reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

carla trzymam &&&&&&&&, nie wolno ci się denerwować i jeśli możesz to odpoczywaj a najlepiej leż i myśl tylko o przyjemnych rzeczach
(ja też miałam plamienia przez 4 dni a zaczęło się właśnie od bólu brzucha jak na @, poszłam do gina ( starego faceta) i od razu ciąża zagrożona i skierowanie na szpital, prawie się tam popłakałam. Dopiero na izbie przyjęć moja obecna ginka zrobiła mi usg, zbadała i uspokoiła że nie jest tak źle bo to nie jest czerwona krew więc mam być dobrej myśli, leżeć w domu, dostałam duphaston 3xdziennie, przykazała tylko zjawić się na izbie jak bym zaczęła plamić na czerwono, a i betę miałam robioną w dniu zgłoszenia i 2 dni później)

Ostatnia edycja:
reklama
Nanulika my chyba najbliżej jeśli o wiek ciażowy jesteśmy :-) Tež mam wizytę za 4 tyg I już się nie mogę doczekać :) Dzisiaj w nocy niespokojne sny I budziłam się pare razy. Poza tym mam wrażenie że mnie piersi bolały jakoś bardziej wczoraj. Czy mam się martwić? Chyba nie chcę mieć powtórki z rozrywki.:no:

Ostatnia edycja:
Xdorotaa...ja mam podobnie...pobudka z rana i już szukam co, gdzie i jak...hihi...u mnie to związane jest z ciśnieniem...normalnie mam bardzo niskie 90/60 a w każdej ciąży mam książkowe 120/80!!!

Tez jestem niskociśnieniowcem, ale przyznam ze jeszcze nie mierzylam cisnienia W CIĄZY! Wszedzie sie pisze o senności itp. a ja 6 rano i pobudka!!

Udało mi się dzisiaj dostać do lekarza zapytam o tą betę czy to rzeczywiscie mało (wczoraj jakies 2648)bo już jestem głupia i nie wiem co myśleć. Na usg jeszcze myśle za wcześnie więc dziś tylko konsultacja. A w poniedziałek ponowna beta:)

Carla trzymaj się dziewczyno i głowa do góry. Musi być dobrze.

Niestety nie mam czasu często tu wchodzić, ani nadrabiać zaległości. Przy Miśku ciągle muszę mieć oczy dookoła głowy, a kiedy ucina sobie drzemki to mam czas, aby coś w domu porobić. Wieczorem zaś padam ze zmęczenia i nawet nie wiem kiedy zasypiam. Do tego doszły wymioty i silny ból głowy...Chyba zaczyna się powtórka tego co miałam przy pierwszej ciąży.
Miłego dnia

Carla, 3mam mocno kciukasy!! co ma być to będzie, ale trzeba być dobrej myśli.
Ja też staram się myśleć pozytywnie, choć dowiedziałam się wczoraj, że moja kuzynka poroniła a ponieważ moja mama nie wie jeszcze, że ja w ciązy, to wszystko opisała mi z najmniejszymi szczegółami...
Objawów większych póki co nadal brak. Wczoraj dopadłam jednak do śledzi, po czym jak je zjadłam i pomyślałam, że jeszcze miałabym zjeść, to było mi niedobrze:-)
No i cycki bolą, ale brzucha w ogóle nie czuję. Nic nie boli nie ciągnie.

Pozdrawiam mamuśki!

Carla trzymam mocno kciuki za was będzie dobrze
U mnie objawy się zaczynają nasilać a przedewszystkim mdłośći :szok: ja sie chyba wykończe:-( już nie moge sie doczekać wizyty którą mam za tydzień w piątek :-) miłego dnia życze

Witam Was w ten pochmurny dzień(bynajmniej u mnie za oknem deszcz)

Carla81 dziewczyny maja racje glowka do gory powinnas jak najwiecej odpoczywac. Bedziemy Cie wspierac trzymamy kciuki :-)

Szczerze mowiac na poczatku mialam mdlosci czasami a teraz nic procz bolacych piersi tak samo ze spaniem niby powinnam byc zmeczona ale moge isc spac o 23 albbo o 1 w nocy a i tak juz po 9 wstaje... czasami nawet i szybciej. Gdyby nie bol piersi to szczerze mowiac wcale bym nie czula ze jestem w ciazy :o
Postanowilam isc do jeszcze jednego gina. zwlaszcza ze bylam u dwoch i kazdy z nich co innego mowil. Teraz pojde do kobiety przyjmuje u mnie tylko na NFZ we wtorki ale pojde 25 chyba bo 18 moze byc za wczesnie a tak 25 wg moich obliczen bedzie to juz 8tc wiec powinno byc widac zarodek. W zaleznosci co gin mi powie wybiore miedzy nimi lekarza ktory bedzie mnie prowadzil przez ciaze.

Carla, mamina karierowiczka - trzymajcie się dziewczyny. Wasze skarby napewno będą walczyły i już w czerwcu się spotkacie z Waszymi maluszkami po rozpakowaniu :). Mam nadzieję, że ja też w czerwcu poznam moje maleństwo.

reklama
Asik ja upławy miałam w pierwszej ciaży przez cale 9 miesiecy. Lekarz nigdy mi nic nie mowil ze to cos zlego czy groznego. A co do linii pod pepkiem to mi si epojawila dopiero kolo 6 miesiąca.. :p

Do góry