reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hej :)

Polaa
dużo siły dla Ciebie, najważniejsze to przetrwać ten zły czas, w końcu na pewno i dla Was słońce zajaśnieje :)

Rysica zdrówka dla Szymka!

Młodak a może teściowa nie taka głupia, tylko po prostu nie zauważyła tych dat ważności? :sorry2: Moim teściom też się czasem zdarza trzymać coś przeterminowanego, ale to starsi ludzie już są, mają prawo do takich wpadek ;)

Miśki no pewnie, że dasz radę :-)

W temacie allegro - ja raz zamówiłam paczkę, nie dostałam jej i opiórkowałam tą panią od stóp do głowy, bo mi wpierała, że wysłała, po czym... okazało się, że paczka od 2 tygodni leżała sobie u nas na szafie :tak: Mieszkaliśmy wtedy u teściów, bo byliśmy w trakcie zamiany mieszkania na większe, no i ktoś z domowników odebrał, tylko zapomniał mnie o tym fakcie poinformować :baffled: Wyobrażacie sobie, jak się czułam przed tą allegrowiczką? :sorry2: Przeprosinom z mojej strony nie było końca :sorry2:

Lecę karmić małego i jedziemy na zakupy, bo musimy nabyć jakąs fajną narzutę na fotel. A wieczorem mamy przyjaciół, wcześniej sobotnie sprzątanie, więc pewnie już dzisiaj nie zajrzę. Miłej soboty!

Ostatnia edycja:
witam sobotnio :-)
my już po basenie więc Kropeczka smacznie śpi :happy2:

Wczoraj wygralismy wakacje w zdrapce i mamy rok czasu na wybór kiedy możemy poleciec oscylować Bali albo Tajlandia....albo Gold coast ale to już smieszne bo to 30 minut stąd hmm...załuje ze nieda sie do Europy a z drugiej strony lot teraz wariacja z Ethanem wiec w sam raz za rok na urodziny gdzieś się wybierzemy....nie chce wysc na chwalipiete...wiec tlyko napisałam co u nas .....a i już ubraliśmy choinkę ttuaj taki zwyczaj 1 grudnia a 24 TO ONI NIEMAJA Wigili TLYKO 25 WIELKI LUNCH .
rewelacja! jeszcze raz gratulacje :tak:

Dziewczyny, pytanko, jakie macie temperatury ustawione w domu i jak w domku ubieracie szkraby? Bo ja to zmarzlak jestem i chcac niechcac ubieram mojego grzdylka jak na sybir chyba, bo skoro mi zimno, to i mu pewno.
A on taki ruchliwy, ze mam wyrzuty, ze przegrzewam...
u nas w domku cieplutko bo ja zmarzluch jestem więc mamy jakieś 22 stopnie i ja z krótkim rękawkiem choć czasem i tak bluzę zakładam :baffled: a Misia body z długim i albo spodnie/półśpiochy albo rajstopki i sukienka cieplutka

polaa trzymaj się, bądź silna i duuużooo zdrowia dla teściowej

młody dalej w nocy dokazuje , więc prawie całą noc śpi ze mną, ja nie mam siły czuwać i wstawać do niego co 5 minut, a jak się legnie koło mnie to śpi :dry:

Mam problem na allegro. 02.11 wygralam aukcję. Spokojnie czekałam na przesyłkę. 16 poszliśmy do szpitala do 28. Wczoraj napisałam do babki, czy coś się stało bo rzecz nie doszła. A ona na to, że wysłała zaraz po otrzymaniu kasy (czyli od razu) i że miesiąc to zbyt długo na przypomnienie sobie i że wyrzuciła wszystkie kwitki. !!! Co robić? Napisałam, żeby pomogła mi paczkę odnaleźć. ???
Qrcze jakoś wszystkie inne doszły.
Wartość ok 30 zł.

wydaje mi się, że sprzedawca nie ma prawa tak szybko wyrzucać potwierdzenia nadania paczki, poza tym mi kiedyś zginęła paczka to musiałam mieć nr nadania, a ten przecież ma nadawca - zgłoś do Allegro

Przepraszam, przepraszam, a nasze wcześniaki??
Mój Julian ma już 7 miesięcy ale rozwojowo jest jak wasze ( no może z wyjątkiem wagi)
Julek Sicil jest jeszcze starszy... W sumie chyba muszę zafochować, bo co my nie jedni z Was?:dry::unsure:

i jeszcze bliźniaki Asii :-)

Potem pojechałam do mojej babci i dziadka i humor mi poprawili na dzień dobry tekstem do małego "guten tag" a potem mowienie jaki on podobny do taty kurw... juz tyle razy ich prosiłam, ze tym razem powiedziałam tylko, ze ja tego nie pamiętam, a zdjęc nie mamy:baffled::baffled: mają szczęście, ze są po 80tce.
brak słów:dry: czasami się zastanawiam czy starzy ludzie rzeczywiście głupieją czy tylko wykorzystują swoj wiek, żeby gadać bzdury bezkarnie :dry:
Aga nie przejmuj się nimi!

u mnie w tej dziurze nie ma nic jak idę na spacer na "miasto" to ciągle w te same rejony !!!!!
dziś wyszłam z domu i po 10 min się wracałam taki deszcz nas złapał, a Niuśka robi awanturę jak jej folię zakładam na wózek i trza było zaś w domu siedzieć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w mojej dziurze to samo:baffled: ledwo wyjdę a już jestem na końcu miasta i wszędzie tylko ulice i auta, ani metra parku :-(

Polaa przytulam mocno, trzymaj się kochana!!!

Wczoraj wygralismy wakacje w zdrapce i mamy rok czasu na wybór kiedy możemy poleciec oscylować Bali albo Tajlandia....albo Gold coast ale to już smieszne bo to 30 minut stąd hmm...załuje ze nieda sie do Europy a z drugiej strony lot teraz wariacja z Ethanem wiec w sam raz za rok na urodziny gdzieś się wybierzemy....nie chce wysc na chwalipiete...wiec tlyko napisałam co u nas .....a i już ubraliśmy choinkę ttuaj taki zwyczaj 1 grudnia a 24 TO ONI NIEMAJA Wigili TLYKO 25 WIELKI LUNCH .
Gratulacje! niezły fart;-) nie powiem, że nie zazdroszczę:-p

Dziewczyny, pytanko, jakie macie temperatury ustawione w domu i jak w domku ubieracie szkraby? Bo ja to zmarzlak jestem i chcac niechcac ubieram mojego grzdylka jak na sybir chyba, bo skoro mi zimno, to i mu pewno.
A on taki ruchliwy, ze mam wyrzuty, ze przegrzewam...
ja też jestem strasznym zmarzluchem i musze się bardzo pilnować, żeby małego nie ubierać tak jak siebie, bo on z kolei jest strasznie gorącym chłopakiem;-) w mieszkaniu mamy jakieś 20stopni, młody ma bodziaka, na to cieniutką koszulkę z długim rękawem, na dupce rajstopy i jak mu stópki zmarzną to skarpetki jeszcze

Rysica zdrówka dla Szymusia i oby Monika nie była chora

Moja tesciowa pobila rekord glupoty chyba. Przyszla w czwartek na pol roczku Szymka. Przyniosla ze soba walowke-delicje, ser zolty w plastrach, 2 jogurty, napoczety ser bialy, serek wiejski. I wszystkoboprocz sera zoltego bylo przeterminowane!!!!!! Najstarsze byly delicje - do lipca 2011. Na szczescie sprawdzam daty waznosci wszystkiego co mam zamiar zjesc.
No i co ja mam o tej kobiecie dobrego powiedziec? No nie da sie i tyle.
padłam:-D:-D:-D
twoja teściowa bije wszelkie rekordy:-D

Muńka - to miało znaczyć, że mąż "niczego sobie" jest;) fajniusi:)

Zapytałam się babki z allegro, czy wysłała na adres warszawski (mam też łódzki wpisany). Na 99% zaznaczyłam warszawski, ale żeby nie wyjść na głupa i nie musieć się tłumaczyć (patrz: Iwon;) zapytałam. No i ona, że na pewno nie warszawski tylko korespondencyjny. No wg mnie to też warszawski ale ok. Dzwonię do mamy cz ycoś dosżło, ona na to, że nic. Wszystkie nasze listy itd wkłada na specjalne miejsce (jest bardzo dokładną osobą) więc jej wierzę.
Efekt: nie wiem, na jaki adres babka wysłała, napisałam jej to. I napisałam też, żeby to ustaliła. Nie odpisała jeszcze.
Jeśli nie odpisze do pon, napiszę do allegro.

Polaa - wy się tak na dobre przeprowadzacie do Polski?
Czy tylko na czas zajęcia się teściową?
Czy na chwilkę?

Ja Gosię też staram się nie przegrzewać, raczej patrzę po sobie. Tzn: body z krótkim, na to bluzeczka/body z długim, rajtki lub spodenki ze skarpetami. Sprawdzam, czy ma ciepłe rączki.

Ostatnio przyszedł zakupiony śpiworek do gondoli:) fajniutki jest, bo idąc do lekarza z Gochą po prostu założyłam jej cienki polarek i wsadziłam do śpiworka. No i czapkę i rękawiczki oczywiście. Cały czas sprawdzałam szyjkę i ciepłotę ciała i cały czas było jej cieplutko. Więc bomba bo łatwo wsadzić dziecię;)
Śpiworek można też do spacerówki później.Iwon - warto;)

Młodak - może to faktycznie nie celowo choć wkurzać może, no bo przecież mogłaby sprawdzić...

Dziewczyny z tą podróbką to normalne przecież. Z drugiej strony, czemu nie? takich garnuszków i klocków do nich jest mnóstwo. Tylko rozbawił mnie napis, że to od 3 lat...

Rysica zdrówka dla dzieciarni:)

Iwon, MsMickey to bylo zamierzone bo podajac to K powiedziala ze lekko po terminie rzeczy sa. Zreszta trz takimi slodyczami jestesmy czestowani u nich ale nigdy jeszcze nie przyniosla w prezencie takich niespodzianek. Po jogurtach bylo widac ze cos nie halo sa bo cale popuchniete byly a ser bialy juz zolty sie zrobil.

Ostatnio przyszedł zakupiony śpiworek do gondoli:) fajniutki jest, bo idąc do lekarza z Gochą po prostu założyłam jej cienki polarek i wsadziłam do śpiworka. No i czapkę i rękawiczki oczywiście. Cały czas sprawdzałam szyjkę i ciepłotę ciała i cały czas było jej cieplutko. Więc bomba bo łatwo wsadzić dziecię;)
Śpiworek można też do spacerówki później.Iwon - warto;)
a mogłabyś wkleić link do tego śpiworka? pewnie już wklejałaś, a mi pewno umknęło :sorry2:

hej :)

mlodak ale po co ona do was znosi te przeterminowane rzeczy :szok: moze mysli ze macie mlodsze od niej zoladki i dadza rade strawic :-D:-D

msmickey a jaki masz ten spiworek? oby z allegro sie wyjasnilo. ja raz kupilam soczewki, 6 sztuk. po 3 tygodniach dzwonie ze nie ma, pani mowi ze przeprasza ale byla na urlopie i jakas nieodpowiedzialna osobe zatrudnila na zastepstwo ktora nie wyslala tego i zaraz wysyla. no wiec po paru dniach przyszlo 6 sztuk, kolejnego dnia 2 sztuki gratis w ramach przeprosin, a po tygodniu zagubiona paczka a w niej te 6 sztuk ktore kupilam :-D:-D:-D mialam zapas na pol roku

ja mojego tez nie przegrzewam, chodzi po domu w jednej warstwie. ja tez jestem zahartowana ze moge po domu w krotkim chodzic przy 22 stopniach.

ja dzis poklocona z mezem. wczoraj pytam kiedy chce wstac do mlodego rano, sob, czy niedziela. on dzis mial jechac do wrocka a wieczorem na picie z kolega. no wiec wybral ze dzis bo i tak musi wczesnie wstac. to poszlam sobie pozniej spac. dzis rano mlody budzi sie punkt 7 a on do mnie z pretensja ze on jedzie do wroclawia i musi sie wyspac. nosz kurrrrr.......:dry: za kare robie obiad tylko dla siebie i pranie tez. niech spada na drzewo

Ostatnia edycja:
Moja tesciowa pobila rekord glupoty chyba. Przyszla w czwartek na pol roczku Szymka. Przyniosla ze soba walowke-delicje, ser zolty w plastrach, 2 jogurty, napoczety ser bialy, serek wiejski. I wszystkoboprocz sera zoltego bylo przeterminowane!!!!!! Najstarsze byly delicje - do lipca 2011. Na szczescie sprawdzam daty waznosci wszystkiego co mam zamiar zjesc.
No i co ja mam o tej kobiecie dobrego powiedziec? No nie da sie i tyle.
Masakra:szok::szok: a mąż coś jej powiedział??

witam sobotnio :-)
my już po basenie więc Kropeczka smacznie śpi :happy2:
Ale Wam zazdroszczę tego basenu, mój syn przez to, ze ma grubą matkę nie może chodzić :(

Josie :) Ci faceci myślą, ze jak się siedzi w domu to się jest wypoczętym.
U nas już po urodzinkach siostrzeniec szczęśliwy, a to najważniejsze:)

reklama
josie nie mam pojecia po co to przyniosla.

Aga oczywiscie ze sie nie odezwal tylko jrszcze zezarl polowe paczki delicji.

Kasia ja tez zazdroszcze tego basenu. Ale wysypka u Szymka coraz wieksza wiec podejrzewam ze nie bedzie nam to nigdy dane.

Do góry