reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Przetestowane :)
Mała zachwycona metoda jedzenia. Mniej więcej pół na pól czyli pół zjadła a połowe matka sprzątneła z krzesełka i okolicy.
Dziecko tak sie rozochociło że pic z butelki tez sama chciała. I jak jej dałam popic wode w trakcie jedzenie to nie, ale jak dorwała sama butelkę to przystawiła i połowe zawartości wypiła. Zosia samosia mi rośnie.
Podsumowując - bajzel jest, dziecko się ksztusi, robi świetne miny i chwile to trwa. Ale powtórzę :)

A i dałam jej różyczki brokuła i kalafiora oraz marchewkę.

reklama
Iwon - miałam Ci napisać, że w Wielkiej Brytanii jest powódź i może to nie daj Boże gdzieś w okolicach Gkvip i dlatego się nie odzywa, ale dziś przekazała wiadomość od Polii, to już nie wiem dlaczego nas nie lubi.

Dziewczynki ponieważ u takich maluchów testy alergiczne nie sa miarodajne, dlatego lekarze tego nie zlecają, a jak ma jakieś problemy skórne to od razu diagnoza AZS... idą na łatwiznę.

Hej :)

Młodak no to mamy już pierwsze półroczne dziecko :-) Super!

Przepraszam, przepraszam, a nasze wcześniaki??
Mój Julian ma już 7 miesięcy ale rozwojowo jest jak wasze ( no może z wyjątkiem wagi)
Julek Sicil jest jeszcze starszy... W sumie chyba muszę zafochować, bo co my nie jedni z Was?:dry::unsure:

Mam problem na allegro. 02.11 wygralam aukcję. Spokojnie czekałam na przesyłkę. 16 poszliśmy do szpitala do 28. Wczoraj napisałam do babki, czy coś się stało bo rzecz nie doszła. A ona na to, że wysłała zaraz po otrzymaniu kasy (czyli od razu) i że miesiąc to zbyt długo na przypomnienie sobie i że wyrzuciła wszystkie kwitki. !!! Co robić? Napisałam, żeby pomogła mi paczkę odnaleźć. ???
Qrcze jakoś wszystkie inne doszły.
Wartość ok 30 zł.
hmmm ja miałam raz przypadek że przesyłka nie dotarła ale sprzedawca złożył reklamację na poczcie i okazało się że oni zgubili i chyba zwrócili koszty bo sprzedawca wpłacił mi na konto no tylko że na pewno było to szybciej z mojej strony niż miesiąc :sorry2:

Dziewczyny myslalam zeby ten garnuszek na klocuszek kupic uzywany? Co myslicie? Da sie to wyczyscic/wymyc? Bo na ebayu widzialam juz nawet za 2 funty, a nowy jest za 16 minimum.
ja też chcę kupić używany bo to sam plastik i bez problemu da się wymyć tylko że na allegro to wszyscy tak się na nie rzucają że szok :szok:

a my dziś przetestowaliśmy kubek treningowy z lovi i powiem wam że rewelacja :tak: Misia od razu załapała o co chodzi i bez żadnego problemu wypiła 100 ml soczku więc polecam!

Witam się wieczornie z piwkiem w ręku :-D

bo wynik był dopiero dziś. :happy:
trzymam kciuki mocno &&&&&&&&&&&
Przetestowane :)
Mała zachwycona metoda jedzenia. Mniej więcej pół na pól czyli pół zjadła a połowe matka sprzątneła z krzesełka i okolicy.
Dziecko tak sie rozochociło że pic z butelki tez sama chciała. I jak jej dałam popic wode w trakcie jedzenie to nie, ale jak dorwała sama butelkę to przystawiła i połowe zawartości wypiła. Zosia samosia mi rośnie.
Podsumowując - bajzel jest, dziecko się ksztusi, robi świetne miny i chwile to trwa. Ale powtórzę :)

A i dałam jej różyczki brokuła i kalafiora oraz marchewkę.
A ja jakoś się boję mojej biszkopta dać :-(

Przepraszam, przepraszam, a nasze wcześniaki??
Mój Julian ma już 7 miesięcy ale rozwojowo jest jak wasze ( no może z wyjątkiem wagi)
Julek Sicil jest jeszcze starszy... W sumie chyba muszę zafochować, bo co my nie jedni z Was?:dry::unsure:
No i Milan Kamili też już pół roczku skończył :-D
wrzuciłam zdjęcia jedzącego dziecia na zonku :)

napisałam na zonku :-D

https://www.babyboom.pl/zywienie/zywienie_niemowlat/zywnosc_dla_niemowlat_kupic_czy_zrobic.html

Ostatnia edycja:
Mam problem na allegro. 02.11 wygralam aukcję. Spokojnie czekałam na przesyłkę. 16 poszliśmy do szpitala do 28. Wczoraj napisałam do babki, czy coś się stało bo rzecz nie doszła. A ona na to, że wysłała zaraz po otrzymaniu kasy (czyli od razu) i że miesiąc to zbyt długo na przypomnienie sobie i że wyrzuciła wszystkie kwitki. !!! Co robić? Napisałam, żeby pomogła mi paczkę odnaleźć. ???
Qrcze jakoś wszystkie inne doszły.
Wartość ok 30 zł.
Ja bym napisała do allegro.
Josie az sie rozesmialam z tego skojarzenia ;) Tutaj sie to nazywa cookie jar wiec troche lepiej.
I moja siostra tez sie kiedys zrobila zolta od marchewki :)
Tak sie wczoraj zarzekalam, ze nic nie zrobie w domu ... L przyszedl, przeprosil, a ja zamiast go troche przetrzymac to golabki zrobilam dzisiaj... Ale mialam sama ochote ;) Swoja droga jak thermomix wycina glab z kapusty, zdejmuje liscie i zawija golabki to kupuje! Alez z tym roboty jest...

Dziewczyny myslalam zeby ten garnuszek na klocuszek kupic uzywany? Co myslicie? Da sie to wyczyscic/wymyc? Bo na ebayu widzialam juz nawet za 2 funty, a nowy jest za 16 minimum.
U mnie tez dziś gołąbki :) takie trochę oszukane, bo rodzinkaje z ryżem, a ja zamiast ryżu mam warzywka.
A co do garnuszka to myślę, ze używany jak najbardziej, sami mamy po uzynki dziecku.

ja uwielbiam drewniane zabawki i to mi się podoba:

Sorter kształtów Zamek
http://www.nefere.pl/247,Sorter-ksztaltow-Zamek?cid=27

Ostatnia edycja:
kurde chyba andrzejkują wszystkie bo taka cisza i na bb i na fb, cóż to też może trzeba znikać bo ile razy można odświeżać stronę :-:)-:)-:)-(, piwko się skończyło już a drugiego już nie ma :crazy:

reklama
Do góry