reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mlodak zabilas mnie tymi rzeczami przeterminowanymi :| dla mnie to porazka na calej lini , mam nadzieje ze jednak ta alergia sie wyjasni i ja bym poszla na testy, mojego chrzesniaka poili mlekami niekrowimi a niepotrzebnie dlugi czas,

Josie faceci :| a z tymi soczewkami to dobrze na tym wyszlas :D

MsMickey super ze Wy juz w domku, no i z przesylka to nie daj sie !! jak sama widzialas tez mialam problem czemu nie dochodzi ale kwitek zostawilam mimo wszystko na wszelki i sie wyjasnilo, a bylas na poczcie zapytac z dowodem ? bo czasami awizo nie zostawia i jest problem moze jest jakis slad po przesylce ? moze odeslali z powrotem ?

Polaa trzymaj sie tam bedzie dobrze !!

Rysica oby Monia nie zlapala nic i Szymkowi szybko przeszlo no i pieknie zasuwa jedzonko :D

co do spiworkow polecam WOMARA kupilismy taki z barankiem w srodku i jest boski super sie w nim mlody czuje i cieplutki nawet jak lapki wystawi to ma je cieple :) jesli mam wybierac miedzy kombinezonem a spiworkiem zdecydowanie spiworek bo wklada sie dziecko i juz jedyna wada to w kombinezonie sie wyjmie dziecko z wozka ze spiworkiem ciezej :) ale to zalezy gdzie sie jedzie :) do sklepu duzo lepszy spiworek :)

Muńka jak zrobic zeby mlody zalapal ze trzeba jeszcze rekami ruszac zeby raczkowal, bo tak przebiera nogami jakby byl na starcie i probowal zaczac biec ale rece nie ida :) i sie wkuuuurza

dalam mu dzisiaj chrupka kukurydzianego hehe jednego wymemlal ale mine mial bezcenna jak wkladal go do buzi jakby co najmniej to byla trucizna a jak juz zjadal o to tak sie kwasil i wstrzasal jakby cytryne jadl :) myslalam ze poleje ze smiechu :):)

w realu i carefour sa promocje na sloiczki :) ja juz nie kupuje bo mam do poczatku stycznia a ciagle mam nadzieje ze dostanie zlobek :p ale szczegolnie w realu sie oplaca :) i chusteczki nivea w 4 paku

czy tylko ja jestem taka dziwna ze moj berbec gania czesto golusi ? albo w bodziaku z krotkim rekawkiem jak mamy w domu 23-24 stopni w zaleznosci w ktorym pokoju, w tym co spi jest 23 i na noc zakladam bodziaka z dlugim i przykrywam kolderka, ale w dzien to raczej lekko go ubieram a w pokoju jest maks 24,5 stopnia tym w ktorym sie bawi

Ostatnia edycja:
reklama
Kasienka wlasnie widzialam ze na wielu zdjeciach jest porozbierany ale temperature w domu masz jak latem to nic dziwnego:) u nas w dzien 22 a w nocy 19, spi w pajacu i spiworku.

Wykapalam sie z jasiem dzis w wannie. Podekscytowany jak nie wiem, nogami przebieral jak taki maly piesek:))) a raz nawet przypadkiem zanurkowal ale sie pozbieral szybko. musz isc na basen w koncu zobaczyc jakie cwiczenia mozna robic. Od dzis taka kapiel raz w tygodniu! Tylko nie wiem ile moge go trzymac dzis jakies 20minut i nie zmarzl

Agga - ja tez gruba a ide jutro z moja :)
Aga w Piotrze i Pawle są:)

Gdzie??? Może w końcu spróbowałabym to cudo....
Dziewczyny, pytanko, jakie macie temperatury ustawione w domu i jak w domku ubieracie szkraby? Bo ja to zmarzlak jestem i chcac niechcac ubieram mojego grzdylka jak na sybir chyba, bo skoro mi zimno, to i mu pewno.
A on taki ruchliwy, ze mam wyrzuty, ze przegrzewam...

ja mam 20.5 do 21.5
mala jest ubierana albo w bodu z dlugim + rajtki, lub body z kr i dresik cieniutki.

Zaszalałam - do jutra w superpharm sa papmpki po 35 zł za paczki economy. Jak sie zakupy zrobi za 40 :) Wiec kupiłam malej oilatum do kąpieli i do buzi, kaszke bo za 5 zl miałam i pampki :) potem mój mąz znalazł 200 zl więc zadowoleni z zakupów kupilismy kotu zabawke :) niech też cos ma.

Dziewczyny chodzące z dziećmi na basen - jakie zabawy proponujecie? Co z nimi robicie? bo u nas kurs zaczyna się dopiero 5 stycznia a chciałam małą jutro zabrać - ona tak strasznie w wodzie się cieszy że chcę jej większą radość sprawić :)

Iwon, MsMickey to bylo zamierzone bo podajac to K powiedziala ze lekko po terminie rzeczy sa. Zreszta trz takimi slodyczami jestesmy czestowani u nich ale nigdy jeszcze nie przyniosla w prezencie takich niespodzianek. Po jogurtach bylo widac ze cos nie halo sa bo cale popuchniete byly a ser bialy juz zolty sie zrobil.
no nie do wiary :szok: ja jednak myślałam że to przeoczenie ale skoro to norma u teściów to fajna loteria jak idziecie w odwiedziny i nigdy nie wiecie czy potem tylko wieczór w wc czy coś ciekawszego ;-)
Ale Wam zazdroszczę tego basenu, mój syn przez to, ze ma grubą matkę nie może chodzić :(
)
ja bym się tym nie przejmowała a poza tym to przecież dzieciaczki są ważniejsze niż nasze kompleksy :sorry2:

Kasia ja tez zazdroszcze tego basenu. Ale wysypka u Szymka coraz wieksza wiec podejrzewam ze nie bedzie nam to nigdy dane.
no to może być problem ale może w końcu to minie :tak:

dalam mu dzisiaj chrupka kukurydzianego hehe jednego wymemlal ale mine mial bezcenna jak wkladal go do buzi jakby co najmniej to byla trucizna a jak juz zjadal o to tak sie kwasil i wstrzasal jakby cytryne jadl :) myslalam ze poleje ze smiechu :):)

czy tylko ja jestem taka dziwna ze moj berbec gania czesto golusi ? albo w bodziaku z krotkim rekawkiem jak mamy w domu 23-24 stopni w zaleznosci w ktorym pokoju, w tym co spi jest 23 i na noc zakladam bodziaka z dlugim i przykrywam kolderka, ale w dzien to raczej lekko go ubieram a w pokoju jest maks 24,5 stopnia tym w ktorym sie bawi

tego chrupka to dałaś takiego zwykłego czy jakiegoś dla dzieci? a temperaturę w domu masz niezłą :blink:

Wykapalam sie z jasiem dzis w wannie. Podekscytowany jak nie wiem, nogami przebieral jak taki maly piesek:))) a raz nawet przypadkiem zanurkowal ale sie pozbieral szybko. musz isc na basen w koncu zobaczyc jakie cwiczenia mozna robic. Od dzis taka kapiel raz w tygodniu! Tylko nie wiem ile moge go trzymac dzis jakies 20minut i nie zmarzl
na basenie jest woda 32 stopnie i 30 minut można tyle że tam maluszki ciągle w ruchu :tak:

Agga - ja tez gruba a ide jutro z moja :)

Zaszalałam - do jutra w superpharm sa papmpki po 35 zł za paczki economy. Jak sie zakupy zrobi za 40 :) Wiec kupiłam malej oilatum do kąpieli i do buzi, kaszke bo za 5 zl miałam i pampki :) potem mój mąz znalazł 200 zl więc zadowoleni z zakupów kupilismy kotu zabawke :) niech też cos ma.

Dziewczyny chodzące z dziećmi na basen - jakie zabawy proponujecie? Co z nimi robicie? bo u nas kurs zaczyna się dopiero 5 stycznia a chciałam małą jutro zabrać - ona tak strasznie w wodzie się cieszy że chcę jej większą radość sprawić :)
znalazł :szok: farciarz! a co do ćwiczeń na basenie to głównie takie oswajanie z wodą, pływanie na brzuszku, na pleckach, motorówka, podskoki, skoki do wody z chlapaniem, dmuchanie w wodę żeby chlapało na dziecko, machanie nóżkami itp. oczywiście cały czas maluszka się trzyma

Muńka - to miało znaczyć, że mąż "niczego sobie" jest;) fajniusi:)

Zapytałam się babki z allegro, czy wysłała na adres warszawski (mam też łódzki wpisany). Na 99% zaznaczyłam warszawski, ale żeby nie wyjść na głupa i nie musieć się tłumaczyć (patrz: Iwon;) zapytałam. No i ona, że na pewno nie warszawski tylko korespondencyjny. No wg mnie to też warszawski ale ok. Dzwonię do mamy cz ycoś dosżło, ona na to, że nic. Wszystkie nasze listy itd wkłada na specjalne miejsce (jest bardzo dokładną osobą) więc jej wierzę.
Efekt: nie wiem, na jaki adres babka wysłała, napisałam jej to. I napisałam też, żeby to ustaliła. Nie odpisała jeszcze.
Jeśli nie odpisze do pon, napiszę do allegro.

Ja Gosię też staram się nie przegrzewać, raczej patrzę po sobie. Tzn: body z krótkim, na to bluzeczka/body z długim, rajtki lub spodenki ze skarpetami. Sprawdzam, czy ma ciepłe rączki.

Ostatnio przyszedł zakupiony śpiworek do gondoli:) fajniutki jest, bo idąc do lekarza z Gochą po prostu założyłam jej cienki polarek i wsadziłam do śpiworka. No i czapkę i rękawiczki oczywiście. Cały czas sprawdzałam szyjkę i ciepłotę ciała i cały czas było jej cieplutko. Więc bomba bo łatwo wsadzić dziecię;)
Śpiworek można też do spacerówki później.Iwon - warto;)

Rysica zdrówka dla dzieciarni:)

Nie zazdroszczę przeprawy z allegro :p Niestety czasem nawet najlepszy sprzedawca coś pochrzani. Mam nadzieję, że się wyjaśni. Ja osobiście nigdy takiej przygody na szczęście nie miałam.

Rączek nie ma co sprawdzać, kark się sprawdza, bo rączki mogą być zimne bo dziecko nie ma jeszcze tak rozwiniętego układu krążenia.

Ja mam śpiworek do spacerówki, taki :
https://lh3.googleusercontent.com/-zsuRXumBBlo/UHRbzSlhRtI/AAAAAAAASWw/yszor5ZEblI/s512/DSC_1014.JPG

Dzięki, mam nadzieję, że im przejdzie... Tzn Monika nawet nie ma kataru, coś jej czasem furknie, Szymek ma katar i pokasłuje, ale dziś jakby lepiej. Oby wyzdrowiał.

Iwon, MsMickey to bylo zamierzone bo podajac to K powiedziala ze lekko po terminie rzeczy sa. Zreszta trz takimi slodyczami jestesmy czestowani u nich ale nigdy jeszcze nie przyniosla w prezencie takich niespodzianek. Po jogurtach bylo widac ze cos nie halo sa bo cale popuchniete byly a ser bialy juz zolty sie zrobil.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:szok::szok::szok::szok::szok:

hej :)

mlodak ale po co ona do was znosi te przeterminowane rzeczy :szok: moze mysli ze macie mlodsze od niej zoladki i dadza rade strawic :-D:-D

msmickey a jaki masz ten spiworek? oby z allegro sie wyjasnilo. ja raz kupilam soczewki, 6 sztuk. po 3 tygodniach dzwonie ze nie ma, pani mowi ze przeprasza ale byla na urlopie i jakas nieodpowiedzialna osobe zatrudnila na zastepstwo ktora nie wyslala tego i zaraz wysyla. no wiec po paru dniach przyszlo 6 sztuk, kolejnego dnia 2 sztuki gratis w ramach przeprosin, a po tygodniu zagubiona paczka a w niej te 6 sztuk ktore kupilam :-D:-D:-D mialam zapas na pol roku

ja mojego tez nie przegrzewam, chodzi po domu w jednej warstwie. ja tez jestem zahartowana ze moge po domu w krotkim chodzic przy 22 stopniach.

ja dzis poklocona z mezem. wczoraj pytam kiedy chce wstac do mlodego rano, sob, czy niedziela. on dzis mial jechac do wrocka a wieczorem na picie z kolega. no wiec wybral ze dzis bo i tak musi wczesnie wstac. to poszlam sobie pozniej spac. dzis rano mlody budzi sie punkt 7 a on do mnie z pretensja ze on jedzie do wroclawia i musi sie wyspac. nosz kurrrrr.......:dry: za kare robie obiad tylko dla siebie i pranie tez. niech spada na drzewo

Dobre z tymi soczewkami :D
Chciałabym tak! Też noszę soczewki ;)

a co do męża - ech... faceci..... Chociaż ja twarda jestem i jak obiecał to obiecał :p Nie ma że mu się przez noc odwiedziało :p

Rysica oby Monia nie zlapala nic i Szymkowi szybko przeszlo no i pieknie zasuwa jedzonko :D

co do spiworkow polecam WOMARA kupilismy taki z barankiem w srodku i jest boski super sie w nim mlody czuje i cieplutki nawet jak lapki wystawi to ma je cieple :) jesli mam wybierac miedzy kombinezonem a spiworkiem zdecydowanie spiworek bo wklada sie dziecko i juz jedyna wada to w kombinezonie sie wyjmie dziecko z wozka ze spiworkiem ciezej :) ale to zalezy gdzie sie jedzie :) do sklepu duzo lepszy spiworek :)

Muńka jak zrobic zeby mlody zalapal ze trzeba jeszcze rekami ruszac zeby raczkowal, bo tak przebiera nogami jakby byl na starcie i probowal zaczac biec ale rece nie ida :) i sie wkuuuurza

w realu i carefour sa promocje na sloiczki :) ja juz nie kupuje bo mam do poczatku stycznia a ciagle mam nadzieje ze dostanie zlobek :p ale szczegolnie w realu sie oplaca :) i chusteczki nivea w 4 paku

ja mam 22-24 stopnie i mi zimno :p
ale ja zmarźluch jestem
Monice też za ciepło nie jest.

OD kiedy można dawać chrupki kukurydziane? Bo Nikoś niewiele starszy.
O a ja muszę o tym glutenie pomyśleć....

Dzięki za życzenia zdrowia - oby przeszło!

a co do raczkowania - to musi chyba sam załapać... Szymek też tak robił jak opiujesz i to dłuuuugo, chyba z miesiąc...

ja mam 20.5 do 21.5
mala jest ubierana albo w bodu z dlugim + rajtki, lub body z kr i dresik cieniutki.

Farciarz!!! 200 zł znaleźć!!!

A ostatnio moja znajoma nie wiem jakim cudem znalazła w bankomacie 500 zł!

A my chyba musimy pomyśleć o tym, żeby się przenieść do spacerówki....
same zobaczcie (o to ten śpiworek, który na allegro kupiłam)
już tu wrzucę fotki ok?
DSCF1123.jpgDSCF1133.jpg

Josie no wlasnie nie wiem czy to letnia tempka ale cieple ma stopki i raczki jak ma zimne stopki to zakladam skarpety a jak zimne raczki to zmieniam na body z dlugim i juz wszystko ok :) ja sie kapalam tak do pol godziny ale u nas za malo miejsca jednak

Aylin znalazl 200?? dobrze zrozumialam ? tak w jednym banknocie czy na dwa razy ??

Kasia.natka takiego co bylo napisane 100% kaszki kukurydzianej :) ale poki co raczej to nie dla niego po minach jakie robil :) a tempke mam przy zakreconych kaloryferach co ciekawe ... jedynie to w duzym pokoju odkrecony ale tak ze kaloryfer lekko cieply, jakby byly wszystkie poodkrecane to temp przy 26 stopniach by oscylowala :)

Rysica w polowie zupek jest kaszka kukurydziana kleik tez sie dawalo wiec mysle ze przy chrupku nic sie nie stanie a on i tak sie tak memla ze nie ma szans na zadlawienie, moj wymemlal i nawet sie nie zakrztusil :)
a mi w tej temp jest goraco i Nikos tez cieply jest ale on tak sie rusza ze ja mu sie nie dziwie ... zimne lapki ma tylko wtedy jak lezy i gada ... a to rzadkosc :) gluten juz wprowadzilismy :) dzisiaj kupilam jednak kaszke z 8 ziaren (daje sie plaska lyzeczke przy wprowadzaniu) bo nie chce mi sie szukac smoczka odpowiedniego :) no on juz od dwoch tygodni tak ma wlasnie i mam ciagle nadzieje ze w koncu ruszy :) bo wyglada smiesznie ale strasznie sie zlosci ze nie moze do przodu mimo ze przebiera tymi nogami

kombinezon super ale chyba w spacerowce bedzie wygodniej :) pewnie w foteliku macie masakre jak wlozycie bo u nas zero ruchu ma jak tak cieplo ubrany

Ostatnia edycja:
Tak znalazł. Ale nie w bankomacie :)
przed wejściem do sklepu w galerii handlowej. Chwile leżało bo na korytarzu nikogo nie było. Ale on ma takie szczęście. W tamtym roku w Krakowie (w tej galerii co jest tkmax) prze wejściem do pizza hut znalazł 100 zł. Wcześniej wychodzac z banku 50. Generalnie odnotowujemy tendencje rosnącą.
Kot skorzystał bo dostał wiekszą zabawkę niz planowaliśmy mu kupic :)

Kasia dziekuję - czyli jutro będziemy się chlapać :) U nas na basenie temp 33-34 stopnie. Więc tak z pół godzinki pewnie będziemy.

Aga oczywiscie ze sie nie odezwal tylko jrszcze zezarl polowe paczki delicji.
Szoda ze sraczki nie dostał za przeproszeniem to by zobaczył co mu mamusia daje:baffled:

Moj tez czesto jest w bodach z krótkim rękawkiem do tego spodnie dresowe i gołę stpy jak mama :D

A ostatnio moja znajoma nie wiem jakim cudem znalazła w bankomacie 500 zł!
Mojemu kumplowi ostatnio karte bankomat zatrzymał po wpisaniu juz pinu i kwoty więc wszedł do banku zgłosić i wtedy karta wyszła i 500zł tez, ale już do innego właściciela :/

Tak znalazł. Ale nie w bankomacie :)
przed wejściem do sklepu w galerii handlowej. Chwile leżało bo na korytarzu nikogo nie było. Ale on ma takie szczęście. W tamtym roku w Krakowie (w tej galerii co jest tkmax) prze wejściem do pizza hut znalazł 100 zł. Wcześniej wychodzac z banku 50. Generalnie odnotowujemy tendencje rosnącą.
Kot skorzystał bo dostał wiekszą zabawkę niz planowaliśmy mu kupic :) .
Powiedziałabym ma facet szczęście :D

reklama
Witam wieczorowo:-)

My dziś znów jesteśmy po wyprawie do Poznania. G chyba będzie podróżniczką, bo już mnóstwo kilometrów z nami zrobiła:-D Jutro powrót do Wawy i zamierzam w tym tygodniu ogarnąć temat prezentów.
W pracy - ok :-). Chyba niepotrzebnie się martwiłam. Miejscówka już na mnie czeka.
Muszę "tylko" poznać nowych ludzi i odnaleźć się w nowym lokum ;-). Ale dam radę!

pewnie, że dasz radę!! &&

Dziewczyny, pytanko, jakie macie temperatury ustawione w domu i jak w domku ubieracie szkraby? Bo ja to zmarzlak jestem i chcac niechcac ubieram mojego grzdylka jak na sybir chyba, bo skoro mi zimno, to i mu pewno.
A on taki ruchliwy, ze mam wyrzuty, ze przegrzewam...

U nas są ok. 22st. Zakładam mlodej body długi rękaw + spodnie i skarpetki, albo półśpiochy. Na noc pajac i przykrywam kocykiem.

Moja tesciowa pobila rekord glupoty chyba. Przyszla w czwartek na pol roczku Szymka. Przyniosla ze soba walowke-delicje, ser zolty w plastrach, 2 jogurty, napoczety ser bialy, serek wiejski. I wszystkoboprocz sera zoltego bylo przeterminowane!!!!!! Najstarsze byly delicje - do lipca 2011. Na szczescie sprawdzam daty waznosci wszystkiego co mam zamiar zjesc.
No i co ja mam o tej kobiecie dobrego powiedziec? No nie da sie i tyle.

Wymiękłam...:szok:

Muńka - to miało znaczyć, że mąż "niczego sobie" jest;) fajniusi:)

aaaa chodzi o fotę na ZONKU:-) hehe, też go lubię;-);-) taki mój osobisty talibek, turban na głowę i kontrola na lotnisku gwarantowana...;-)

myśle, że póki co daj mu się samemu wykazać. Przyjdzie moment i sam załapie:-) ciężko tez opisać co powinno się robić, a lepiej dać mu czas niż zrobić coś nieprawidłowo. Póki co możesz ewentualnie ćwiczyć z nim podpór na rączkach - czyli np. kładziesz mu rączki na stole a pupę trzymasz w powietrzu.

Idę spać, bo mi się tu rodzice rozwalają na kanapie przed tv i coraz mniej miejsca mam:-D paa

Ostatnia edycja:
Do góry