reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

a tak wracając do kleiku to ja daję małej na noc tylko półtorej miarki od mleka to chyba niedużo :szok:, właśnie moja odwaliła histerię nie chciała jeść i zasnęła, czy oprócz żelu na dziąsła dajecie coś swoim maluszkom na zęby ???

jeżeli mówicie już o tym co Wasze maluszki umieją to u mnie jest z tym kiepsko, moja nie przekręca się w ogóle chyba że jej w tym pomagam i tak z nią ćwiczę na macie, ona nie lubi leżeć na brzuchu i chyba dlatego nie chce tego robić, dopiero zaczyna się podnosić do siedzenia, jak ją złapię za rączki to już o własnych siłach to robi, dlatego staram się nie dołować jak czytam o tym co Wasze pociechy robią bo uważam że każde dziecko jest inne i na wszystko przyjdzie czas, a tym bardziej że pediatra nie widzi żadnych zaburzeń w rozwijaniu.

Iwon hmmmm ten mój cały nastrój to też popędza pogoda jesienna, zawsze miałam gorsze dni jak jesień nadchodziła, mnie poprostu męczy ta rutyna, ta codzienność, to samo w kółko od rana do wieczora ale jak tak dłużej pójdzie to nie omieszkam skorzystać z porady psychologa :szok:

Miśki trzymam się bo się muszę trzymać niestety takiego sobie chłopa wybrałam że ma taką pracę i takie mam życie że nie mam nikogo obok siebie, niestety moje koleżanki mają własne rodziny, a zresztą większość ludzi u nas pracuje we Wrocławiu także jak wyjeżdżają do pracy o 8 to wracają o 18 wtedy nikomu już nie chce się spotykać ze znajomymi jak mają własne rodziny. Mam tu koleżankę i ma adoptowanego synka i z nią bym mogła się spotykać bo jesteśmy sąsiadkami ale nie wiem co to dziecko ma w sobie że moja mała dostaje histerii po powrocie do domu od nich i w ogóle nie chce nawet na niego popatrzeć i zaczęłam sama jej unikać :-(

reklama
od rana poszlyscie z produkcja :p

Mlodak my mamy tt ten od 4 miesiaca ale jak mlody pociagnie to sie zachlystuje czesto bo jeszcze widocznie za duzo leci ... ale to ze samo nie leci to jest dopiero szooook :D
moze wlasnie o wychowawczym pomysl :) zawsze bedziesz miec czas na szukanie :) i ciaglosc w papirkach

Polaa zgadza sie :) jedno to robi szybciej inne inna rzecz i jakbysmy tak chcialy zeby wszystko na raz robily oj bidne te nasze dzieci :)

Moni no to witam w klubie nielezacych :p maaaasakra :D

Maćku łacze sie w bolu z histeriami u mnie byla taka dzisiaj , w lozeczku nie na rekach nie w wozku z laski po dluuuuugim placzu i jezdzeniu zasnal

no a u nas z kupka cos sie porobilo wczoraj rzy razy ale taka gesciejsza i malo... moze dlatego ze jablka nie daje tylko gruszke a do tej pory zawsze bylo cos z jabluszkiem

i dzisiaj mlodzieniec w nocy zastrajkowal kolo 4:30 wstal i zaczal gadac ... jak gadal to nic nie robilam nagle przestal a za chwile zaczal jeczec a ten bak obrocil sie na brzuch i sie wygramolic nie mogl bo powlazil w szczebelki :| to go obrocilam a ten sie usmiecha i gada znowu ... przykrylam za chwile jeki bo odkryty i juz sie szykuje do obrotki,... to go znowu przykrylam i dalam smoka i dopiero zasnal ... rano wstal o 6:30 oczywiscie poodkrywany (mimo ze zakladam w szczebelki to sie wygramoli lobuziak) ale na szczescie jak dostal butle to zasnal chociaz chcial pogadac z mama :D ale sie nie dalam no i hmmm nigdy nie wiem do ktorej spal bo dopiero kolo 9 go slysze bo wczesniej spie ... no ale nie placze tylko sie w lozeczku zabawia :)

Iwon moja się nie potrafi z brzuszka na plecy przekręcić. Raz jej się tylko udało.

Lena moja codziennie wstaje po 5 od czasu jak zmienili czas :-p

Te żele na ząbki nie pomagają, moja była 5min spokojna jak jej posmarowałam, a potem od początku marudzenie i łapy w buzi. Mój dentysta powiedział, że najlepszym sposobem na ząbkowanie jest przeczekać...cierpliwość i mocne nerwy rodziców wskazane ;)

A co do niekapków - my mamy z MAMBABY, ale Lenka zamiast pić to go głównie gryzie :-p

Witam
Mia spala jak zawsze cala noc, a ja mimo to czuje sie jak bym mnie ciazarowka walnela:-( to chyba cisnienie, znowu pada i jakos tak ciemno i nieprzyjemnie dzisiaj.
Jak wiecie ostatnio dalam mlodej warzywka z indorm i w sumie zadnych negatywnych reakcji nie bylo. Ale mam pytanko o kupola, bo wali po trzy dziennie i w ostatnim bylo kolorowo tzn wlacznie z zielenia i nie wiem czy tak byc powinno czy jednak cos nie tak?
Ostatnio kupilam jej szpinak z ziemniakiem HIPP od 4 miesiaca ale poczytalam ze zawiera mleko krowie i nie wiem czy jej podac? Co myslicie?

aga - oby szczesliwie wrocila do domu :)
mlodak - nie wracaj do pracy:tak: napisz o wychowawczy i cmoknich ich w 4ry litery.
pamka - zdrowka:-)

Maćku
Ty pisałaś, że Twoja mała przesypia nocki. A że ona w wieku mojego (to tak a propo żeby nie porównywać ;-)), to powiedz mi o której je ostatni posiłek i ile?

Ostatni posiełek ma między 19 a 20, zjada 150ml+5 miarek, śpi do 7-8. :tak:Choć jak kilka dni temu jadła ostatnio posiłek ok 18 to też tak długo spała.

Ostatni posiełek ma między 19 a 20, zjada 150ml+5 miarek, śpi do 7-8. :tak:Choć jak kilka dni temu jadła ostatnio posiłek ok 18 to też tak długo spała.

Mia podobnie ostatni posilek okolo 20-21 zjada 180ml + 5miarek kaszki ryzowej, wstaje o 8 rano - czasami nawet ja budze:tak: co by mi godz karmien nie przestawila:tak:

Witajcie :-)

Ja tak na szybko póki Wojtuś śpi :tak:

Biorę się niedługo za obiad bo mój dzisiaj później z pracy wraca. Poszłam do sklepu po wino, i co?? Juz pod samym domem rozbilam :wściekła/y: nie minęło 10 min jak sąsiadka puka do drzwi i pyta czy coś się stało bo czerwono u nas. No w sumie wyglada jakby nie wiadomo co się działo ale nie miałam czasu tego umyć. Tylko szkło wysprzatalam. Mało tego, Kuba mi rozerwał torebkę na prezent dla męża, Wojtek marudził strasznie także ciekawie się zapowiada. A jak się okaże, ze maz nie pamiętał to juz w ogóle chyba dzisiaj wybuch e:zawstydzona/y:

nadrobie Was później.

miłego dnia

o kurcze pola, widze ze wszystko pod gorke, oby tylko maz nie zapomnial!!! trzymam kciuki :tak:

macku moj tez tak spi od 4 dni, 19.30 dostaje 180 mleka i 3 miarki kleiku, i budzi sie kolo 7. karmienie polnocne przenioslam mu po prostu na 17.30, i reszte posilkow upchalam wczesniej (w sumie 5x je), no i poki co dziala. oby tak zostalo.

acha od kilku dni nauczyl sie trzymac butelke, i co gorsza wkladac ja i wyciagac podczas karmienia :cool: dzis mial super ubaw rano, jak sobie zagryzal smoczka a pozniej sila go wrywal, i tak w kolko. mleko wszedzie rozchlapane, a jedlismy chyba z 45 minut :no:

reklama
Witam
Mia spala jak zawsze cala noc, a ja mimo to czuje sie jak bym mnie ciazarowka walnela:-( to chyba cisnienie, znowu pada i jakos tak ciemno i nieprzyjemnie dzisiaj.
Jak wiecie ostatnio dalam mlodej warzywka z indorm i w sumie zadnych negatywnych reakcji nie bylo. Ale mam pytanko o kupola, bo wali po trzy dziennie i w ostatnim bylo kolorowo tzn wlacznie z zielenia i nie wiem czy tak byc powinno czy jednak cos nie tak?
Ostatnio kupilam jej szpinak z ziemniakiem HIPP od 4 miesiaca ale poczytalam ze zawiera mleko krowie i nie wiem czy jej podac? Co myslicie?
Nie wiem w sprawie kupy ale wydaje mi się, że ok. Nie powinno być tylko śluzu. Co do szpinaku to przecież MM jest robione na bazie mleka krowiego więc powinno być ok. Ja dawałam Julkowi ten szpinak i nic mu nie było...

Wiecie co wcale mi siebie nie szkoda:no: Mam za swoje- ostatnio byłam tak niewyspana, że sobie tak myślałam, że dobrze by było jakby coś się stało takiego, że musiałabym cały dzień w łóżku leżec to bym się wyspała- to mam wyspana jestem ale boli mnie tak, że nie mogę wstać do WC...

Do góry