reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hatszept - nikt cie tak nie zrozumie jak ja i Pamka :) Bo nawet Iwon już ma lepiej :) i jakos wątpie aby metodu tracy przy naszych dzieciach pomogły. Przynajmniej ja sie po 2 próbach poddalam....

Sunshine - doszły zdjęcia?

reklama
Aylin- doszly!!! jaka ona juz duza i jaka slodka!!! Dzia :tak::-)
Sunshine, tak szybko się nie wywiniesz z tym nauczeniem zasypiania ;-)
A ile razy Aurelka budziła się w ciągu nocy?
Ok 2 i miedzy 4 a 5.

W nocy też braliscie na ręce i odkładaliście?
Od nocy zaczelismy i w nocy jak sie obudzila ok 2 to bralismy i odkladalismy i obudzila sie dopiero ok 6 wiec to juz cos.
Kolejnej nocy obudzila sie juz ok 3.

Jak mieliscie pewnosc, ze po prostu nie jest głodna?
Bo raz jej sie zdarzylo, ze przespala cala noc! i wiedzialam, ze potrafi tylko trzeba jej pomoc. Poza tym jezeli dziecko wazy 6-7kg a w ciagu dnia zjada ok 750ml to nie jest potrzeba karmienia dziecka w nocy jesli sie budzi oznacza to ze budzi sie przez przyzwyczajenie a od tego mozna oduczyc.

Sorki za takiej szczegółowe pytania, ale za chwilę praca, wiec dobrze byłoby zacząc przesypiać choć połowę nocy...a Twoje odpowiedzi mogą pomóc...
Pytaj smialo, przyznam sie ze to nie nasze pierwsze podejscie wiec sie nie odstrasz od razu, napewno wymaga to duzooo cierpliwosci i samo zaparcia aaa i swiadomosci, ze dziecku nie dzieje sie krzywda wyswiadczamu my przysluge i sobie tez ;-):-)

Lecę robić tiramisu na jutro :tak:

czyli styczeń miesiącem powrotów do pracy :) Wcale mnie to nie cieszy. Jeszcze teraz dzwonia co chwile z pytaniem czy bym nie wpadła na godzinkę bo im sie wyniki nie zgadzają.... Nosz kurde - pół roku sie zgadzały a nagle w grudniu nie??? Wytrzymaja do stycznia albo w końcu nauczą się excela obsługiwac

Ale dziewczyny !!! tylko żeby nie było tak, że my tutaj w styczniu same zostaniemy, taka nieliczna garstka, która do pracy póki co nie wraca:no: nie zostawicie nas prawda?? bo jeśli tak to przyjadę i osobiście wykonam kopas w dupas:biggrin2:

Oj lepiej żeby to się telepatycznie nie przenosiło - chodź czasem mam wrażenie ze jednak tak. Bo wystarczy, że u kogos zobacze i na 2 dzień mam...
A z dziewczynami: jak całować się nie bedziecie to sie nie zarażą :)
Chyba ze maja tak jak ja ze samo patrzenie wystarczy....

całować nie będziemy mogły - jakoś się z tym pogodziłam, ale patrzeć też nie???:szok::-D

Właśnie mój S otrzymał propozycję pracy w UK :wściekła/y: a ja liczę na przeprowadzkę do Poznania:-) no to będzie się działo!!:-D rozwód?? :-D:-D

Hej
My prawie caly dzień na zakupach swiatecznych. I co? I kupilam chyba z 10 rzeczy malemu i prezent dla teściowej:-\ kurcze kiedy ja pokupuje te prezenty....

Sunshine to pięknie ci się udalo z tym usypianiem. Mój w dzien usypia tylko przy butelce, muszę się tez za to zabrać. Ale na razie trenuje niewyciąganie go z lozeczka jak się obudzi w nocy. A ostatnio lubi się obudzić. Wczoraj 3 razy do niego wstawalam aż w końcu wyladowal u nas :-(

Sunshine - nie taka duża :) Ledwo 6300 wagi i 68 cm. Ona przez to ze szczuplutka strasznie dluga sie wydaje - a ciuszki na 62-68 ubieram. Z tym ze te na 68 wiszą na niej :)

Ja Ci strasznie zazdroszczę tych przespanych nocy.... Oj też bym tak chciała. Ale mojej zdarzyly sie 2 noce kiedy obudziła sie 1 raz... o takiej żeby całą przespała moge pomarzyć...

Ale dziewczyny !!! tylko żeby nie było tak, że my tutaj w styczniu same zostaniemy, taka nieliczna garstka, która do pracy póki co nie wraca:no: nie zostawicie nas prawda?? bo jeśli tak to przyjadę i osobiście wykonam kopas w dupas:biggrin2:

Zapraszam :)

Hehe ja nic nie obiecuje bo nie wiem co bedzie jak wróce do pracy.... Ale wola moja nie jest z bb zniakac :)

Poza tym zazdroszczę tym co do pracy nie wracają.... Szczerze

Hej dziewczyny:-) widzę że spotkanie co nie którym się szykuje ale Wam fajne ... i takie pyszne ciasta... mniam ...

Moje niedobruszki zasnęły więc mam chwilkę na buszowanie po necie mimo że padam już nie lubię zimy i jak jest tak zimno brrrrrrrr to mnie tak chyba męczy chcę już wiosne :-D ale muszę czekać żeby małego nakarmić o 22 bo mam ustalone pory dla niego i staram się ich trzymać już.

Aylin Twoja pociecha waży 6300 a nasz ma 8300 czasem się zastanawiam czy nie za dużo ...

Aylin - współczuję nocek! To mojej siostry ciotecznej córcia, co urodziła się 24 października, ostatnio w nocy się budzi raz ok 2.....

Muńka - słuchałam kolęd w Twoim wykonaniu i bardzo mi się podobało :) Bardzo ale to bardzo ładnie śpiewasz :D

a ja obcięłam Monice grzywkę dzisiaj po kąpieli :) I zaczęłam jej nakładać odżywkę na tył głóki (dziś 2gi dzień) i w końcu dajemy radę kołtuna rano rozczesać... :)
DSCF1839.jpg
żeby nie było - na chwilkę ją tylko posadziłam, do zdjęcia, musiałam się pochwalić kocem ;)

Aylin - współczuję nocek! To mojej siostry ciotecznej córcia, co urodziła się 24 października, ostatnio w nocy się budzi raz ok 2.....

Muńka - słuchałam kolęd w Twoim wykonaniu i bardzo mi się podobało :) Bardzo ale to bardzo ładnie śpiewasz :D

a ja obcięłam Monice grzywkę dzisiaj po kąpieli :) I zaczęłam jej nakładać odżywkę na tył głóki (dziś 2gi dzień) i w końcu dajemy radę kołtuna rano rozczesać... :)
Zobacz załącznik 522292
żeby nie było - na chwilkę ją tylko posadziłam, do zdjęcia, musiałam się pochwalić kocem ;)

Ty jesteś niemożliwa!!! :-D:-D "musiałam się kocem pochwalić", hehehehehe! Genialne!! no i piękny koc oczywiście ;-);-) aaalee co tam koc, Monisia po prostu wymiata z tymi włoskami!

Moje niedobruszki zasnęły więc mam chwilkę na buszowanie po necie mimo że padam już nie lubię zimy i jak jest tak zimno brrrrrrrr to mnie tak chyba męczy chcę już wiosne :-D ale muszę czekać żeby małego nakarmić o 22 bo mam ustalone pory dla niego i staram się ich trzymać już.

hehehehehehehe, czytam to któryś raz i nadal nie mogę ogarnąć co dokładnie chciałaś powiedzieć:-D:-D

reklama
Do góry