reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

AYLIN, WOW!!!!!!! TELEPATIA, CZY CO?????? JA TEŻ OBUDZIŁAM SIĘ Z OPRYSZCZKĄ...:no::wściekła/y::baffled::-(
I piszę z dziewczynami na PW od rana, czy umawiamy się jednak, czy odpuszczamy, bo boję się zarazić...:baffled: oczywiscie przy załozeniu zero kontaktu...ale wyglada na to, ze się nie przeraziły tak bardzo...;)
Ale zbieg okoliczności...:-)

Muńka, to pośpiewasz nam jutro??? ;-)

reklama
Ale się wkurzyłam :angry:

Przez 15 minut szykowałam siebie i dziecko na spacer (ciepłe ubranko, kombinezon, czapka, koce, pokrowce) i po co? Po to żeby wyjść na 20 minut, bo w naszym dziadowskim kraju nawet nie potrafią chodników odśnieżyć :angry:
W związku z tym miałam do wyboru trzy opcje:
a. krążyć w kółko po jedynym w miarę przejezdnym chodniku
b. pójść dalej ale po ulicy
c. wziąć małego na plecy i zapierniczać bez wózka
:baffled:
W dodatku mały znowu ma jazdy i marudzi i płacze, więc na spacerze byłaby szansa na chwilę spokoju. Wrrrrr.....

a jaki masz wózek?? bo ja ostatnio swoim bez najmniejszego problemu podjechałam pod górkę w śniegu, bo to było obok schodów, i jakoś nawet się nie zastanowiłam, czy mi ciężko. U nas też nie odśnieżają, tzn może trochę, ale czego nie odśnieżą to ludzie ugniotą, ale u nas zero problemów z jeżdżeniem wózkiem...

Ulubiona piosenka - ciężko będzie...

Ogólnie moje klimaty to:
From Yesterday (The Full Length Short Film - Unrated) - YouTube
(a jaki teledysk! wart obejrzenia!)
Thirty Seconds To Mars - The Kill (Bury Me) - YouTube
(też fajny teledysk)

i np:
Linkin Park - CASTLE OF GLASS (featured in Medal of Honor Warfighter) - YouTube
Rammstein - Mein Teil - YouTube

Ogólnie ROCK itp
30STM, Linkin Park, Muse, Rammstein, Metallica, Carpark North, Turboweekend, Kings of Leon, Coldplay, Hurts, Coma, IRA, Carrion, Hurt, Akurat, Irena, NOKO, Oberschleisien, Happysad....

Munka, Iwon- szacun!!! dwa inne gatunki ale glosy idealnie do nich dobrane Munka- i pomyslec, ze chcialas zmarnowac taki talent :dry: mi to slon na ucho nadepnal ale za to moja siostra tez utalentowana i spiewa. To dopiero Wasze dzieci maja dobrze, miec mame z takim glosem, nie rozumien czemu one jeszcze nocek nie przesypiaja przeciez jakbyscie spiewaly mi kolysanki to bym od razu odplynela :-D:-D:-D
Rysica- tez za mlodu sluchalam Kelly Family kiedys byli "na czasie" :-)
Hatszept, Munka, Niespodzianka- jak oduczamlam budzenia sie w nocy? metoda Tracy Hoggs! dogadalam sie z moim Pe ze co noc bedziemy sie zmieniac i jeden drugiego bedzie podtrzymywal w podjetej decyzji bo to nie jest latwe i potrzeba ok 2 tygodni, cale szczescie nam zajelo niecaly tydzien. Metaoda ta jak juz wiecie polega na braniu i odkladaniu dziecka jak sie uspokoi. I tak wzielam na siebie pierwsza nocke odkladalam ja 25 razy, pewnie zasnela juz ze zmeczenia ale zasnela, duma z osiagniecia wzielam kolejna nocke na siebie i odkladalam ja juz tylko 10 razy. Kolejene dwie nocki mial Pe i odkladal ja po 3 razy jak plakala przez sen to trzymal ja za raczke i bylo ok, a piata nocke przespala cala od 7:30 do 7:45!!!
Jak wiekszosc metod wymaga modyfikowania bo wszystko zalezy od dziecka i rodzicow, ja zauwazylam, ze jak niunia wymyszala placz, bo wystraczylo, ze wzilam do go okna popatrzec co sie dzieje to by spokoj a tylko jak zblizalam sie do lozeczka znowu placz. I sprobowalam wyjsc z nia z pokoju trzymalam ja na raczkach nicilam do uszka a ona spogladala za okno na swiatelka ( terapia swiatlem cos w tym jest) i sie wyciszyla na tyle ze jak ja znowu odlozylam to bez oporow zasnela :tak::-) Wazne jest tez na poczatku opatulanie, bo raczki jednak rozpraszaja.

A w dzien u nas bylo dobrze do czasu jak byl smoczek wtedy odkladalam ja i zasypiala sama ale jak oduczylismy smoczka to zaczal sie problem ze spanien wiec moj Pe zaczal ja bujac w koszu ale z tego kosza juz wyrasta i trzeba ja przeniesc do lozeczka a tu bujac sie nie da wiec na nowo nauka zasypiania ale widze ze jak sie nauczyla spac w nocy to teraz idzie jej lepiej.
Klade opatule kocykiem i jak widze ze glowka idzie na bok to jest juz moja :-D czasem musze ja poglaskac po glowce i "pospiewac" aaa kotki dwa aaa mowie ciiiiiii i odchodze.

A dzis jak juz wczesniej napisalam musiala sie najpierw pobawic mimo ze byla spiaca, postekala, ale przetrzymalam i nie weszlam do pokoju i zasnela sama bez melodyjki :tak::-)

A wczoraj kolejny maly sukces zasnela u znajonych w lozku:tak: nigdy to sie nie zdalylo bo przyzwyczajona jest zasypiac we wlasnym koszu lub lozeczku ale nam sie dobrze gadalo wiec sprobowalam i sie udalo wiec teraz juz wiem, ze mozna :-D to tez wyjazd do PL juz nie wydaje mi sie taki straszny :-):-)

Kurcze ale sie rozpisalam mam nadzieje, ze to ma jakis sens:sorry2:

iwon nie wiem czy to nadal aktualne, ale wklejam foto kombinezonu;-)
img0772jg.jpg

czesc dziewuszki ... wymiekam dzisiaj ... noc od 3 prawie nieprzespana dopiero rano chwile pospalam bo maz z mlodym siedzial ale dzien straszny :( placze i marudzi caly czas do tego cos sobie w oczko zrobil chyba sobie zadarl tam w srodku bo ciagle mruga i cale czerwone zalzawione ... mam nadzieje ze nic mu nie wpadlo... do tego zebiska ida bo doslownie taki zly i tak trze buzie i sobie nawet dziaselka dotknac nie da ... juz nie wiem co mam robic teraz wsadzilam w nosidelko i noooosze :(:( pewnie jeszcze wszystko polaczone ze skokiem i juz jest doslownie z niego male tornado... co chwile sie budzi a nawet nie budzi tylko ryyyyczy przez sen ... jak taki ma dzien co to bedzie za noc

czytam Was i Muńka masz piekny glos zapisalam sobie juz stronke bo nie ma to jak posluchac koled w cudnym wykonaniu :)

Iwon ty tez masz kawal glosu :)

Aylin oby szybko zeszla

Zaza najwazniejsze zeby szybko wyzdrowial :) choc u nas leczenie polegalo na calcium i syropku prawoslazowym i wyleczony po taniosci ... ale kazdy lekarz ma inne sposoby

Sunshine pewnie smiala z miny mamy :p

Niespodzianka u mnie chyba brak ulubionej, choc uwielbiam polski rock :) Coma Strachy na Lachy Happysad itd itp :)

ja wracam do pracy 28 choc mysle czy by nie przedluzyc do 30 stycznia tak zeby do pracy isc 31 i 1 luty czwartek piatek tak dla przyzwyczajenia bo jakos nie wyobrazam sobie calego tygodnia .... musze z kierownikiem pogadac bo chyba nie zbawi ich te 3 dni :) a i tak z nowego roku dali mi 10 dni urlopu dodam 3 i bedzie szczesliwa 13 a jeszcze 13 zostanie :D moze jeszcze mezulek by sobie wzial wtedy 3 dni to bysmy razem posiedzieli :) no i od stycznia mlodzieniec na przystosowanie do zlobka idzie najprawdopodobniej ... az mam stracha nie wyobrazam sobie ... nic a nic sobie nie wyobrazam ...

Muńka mówiąc o froncie miałam na myśli jakąś solowa karierę w wielkim świecie ;) Ale Ty wg mnie powinnaś śmiało spróbować, może jakiś X factor? :-)

aaaa, myslałam, że mówisz o śpiewaniu jako główny wokal;-)
wiesz, nie kręcą mnie tego typu programy, choć za każdym razem jak ogłaszają casting, to mam ochotę iść :-D Lubię scenę, ale nie wiem czy chciałabym tak naprawdę dostać się do tego "światka" - może trochę się boję...bo gdyby sie udało, to co wtedy ??:-D poza tym widać co się dzieje na naszej scenie muzycznej...jak jesteś kontrowersyjny, to masz może jakieś szanse zaistnieć, a ja nie jestem kontrowersyjna ;-) no, ale nie mówię, że w końcu nie spróbuję ;-)

hej,
widze ze "mam talent" forumowe idzie pelna parą :)

I super, bo kazdy jakies pasje miec powinien :)

Ja dzis obudziłam sie z cudowna opryszczka. I jak wytłumaczyć niuni ze całuskania nie bedzie??

Byłam w lidlu - kupiłam niuni ksiazeczki o Martynce :) w koncu to o niej. i zabieram sie za obiad. potem zabawa, ja spadam poryszać sie na próbie i spać. Jak ja nie lubie jak mi tak dzien ucieka.... tym bardziej że rowno za miesiąc wracam do pracy :(

kolejna opryszczka na forum. Marzniecie dziewczyny za bardzo:-)
Ja też nie lubię jak dzień ucieka, a teraz przy tej ciemnicy tym bardziej się to odczuwa...

my po wizycie u pediatry, na szczęście płucka czyste, ale w aptece i tak zostawiłam grubą kasę:dry: w piątek kontrola, a do tego czasu będziemy się kisić w domu :-(

najważniejsze, że nie jest to nic poważnego :tak:

W ramach nauki samodzielnego zasypiania polozylam mojego szkaraba do lozeczka opatulilam kocykiem, zeby raczki nie wystawaly bo rozpraszaja jak bierze do buzki i zasiadlam zeby Was nadrobic i slysze jak sobie niunia gada, puscilam sobie muzyke Munki i Iwon ale w tle slysze cos innego i tak naslu****e ze muzyka dochodzi z niuni pokoju zagladam a ta lezy w poprzech lozeczka bez skarpetek z nogami w reku i chyba stopkami wlaczyla sobie kolysane co ma do lozeczka przyczepiona :szok::szok::-D:-D wchodze a ta banan na twarzy i smiech w glos!!!!!

to dopiero zrobiła nam konkurencję;-)

AYLIN, WOW!!!!!!! TELEPATIA, CZY CO?????? JA TEŻ OBUDZIŁAM SIĘ Z OPRYSZCZKĄ...:no::wściekła/y::baffled::-(
I piszę z dziewczynami na PW od rana, czy umawiamy się jednak, czy odpuszczamy, bo boję się zarazić...:baffled: oczywiscie przy załozeniu zero kontaktu...ale wyglada na to, ze się nie przeraziły tak bardzo...;)

Muńka, to pośpiewasz nam jutro??? ;-)

nie, bo się wstydzę :-p

Hatszpet jak nie będziesz rozdawała dziewczynom buziaków, to na pewno ich nie zarazisz ;)

a my tak liczyłyśmy na buziaka....:-D

Munka, Iwon- szacun!!! dwa inne gatunki ale glosy idealnie do nich dobrane Munka- i pomyslec, ze chcialas zmarnowac taki talent :dry: mi to slon na ucho nadepnal ale za to moja siostra tez utalentowana i spiewa. To dopiero Wasze dzieci maja dobrze, miec mame z takim glosem, nie rozumien czemu one jeszcze nocek nie przesypiaja przeciez jakbyscie spiewaly mi kolysanki to bym od razu odplynela :-D:-D:-D

moja czasami zasypia jak jej nucę, ale najczęściej usypia od razu przy cycu :-)
Najbardziej się śmiałam z męża - jak G była mniejsza i płakała, to on jej wtedy mówił: Gabrysiu przestań płakać,bo ci zacznę śpiewać (a jemu słoń na ucho nadepnął), no i G przestawała płakać:-):-)

Kasienka - współczuję nocki

A w ogóle to dziś młoda usnęła sama w łóżecku jak ją położyłam na drzemkę, dawno jej się to nie zdarzyło. Dałam smoka i wyszłam, zapłakała chwilę i nagle cisza:-)

Przez 15 minut szykowałam siebie i dziecko na spacer (ciepłe ubranko, kombinezon, czapka, koce, pokrowce) i po co? Po to żeby wyjść na 20 minut, bo w naszym dziadowskim kraju nawet nie potrafią chodników odśnieżyć :angry:
W związku z tym miałam do wyboru trzy opcje:
a. krążyć w kółko po jedynym w miarę przejezdnym chodniku
b. pójść dalej ale po ulicy
c. wziąć małego na plecy i zapierniczać bez wózka
:baffled:
W dodatku mały znowu ma jazdy i marudzi i płacze, więc na spacerze byłaby szansa na chwilę spokoju. Wrrrrr.....

Muńka mówiąc o froncie miałam na myśli jakąś solowa karierę w wielkim świecie ;) Ale Ty wg mnie powinnaś śmiało spróbować, może jakiś X factor? :-)

Aylin
to wracasz w ten sam dzień, co Waris :) I trzy dni po mnie :p

czyli styczeń miesiącem powrotów do pracy :) Wcale mnie to nie cieszy. Jeszcze teraz dzwonia co chwile z pytaniem czy bym nie wpadła na godzinkę bo im sie wyniki nie zgadzają.... Nosz kurde - pół roku sie zgadzały a nagle w grudniu nie??? Wytrzymaja do stycznia albo w końcu nauczą się excela obsługiwac.

Iwon - u mnie też średnio odśniezone (tj chodniki odsniezone i posypane ale kto powiedział że ja po chodnikach chodze :)) ale mój wóz sobie radzi. Po to terenowy kupiłam :)

Aylin wspolczuje oprychy. Ja tez mam czesto - nie znosze, nienawidze brrrr

Moze w ramach poznawania sie kazda wklei swoja ulubiona, lub aktualnie sluchana piosenke? Moge zaczac :p

Oj łacze sie w opryszczkowym bólu.... Mąz kupił mi plasterki, bo mojego Heviranu nadal boję sie brać....

A co do muzy - u mnie ostatnio RMF classic leci lub od wczoraj płyta nagrana na 10 lecie zespołu. Ale to juz klimaty kujawiako-oberkowe z nutą poloneza :)

;-)

Oj lepiej żeby to się telepatycznie nie przenosiło - chodź czasem mam wrażenie ze jednak tak. Bo wystarczy, że u kogos zobacze i na 2 dzień mam...
A z dziewczynami: jak całować się nie bedziecie to sie nie zarażą :)
Chyba ze maja tak jak ja ze samo patrzenie wystarczy....

reklama
Sunshine, tak szybko się nie wywiniesz z tym nauczeniem zasypiania ;-)
A ile razy Aurelka budziła się w ciągu nocy?
W nocy też braliscie na ręce i odkładaliście?
Jak mieliscie pewnosc, ze po prostu nie jest głodna?
Sorki za takiej szczegółowe pytania, ale za chwilę praca, wiec dobrze byłoby zacząc przesypiać choć połowę nocy...a Twoje odpowiedzi mogą pomóc...

Lecę robić tiramisu na jutro :tak:

Do góry