reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Alijenka - lepiej,ze obserwujesz maluszka niz mialabys nie zwracac uwagi na jego rozwoj ;-)

MsMickey- wlasnie mi przypomnialas,ze tez mam zamrozonego rogala :-)
A o co chodzi z tym zdjeciem męża?

Polaa - niestety takie zycie...kiedys tez mialam plany,ale po wielu niewypałach i zdarzeniach juz nie planuję tylko marzę.
Mam nadzieje,że teściowa wróci do jak najlepszej sprawności &&&&&&

reklama
polaa trzymaj się. Strasznie trudna sytuacja dla całej rodziny, ale musicie być dobrej myśli :tak: i wspierać się nawzajem.

Mam straszną ochotę na piwo :dry:, ale biorę na noc bromergon to nie mogę wypić (źle się po nim czuję a alkohol potęguje skutki uboczne).
Czy jak wypiję piwko rano to do wieczora wyparują % ?:confused:
Dodam tylko, że lek mam brać jeszcze 3 tygodnie a zakazany owoc smakuje najlepiej...

W pracy - ok :-). Chyba niepotrzebnie się martwiłam. Miejscówka już na mnie czeka.
Muszę "tylko" poznać nowych ludzi i odnaleźć się w nowym lokum ;-). Ale dam radę!

polaa trzymaj się. Strasznie trudna sytuacja dla całej rodziny, ale musicie być dobrej myśli :tak: i wspierać się nawzajem.

Mam straszną ochotę na piwo :dry:, ale biorę na noc bromergon to nie mogę wypić (źle się po nim czuję a alkohol potęguje skutki uboczne).
Czy jak wypiję piwko rano to do wieczora wyparują % ?:confused:
Dodam tylko, że lek mam brać jeszcze 3 tygodnie a zakazany owoc smakuje najlepiej...

W pracy - ok :-). Chyba niepotrzebnie się martwiłam. Miejscówka już na mnie czeka.
Muszę "tylko" poznać nowych ludzi i odnaleźć się w nowym lokum ;-). Ale dam radę!
A ten lek to na zatrzymanie laktacji mi pomogły za małe staniki po 2 tyg. sie zatrzymała miała tlyko raz duze kamienie ale odciagnełam i masowałam pod prysznicem i przeszło.
Pola - trzymajcie sie...

Wczoraj wygralismy wakacje w zdrapce i mamy rok czasu na wybór kiedy możemy poleciec oscylować Bali albo Tajlandia....albo Gold coast ale to już smieszne bo to 30 minut stąd hmm...załuje ze nieda sie do Europy a z drugiej strony lot teraz wariacja z Ethanem wiec w sam raz za rok na urodziny gdzieś się wybierzemy....nie chce wysc na chwalipiete...wiec tlyko napisałam co u nas .....a i już ubraliśmy choinkę ttuaj taki zwyczaj 1 grudnia a 24 TO ONI NIEMAJA Wigili TLYKO 25 WIELKI LUNCH .

Pamka- noooo hihihi, moj Julcio jutro...8miesiecy :szok: Jak ten czas leci, szok

MsMickey- na poczcie to chyba jest tak, ze ty byc musiala reklamowac, jako odbiorca, czasem jak sa mili to na sortowni sprawdzaja co i jak, ale to zalezy od czlowieka, jednak jesli dziewczyna tak zagrywa, to pecha raczej ma ona, bowiem dowody nadania powinna trzymac, przynajmniej do wystawienia komentarza przez Ciebie, zreszta dziwne, ze sama sie nie zainteresowala, dlaczego np. nie piszesz, ze otrzymalas, ze nie wystawiasz komentarza

PaulinaMaria- tu tez swieta sa skromniejsze, a juz z rodzinka meza to w ogole... dlatego mam nadzieje, ze uda nam sie jednak spedzic te swieta w Polsce :tak:

Polaa- trzymam kciuki, by wszystko zakonczylo sie jak najlepiej dla Was no i przede wszystkim tesciowej!

Dziewczyny, pytanko, jakie macie temperatury ustawione w domu i jak w domku ubieracie szkraby? Bo ja to zmarzlak jestem i chcac niechcac ubieram mojego grzdylka jak na sybir chyba, bo skoro mi zimno, to i mu pewno.
A on taki ruchliwy, ze mam wyrzuty, ze przegrzewam...

Pola trzymaj się i pamiętaj,że wszystkie tu trzymamy kciuki.

Do mnie raz paczka nie doszła, to Pani która ją wysyłała składała reklamację na poczcie, reklamację uwzględniono, pani dostała kasę i zwróciła mi pieniążki, nie było problemów. A wcześniej jeszcze podała mi numer nadania dzwoniłam na pocztę ,połączono mnie z sortownią i dokładnie mówili gdzie kiedy paczka była i gdzie zaginęła, oni teraz mają wszystko w kompach i nie trudno to ustalić, ale niestety trzeba mieć numer nadania paczki.

sicil
ja mieszkam we wieżowcu z wielkiej płyty,ale mamy ciepłe mieszkanie i w ogóle nie odkręcamy grzejników na dzień dzisiejszy mam 22 stopnie i mały nosi albo body długi rękaw i rajstopki lub spodnie i skarpetki, albo body krótki rękaw na to bluzeczka i rajstopki lub spodnie i skarpetki. Na dwór zakładam dodatkowo kurtkę i czapkę , buciki i spodnie na rajstopki, jak mrozy przyjdą zacznę zakładać kombinezon.Śpi w samym bawełnianym pajacyku.

violapop- dzieki za odpowiedz, o kurczakkkk, my aktualnie mamy np w sypialni 21 i malego uwiezilam w welurkowej pidzamce i spiworku co ma chyba z 1000tog :)
Jeszcze nie podlaczono mi ogrzewania i w dzien jak np temp w domu spadnie do 20 to maly wyglada jak dmuchany balwanek :sorry2:
Nie dziwota, ze jak tylko widzi sweterek to nadziera sie jakbym conajmniej go wrzatkiem polala :dry:

Ogarnąć się nie mogę, jakieś zaćmienie umysłu mam...

Monika nam dała pospać do 8, ale że znów poszłam spać o 2, to i tak jestem niewyspana... Teraz od godziny Monika nie może usnąć, tylko piszczy i gada w łóżeczku i zaczyna marudzić (ale chcę jak najdłużej utrzymać jak największą ilość drzemek, a nie tak jak Szymek, jak miał rok to już wcale nie spał, a jak dzieci spały 2 razy to on raz i to pół h...), a Szymek odkrył odtwarzacz MP3 w mojej komórce i puszcza sobie muzykę...

Cholercia Szymek kaszle... i katar ma, ale lekki i bez gorączki a kaszel tylko rano i wieczorem... W ponedziałek idziemy do lekarza nich go osłucha, w sumie Monikę też niech osłucha, bo mi furczy...

polaa wspolczuje sytuacji i wytrwalosci zycze.

Sicilpol to rzeczywiscie malego ubierasz porzadnie.
Ja z racji wysypki staram sie nie przegrzewac brzdaca. Kaloryfery pozakrecalam, w domu maks 22 stopie a najlepiej jak 20 jest, szczegolnie do spania. I mlody tylko w bodziaku z dlugim, spodenkach i skarpetkach "smiga".

Rysica zdrowka dla dzieciaczkow.

Nie pamietam co jeszcze komu mialam napisac....

Moja tesciowa pobila rekord glupoty chyba. Przyszla w czwartek na pol roczku Szymka. Przyniosla ze soba walowke-delicje, ser zolty w plastrach, 2 jogurty, napoczety ser bialy, serek wiejski. I wszystkoboprocz sera zoltego bylo przeterminowane!!!!!! Najstarsze byly delicje - do lipca 2011. Na szczescie sprawdzam daty waznosci wszystkiego co mam zamiar zjesc.
No i co ja mam o tej kobiecie dobrego powiedziec? No nie da sie i tyle.

Młodak - to co przeczytałam o Twojej teściowej wryło mnie w fotel! szok!!!

U nas 24 stopnie, ale dzieciaki w cienkich bluzkach/body i spodenkach cienkich/dresowych. Ja na długo rękaw i mi chłodno :p

a za oknem... 2 stopnie :szok: brrrrr zima idzie...
Kombinezon zimowy chyba dzisiaj założymy na spacer, bo już nie mieści mi się w ten cienki...

Dzięki za życzenia zdrówka - mam nadzieję, ze zimne powietrze przetka Szymkowi nos...

reklama
Do góry