reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
hej dziewczyny

nadrobilam was wczoraj w nocy ale juz zabraklo mi sil zeby odpisywac. a w ogole to zauwazylam, ze jak malo pisze to mi prawie nikt nie odpisuje nawet! :dry::-p
mam ostatnio mniej czasu na bb bo.. wkrecilam sie w czas honoru i ogladam jak tylk maly spi :-) u nas chyba troszke lepiej, odpukac... jasiek podwoil wage urodzeniowa w koncu, wazy 7200. uff. w koncu nauczyl sie tak jesc lyzeczka ze nawet ledwo co sliniaczek brudzi. w koncu, bo juz ma wszystkie bodziaki zolte! i trzyma sobie butelke :-) tylko jak juz malo zostaje mleka to musze mu pomoc bo jeszcze nie rozumie ze ja musi przechylic. ale prawie cale karmienie radzi sobie sam!

acha i przez jego ostatnie wybrzydzanie dodawalam mu marchewki do tych wszystkich zupek, i chyba przesadzilam bo zrobil sie zoty taki troche na twarzy..:baffled::sorry2: pamietam jak moja babcia robila codziennie kuzynce soczki marchwiowe i ona tez zrobila sie zotla.... no wiec dzis do sklepu po szpinak i dynie polecialam bo to jedyne co mu bez marchewki wchodzi

u nas zgnieciona butelka od mineralnej i gumowa kaczka z canpola to najlepsze zabawki w tym tygodniu :) gdizes przeczytalam ze w tym wieku dzieci juz maja ulubiona zabawke. my mamy ale co tydzien - dwa ta zabawka sie zmienia. byl juz gryzak, plastikowa gwiazdka, a teraz ta kaczka. normalnie jak ja widzi to usmiech od ucha do ucha i lapki wyciaga

garnuszek na klocuszek chyba mu kupie na mikolajki. ale nie wiem kto ta nazwe wymyslil, nie kojarzy wam sie z nocnikiem??? :confused::sorry2:

mlodak mam nadzieje ze alergia sie nie potwierdzi. ale to prawda ze czesto lekarze daleko nie szukaja i jak tylko uslysza kot pies to od razu ze to przez to.

pola wracaj do nas szybko z dobrymi nowinami

aylin testujesz BLW? zdaj relacje jak jej poszlo :)

zaza jak szczepiliśmy to nie wiedzieliśmy, że jest, bo wynik był dopiero dziś. Tak to ta sama.. Do lekarza idziemy w poniedziałek. My robimy badania sami prywatnie co jakiś czas, bo nefrolog jest z innego miasta, a my z moczem nie będziemy jeździć tak daleko, a pediatra powiedział nam, że on nie widzi konieczności tak częstego badania (sic!). My nie mamy żadnych objawów typu gorączka, czy brak apetytu - wszystko w normie, ale wiadomo że jakiś czas może zapalenie być bezobjawowe, więc no nie wiem. Zobaczymy jutro co wyjdzie w ogólnym.. a czym grozi? nawet mnie nie pytaj, bo nie chcę o tym myśleć!!!!

josie
mój mąż jak mówiłam mu o garnuszku to kategorycznie powiedział, że mam nie kupować, bo nazwa jest okropna i mu się strasznie kojarzy i kto to w ogóle wymyślił! ;-)Gratulujemy wagi i nowych umiejętności :happy:

Josie moje pierwsze skojarzenie:p:p:p

Claudette trzymamy kciuki&&&&&&&&&

Aylin okiem maluszka to seria książeczek dla niemowląt, takie czarno-białe obrazki.

Właśnie obudziłam się z drzemki z Gochą ale miałam sen... jak film kryminalny. Była dwójka niewinnych dzieci, podejrzany ojciec, zaginiona matka i ... zmielona dłoń na talerzyku ...:-( Działo się to na terenie szkoły z internatem i ogrodem. Nawet niezły pomysł na scenariusz.

Mam problem na allegro. 02.11 wygralam aukcję. Spokojnie czekałam na przesyłkę. 16 poszliśmy do szpitala do 28. Wczoraj napisałam do babki, czy coś się stało bo rzecz nie doszła. A ona na to, że wysłała zaraz po otrzymaniu kasy (czyli od razu) i że miesiąc to zbyt długo na przypomnienie sobie i że wyrzuciła wszystkie kwitki. !!! Co robić? Napisałam, żeby pomogła mi paczkę odnaleźć. ???
Qrcze jakoś wszystkie inne doszły.
Wartość ok 30 zł.

Ostatnia edycja:
Mloda K mam nadzieje, ze nie potwierdzi sie ani skaza, ani alergia na koty. Zauwazylam, ze pediatrzy bardzo czesto zalecaja zmiane mleka na pepti czy inne nutramigeny... Nie znam sie za bardzo na skazie, ale nie jest tak, ze jakby byl uczulony to by zle przybieral na wadze i mial brzydkie kupy?

Aga az Ci zazdroszcze tej chwili :) Dzisiaj wlasnie myslalam, ze w weekend jak L nie bedzie pracowal to go wysle na spacer z mlodym...

Munka niedobrze z tym zastojem :/ Cale szczescie, ze sie z nim uporalas.

Josie az sie rozesmialam z tego skojarzenia ;) Tutaj sie to nazywa cookie jar wiec troche lepiej.
I moja siostra tez sie kiedys zrobila zolta od marchewki :)

Claudette moze zle pobralas mocz. Mam nadzieje, ze tak

Gkvip dzieki za wiadomosci od Poli. A ty gdzie sie ukrywasz?

Aylin a jak dajesz te warzywka? Kawalki rozgotowane czy papke i lyzeczke?

Tak sie wczoraj zarzekalam, ze nic nie zrobie w domu ... L przyszedl, przeprosil, a ja zamiast go troche przetrzymac to golabki zrobilam dzisiaj... Ale mialam sama ochote ;) Swoja droga jak thermomix wycina glab z kapusty, zdejmuje liscie i zawija golabki to kupuje! Alez z tym roboty jest...

Dziewczyny myslalam zeby ten garnuszek na klocuszek kupic uzywany? Co myslicie? Da sie to wyczyscic/wymyc? Bo na ebayu widzialam juz nawet za 2 funty, a nowy jest za 16 minimum.

hej dziewczyny

nadrobilam was wczoraj w nocy ale juz zabraklo mi sil zeby odpisywac. a w ogole to zauwazylam, ze jak malo pisze to mi prawie nikt nie odpisuje nawet! :dry::-p
mam ostatnio mniej czasu na bb bo.. wkrecilam sie w czas honoru i ogladam jak tylk maly spi :-) u nas chyba troszke lepiej, odpukac... jasiek podwoil wage urodzeniowa w koncu, wazy 7200. uff. w koncu nauczyl sie tak jesc lyzeczka ze nawet ledwo co sliniaczek brudzi. w koncu, bo juz ma wszystkie bodziaki zolte! i trzyma sobie butelke :-) tylko jak juz malo zostaje mleka to musze mu pomoc bo jeszcze nie rozumie ze ja musi przechylic. ale prawie cale karmienie radzi sobie sam!

acha i przez jego ostatnie wybrzydzanie dodawalam mu marchewki do tych wszystkich zupek, i chyba przesadzilam bo zrobil sie zoty taki troche na twarzy..:baffled::sorry2: pamietam jak moja babcia robila codziennie kuzynce soczki marchwiowe i ona tez zrobila sie zotla.... no wiec dzis do sklepu po szpinak i dynie polecialam bo to jedyne co mu bez marchewki wchodzi

u nas zgnieciona butelka od mineralnej i gumowa kaczka z canpola to najlepsze zabawki w tym tygodniu :) gdizes przeczytalam ze w tym wieku dzieci juz maja ulubiona zabawke. my mamy ale co tydzien - dwa ta zabawka sie zmienia. byl juz gryzak, plastikowa gwiazdka, a teraz ta kaczka. normalnie jak ja widzi to usmiech od ucha do ucha i lapki wyciaga

garnuszek na klocuszek chyba mu kupie na mikolajki. ale nie wiem kto ta nazwe wymyslil, nie kojarzy wam sie z nocnikiem??? :confused::sorry2:

mlodak mam nadzieje ze alergia sie nie potwierdzi. ale to prawda ze czesto lekarze daleko nie szukaja i jak tylko uslysza kot pies to od razu ze to przez to.

pola wracaj do nas szybko z dobrymi nowinami

aylin testujesz BLW? zdaj relacje jak jej poszlo :)

hhmmm...no mnie się ta nazwa akurat nie kojarzyła, hehe, no ale jakby było klocuszek na garnuszek, to pewnie bardziej bym zwróciła na to uwagę:-)

Siedzimy z G same, bo mama na imprezie andrzejkowej, a tata na karczmie piwnej, bo jest emerytowanym górnikiem i od lat prowadzi całą tą imprezę. Gabi pierwszy raz widziała dziadka w górniczym stroju i oczywiście nie mogła oderwać się od wiszących odznak:-D

MsMickey - to żeś miała sen...zmielona dłoń..heh :-)

MsMickey a co mowi regulamin? Po jakim czasie mozna zglaszac zazalenia? Wydaje mi sie, ze miesiac to minimum... A tlumaczenie, ze wyrzucila kwitki wydaje mi sie naciagane... Niech pojdzie na poczte i to wyjasni. Moze maja jakies zapisy w kompie itp. Skoro zna dokladna date wysylki i adres odbiorcy to moze cos zdziala. A jak nie bedzie chciala wspolpracowac to zglos na allegro. Ja bym tak zrobila - 30 zl to wcale nie jest malo.

Niespodzianka też mi się tak wydaje.
Ona pisze, że pierwszy raz ma taką sytuację.

Nie doszła jeszcze jedna paczka, napisałam o co cho? babka odpisała, że przeprasza, że już wysłana ale miała grypę itd. no zdarza się. Też mam wrażenie, że miesiąc to niezbyt długo. A i ton mnie zirytował. "haha za późno masz pecha"...:wściekła/y:

A'propos garnuszka - mój chrześniak miał taką kulę na klocki, właśnie pod kątem kształtów i manualnych umiejętności i uwielbiał. Nie musiała być fisher price;)
W szpitalu teraz jedna dziewczynka roczna też miała coś takiego - uwielbiała się tym bawić - bez melodyjek ani innych pierdół - same klocki do wkładania i drzwiczki do wyjęcia. Bomba. I czegoś takiego będę szukała dla Gochy. Mnie np denerwują te melodyjki we wszystkim.

Niespodzianka też mi się tak wydaje.
Ona pisze, że pierwszy raz ma taką sytuację.

Nie doszła jeszcze jedna paczka, napisałam o co cho? babka odpisała, że przeprasza, że już wysłana ale miała grypę itd. no zdarza się. Też mam wrażenie, że miesiąc to niezbyt długo. A i ton mnie zirytował. "haha za późno masz pecha"...:wściekła/y:

A'propos garnuszka - mój chrześniak miał taką kulę na klocki, właśnie pod kątem kształtów i manualnych umiejętności i uwielbiał. Nie musiała być fisher price;)
W szpitalu teraz jedna dziewczynka roczna też miała coś takiego - uwielbiała się tym bawić - bez melodyjek ani innych pierdół - same klocki do wkładania i drzwiczki do wyjęcia. Bomba. I czegoś takiego będę szukała dla Gochy. Mnie np denerwują te melodyjki we wszystkim.

ja uwielbiam drewniane zabawki i to mi się podoba:

http://www.nefere.pl/247,Sorter-ksztaltow-Zamek?cid=27

http://www.nefere.pl/552,Sorter-i-klocki-Dino-2w1-?cid=27

http://www.nefere.pl/578,Sorter-domek-?cid=29

Ostatnia edycja:
reklama
Munka ja kupie mlodemu na pewno jakies drewniaczki, ale to jak przestanie machcac wszystkim na oslep, walac sie po glowie :baffled:

MsMickey znalazlam cos takiego
Problemy z realizacją umowy - cafe.allegro.pl

i cos takiego (krok po kroku). Pewnie zajmuje to troche czasu, ale ja bym nie odpuscila, za chamskie zachowanie. Wrrrr.

http://uslugi.allegro.pl/pok/#stepbystep

Nioch nioch :D :D :D

1353028171_by_Tanku.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry