fajna różnica wieku między dzieciaczkammi 2-2,5 roku :tak:

Muńka przypomniało mi się dopiero teraz, że kiedyś faktycznie pisałaś o tej aurze. Kurtka, nie zazdroszczę - ja raz w życiu miałam taki ostry ból głowy, że chodziłam po ścianach. No ale fajnie, że udaje Ci się bez leków, zawsze jest taka świadomość, że w razie czego możesz się wspomóc czymś przeciwbólowym. Oczywiście jak już nie będziesz mamusią UU :)

Wiecie co?...ma teraz wątpliwosci co do tego usypiania wczesniej...wiem - mieszam sie w zeznaniach ;-) ...chodzi o to, ze wracamy z pracy ok. 17.00 i mielibysmy wtedy z małym tylko 2h...jak mamy pracujące planują rozwiązac ten problem?

Ja też o tym myślałam, ale bąbel już ma stały rytm zasypiania o 19 i nie miałabym sumienia tego zmieniać. Poza tym, będziemy musieli wstawać b. wcześnie, bo około 6.20 więc byłby biedaczek padnięty. No, ale życie pokaże, bo może on sam będzie tak spragniony naszej obecności, że nawet nie zechce zasnąć przed 20-tą. Zobaczymy :blink:

Aylin to pochwal się, co tam kupiłaś za te trzy stówy, oprócz karmi oczywiście :cool2:

MsMickey mój starszak też od małego wie, że Mikołaj nie istnieje ;-)

A Monika wstała dziś o 8, zjadła i nie chce spać... Dzisiaj jedziemy na imprezę Choinkową dla dzieciaków u męża w Hotelu :-):-):-)
nie mogę się doczekać!!! :D Będzie Mikołaj i prezenty i różne atrakcje :)

Wow, to jeszcze dzisiaj robią takie imprezy? :szok: Stare, dobre czasy. Myślałam, że to już odeszło do lamusa :sorry: Pamiętacie te słynne zdjęcia na kolanach u Mikołaja? :-p

Pamka dla 4 latka najfajnieszy prezent to moim zdaniem klocki albo jakieś wypasione auto :tak:

Waris początkowo podobnie jak dziewczyny chciałam karmić do 6 m-ca, ale teraz plan jest taki, żeby to robić jak najdłużej. Nie wiem dokładnie do kiedy, na pewno nie dłużej niż rok. Tyle, że ostatnio znowu u mnie problem z pokarmem. Albo mam go za mało albo mały mi zaczyna odrzucać pierś. Pociamka 5 minut i się odwraca, a za godzinę głodny. Może jak wrócę do pracy i będzie stęskniony po tych 8h, to jakoś się to odmieni. Ale jeśli się nie uda, to i tak będę zadowolona, że misja karmienia do 6 m-ca spełniona ;-)

hehehehe !!!:-D od razu przypomniała mi się moja szwagierka, która opowiadała, że jak się jej córcia obudziła rano, to ona wychodziła z pokoju na czworaka, żeby mieć czas na umycie się i zjedzenie śniadania :-D

Leję :-D

Maćku zupa śledziowa - mniam :-). Przypomniałaś mi stare czasy, kiedy babcia nam przyrządzała ten przysmak. Zimna zupka śledziowa na śmietanie i z ugotowanymi w mundurkach ziemniakami :-p

No i ja też z tych zainfekowanych wirusem opryszczki :baffled: Mam to dziadostwo od kilkunastu dobrych lat, choć ostatnio mnie nie dopadła już chyba z 1,5 roku. Mój sposób, to gorąca kąpiel, sex albo kieliszek wódki :-D Wszystko, co porządnie rozgrzewa. Trzeba po prostu zabić intruza zanim wyrośnie ;-)

Ostatnia edycja:
No straszne puchy dziś...

Miałam właśnie fazę na zrobienie ciasta na szarlotę wg przepisu Hatszept ale okazało się, że nie mam połowy składników :-( więc jutro z rana wyprawa do biedry. Pani w kasie będzie zachwycona;-) Ostatnio powiedziałam, żeby nie pchala tak rzeczy no zaraz popadają a ja pakowalam dość wolno (zerkając na Go, pakujac zabawki do toreb...). No i pani zrobiła minę obrażona, podparla się łokciem i tylko brakowało tupania nogą;-)

Na frymarku byliśmy wypad w porządku. Oczywiście Muńka żałuj :p

Najzabawniejsze było już w domu. Pe mówi: no tak a teraz wejdziesz na forum i napiszesz (i tu zaczął takim wysokim głosem): "Dziś byliśmy na frymarku, z rzeczami dla dzieci. Było mnóstwo ciekawych wydawnictw edukacyjnych i wspaniałych zabawek. Polecam wszystkim!" :p:p:p
Hmmm... no więc tego już nie mogę napisać:p:p:p ale zrobiłam parę zdjęć zabawek w ramach inspiracji gdyż, za przykładem i główną inspiracją Macku i Sunshine, mam zamiar coś sama kombinować;-)

Najzabawniejsze było już w domu. Pe mówi: no tak a teraz wejdziesz na forum i napiszesz (i tu zaczął takim wysokim głosem): "Dziś byliśmy na frymarku, z rzeczami dla dzieci. Było mnóstwo ciekawych wydawnictw edukacyjnych i wspaniałych zabawek. Polecam wszystkim!" :p:p:p
Hmmm... no więc tego już nie mogę napisać:p:p:p ale zrobiłam parę zdjęć zabawek w ramach inspiracji gdyż, za przykładem i główną inspiracją Macku i Sunshine, mam zamiar coś sama kombinować;-)

:-D:-D:-D Fajny gościu musi być z tego Twojego Pe :cool2:

Pani w sklepie też the best ;-) A wiecie co mi się kiedyś przydarzyło w markecie jak byłam w ciąży?
Otóż wpadłam tam na moment, żeby kupić parę piw, (bo wyjeżdżaliśmy do znajomych do Niemiec i prosili), rajstopy i jakieś tam jeszcze pierdoły. Oczywiście postanowiłam skorzystać z kasy dla ciężarnych. A że na końcu kolejki stał jakiś facio, który na ciężarną nie wyglądał, spytałam go grzecznie czy może ma jakieś inne powody do uprzywilejowania, bo jeśli nie, to ja jednak pójdę przed nim. Zgodził się, ale spojrzał na mój koszyk i skwitował z triumfalną miną mistrza ciętej riposty " "no, no, pani w ciąży i kupuje piwo i rajstopy?"
:szok::-D

To piwo, to jeszcze jak Cię mogę, ale co mu przeszkadzały rajstopy? :-D

Ostatnia edycja:
hehe bo ciężarna to tylko worek po ziemniakach ma prawo na siebie założyć. Rajstopy to zbytek i przejaw luksusu.

No własnie 300 zł na żarcie poszlo. Maka, bakalie, woda do picia, piwo dla matki karmiącej :) majonezy, ketchupy i czekolady :) bakalie do placków :) Nic szczególnego. Dlatego rachunek lekko mnie przeraziła. Ale w sumie to nie 300 wydalam tylko 230 bo wziełam zabawke dla młodej ale potem ją oddałam bo przy kasie okazała sie 2 x droższa niż na cenniku zamieszonym na półce

Ide spac :)

Dzięki w sprawie karmienia uu, ja też uważam że długo karmie cycem, moja mama to mnie podziwia że tak długo mi się udaje utrzymać pokarm bo ona to ze :happy:trzy msce karmila nas cycem. Na razie będę kontynuować jak panienka będzie chciała jeść ale też nie dłużej niż rok.
A oprócz cyca podajecie też mm? Jeśli tak to początkowe czy już następne? Ja mojej nie dawałam początkowego od razu kupiłam bebiko2 i już dwa razy jej podałam tylko nie wiem czy dobrze zrobiłam. Miałam się zapytać pediatry ostatnio ale zapomnialam.

Edek już 2raz w poście ukazuje mi się emotikonka choć nie umieszczalam, dziwne to trochę

Ostatnia edycja:
A dzis swietujemy pol roczku :-)
To najlepszego i miłego pobytu w pl:)

aga - jak zakupy w tkmaxx?
Baze wojskową :D dla siostrzeńca, ale A nie miał humoru chyba jutro pojadę do drugiego tkmaxx, bo do jutra mam 20% zniżki, a tam zawsze można coś innego kupić.

Dzień mi minał nawet nie wiem kiedy. Nastawila m obiadek i pojechalismy z klusią się popluskać. To moje dziecie to urodzony wodniaczek. Nawet jak się woda zachłysneła (chciała kichnąć i głowka w dół poszła) to prychneła, otrząsneła się oi następnie zaczęła chlapac wodą :)
Wrócilismy, zjedlismy obiadek i poszłam z niunią na drzemkę... 2,5 h. Taka króciutka. Niestety do 20. Więc teraz slysze jak przewala się w łóżeczku i czekam jak zaśnie

Jutro fryzjer oraz próba. Wiec znów dzień ucieknie.... a miałam szarlotke upiec... i pierniczki
Nawet ie wiesz jak Wam zazdroszczę tego basenu.

A u nas dziś bez obiadu ( zbuntowalam się) i bez gadania z m., chciałam wyjść z mała na spacer ale coś kicha i chyba katarku dostala bo coś jej charczy a oprócz tego rozpadalo się u nas tak więc niedziela do kitu.
Oby małej szybko przeszło:)

No straszne puchy dziś...

Miałam właśnie fazę na zrobienie ciasta na szarlotę wg przepisu Hatszept ale okazało się, że nie mam połowy składników :-( więc jutro z rana wyprawa do biedry. Pani w kasie będzie zachwycona;-) Ostatnio powiedziałam, żeby nie pchala tak rzeczy no zaraz popadają a ja pakowalam dość wolno (zerkając na Go, pakujac zabawki do toreb...). No i pani zrobiła minę obrażona, podparla się łokciem i tylko brakowało tupania nogą;-)

Na frymarku byliśmy wypad w porządku. Oczywiście Muńka żałuj :p

Dobry mężuś :D moja mamuśka mnie czasami też pyta np: a czy robią (potrafią) to już dzieci z forum :D

No my dziś trochę na zakupach, potem w domu myłam wszystkie zabawki młodego, a ma ich tyle, ze przedszkole mogę otwierać.

Dziewczynki,

Trzęsę portkami przed jutrem...nie byłam w pracy od 24 kwietnia...:baffled: ...no nic...laptop spakowany, torebka też...uwaga! Nawet moje ulubione herbaty sobie spakowałam i kanapeczki zrobiłam, zeby było po domowemu i kilka ciasteczek maślanych wzięłam...;-) czego jak czego, ale głodu w pracy się nie spodziewam ;-) pobudka o 6.00, aby noc dobra...małego znowu udało się uśpić ok. 20.00, ale były do tej pory 2 pobudki...

Dziś urodziny P..., cały dzien zaganiany-dopiero teraz usiadłam, a ja na forum zamiast świętowac z szanownym małżonkiem...czy cos jest nie tak z moim priorytetami???...:baffled::-p;-)

Munka, to kiedy ruszasz na zakupy? :-)
MsMickey, super, ze wypad się udał i pochwal się, jak już uda się "zmontowac" jakąś zabawkę! Ja za to jestem ciekawa, czy do Ciebie pralka dojechała. Hmmm?
Iwon, witaj! Brakowało tu będzie, choć Munka probowała Cię godnie zastąpic!
Aylin, super, ze wypad na basen udany! Nie zazdroszczę opryszczki. U mnie juz spokój na szczęscie. Super ten przepis na piernik, szczególnie na te częśc o zagniataniu kilka tygodni przed świętami :baffled: prawie zdążyłam ;-):-D coś jeszcze miałam a propos Ciebie, ale pamięć zawodzi ;-)
Maćku, ten duży to Paweł ;-)
Sunshine, fajnie, ze dolecieliście bez przeszkód!
Waris, zdrówka dla Małej!

Lecę, bo mąż...;-)

reklama
Pani w sklepie też the best ;-) A wiecie co mi się kiedyś przydarzyło w markecie jak byłam w ciąży?
Otóż wpadłam tam na moment, żeby kupić parę piw, (bo wyjeżdżaliśmy do znajomych do Niemiec i prosili), rajstopy i jakieś tam jeszcze pierdoły. Oczywiście postanowiłam skorzystać z kasy dla ciężarnych. A że na końcu kolejki stał jakiś facio, który na ciężarną nie wyglądał, spytałam go grzecznie czy może ma jakieś inne powody do uprzywilejowania, bo jeśli nie, to ja jednak pójdę przed nim. Zgodził się, ale spojrzał na mój koszyk i skwitował z triumfalną miną mistrza ciętej riposty " "no, no, pani w ciąży i kupuje piwo i rajstopy?"
:szok::-D
To piwo, to jeszcze jak Cię mogę, ale co mu przeszkadzały rajstopy? :-D
No z rajstopami to już przesadziłaś :-)

Dzięki w sprawie karmienia uu, ja też uważam że długo karmie cycem, moja mama to mnie podziwia że tak długo mi się udaje utrzymać pokarm bo ona to ze :happy:trzy msce karmila nas cycem. Na razie będę kontynuować jak panienka będzie chciała jeść ale też nie dłużej niż rok.
A oprócz cyca podajecie też mm? Jeśli tak to początkowe czy już następne? Ja mojej nie dawałam początkowego od razu kupiłam bebiko2 i już dwa razy jej podałam tylko nie wiem czy dobrze zrobiłam. Miałam się zapytać pediatry ostatnio ale zapomnialam.
My tylko cyc i pare razy byłą kaszka ryżowa na wodzie.
Edek już 2raz w poście ukazuje mi się emotikonka choć nie umieszczalam, dziwne to trochę

Dziewczynki,

Trzęsę portkami przed jutrem...nie byłam w pracy od 24 kwietnia...:baffled: ...no nic...laptop spakowany, torebka też...uwaga! Nawet moje ulubione herbaty sobie spakowałam i kanapeczki zrobiłam, zeby było po domowemu i kilka ciasteczek maślanych wzięłam...;-) czego jak czego, ale głodu w pracy się nie spodziewam ;-) pobudka o 6.00, aby noc dobra...małego znowu udało się uśpić ok. 20.00, ale były do tej pory 2 pobudki...
Będziemy jutro myślami z Tobą!!!

Mały właśnie usnął :) sam za moimi plecami.

Jak u Was sylwester się szykuje? Do mnie przyjeżdża jedna przyjaciółka z Berlina, a druga z Kiloni :) tak się cieszę, ze już mogę odliczać:-) nic mi tu tak nie brakuje jak właśnie 3 super osób na które zawsze mogłam polegać :)

Do góry