reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Cześć Wam

Próbuję spacyfikować córę, ale się buntuje i w poranną drzemkę zapaść nie chce...

Sąsiedzi się kłócą aż u nas słuchać... Sąsiadka wypomina mężowi że ją ciągle porównuje do byłej żony... masakra... w sensie masakra że aż słychać :p dobrze, że my jak się kłócimy to nie na głos, tylko raczej złośliwe uwagi :p

poza tym ok :)

reklama
Zaza no to ciut daleko ode mnie :sorry2: Bo ja na zachodzie siedzę :sorry2:

Aga zdolna jesteś - piękny tort :)

Próbuję spacyfikować córę, ale się buntuje i w poranną drzemkę zapaść nie chce...

Mój z kolei znowu bunt z drugim śniadaniem - zjadł UU o 6 a teraz nie chciał mleka, wypił tylko 50 :dry:

Ale jazda z tymi sąsiadami, że tak wszystko słychać :-p

A ja szaleję z od rana młodym przy tych dźwiękach :-)

Don Omar - Danza Kuduro ft. Lucenzo Video Oficial Con Letra - YouTube

Córa wygrała... Leży na kocu na brzuchu i bawi się Szymka samolotem połowę zaledwie mniejszym od niej.....
grrrr......

Iwon - ja od rana ER mam włączoną. :p Myslałam, że wrzucisz coś bardziej rockowego ;P

a ja muszę odkurzyć swoją ukochaną świąteczną płytę, którą od lat chyba 15 słucham co roku w okolicach świąt - The Kelly Family - Christmas for All. Kiedyś byłam w nich zakochana, w ich muzyce, teraz już nie grają, ale TA płyta przypomina mi najwspanialsze chwile z dzieciństwa :) No i są tam kolendy i piosenki świąteczne bardzo fajne :)

Hejka

Iwon i Waris - trzymajcie za mnie kciuki! Na pewno zdam relację ;-)

Iwon - dobrze, że nocki wróciły do normy :tak:. Ja bym chciała aby po moim powrocie Majcia chodziła spać ok 20.30 - chciałabym się jeszcze z nią pobawić i poprzytulać jak wrócę. Bo tego będzie mi najbardziej brakowało...

Aga - ale zdolniacha z Ciebie! Piękny tort :-). Ja bym nigdy takiego nie zrobiła, bo ja nie mam ręki do ciast :baffled:. Oczywiście czasami robię ale takie szybkie i nieskomplikowane.
No i współczuję nocki :dry:.
Rysica - a moja dzisiaj przeciwieństwo Moniki :blink: - wstała o 6.30 i poszła spać na drzemkę przed 8 i do tej pory śpi :szok:

Wczoraj siedziałam i nareszcie zakupiłam prezenty :-). Największy problem miałam z chłopakami :baffled: - ale już wybrałam i mam nadzieję, że będą zadowoleni. Młoda też obkupiona :cool2:

Miśki - zazdroszczę :D ja uwielbiam jak Monika ma takie dni, też często zasypia zaraz po porannej butli i śpi aż do 10:30 na przykład.

Poleżała na kocu 10 min i zaczęła na mnie patrzeć (!!!) wymownie , więc zaniosłam ją do łóżeczka, przytuliła się do Miśka i śpi ;]

Jak mi się nie chce iść na zakupy dzisiaj, brrrr

Prezenty - trzeba się w końcu za to zabrać....

Hej dziewczyny,

Bardzo, bardzo dziekuję Wam za słowa pocieszenia. Kochane jesteście:tak:

Jutro pogrzeb. Normalnie boje się iść. Nawet sobie nie mogę tego wyobrazić. Mąz dzisiaj pojechał do Szczecina podpisać dokumenty żeby wydali ciało. Marwie sie o niego bo bardzo to przeżył.
Mam dylemat, czy zabrać dzieci na pogrzeb. Tzn. ja nie chcę bo uważam że pogrzeb to nie jest miejsce dla małych dzieci. Marcel pewnie by gadał, chciał zaglądnąc do trumny zobaczyć ciocię itp. Ale rodzina mnie naciska że powinny pożegnać ciocię. Zwłaszcza że to Gracjanka chrzestna. Co robić???

Aga, ale kusisz tym tortem. Normalnie ślinka mi cieknie.... a ja nie mogę.

Zaza, próbowałaś już dawać Sergiuszkowi MM? I co? Nie chce czy coś się dzieje? Mój Marcel miał wysypkę nawet po Nuramigenie. Na soję też się uczulił i pił ten Nutramigen.

Maćku, miałam pytać już kiedyś, ale mi wyleciało. Skąd jesteś?

Rysica, dobrze że przypomniałaś o tych prezentach... Pomysły już mam, ale cięzko się zabrać za realizację...

Sunshine - ja też jestem ciekawa, jak oduczyłaś nocnych pobudek!
Moja kończy pół roczku za 4 dni i mleko mi się skończyło. Kupiłam 1 i 2. Jeszcze przez jakiś czas będę jej dawała 1, a potem mieszała z 2, bo tak zalecają. No i jak się skończą to przechodzimy całkowicie na 2.

Monika - dużo siły!! i nie wiem co powinnaś zrobić z dzieciaczkami. Ja chyba bym nie zabierała...

Wiecie z chęcią bym się z Wami spotkała :sorry2:. Tylko czy mnie kiedyś zaprosicie? :happy2:

Ale my zapraszamy każdą, która jest w stanie przyjechać!! nawet z końca świata!! :-)

A tu mój ostatni torcik mega kaloryczny- kremowy, ale dobry :p moze jedyne dekoracja mi nie wyszla tak jak chciałam :baffled:
978bja.jpg

tiaaaaa.... a ja myślałam, że od rana słodkości już tu nie będzie:-D:-D

a ja muszę odkurzyć swoją ukochaną świąteczną płytę, którą od lat chyba 15 słucham co roku w okolicach świąt - The Kelly Family - Christmas for All. Kiedyś byłam w nich zakochana, w ich muzyce, teraz już nie grają, ale TA płyta przypomina mi najwspanialsze chwile z dzieciństwa :) No i są tam kolendy i piosenki świąteczne bardzo fajne :)

to zapraszam też do posłuchania moich wykonań, które sobie kiedyś tam nagrałam ;-)

P.S. oczywiście wszystkie z Was też zapraszam do posłuchania;-)

Wokaliza

Ostatnia edycja:
Witam i ja
Aga przeuroczy jest Twój Antoś i tak słodko wtulony :tak:
Rysica nie krepuj sie na drugi raz tylko wrzucaj fotki, takie śliczności non stop można oglądać :tak:
Miśki2 kciuki zaciśnięte :tak:

U nas nocka wprawdzie bez podawania cyca ale budziła się ze 3 razy i musiałam wstać i podać nionia, dopiero o 7 dałam cyca i spałyśmy do 10:sorry2:.

Moja mała strasznie sie denerwuje na brzuchu i zaczyna płakać , przetrzymywać ją trochę aby sama coś zaczęła kombinować :confused:

Munka oszukujesz :dry: Jak mozna tak spiewac! Teraz to mi zostaje mruczenie tylko i to najlepiej po cichutku, bo spiewem to nie mozna nazwac. Pieeeeknie - rozplywam sie. Ale mamy talenty na forum.

Sunshine, szczerze mowiac to nie wiem jak mi idze ;). Tzn. mlody na mleko w nocy juz sie nie budzi. Trzeba mu tylko czasem zmienic pozycje, ale to tez sie nie rozbudza do konca. Kilka ostatnich nocy bylo gorszych bo ida mu zebiszcza. Tak wiec oduczania od karmienia o 5 zaprzestalam - poczekam az mu wyjda :D Tez jestem ciekawa jak uczysz samodzielnego zasypiania?

Monika badz silna, przykro mi. A w sprawie dzieci sluchalaby swojej intuicji - to ty wiesz co jest dla nich najlepsze i to ty podejmujesz decyzje.

reklama
Muńka to Ty śpiewasz? :szok: Szkoda, że nie widzisz, jak mi opadła kopara :-p:tak:Świetny wokal!! Mega szacun :tak: Ty małpo, mówiłaś żeś umuzykalniona, ale nie że aż tak :-) I'm your fun :cool2:

Iwon - ja od rana ER mam włączoną. :p Myslałam, że wrzucisz coś bardziej rockowego ;P

Heh, jeśli już, to raczej coś elektronicznego ;)
A jakoś tak ostatnio lubię takie pozytywne, letnie klimaty :cool2:

Miśki czekamy na relację :-)

Monika zrobisz jak uważasz, ja bym nie zabierała dzieci. Nawet jak moja mama zmarła, to mój mały nie był na pogrzebie, a miał wtedy trzy latka :no: Zapamiętał ją jako żywą osobę, teraz mu czasem pokazuję zdjęcia, żeby jej nie zapomniał.

Do góry