reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej baby,

a u nas znowu nocny sukces - była kaszka o 18-tej podana łyżeczką, potem obudził się głodny o 00.30 i następna pobudka dopiero o 6.30 :szok::-) Ale i tak nie jestem wyspana, bo siedzieliśy z M. do wpół do drugiej :sorry2:

Dziewczyny warszawskie, fajnie że spotkanie się udało, może wrzucicie jakąś fotorelację? ;-)

Właśnie piekę drożdżówki z serem, zaraz przychodzi moja koleżanka, będzie fajna przekąska do kawy :blink:

wrzuć no jedną drożdżówkę na forum, bo zjadłabym coś dobrego!!;-) myślałam, że po wczorajszej uczcie będę na jaki czas zaspokojona, a tu lipa, znów mam chcicę na słodkie!!:-D

Czy maluch zaczął Ci lepiej sypiać odkąd dajesz mu na noc kaszkę?? dziś nie dałam G przed tą pierwszą drzemką i planuję zacząć dawać jej na noc, może pośpi bez pobudek:-D

reklama
Witam i ja
u nas nocka z jedną pobudką ok 3 w nocy i spanie do 9, aktualnie mała zalicza pierwszą drzemkę a po 12 jedziemy na szczepienie. Później pochwalę się dokładnie jak małą upasłam, sądzę że ponad 8 kg waży.

Muńka to i tak mnie nie urządza bo mój mąż daje propozycje do grafiku tak tydzień przed końcem miesiąca a 3-4 dni przed końcem m-ca ma już ustalony grafik. No nic a nóż widelec złoży się tak że i wam i nam będzie pasowało.

Dziękuję za życzenia i zapraszam na zonk.

Witam i ja
u nas nocka z jedną pobudką ok 3 w nocy i spanie do 9, aktualnie mała zalicza pierwszą drzemkę a po 12 jedziemy na szczepienie. Później pochwalę się dokładnie jak małą upasłam, sądzę że ponad 8 kg waży.

Muńka to i tak mnie nie urządza bo mój mąż daje propozycje do grafiku tak tydzień przed końcem miesiąca a 3-4 dni przed końcem m-ca ma już ustalony grafik. No nic a nóż widelec złoży się tak że i wam i nam będzie pasowało.

Dziękuję za życzenia i zapraszam na zonk.

A Twój mąż pracuje też w soboty?

melduję, że dzień zaliczam do udanych :-):cool2:. Kino zaliczone i chłopakom film się podobał :blink:
Mi tak sobie :dry:

Fajnie, że warszawskie spotkanie też udane :happy2:

kasia.natka - myślałam ostatnio o Tobie ;-)

Pisałyście o muzyce to ja uwielbiam U2 :tak: A moja nieustająca miłość to Queen :cool2:.
W liceum i na studiach: IRA, Kasia Nosowska, Edyta Bartosiewicz a potem Maanam, the Doors, Depeche Mode i Rolling Stones.

Moja przygoda z muzyką to rozpoczęła się od Wilków (pierwszy w życiu koncert!) i piosenek Guns N' Roses :-) - ech kiedy to było :confused:
jak mogłam zapomnieć o U2 i Queen?!?!?!?! :p Też uwielbiam! a IRĘ uwielbiam tą "starą, dobrą IRĘ" nie te komercyjne gnioty co teraz robią, tylko "Mój dom", "Nadzieja", "Znamię", "Nie zatrzymam się", "Bierz mnie" ach..... to były koncerty!!!
Moja tez juz chyba od ponad tygodnia :-D lapie powietrze a potem piszczy na poczatku sie przestraszylam :sorry2:

Iwon- chodze z dziewczynami jedna w ciazy a druga po. I nawet wole wieczorem bo wykapie i nakarnie i poloze mloda spac i uciekam na basem, jade samochodem wiec w domu wskankuje w stroj a po basenie tylko szybki prysznic zazwyczaj, zeby sie rozgrzac, ubieram sie i do domku :-) a w domu juz na spokojnie cieplutki prysznic :tak: nie jest tak zle a ten jeden wieczor w tygodniu duzo mi daje bo i sie nagadam z laskami i odreaguje w basenie bo chodzimy na Aqua Fit :-p

Uciekam bo juz padam :-(

zazdroszczę.... ja kocham basen ale mam za daleko :(

u nas znowu jedna pobudka na karmienie o 1.50,potem o 5.50 obudziły go psy, ale szybciutko zabrała go do siebie i zasnął, więc pospaliśmy do 6.50 :)

my mieliśmy młodego zaszczepić na pneumokoki razem z WZW 2 stycznia, ale teraz to stoi pod znakiem zapytania, bo ok. 7 tyg temu młody miał kontakt z kuzynką męża, która 4 tyg temu trafiła do szpitala z powodu gruźlicy :(
pediatra mówi, że pewnie nie będziemy go szczepić, ale nie wiadomo w ogóle co dalej, takim maleństwom RTG robić ponoć nie wolno :(

josie współczuję nocki i życzę wytrwałości!

o rany, gruźlica??? skąd jej się to wzięło?
Współczuję... Nie trzeba robić RTG wystarczy próba tuberkulinowa.

Wiecie o jakim prezencie pod choinkę marzę?? przespana cała noc!! :tak: Nie są złe te nocki, ale miałabym z pewnością lepsze samopoczucie. W dodatku nawet jak się wcześniej położę to nie mogę zasnąć...:wściekła/y:

sto lat!! :-)
ciężko mi wyznaczyć konkretny dzień z takim wyprzedzeniem i nie wiem czy nie będzie to sobota, bo wtedy pracująca hatszept mogłaby też wpaść. Postaram się na początku stycznia coś zaproponować, oki??

a ja mam basen 2 minuty od domu i ciągle mi nie po drodze...Muszę w końcu się zmobilizować.

spokojnie, spokojnie, zdjęcia są, ale tylko tych najmłodszych, bo z talerzy wszystko tak szybko zniknęło, że nie zdążyłyśmy chwycić aparatu w rękę, a sobie nie robiłyśmy, bo miałyśmy wieeeelkie brzuchy po obżarstwie :-D:-D nooo dobra, ja się załapałam na kilka fotek, a konkretniej - moje skarpetki :-D:-D

Muńka - musisz napisać w takim razie list do Mikołaja z życzeniem przespanej nocki :D

a fotki poprosimy!

To może w przyszłym tygodniu u mnie się spotkamy?? Co Wy na to?? Bo już prawie zdrowi jesteśmy :)

Idę zdjąć pranie, zmienić obrus, sprzątnąć ze stołu, nastawić zmywarkę..... i wysuszyć włosy :p Monisia śpi, Szymek ogląda MiniMini

Po nocnej akcji przynajmniej pospalismy do 10 :-D jestem wyspana!

ZAza wlasnie skad dzis gruzlica u dzieci? to nie jest to pierwsze szczepienie ktore daja w szpitalu???
edek: doczytalam ze to kuzynka meza a nie sergia... Ale sergiusz pewnie mial szczepienie na gruzlice to chyba nie powinien sie zarazic?
Wlasnie dziewczyny nie macie zdjec ze spotkania? Chociaz tak mozecie nam wynagrodzic :-):-):-)

Iwon drozdzowki!!! Chyba wybiore sie na spacer do piekarni mimo ze sniezek pruszy, zaloze folie najwyzej

Ostatnia edycja:
Muńka właśnie chodzi o to że pracuje w soboty, niedziele i święta i to na 3 zmiany ;-)

A co do wczorajszego spotkania to nie dajcie prosić się zbyt długo o fotki :biggrin2::biggrin2::biggrin2: choćby na zonk wrzuć

hej dzień dobry:)
Iwon zaxdroszcze nocki - widać mm dziala. Ja dalej sie trzymam tylko na UU. Nie chce jej mm dawac bo mi po nim ulewa.

Ja dziś rogaliki drożdzowe zamierzam upiec :) ciasto w lodówce od wczoraj siedzi.

Ha znikam - dzieć na więcej nie pozwoli...

Muńka - musisz napisać w takim razie list do Mikołaja z życzeniem przespanej nocki :D

To może w przyszłym tygodniu u mnie się spotkamy?? Co Wy na to?? Bo już prawie zdrowi jesteśmy :)

Dzięki za zaproszenie, ale ja się już przed świętami na wyjazdy nie piszę, bo pewnie będzie sporo na głowie, no i nadal mam nadzieję, że zdążę nagrać kołysanki, bo chciałabym chrześniakowi pod choinkę dać.

Waris - możemy ewentualnie wstępnie umówić się np. na sobotę 12-tego stycznia, ale wiadomo, że zawsze może coś wypaść nieoczekiwanego. A co na to reszta??

a fotki na pewno dziś dodamy.

Ostatnia edycja:
Wyszłam z małym na spacer w nosidle - masakra :baffled: Beznadziejny jest ten mój egzemplarz - ani mi ani dzieku nie było wygodnie. No, ale chociaż trochę nosa wyściubiliśmy z domu. Przy okazji oblukałam chodniki i jak znowu nas dzisiaj nie zasypie, to mogę już jutro wziąć wózek. Wprawdzie będę musiała krążyć po osiedlowych uliczkach, ale zawsze to coś.

Muńka
jeśli chodzi o kaszkę, to dopiero wczoraj zjadł pierwszy raz taką prawdziwą, gęstą, podaną łyżeczką. Dałam mu o 18, ale przed spaniem o 19 jeszcze dostał UU. A do tej pory dawałam mu o 19 mm zagęszczone kleikiem ryżowym, ale w w butli, w postaci półpłynnej (150ml mleka + dwie miarki kleiku). A o 24 lub 2 (w zależności o której się obudził) UU :)

Josie i jak drożdżóweczka, kupiona? :-p

Zaza
tak jak dziewczyny piszą - mały był szczepiony na gruźlicę, więc na pewno wszystko będzie ok :tak:

Aylin no chyba mm działa :tak: I to zagęszczone musi być. Chociaż i tak jeszcze się budzi w nocy na UU, no ale już nie co 2 h :rolleyes2: Jakbym nie wracała do pracy, to może mogłabym się bawić w nocne imprezowanie, ale wracam i nie wyobrażam sobie tylu pobudek :sorry2:

Jeśli chodzi o spotkanie, to może zorganizujmy jakieś wspólne dla wszystkich dziewczyn z forum, ale niekoniecznie w Warszawie, bo ja mam strasznie daleko :sorry2: Może gdzieś bliżej, tak w pół drogi? Trzeba by znaleźć jakieś godspodarstwo agroturystyczne albo motel... Takie spotkanie z jednym noclegiem :)

Ostatnia edycja:
reklama

Muńka
jeśli chodzi o kaszkę, to dopiero wczoraj zjadł pierwszy raz taką prawdziwą, gęstą, podaną łyżeczką. Dałam mu o 18, ale przed spaniem o 19 jeszcze dostał UU. A do tej pory dawałam mu o 19 mm zagęszczone kleikiem ryżowym, ale w w butli, w postaci półpłynnej (150ml mleka + dwie miarki kleiku). A o 24 lub 2 (w zależności o której się obudził) UU :)

Jeśli chodzi o spotkanie, to może zorganizujmy jakieś wspólne dla wszystkich dziewczyn z forum, ale niekoniecznie w Warszawie, bo ja mam strasznie daleko :sorry2: Może gdzieś bliżej, tak w pół drogi? Trzeba by znaleźć jakieś godspodarstwo agroturystyczne albo motel... Takie spotkanie z jednym noclegiem :)

Dzięki za odpowiedź ;-)

Za takim spotkaniem też jestem za!! tylko może jak już będzie cieplej??

Do góry