reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Haha, gkvip nie kupiłam kokardy :-D

No mężus na szczęście pamiętał :tak: zjedliśmy obiadek i poszedł spać bo na 21 do pracy i tyle z naszej rocznicy :-D no ale prezent dostałam i jestem zadowolona.

Kasienka Wojtek też uwielbia lustro, jak się zobaczy to radocha na całego a po chwili małe zawstydzenie:-D odwraca główkę i przytula się do mni:tak: w ogole wstydlaczek z Niego. Jak się ktoś do niego śmieje to odwzajemnia to oczywiście ale po chwili juz się chowa:-D albo do mnie przytula albo do podusi jak leży.

kurcze jaka dzisiaj beznadziejna pogoda :-(

pada i pada...

reklama
viola - tak do tego 180ml MM 5miarek kaszki ryzowej lub kleiku. Oczywiscie moze zjesc duzo mniej bo bardziej tresciwe bedzie mleko z kasza/kleikiem.

polaa- no to super ze sie wsio udalo :-) no i gratki dla Was z okazji rocznicy slubu. A i szkoda ze kokardki nie bylo;-) juz myslalam ze bedziemy tu mialy super opowiesc wieczorna z reakcji meza ;-) no i pochwal co za prezent dostalas od meza.

Ostatnia edycja:
Skusiłam się na żyrafę sophie i trafiła mi się podróbka (śmierdzi gumą, a piszczałka wpada do środka). Ale tragedii nie ma, bo za żyrafę i 3 grzechotko-gryzaki zapłaciłam 21 zł z przesyłką.
Mała interesuję się żyrafą, ciumka ją, ale bez szaleństw. I teraz trudno stwierdzić, czy dlatego, że jej nie pasuje, czy też dlatego, że to podróba...

za 21 zł??? To tylko na allegro :)

Wróciłam od pani rehabilitantki. Mikroklusia rozwija się super jak na swój wiek. Do korekty jedynie mamy lekkie skrzywienie w lewą stronę. I mamy jej kłaść zabawki koło łokcia kiedy leży na brzuszku aby ja motywować do kręcenie się wokół wlasnej osi. Oraz te ćwiczonka które Muńka wklejała na filmiku. Czyli do przewracania na brzuszek z plecków i kosi kosi.
Mała waży - uwaga - całe 6100 w pieluszce :) w czwartek będę miała porównanie bez pieluszki :) Kto ma lżejsze ddziecko od mojego??? Kariera pampersów nr 3 jeszcze dłuuuuuuga przed nami :)

A w sprawie reagowania na imie - pani doktor od rozwoju dziecka dzis mnie uswiadomiła jak wołałam Martynke :) żę teraz dziecko reaguje na głos i często słyszane słowo. A to Że Martynka to jej imię załapie koło 10-11 miesiąca :)

Tyle z rewelacji - w czwartek się szczepimy

ja planowalam spacer ale taka niepewna pogoda zeotworzylam drzwi balkonowe malego ubralam porzadni i spi w wozku przy otwartych drzwiach :| na a drzemke zasnal w ciagu minuty i zastanawiam sie czy ja go aby nie zmuszam do tej poprzedniej ale marudzi strasznie przed a jak klade to histeria :|

Polaa to maly wstydek bedzie :D
a jaki prezencik :>??

Iwon
bo na kocyku wiecej miejsca :D

Polaa no właśnie, pochwal się prezentem :-p

u nas jeszcze jest karmienie nocne okolo polnocy i naprawde nie widze nadzieji zeby to sie zmienilo. Ile by nie zjadl w ciagu dnia to i tak chce jesc w nocy

I tylko o tej 24 Ci się budzi? Kochana jaka to noc :sorry2:, gdyby mój kończył konsumpcję o 24, to bym w skowronkach była ;-)

Aylin no to fajnie, że z małą wsjo ok :blink: Mówiła coś może o nocnym jedzeniu? Jakieś metody na to? :-p Chociaż to rehabilitantka, to pewnie nie :sorry2:

Iwon bo na kocyku wiecej miejsca :D

Mówisz, że kilka wiszących zabawek nad głową aż tak go przytłacza? :-D;-)

A tak na marginesie, czy Ty pokazywałaś nam swoje zdjęcie? Bo ja Cię nie kojarzę ;)

Rysica ostro zaszalała, że się dzisiaj jeszcze na bb nie pojawiła ;)

A ja dzisiaj zastrajkowałam z obiadem i napisałam M. żeby coś załatwił na mieście. Nie chce mi się gotować ostatnio, to do mnie niepodobne :confused:

Ostatnia edycja:
Aylin macie szczepienie w czwartek? My też :tak: O ile małemu te kropki nie zejdą... nadal się zastanawiam co zrobić z tym fantem :dry:

Ja już po wizycie i po nadżerce nie ma ani śladu!!!!! Jak to określiła moja ginka: "można się bzykać do woli" :-DUwielbiam tę babkę.
Dzięki za trzymanie kciuków.

Szymek też uwielbia tego gościa z lustra - cieszy japę i się ślini jak szalony.

kasienka - właśnie tak myślałam że to zabobon z tym lustrem.

iwon - u mnie identycznie - kocyk jest super, przekręca się na wszystkie strony, szaleje, a na macie to leży jak kłoda. No czasami łapkę do zabawki łaskawie wyciągnie. Ale do tej co najbliżej wisi :-).

Aylin - super, że po wizycie ok.

U nas też pogoda do bani i dzisiaj już 3 dzień siedzimy w domu bo co chwila pada.

polaa - jaki prezent dostałaś????

viola - ja na taką ilość mleka (180ml wody+6 miarek mleka) daję tak jak gkvip 5 miarek kleiku, kaszka mu w postaci płynnej nie podchodzi. Woli na gęsto i łyżeczką (150ml wody+5 miarek mleka+4 miarki kaszki).

Dzisiaj pierwszy raz podałam małemu mięsko - wyjątkowo kupiłam słoiczki: Królik z warzywami. Na początku minę miał nietęgą, ale mniej więcej po 4 łyżeczce zaczął wyciagać łapki do miseczki. I w ten sposób wciągnął 1/2 słoiczka.
Mam nadzieję, że żadnych rewolucji nie będzie.

reklama
Do góry