reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej!

To działa!!! drugi dzień zasnęła sama na drzemkę :-) zostawiłam w łóżeczku dałam smoka, wypluła, zaczęła stękać i wołać, wróciłam, włożyłam smoka, dałam kocyk i ciszaaaa..:-D ale fajnie!!!

Nasza nocka średnia, bo G obudziła się przed 22 i dostała UU, a potem jak się kładłam po północy, ale pierwszy raz oszukałam ją wodą. Najlepsze jest to, że nie zasnęła potem, tylko leżała spokojnie w łóżeczku. Po prostu sobie leżała ze smokiem w buzi, obie rączki trzymała pod główką tak jak lubi i sobie patrzyła... No to ja w kimę, a mój mąż: "nie jest Ci jej szkoda, że ona tam sobie tak sama leży i nie śpi???", na to ja: "nie, bo tego nie widzę"...no i oczywiście jak sobie wyobraziłam to wstałam, zaglądam do łóżeczka i widzę te malutkie czarne oczka wpatrujące się we mnie... Wzięłam ją do nas, więc jak zawsze obróciła się w moją stronę i zaczęła dotykać mnie po twarzy i powoli usypiała. Ja też zasnęłam, ale po jakimś czasie się obudziłam, a ona nadal nie śpi, tylko się przygląda. Stwierdziłam, że dam jej cyca, no i dopiero po tym zasnęła. Dziwne to było, bo w ogóle nie marudziła, tylko zachowywała się jakby nad czymś się zastanawiała...Mąż powiedział: " ona już wszystko rozumie" i ja też miałam takie wrażenie, a to przecież takie maleństwo jest. To była dziwna noc...

Zgadnijcie co mi maz dzis kupil w almie? Piszingery :)))) a wcale mu nie mowilam o nich!

mniam!! a ja zaraz wiozę zrobione do hatszept :-D

Jutro spędzam cały dzień tylko z synkami :happy:. Rano wizyta u alergologa w CZD a potem kino (renifer niko) i oczywiście McDonald's. Wyjeżdżamy o 8 a kiedy wrócimy to nie wiem ;-). Tak się cieszę na jutrzejszy dzień.

No to zmykam. Dobranoc

pewnie już szalejecie!! miłego dnia! :-)

:rolleyes::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D NO CO?!?!!?!
ale o co chodzi? :p
No bo ostatnio Wam mówiłam, że będę koce zamawiać no to się chwalę, bo już przyszedł :p

;-);-);-)

Dzień dobry :)

Mam chwilkę, bo Mała właśnie zasnęła bawiąc się sznurkami z ochraniacza w łóżeczku. Nie powiem jaka byłam zdziwiona jak to zobaczyłam, bo generalnie jej się takie rzeczy nie zdarzają. Pozycja w jakiej ją znalazłam: jedną ręką trzyma sznurek, drugą ręką trzyma ochraniacza po przeciwnej stronie, nogi na szczebelkach w górze... :-D

Ja wracam 2giego stycznia już do pracy, chciałam 7go, ale stwierdziłam, że od środy będzie łatwiej niż od poniedziałku.. No a poza tym 21.01 idziemy do szpitala, więc znów będę miała wolne..
Muńka zazdroszczę Ci, że zostajesz w domku i wszystkim innym które zostają też. U nas mąż też pewnie byłby w stanie nas utrzymać, ale w związku z tym, że wiosną ruszamy z budową domu i bez kredytu się nie obejdzie to lepiej żebyśmy oboje pracowali niż liczyli każdy grosik.. A na BB też znajdę czas. W pracy pewnie nie, bo nie będę ryzykowała naganą :-p, ale w domu.. ;-)

moja ostatnio zasnęła w bardzo podobnej pozycji!! :-) świetnie to wyglądało :-D
No my planujemy przeprowadzić się i kupić mieszkanie, więc kredyt nieunikniony, ale to pewnie wtedy, kiedy będę już chciała wrócić do pracy.

Super, ze możesz z małą w domu zostać, ja mam plan do 2-3urodzin jak już pracować to tylko z A.

Ty też masz fajnie, bo możesz mieć małego przy sobie:-)

Qrde ja już nie mogę z tym moim niejadkiem - ostatnie UU zjadł o 5, teraz jest 8.30 a on mi wypił z butli 60 ml mleka :baffled: I tak codziennie - je UU o 5 lub 6 i potem nie chce mleka ani o 8 ani o 9 ani o 10. Zjada na siłę i na raty, trwa to czasem godzinę. Już sama nie wiem, co mu dawać, może same owoce? Myślicie, że to może mieć związek z tym, że jeszcze je w nocy? Np. dzisiaj zjadł o 2 i o 5. Dziewczyny których dzieci jedzą w nocy - o której dajecie im pierwszy porządny posiłek rano i ile zjadają?

moja je tak o 7.00 UU, a potem koło 10.00 kaszkę (zdarza jej się zjeść wsio czyli 150ml, a czasem 100ml) i idze spać.

Munka, a gdzie do UK ? :cool2: Tesknota jest najgorsza, niestety. Zwlaszcza teraz. Jak bym byla w Pl to wszystkie ciotki, kuzynki, przyjaciolki bym odwiedzala... a tak... siedze jak kolek :sorry2: Ale juz niedlugo. Zdjecia paszportowe zrobione, w przyszlym tygodniu wysylam wniosek i fruuu. Jak tylko mlody dostanie paszport to uciekam ;)

Nic więcej nie wiem, bo chyba o konkretach jeszcze nie rozmawiali, ale nie ma mowy, ja się stąd nie ruszam :-)

Lecę się szykować na spotkanie z dziewczynami, ale i tak muszę czekać aż G się obudzi. Dobrego dnia!

reklama
MsMickey tylko że mój idzie spać jużo 19, więc przyznasz że mam prawo tą 5 traktować już jak dzień, a nie noc :-p;-)

Zaza to może faktycznie one tak mało jedzą rano, bo w nocy nadganiają :confused:

Iwon pierwsza piosenka, ktora zamiescilas przypomniala mi to :
Robot Dance - Paris - YouTube ;-)

Hehe, no coś w tym jest, bo w tle leci chyba Chemical Brothers? A oni też z obszaru elektroniki :tak:

Ja szczerze mówiąc aż taką fanką DM nie byłam ;-) Jako nastolatka kręciły mnie zupełnie inne klimaty - głównie rock progresywny (King Crimson, Camel). Potem dopiero jak poznałam M. to zakochaliśmy się oboje w electro i tak mi zostało do dziś (kapel electro które słucham jest mnóstwo, bo w worze electro jest wiele podgatunków: future pop, clash, dark, synth itp. więc nie będe wymieniać). A że electro gdzieś tam ma swoje źródło w DM, bo to byli właściwie prekursorzy tej muzyki, to i o nich się ocieram. Tak samo jak o new romantic.

Ostatnia edycja:
hej kobietki
mam pytanko czy wasze maleństwa mają czasem takie mocno zaczerwienioną krostkę z ropną wydzieliną jak tak to co z nimi robicie czy czymś smarujecie
POZDRAWIAM:-)

Zaza to może faktycznie one tak mało jedzą rano, bo w nocy nadganiają :confused:
własnie tak sobie wczoraj pomyślałam i stwierdziłam, że nie dam mu cyca o tej 3, ale łobuz zrobił mi psikusa i o 3 nie wstał :-D

widzę, że ja całkiem inne klimaty muzyczne preferuję:-p co prawda DM, U2, R.E.M itp. słucham chętnie jak poleci w radiu, ale sama wolę czarne rytmy - Hip Hop i R'nB, ale w liceum miałam przygodę i z polskim Hip Hopem i z zespołami takimi jak Korn czy Limp Bizkit, potem przyszedł na mnie czas dyskotek i polubiłam House i Trance... a poza tym to lubię Moloko, Stinga, Georga Michael'a i Sade :) a jak pracowałam w pubie, to polubiłam bluesa i smooth jazz
a i jeszcze zespół Raz Dwa Trzy mi się podoba ;) i w ogóle to ciężko powiedzieć jaki mam gust muzyczny, bo chyba lubię wszystko oprócz disco polo i tzw. smętów ;)

Dzień dobry :)

Mam chwilkę, bo Mała właśnie zasnęła bawiąc się sznurkami z ochraniacza w łóżeczku. Nie powiem jaka byłam zdziwiona jak to zobaczyłam, bo generalnie jej się takie rzeczy nie zdarzają. Pozycja w jakiej ją znalazłam: jedną ręką trzyma sznurek, drugą ręką trzyma ochraniacza po przeciwnej stronie, nogi na szczebelkach w górze... :-D

Rysica cudna Monisia z tą grzywką :) i koc też całkiem elo :cool2:

Super :D Fajnie jak dziecko samo zasypia :D

i dzięki

Witam, mimo ze juz po kawie to oczy na zapałki :nerd: A poszedł spać o 20tej, ale jak ja się kładłam wyjątkowo wcześniej około północy to on był wyspany i godzinę hasał :szok::szok: miałam nadzieje, ze rano odeśpi, a tu przed 7mą pobudka :D

Mój od urodzenia śpi, ze mną tylko te pierwsze miesiące udawało się, ze zasypiał sam w łóżeczku i spał tam do północy :) a teraz chyba, ze sobą mam problem, a nie z nim czy go uczyć w łóżeczku czy zostawić w łóżku.

Rysica Monika super, mojej siostrzenicy córa też miała takie włoski, teraz ma 1,5roku i ostatnio zrobiłam jej dobieranego :D
Iwon myślę, ze Julkowi garnuszek się spodoba :D
Moja się w nocy przebudziła, ale czekałam aż zaśnie, nawet nie wchodziłam do niej, pomogło - 2 minuty i spała ;P

Też mam nadzieję, że będę jej robić już takie prawdziwe kucyki i warkoczyki :D

Rysica Metallica, Akurat, Linkin park (+Iron maiden) to zespoly, ktorych sluchalam namietnie w liceum. Teraz tez czasem do nich wracam. Do prostego czlowieka dalej wywoluje u mnie gesia skorke.
A zdjecie Monisi - super! Jak ty to robisz, ze tak prosto wlosy obcinasz? Jak ja sobie grzywke obetne to wygladam jak bym to robila pila elektryczna :baffled: No i mam pytanko (nieco bezczelne i traci podstawowka, ale ciekawa jestem :p) z ktorego rocznika jestes?

To ja dalej te klimaty lubię, ER gra u mnie często
'85, a Ty?? :)

a co do grzywki - robię to baaaardzo precyzyjnie :D sobie też obcinam i zawsze jest równo :)

Zaraz jedziemy do nowo otwartej hurtowni dla Dzieci w Pruszkowie, mam zamiar pierwszy raz małą wsadzić do spacerówki... Na pół leżąco niestety, żeby pojeździć po sklepie (nie da się oparcia położyć) bo chcemy kupić im prezenty na święta i bagażnik a raczej miejsce potrzebne, a gondola cały zajmuje........ Myślę, że od jednego takiego nic się nie stanie....

EDIT : Grrrrrr - mój mąż miał tylko pojechać podpompować koło, bo nam powietrze schodzi (mówiłam ZAŁATAJ bo kiedyś będziesz musiał koło zdjąć i do wulkaniozatora iść) i co? i miałam rację! musiał iść, zajęło mi to 40 minut (zamiast 5ciu - podpompować) a w tym czasie Monika zrobiła się śpiąca, więc ją położyłam (usnęła w minutę) i co? i jak teraz jechać do tej hurtowni??? grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ostatnia edycja:
hej

munka dopiero dzis wpadlam na kompa i puscilam w koncu te twoje piosenki, suuuuper!! piekny glos! ty chdzilas na jakies lekcje spiewu?

fajnie wam z tym spotkaniem, ale nie smuce sie bo w czwartek ide na spotkanie z dwoma dzieciatymi kolezankami :D idziemy oblukac kafejke dla mam z dziecmi. jak bedzie fajnie to z krakowskimi czerwcowkami bedzie trzeba powtorzyc spotkanie!

moj maly zorientowal sie ze moze wydawac dzwieki wciagajac powietrze... teraz co chwile wydaje odglosy jak przy ataku astmy :szok::szok::szok:

dziewczyny korzystalyscie kiedys z niania.pl? wczoraj przejrzalam ogloszenia i nawet sa 3 sensowne dziewczyny. ja szukam mlodej, tak do 30 lat, nie wiem czy to nie blad? mysle sobie ze lepsza taka bo bedzie robic tak jak mowie a nie jak te wszystkie nasze tesciowe, niby im mowisz a one i tak swoje wiedza....

w krakowie piekny snieg za oknem, oby do swiat ta pogoda sie utrzymala!

Rysica ja też raz już skorzystałam ze spacerówki - wzięłam małego na spacer, bo chciała ją przetestowac. Tak więc myślę, że możesz zabrać spacerówkę, o ile pojedziesz dzisiaj w ogóle do tej hurtowni :ninja2:

Mój bąbel zaczął dzisiaj na serio przewroty z brzuszka na plecki :-) To znaczy premierę miał już dawno, ale dzisiaj zaczął szaleć na maksa, co go przewracam na brzuch, to ten siup, z powrotem :-D

Szkoda, że jeszcze z pleców na brzuszek nie chce :sorry2:

Czy któreś dziecko na naszym forum już siedzi bez podpórki? Mój się garnie do siadania, ale kolebie się w tej pozycji na wszystkie strony - myślę, że jeszcze daleka droga przed nami ;)

Siula mój nie miał nigdy takich krostek, nie pomogę :sorry2:

Iwon nowe nowe :) pare wrzucilam bo czasami ktos oglada, i oby garnuszek sie przydal :) moj poki co lubi jak sie mu uklada klocki jeden na drugim i zamaszycie burzyc :), oj tez sie kolebie

Claudette sama mu obcielam :) ale nie cale tylko takie co mial straaasznie dlugie bo czesc sie wytarla czesc wypadla a na ciemiaczku zostal mu taki kogut i z tylu taki pasek dlugich wlosiskow i tylko to obcielam

Niespodzianka dzisiaj lepiej ale dostal przeciwbolowe na to oczko wiec moze i na cos innego podzialalo , a moze jakis zestaw na allegro ?? czasami mozna fajne cos znalezc, my na szczescie mamy zapasy do poltorej roku ciuszkow

Muńka zazdroszcze mozliwosci pozostania w domku, i zasypiania malej !!!

Josie dasz rade z oduczaniem :) my ze spaniem roznie mamy :) chyba juz wszystkie mozliwosci przeszly teraz jest chwila lulania na raczkach ze smokiem wlozenie do lozeczka ze smokiem i jak widze ze juz odplywa to wyciagam smoka i spi ... w nocy tez mi sie zaczal budzic tzn czasami sie budzi czasami nie :| daje smoka albo wode

Rysica wyglada super :) udanych zakupow :)

Zaza tez chce zeby mi ktos posprzatal:)

Aga fajnie ze mozesz miec malego przy sobie

kupilismy dzisiaj szczepionke na pneumo za 225 wysoka czy niska cena??

moj maly grzdylek zaczal raczkowac !! troche jeszcze nieporadnie i niewiele sie w takiej pozycji przesuwa ale ewidentnie zalapal ze trzeba ruszac rekami zeby isc do przodu, i tak packa rekami, czasami tez w takiej pozycji lapie zabawki,

no i babel probuje sam wstawac na wszystkim o moje kolana jak wystawie rece lapiac sie za lawe za szczebelki za szafke, nawet na garnuszku klocuszku. podciaga sie na kleczki i potem na nogi i dumnie idzie smiejac sie robiac hyy hyy hyy no komik maly :) a jak jest na czworaka to pupe podnosi tak pupe ze opiera sie na dloniach i stopach

reklama
Josie mysle, ze mloda niania to nie blad. Spojrz na Age :D Poza tym moze byc bardziej obeznana w aktualnych teoriach (zywienie, ubieranie, zabawy itp itd)

Rysica tak myslalam, ze w podobnym wieku jestesmy, a okazalo sie, ze w tym samym. Ja tez 85 :D Cos mnie tknelo jak napisalas o Kelly family - ja bylam fanka Backstreet boys ;-)

Kasienka Nikos to maly silacz - teraz to dopiero bedziesz miala pelne rece roboty :p :) A co do zakupow zostaje mi e-bay ewentualnie, ale jakos sie nie moge przemoc. Anglicy nieraz takie szmaty probuja sprzedac, ze ja bym sie wstydzila komus za darmo dac :/

Iwon alez Ci sie dziecie rozbrykalo - super :) Moj sie nie przewraca z brzucha na plecy, ale Munka pisala, ze dzieci kolo 8 miesiaca z reguly swiadomie to robia. No i nie siedzi bez podporki. Tzn. siada tak, ze sie raczkami z przodu podpiera, ale tak chybotliwie raczej, wiec go nie sadzam.

Ostatnia edycja:
Do góry