reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ty jesteś niemożliwa!!! :-D:-D "musiałam się kocem pochwalić", hehehehehe! Genialne!! no i piękny koc oczywiście ;-);-) aaalee co tam koc, Monisia po prostu wymiata z tymi włoskami!

:rolleyes::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D NO CO?!?!!?!
ale o co chodzi? :p
No bo ostatnio Wam mówiłam, że będę koce zamawiać no to się chwalę, bo już przyszedł :p
Rysica, aylin mój wózek też sobie świetnie daje radę, ale na śniegu a nie w zaspach :tak: Po prostu nie widziałyście naszych chodników - tutaj nie leży zwykły śnieg, tylko pagórki śniegu po kostki, do tego to, co "zgarnięte" leży na obrzeżach i przy każdym zejściu z chodnika musiałam ciągnąć wózek za sobą. Po prostu porażka :baffled:.

A co do pozostania na BB - ja tam nie zamierzam nigdzie uciekać ;) Zresztą nadal udzielam się na lipcówkach 2005, więc gołosłowna nie jestem :) Może na początku będzie mnie trochę mniej, ale jak już się wkręcę w nowe biorytmy, to all nadrobię :-)

Rysica fajniutko Monia wygląda z obciętą grzywką - taka "dorosła" dziewczynka się zrobiła :-)

Fajnie, że kupiłaś garnuszek :D Będziesz zadowolona :D

A no to fakt, zaspom to i mój by pewnie nie dał :p

dziękuję :D No wygląda już dorosło dzięki włoskom :) to po mnie włoski :D

Ja do pracy od 1 marca wiec jeszcze mam czas i napewno tu posiedze a i w pracy tez sie cos wyskrobie :-D

Rysica- slicznie Monia sie prezentuje na tym kocu,, normalnie wszystko wspolgra :tak: A z tym sadzaniem to ja mam coraz wiekszy problem ja utrzymac w pozycji pollezacej przy karmieniu, podnosi glowe i chce siedziec uparciuch maly ;-)

Moja też się rwie do siadania :p

zaglądam na chwilkę.
Dzisiaj wieczorem debatowałam ponad 1,5 godziny z koleżanką z pracy. Z tego tylko 10 minut to była prywata :baffled:
Też mam wrażenie, że skoro jestem już na wypoczynkowym to mogą dzwonić i dzwonić :crazy:

A tak apropo - występujecie o wczasy pod gruszą?
Dzisiaj mnie kumpela zapytała bo ponoć to ostatni rok....

rysica fajny koc :-). Jaką stosujesz odżywkę? Pytam bo Majci też robią się kołtuny.

Jutro spędzam cały dzień tylko z synkami :happy:. Rano wizyta u alergologa w CZD a potem kino (renifer niko) i oczywiście McDonald's. Wyjeżdżamy o 8 a kiedy wrócimy to nie wiem ;-). Tak się cieszę na jutrzejszy dzień.

No to zmykam. Dobranoc

Dzięki ;) a odżywkę wzięłam jej swoją nałożyłam :p bo to tak ad hoc wczoraj spróbowałam czy uczulenia nie dostanie i nie dostała a ja używam Fructis do włosów farbowanych, bo tylko ona jest w stanie sprawić, ze moje włosy (cholernie gęste, cholernie sztywne, cholernie grube, cholernie nie do rozczesania) dają się rozczesać :p

Fajny dzień Ci się jutro zapowiada, ja poprosiłam brata, żeby ściągnął pierwszą część Renifera Niko... Bo na drugą część chyba się skusimy i pójdziemy z Szymkiem. Może w niedzielę?

reklama
Rysica, aylin mój wózek też sobie świetnie daje radę, ale na śniegu a nie w zaspach :tak: Po prostu nie widziałyście naszych chodników - tutaj nie leży zwykły śnieg, tylko pagórki śniegu po kostki, do tego to, co "zgarnięte" leży na obrzeżach i przy każdym zejściu z chodnika musiałam ciągnąć wózek za sobą. Po prostu porażka :baffled:.
słyszalam własnie w radiu, że w twoich stronach to jakieś rekordowe ilości śniegu napadaly i się zastanawiałam czy to prawda bo nic na forum nie pisalaś;-) a jednak ;-)

Zaza długo Ci schnął ten kombinezon :-D;-) Ładniutki - no to tej zimy nasze chłopaki będą cali in blue ;)
schnął krótko, ale długo się ściągał z aparatu na kompa, chyba muszę kabel wymienić ;-)

A z tym sadzaniem to ja mam coraz wiekszy problem ja utrzymac w pozycji pollezacej przy karmieniu, podnosi glowe i chce siedziec uparciuch maly ;-)
jakbym o swoim czytała, podciąga się do siadania i jak mu nie pomogę to jest histeria a potem zdziwiony jest, że cycusia nie ma

Muńka ale ci dobrze, że możesz sobie pozwolić na nie wracanie do pracy :yes:

w sumie ja to już bym chciała się wyrwać z domu, ale na pół etatu ;-) bo nie powiem wizja, że praca plus cały dom na głowie a gdzie czas na zabawy i przytulanki z maleństwem?? :(
chociaż śmieję się, że teściowa jak będzie się małym opiekować to na pewno mi chałupę posprząta i pewnie nawet w szafkach poukłada :-D

Miśki udanego wypadu !!!

u nas nawet fajna nocka, bo młody obudził się tylko o 1.40, zjadł i zasnął bez żadnych grymasów, minus taki, że pobudka była już o 5.50 :( a teraz jest w trakcie pierwszej drzemki

Dzień dobry :)

Mam chwilkę, bo Mała właśnie zasnęła bawiąc się sznurkami z ochraniacza w łóżeczku. Nie powiem jaka byłam zdziwiona jak to zobaczyłam, bo generalnie jej się takie rzeczy nie zdarzają. Pozycja w jakiej ją znalazłam: jedną ręką trzyma sznurek, drugą ręką trzyma ochraniacza po przeciwnej stronie, nogi na szczebelkach w górze... :-D

Ja wracam 2giego stycznia już do pracy, chciałam 7go, ale stwierdziłam, że od środy będzie łatwiej niż od poniedziałku.. No a poza tym 21.01 idziemy do szpitala, więc znów będę miała wolne..
Muńka zazdroszczę Ci, że zostajesz w domku i wszystkim innym które zostają też. U nas mąż też pewnie byłby w stanie nas utrzymać, ale w związku z tym, że wiosną ruszamy z budową domu i bez kredytu się nie obejdzie to lepiej żebyśmy oboje pracowali niż liczyli każdy grosik.. A na BB też znajdę czas. W pracy pewnie nie, bo nie będę ryzykowała naganą :-p, ale w domu.. ;-)

Szukam od tygodnia samochodu sobie, ale jakoś nic znaleźć nie umiem. Jak mi tak pójdzie to nie wiem jak będę do pracy jeździła :sorry2:

Rysica cudna Monisia z tą grzywką :) i koc też całkiem elo :cool2:

Miśki bawcie się dobrze i naciesz się chłopakami!!!

Kasienka
kto obciął Nikosia?!

Zaza jakbym zostawiła moją z teściową to pewnie też by było posprzątane i ugotowane i w ogóle, ale ja tam wolę jednak sama, bo ja akurat w tej kwestii wychodzę z założenia, że zrobię to najlepiej :-p I Sergio się zmówił z moją z tą pobudką, bo u nas tak samo :-)

Idę pranie zrobić i powalczyć z prasowaniem :dry:

Witam, mimo ze juz po kawie to oczy na zapałki :nerd: A poszedł spać o 20tej, ale jak ja się kładłam wyjątkowo wcześniej około północy to on był wyspany i godzinę hasał :szok::szok: miałam nadzieje, ze rano odeśpi, a tu przed 7mą pobudka :D

.
Moja G śpi w łóżeczku, ale kiedyś ją odkładałam i zasypiała sama, a teraz trzeba ją troszkę polulać. Spała z nami do 4 miesiąca, ale odkąd ją odkładam to lepiej sypia i ona i my. Biorę ją nad ranem:-D
Mój od urodzenia śpi, ze mną tylko te pierwsze miesiące udawało się, ze zasypiał sam w łóżeczku i spał tam do północy :) a teraz chyba, ze sobą mam problem, a nie z nim czy go uczyć w łóżeczku czy zostawić w łóżku.

Super, ze możesz z małą w domu zostać, ja mam plan do 2-3urodzin jak już pracować to tylko z A.

aga chłopakom kupiłam domki do budowania z miniaturowych cegieł:
TEIFOC 4010 BUDOWLE Z CEGIEŁEK MAŁY DOMEK 2 PLANY (2843909979) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ale moi starsi i na pewno im się spodoba :-) Dla młodszego chłopczyka polecam: grę "spadające małpki", samochód zdalnie sterowany bądź klocki magnetyczne. U nas te rzeczy robiły i nadal są uwiebiane :-) - z naciskiem na auto.
Dla dziewczynki to lalę przytulankę (szmaciankę)

Jutro spędzam cały dzień tylko z synkami :happy:. Rano wizyta u alergologa w CZD a potem kino (renifer niko) i oczywiście McDonald's. Wyjeżdżamy o 8 a kiedy wrócimy to nie wiem ;-). Tak się cieszę na jutrzejszy dzień.

No to zmykam. Dobranoc
Dzięki właśnie właśnie wczoraj oglądałam auta zdalnie sterowane, a gre małpki już kupiłam :D więc mam nadzieje, ze będzie mały zadowolony, dla małej chcę coś edukacyjnego, bo ma la itp, a takich zabawe za dużo nie widziałam.
I udanego dnia z chłopcami życzę!!!

chociaż śmieję się, że teściowa jak będzie się małym opiekować to na pewno mi chałupę posprząta i pewnie nawet w szafkach poukłada :-D
:-D:-Dnie ma jak dobra teściowa :D

Rysica Monika super, mojej siostrzenicy córa też miała takie włoski, teraz ma 1,5roku i ostatnio zrobiłam jej dobieranego :D
Iwon myślę, ze Julkowi garnuszek się spodoba :D

Hej :)

U mnie dzisiaj podobnie jak u zazy - była tylko jedna pobudka na UU o drugiej. Jadł też o piątej, ale dla mnie to już rano, a nie noc :-)

Miśki
no to miłego dnia dzisiaj :-) Ja parę dni temu spędziłam popdobne popołudnie z moim starszakiem, i też był MC Donalds :-p Tylko do kina nie poszliśmy, bo był ostatnio z ciocią, a nic nowego nie grali :happy2:

Rysica
nie wiem, jaka jest ta bajka o reniferze, ale Dino mamę mogę polecić :tak:

słyszalam własnie w radiu, że w twoich stronach to jakieś rekordowe ilości śniegu napadaly i się zastanawiałam czy to prawda bo nic na forum nie pisalaś;-) a jednak ;-)

Dokładnie :tak: I cały czas pada, teraz też. Ja tam lubię zimę, tylko wkurza mnie, że nie mogę wyjść na spacer przez te chodniki :dry:

Claudette szkoda, że nie wracasz do pracy jednak siódmego, bo byśmy razem debiutowały ;-)

Qrde ja już nie mogę z tym moim niejadkiem - ostatnie UU zjadł o 5, teraz jest 8.30 a on mi wypił z butli 60 ml mleka :baffled: I tak codziennie - je UU o 5 lub 6 i potem nie chce mleka ani o 8 ani o 9 ani o 10. Zjada na siłę i na raty, trwa to czasem godzinę. Już sama nie wiem, co mu dawać, może same owoce? Myślicie, że to może mieć związek z tym, że jeszcze je w nocy? Np. dzisiaj zjadł o 2 i o 5. Dziewczyny których dzieci jedzą w nocy - o której dajecie im pierwszy porządny posiłek rano i ile zjadają?

Hej :)
Qrde ja już nie mogę z tym moim niejadkiem - ostatnie UU zjadł o 5, teraz jest 8.30 a on mi wypił z butli 60 ml mleka :baffled: I tak codziennie - je UU o 5 lub 6 i potem nie chce mleka ani o 8 ani o 9 ani o 10. Zjada na siłę i na raty, trwa to czasem godzinę. Już sama nie wiem, co mu dawać, może same owoce? Myślicie, że to może mieć związek z tym, że jeszcze je w nocy? Np. dzisiaj zjadł o 2 i o 5. Dziewczyny których dzieci jedzą w nocy - o której dajecie im pierwszy porządny posiłek rano i ile zjadają?
Chyba nie pomogę, bo mój je bardzo często cyca i max 2h przerwy np jadł po 6tej i 7:30 na nowo i teraz przed 9 do spania, a warzywka dostanie około 12tej.

Aga sądzę, że cyca też by chętnie zjadł i pewnie też mało - tylko nie miałabym tego jak zweryfikować, a w butli widzę :baffled: Ja staram się mu nie dawać teraz UU między 8 a 16 (daję moje odciągnięte albo mm), bo przyzwyczajam go do tego co będzie, jak wrócę do pracy. Nie chcę żeby teściowa miała problem potem :blink:

Niespodzianka a ja chyba nie zdążyłam wczoraj Ci odpowiedzieć na Twoje pytanie czy mówiłaś mi o DM? Chyba coś wspominałaś :blink: Fajnie, że znasz moje klimaty ;) My na imprezach DM też kilka razy graliśmy :cool2:

Dziewczyny M. wczoraj odgarniał śnieg z balkonu, a dzisiaj znowu nas zasypuje :szok: Zaraz nie będę nic widziała przez okno, normalnie ugrzęznę tutaj w zaspie - idę sprawdzić czy mam jakiś suchy prowiant w razie czego, wódka też by się przydała na rozgrzewkę ;-)Jeśli zamarznę, to będą mnie wynosili razem z wtopionym laptopem, a jak odszronią już jego ekran, to zobaczą BB :-D:rolleyes:

Ostatnia edycja:
Helloł gerls:)
Iwon, wg Twojego liczenia to Gosia też wstaje raz ;) usnęła o 9, pobudka o 2, potem 5, 7 no i przed ósmą już się wierciła ale to po prostu już chciała wstać w końcu. Tyle, że ja 5 za środek nocy uznaję ...;) Chciałabym, żeby wstawała raz w nocy a potem dopiero ok 7. Sama nie wiem, czy to jest możliwe, bo ona faktycznie je - czuję, że ciągnie - i zasypia znów, gdy tylko skończy. Może jeszcze za wcześnie na przesypianie całej nocy? Tyle słyszę o postępowaniu instynktownym...

Muńka, no jeszcze Ci to pewnie dziś powiem, ale wysłuchałam i jestem pod wrażeniem:):):):)

Jeśli chodzi o ulubione klimaty muzyczne, to u mnie róźnie. Tzn kiedyś ortodoksyjnie tylko rock/rock'n'roll: The Beatles, The Doors, The Rolling Stones, Janis Joplin itd, - nawet Elvis się przewinął ;) - potem słuchałam maniacko Queenów, no i polskie lata 80te tu głównie Maanam, polskie lata 90 (Hey, E. Bartosiewicz, wczesny Various Manx). A teraz takich ulubionych to David Bowie, Bitelsi cały czas ;), T-Rex jakiś czas temu,itp itp. No i pojedyńcze piosenki, które akurat wpadną mi do ucha...

ostatnio przez Gosię:
The Muppet Show - Elton John - YouTube

no i:
Adolf Dymsza & Eugeniusz Bodo - Ach śpij kochanie - YouTube

;)

W osotanią niedzielę słuchaliśmy w radiowej dwójce kantat Bacha ... są świetne więc jak widać dość zróżnicowane mam gusta ;)

W piosence potrzebuję dobrej muzyki i tekstu.
Iwon, muszę przyznać, że te piosenki DM, które znam, mają całkiem niezłe teksty:)

O muzyce mogłabym długo pisać, a miało byc tak ogólnie...

Zaza jakbym zostawiła moją z teściową to pewnie też by było posprzątane i ugotowane i w ogóle, ale ja tam wolę jednak sama, bo ja akurat w tej kwestii wychodzę z założenia, że zrobię to najlepiej :-p
żeby nie było, że ja liczę na porządki w wykonaniu teściowej:szok: już się szykuję na wojnę;-)

Iwon jakbym o swoim czytała... co prawda podaje cyca, ale też nie chce :no: nie licząc dzisiejszej nocy to karmienia były zwykle dwa, około 24 i 3, a potem jak wstawaliśmy o 7 to potrafił do 9 odmawiać jedzenia:-(

to też nasz hicior ostatnio:-D

reklama
Iwon pierwsza piosenka, ktora zamiescilas przypomniala mi to :
Robot Dance - Paris - YouTube ;-)
A co do DM to moja siostra (8 lat starsza) byla wieeeelka fanka, co mnie zbytnio nie cieszylo kiedy bylam na etapie smerfnych hitow ;-) Musialam dorosnac, no i zrozumiec teksty zeby polubic :) Jedna z moich ulubionych piosenek (choc nie tak popularnych) jest In your room.

Zaza dobrze, ze maly osluchowo czysty... a leki i kasa zostawiona w aptece - masakra. Lekarstwa dla maluszkow powinny byc za darmo (jak w Uk), a co jesli ktos nie ma pieniedzy? :no:

Rysica Metallica, Akurat, Linkin park (+Iron maiden) to zespoly, ktorych sluchalam namietnie w liceum. Teraz tez czasem do nich wracam. Do prostego czlowieka dalej wywoluje u mnie gesia skorke.
A zdjecie Monisi - super! Jak ty to robisz, ze tak prosto wlosy obcinasz? Jak ja sobie grzywke obetne to wygladam jak bym to robila pila elektryczna :baffled: No i mam pytanko (nieco bezczelne i traci podstawowka, ale ciekawa jestem :p) z ktorego rocznika jestes?

Kasienka wspolczuje nocki. Oby ostatnia taka masakryczna.

Munka, a gdzie do UK ? :cool2: Tesknota jest najgorsza, niestety. Zwlaszcza teraz. Jak bym byla w Pl to wszystkie ciotki, kuzynki, przyjaciolki bym odwiedzala... a tak... siedze jak kolek :sorry2: Ale juz niedlugo. Zdjecia paszportowe zrobione, w przyszlym tygodniu wysylam wniosek i fruuu. Jak tylko mlody dostanie paszport to uciekam ;)

Josie ja tez nie wiem kiedy prezenty kupie :baffled: Jak pomysle o tych tlumach w galeriach to mi sie odechciewa... Ja lubie szybkie zakupy, biegam po sklepie i albo mi sie cos podoba, albo nie. A tu wszyscy zamulaja i mi cierpliwosc siada ;)

Aga gratuluje postepow z zasypianiem. Jak mlody zacznie zasypiac samodzielnie, to wtedy pomyslisz o zmianie lokalizacji ;)

Miski milego dnia

Hatszept wspolczuje zimna, mam nadzieje, ze to jednak telepatycznie nie dziala... Bede musiala maske do bb zakladac ;)

Uff mlody drzemie, mama na bb :D W tym tygodniu czeka mnie zakup spiochow, bo te na 3-6 miesiecy juz sa przyciasne :/ Teraz dopiero sie przekonam ile kasy na to idzie :/ Do tej pory wszystko dostalam - kupilam tylko kilka rzeczy, a teraz mi sie zapasy skonczyly i czas samemu na zakupy ruszyc.

Do góry