reklama
U mnie na spacerniaku często widzę babkę z dwójka dzieci z czego dziewczynka niewiele starsza od naszych siedzi sobie w chuście na plecach mamusi. Czasem nawet śpi:-) super to wygląda. Da się samemu ogarnąć takie noszenie na plecach czy ktoś musi pomoc?
Sunshine6
Fanka BB :)
Rysica tak myslalam, ze w podobnym wieku jestesmy, a okazalo sie, ze w tym samym. Ja tez 85 Cos mnie tknelo jak napisalas o Kelly family - ja bylam fanka Backstreet boys ;-)
Ja tez, ja tez!!! widac, ze ten sam rocznik - kochalam sie w Brian'ie nie tak jak wiekszosc w Nick lub Kevin
a ja się chciałam pochwalić, że mój padł dzisiaj na trzecią drzemkę sam, bez bujania, siedział w chuście, ja odkurzałam i tak go to znudziło, że jak go położyłam do łóżeczka to od razu zasnął żeby nie było w chuście nie zasypia wcale
wow gratulacje!!! moze cos sie ruszy
Josie-moja zrobial tez kupsztala na pol h przed kapiela i juz jej nie przebieralam
Kasienka- ale silacz z Niko
Lece niunie kapac a potem na basen:-)
Widzę, że jestem pierwsza z dzisiejszych spotkaniowych dziewczyn :-) no więc, było baaaardzo sympatycznie i pyyysznie fajnie było popatrzeć na takie trzy małe szkraby "szalejące" na podłodze :-)
Teraz moja kolej, więc już zapraszam po nowym roku :-) oczywiście zapraszam również każdą, która będzie mogła i miała ochotę się z nami spotkać.
tak, ale dopiero jak przeprowadziłam się do Wawy, czyli od 2008 roku przez 1,5 roku. Byłam najpierw na przesłuchaniu u Eli Zapendowskiej i to ona była jedną z osób, które dały mi kopniaka mobilizującego do poważniejszego zabrania się za śpiew. Dała mi namiar na swoją znajomą wokalistkę (dziewczynę rok starszą ode mnie) i zaczęłam do niej chodzić na lekcje. Do dziś się przyjaźnimy i spotykamy z naszymi maluchami, bo jej młodszy synek jest 2 tygodnie starszy od mojej G :-)
moja robi dokładnie tak samo już od jakiegoś czasu i jak jest ktoś, kto nie wie, że ona tak sobie robi, to rzuca się z pomocą, bo myśli, że zaczyna się dusić
no to pięknie:-) a spróbuj z nim może trochę poćwiczyć obroty na brzuszek.
Moja się sama w siadzie nie utrzyma.
mniam!!!
Sunshine - ja też w Brianie!!;-)
Kasienka - niesamowicie Twój maluch robi postępy! :-)
Teraz moja kolej, więc już zapraszam po nowym roku :-) oczywiście zapraszam również każdą, która będzie mogła i miała ochotę się z nami spotkać.
hej
munka dopiero dzis wpadlam na kompa i puscilam w koncu te twoje piosenki, suuuuper!! piekny glos! ty chdzilas na jakies lekcje spiewu?
tak, ale dopiero jak przeprowadziłam się do Wawy, czyli od 2008 roku przez 1,5 roku. Byłam najpierw na przesłuchaniu u Eli Zapendowskiej i to ona była jedną z osób, które dały mi kopniaka mobilizującego do poważniejszego zabrania się za śpiew. Dała mi namiar na swoją znajomą wokalistkę (dziewczynę rok starszą ode mnie) i zaczęłam do niej chodzić na lekcje. Do dziś się przyjaźnimy i spotykamy z naszymi maluchami, bo jej młodszy synek jest 2 tygodnie starszy od mojej G :-)
moj maly zorientowal sie ze moze wydawac dzwieki wciagajac powietrze... teraz co chwile wydaje odglosy jak przy ataku astmy
moja robi dokładnie tak samo już od jakiegoś czasu i jak jest ktoś, kto nie wie, że ona tak sobie robi, to rzuca się z pomocą, bo myśli, że zaczyna się dusić
Mój bąbel zaczął dzisiaj na serio przewroty z brzuszka na plecki :-) To znaczy premierę miał już dawno, ale dzisiaj zaczął szaleć na maksa, co go przewracam na brzuch, to ten siup, z powrotem
Szkoda, że jeszcze z pleców na brzuszek nie chce
Czy któreś dziecko na naszym forum już siedzi bez podpórki? Mój się garnie do siadania, ale kolebie się w tej pozycji na wszystkie strony - myślę, że jeszcze daleka droga przed nami
no to pięknie:-) a spróbuj z nim może trochę poćwiczyć obroty na brzuszek.
Moja się sama w siadzie nie utrzyma.
a ja się chciałam pochwalić, że mój padł dzisiaj na trzecią drzemkę sam, bez bujania, siedział w chuście, ja odkurzałam i tak go to znudziło, że jak go położyłam do łóżeczka to od razu zasnął żeby nie było w chuście nie zasypia wcale
A my na kolacje dzis:
Brioszka do odrywania - Przepis
mniam!!!
Sunshine - ja też w Brianie!!;-)
Kasienka - niesamowicie Twój maluch robi postępy! :-)
Ostatnia edycja:
Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Iwon - no właśnie, tak ją wsadziłam w parasolkę na te nie wiem ile - 20 minut?? No ale to jest tylko nieco wyżej niż leżaczek A Monice się bardzo podobało No jakżeby nie, wszystko widziała Niestety prezentów nie było dla dzieci tych co są ustalone więc i tak allegro pójdzie w ruch....
Ważyłam Monikę - waży 7800 czyli chyba ok...Szymek ważył więcej, Szymek jak miał 5 miesięcy MINUS tydzień, to ważył 8200 Pulpecik, tak coś mi się pamiętało, że on miał te nóżki takie pulchne. Czyli Monika 3 tygodnie starsza od brata w momencie ważenia ma 400g mniej
Ważyłam Monikę - waży 7800 czyli chyba ok...Szymek ważył więcej, Szymek jak miał 5 miesięcy MINUS tydzień, to ważył 8200 Pulpecik, tak coś mi się pamiętało, że on miał te nóżki takie pulchne. Czyli Monika 3 tygodnie starsza od brata w momencie ważenia ma 400g mniej
kasia.natka
dobry wieczór :-)
dawno mnie nie było ale może ktoś mnie tu jeszcze pamięta ciężko mi teraz wszystko ogarnąć po powrocie do pracy i nawet jak mam wolne to jakoś czasu mi brakuje nie dam rady was doczytać więc mam nadzieję że wszystko u was dobrze &&& niektóre na fb widuję to coś tam wiem jak zajrzę
dawno mnie nie było ale może ktoś mnie tu jeszcze pamięta ciężko mi teraz wszystko ogarnąć po powrocie do pracy i nawet jak mam wolne to jakoś czasu mi brakuje nie dam rady was doczytać więc mam nadzieję że wszystko u was dobrze &&& niektóre na fb widuję to coś tam wiem jak zajrzę
szalony ten twój maluch! a gdzie kupiłaś tą szczepionkę? czy to prevenar 13? bo mi pediatra powiedziała 280 zł a będę kupować w styczniukupilismy dzisiaj szczepionke na pneumo za 225 wysoka czy niska cena??
moj maly grzdylek zaczal raczkowac !! troche jeszcze nieporadnie i niewiele sie w takiej pozycji przesuwa ale ewidentnie zalapal ze trzeba ruszac rekami zeby isc do przodu, i tak packa rekami, czasami tez w takiej pozycji lapie zabawki,
no i babel probuje sam wstawac na wszystkim o moje kolana jak wystawie rece lapiac sie za lawe za szczebelki za szafke, nawet na garnuszku klocuszku. podciaga sie na kleczki i potem na nogi i dumnie idzie smiejac sie robiac hyy hyy hyy no komik maly a jak jest na czworaka to pupe podnosi tak pupe ze opiera sie na dloniach i stopach
Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
własnie doczytałam:
JOSIE, MUŃKA - Monika też tak robi!!!!!!!!!!!!! Też to wygląda jakby się dusiła i próbowała złapać powietrza, ale się przy tym jeszcze podśmiewa, więc to nie to
nie pamiętam, żeby Szymek tak robił
JOSIE, MUŃKA - Monika też tak robi!!!!!!!!!!!!! Też to wygląda jakby się dusiła i próbowała złapać powietrza, ale się przy tym jeszcze podśmiewa, więc to nie to
zaza26
josie ja chciałam napisać to co dziewczyny juz napisały, że w chuście jest o niebo lepiej niż w nosidelku a na plecy robiłam już kilka podejśc z różnym efektem, ale ostatnio nie mam natchnienia, na początek ponoć lepiej jak ktoś pomaga przytrzymać malucha, ale można też wiązać sadzając dziecko w fotelu, tylko wiadomo powinno samo siedzieć
Sergiusz tez tak robi i to już od dawna, odkąd nauczył się naciągać pieluszkę na buzię, a ja oczywiście na początku to prawie zawału za każdym razem dostawałam, teraz już wiem, że to taka jego zabawa myślałam że tylko moje dziecię takie dziwne, a wychodzi na to, że to coś "normalnego"
własnie doczytałam:
Sergiusz tez tak robi i to już od dawna, odkąd nauczył się naciągać pieluszkę na buzię, a ja oczywiście na początku to prawie zawału za każdym razem dostawałam, teraz już wiem, że to taka jego zabawa myślałam że tylko moje dziecię takie dziwne, a wychodzi na to, że to coś "normalnego"
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Aylin to masz balkon tej samej wielkości co mój My mieszkamy tu już czwarty rok i do dzisiaj niczego nie zasadziłam Chciałam jakieś duże donice i krzewy, do tego ławkę i naścienną markizę, bo na razie mamy tylko stolik z parasolem i krzesełka. Jednak wciąż brak czasu albo weny albo kasy. Ale może w końcu któregoś lata zrobimy sobie jakąś miłą werandę W moim balkonie fajne jest to, że mamy takie zagięcie i mogę sobie pranie schować za ścianą tak, że go nie widać jak sobie kawkujemy
Fajnie że dałaś przepis na tą brioszkę, bo nazwa mnie zaintrygowała - nie wiedziałam co to jest
Sunshine chodzisz na basen? Zazdroszczę! Też bym chciała, ale nie wiem czy znalazłabym siłę żeby się wieczorem zabrać. Lubię basen, ale męczy mnie to przebieranie, mycie, suszenie. I przeraża mnie teraz wychodzenie wieczorem, kiedy jest ciemno i zimno. Brrr...
Muńka u Zapendowskiej, no no, to jeśli ona Cię zachęcała do "zrobienia czegoś" ze sobą, to naprawdę musisz się poważnie zastanowić. Ale by było fajnie zobaczyć Cię w jakimś programie :-)
Acha i wrzuć proszę jeszcze raz linka do Twojej stronki, bo nie zapisałam, a chcę pokazać Cię mojemu M. :-) Nie chce mi się szukać na forum, bo to kilka dobrych stron wstecz
Kasia.natka a ja właśnie dzisiaj o Tobie myślałam, czemu do nas ostatnio nie zaglądasz Fajnie, że u Ciebie wszystko ok. Pewnie jak się oswoisz z nowym rytmem praca-dom-dziecko to będziesz znowu częściej na BB
A jeszcze w klimacie muzycznym - pamiętacie ten hicior? :-) Takie klimaty też lubię - new romantic
Yazoo - Don't Go - YouTube
Fajnie że dałaś przepis na tą brioszkę, bo nazwa mnie zaintrygowała - nie wiedziałam co to jest
Sunshine chodzisz na basen? Zazdroszczę! Też bym chciała, ale nie wiem czy znalazłabym siłę żeby się wieczorem zabrać. Lubię basen, ale męczy mnie to przebieranie, mycie, suszenie. I przeraża mnie teraz wychodzenie wieczorem, kiedy jest ciemno i zimno. Brrr...
Muńka u Zapendowskiej, no no, to jeśli ona Cię zachęcała do "zrobienia czegoś" ze sobą, to naprawdę musisz się poważnie zastanowić. Ale by było fajnie zobaczyć Cię w jakimś programie :-)
Acha i wrzuć proszę jeszcze raz linka do Twojej stronki, bo nie zapisałam, a chcę pokazać Cię mojemu M. :-) Nie chce mi się szukać na forum, bo to kilka dobrych stron wstecz
Kasia.natka a ja właśnie dzisiaj o Tobie myślałam, czemu do nas ostatnio nie zaglądasz Fajnie, że u Ciebie wszystko ok. Pewnie jak się oswoisz z nowym rytmem praca-dom-dziecko to będziesz znowu częściej na BB
A jeszcze w klimacie muzycznym - pamiętacie ten hicior? :-) Takie klimaty też lubię - new romantic
Yazoo - Don't Go - YouTube
Ostatnia edycja:
reklama
Iwon - ja to jestem generalnie z tych co to malo w siebie wierza (a w szczegolnosci w kwestii spiewu), wiec bylam w szoku,ze tak mnie Zapendowska ocenila :-)
Pisze z telefonu,mam nadzieje,ze link sie dobrze wklei:
http://www.wokaliza.net/music.html
Lece spac,bo zmeczona jestem,paaa
Pisze z telefonu,mam nadzieje,ze link sie dobrze wklei:
http://www.wokaliza.net/music.html
Lece spac,bo zmeczona jestem,paaa