reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Lenka fajnie, że wreszcie zajrzałaś na główny ;) Tak się właśnie zastanawiałam, dlaczego tylko na pozostałych się udzielasz :sorry2:

Alijenka
no faktycznie wiele osób ma listopadową handrę. A monotonia mnie też przytłacza, dzisiaj już trochę lepiej, ale wczoraj tak jak pisałam - był niezły kryzysik :sorry2:

Claudette
dzięki za pocieszenie w sprawie nie przewracania się na plecki ;)

Ostatni posiełek ma między 19 a 20, zjada 150ml+5 miarek, śpi do 7-8. :tak:Choć jak kilka dni temu jadła ostatnio posiłek ok 18 to też tak długo spała.

Kochana 5 miarek czego? Kaszki czy kleiku?

Polaa Ty rozrabiaro :-D No i trzymamy łapki żeby jednak pamiętał :-p

reklama
witajcie

gkvip - jeśli chodzi o "tęczę kolorów" to jest jak najbardziej normalne.

Co do mleka - to tak jak już Pamka napisała mleko modyfikowane tez jest krowim mlekiem, tylko poczekaj kilka dni od wprowadzenia ostatnich nowości w jedzeniu, żeby w razie czego wiedzieć po czym ma uczulenie.

Iwon moj tez sie nie przewraca jeszcze na plecki tak zeby wiedzial o co dokladnie chodzi :) probuje ale ciagle cos mu zawadza a wtedy kiedy chce cos zlapac co jest wysoko nagle sie przewraca i patrzy jakby kosmite zobaczyl czemu jest na plecach ...

Polaa bedzie pamietal :) ale i tak trzymam kciuki :)

Josie no to kolejny krok do przodu ... moj pierwsze co to lapie za butelke u meza wyciaga u mnie wie ze jedzenie to jedzenie :) choc tez probowal

a ja pozbylam sie dziecka na rzecz dwoch haha :) polozylam w lezaczku przed lustrem i sie zachwyca chyba juz z 20 minut ... bez zabawek bez niczego

czy mozna tak dziecie przed lustrem polozyc ?? bo kiedys czytalam ze nie powinno sie do roku :|

czy Wasze dzeciaczki reaguja na swoje imie ?

Kasienka dziwne z tym lustrem, niby czemu nie wolno? ja gdzies czytalam ze dziecko dopiero w jakims wieku sie orientuje ze to ono w odbiciu a nie inna osoba. a ostatnio nawet u pediatry jak mu osluchiwala plecy to kazala mi stanac tak zeby patrzyl sie w lustro ktore tam mieli :-)

moj na plecy nie umie sie odwrocic.

na imie nie reaguje. ale moze to dlatego ze mowie do niego za kazdym razem inaczej :sorry: jasiek, jachu, klusko grubasie, lobuzie, ancymonku itd... no i skad to biedne dziecko ma wiedziec jak ma na imie :-D:-D:-D

Dzień Dobry :-)

chwilkę mnie nie było , bo ....w niedziele leczyłam kaca po dwóch drinkach ( starość nie radość) plus odwiedzinki rodzinki , no a wczoraj miałam dzień serialowo - książkowy :-), ale jako tako was nadrobiłam :-)

hmmm podpalać ... to sprawa dla policji:p
:-):-):-) no i wyszło na jaw moje drugie ja :-) ale prosze nie informować nalezytych instytucji :-p

A co do Męża to szkoda gadać a sex co to bo ja nie wiem ,wspomnę że już od 6 miesięcy nic KATASTROFA:rofl2:
Pozdrawiam i życzę miłego dnia,a później tygodnia:-D

może nie 6 miesięcy , ale posucha w tych sprawach jest i u mnie :-(tylko ,że ta ja mam chyba problem :no: włączyła mi się jakaś wewnętrzna blokada :no:

Qurczak , więcej nie zrobiłam cytatów i nie pamiętam co komu :-p więc tak w skócie :
mój bąbel też leniwy :-( zarówno w jedną jak i drugą stronę , ale za to siedzieć to już by chciał , tak się wyrywa :-) w spacerówce jeździmy już od września , pod koniec września warzył 7350 i mierzył 65,5 cm, a no i ząbki mamy już 2 !!!!

Gratuluje rocznic ślubu !!!!
Zdrówka dla maluchów, mamuś i małżów !!!!

i z tego co pamiętam :

Rysica - udanej zabawy !!!!
Pamka - toś popracowała :-) zdrówka :tak:

Młodak &&&&&&

Kasieńka - mój czasem zareaguje , tylko na ile to świadome , a na ile dzieło przypadku :confused:

Ostatnia edycja:
Maćku łacze sie w bolu z histeriami u mnie byla taka dzisiaj , w lozeczku nie na rekach nie w wozku z laski po dluuuuugim placzu i jezdzeniu zasnal

no a u nas z kupka cos sie porobilo wczoraj rzy razy ale taka gesciejsza i malo... moze dlatego ze jablka nie daje tylko gruszke a do tej pory zawsze bylo cos z jabluszkiem
Zośka właśnie sama zasnęła w łóżeczku! Jupi! :-) Ogólnie to ma dzisiaj wyjątkowo dobry dzień pod tym względem, bo wcześniejsza drzemka też gładko poszła.

To może mieszaj gruszkę z jabłuszkiem? Ja tak będę robić, bo u nas z kupą też ciężko :no:

acha od kilku dni nauczyl sie trzymac butelke, i co gorsza wkladac ja i wyciagac podczas karmienia :cool: dzis mial super ubaw rano, jak sobie zagryzal smoczka a pozniej sila go wrywal, i tak w kolko. mleko wszedzie rozchlapane, a jedlismy chyba z 45 minut :no:
Nasza mała też tak robi ;-)
Kochana 5 miarek czego? Kaszki czy kleiku?
Mleka :tak:

a ja pozbylam sie dziecka na rzecz dwoch haha :) polozylam w lezaczku przed lustrem i sie zachwyca chyba juz z 20 minut ... bez zabawek bez niczego

czy mozna tak dziecie przed lustrem polozyc ?? bo kiedys czytalam ze nie powinno sie do roku :|

Też pierwsze słuszę, że nie wolno przed lustrem. Przecież w matach edu często mątują lusterka :tak: My często stajemy przed dużym lustrem i mała zaciesza ;-)

Trudno wyczuć, czy reaguje na imię, ale jak się do niej zawoła to główkę odwraca :tak:

Skusiłam się na żyrafę sophie i trafiła mi się podróbka (śmierdzi gumą, a piszczałka wpada do środka). Ale tragedii nie ma, bo za żyrafę i 3 grzechotko-gryzaki zapłaciłam 21 zł z przesyłką.
Mała interesuję się żyrafą, ciumka ją, ale bez szaleństw. I teraz trudno stwierdzić, czy dlatego, że jej nie pasuje, czy też dlatego, że to podróba...

Nasz reaguje na MINIA, MINIA od razu glowe odwraca. A co do lustra to nic nie lyszlam ze nie wolno, przeciez masa zabawek ma lusterka, o nawet maty edukacyjne maja :confused:. Ja tam z mloda czesto przy lustre stoje bo ona ma super zabawe.

Mój dzieć leży sobie na podłodze na kocyku zadowolony. Zauważyłam, że zdecydowanie woli bardziej na zwykłym kocu, niż na macie :huh: Matę obserwuje, i owszem, ale z perspektywy.

taki komentarz ze nie powinno sie znalazlam kiedys w licytacji zastanawialam sie dlaczego dzisiaj poszukalam i wyczytalam ze to zabobony :) no moj uwielbia lustro i tego chlopca przed nim :D

a co do imienia zastanawiam sie czy to mozliwe bo jak wolam Nikos to odwraca glowe i czy to na imie czy to na moj glos odwraca :) ale nie ma co sobie robic nadziei hehe :)

reklama
a tak wracając do kleiku to ja daję małej na noc tylko półtorej miarki od mleka to chyba niedużo :szok:, właśnie moja odwaliła histerię nie chciała jeść i zasnęła, czy oprócz żelu na dziąsła dajecie coś swoim maluszkom na zęby ???

jeżeli mówicie już o tym co Wasze maluszki umieją to u mnie jest z tym kiepsko, moja nie przekręca się w ogóle chyba że jej w tym pomagam i tak z nią ćwiczę na macie, ona nie lubi leżeć na brzuchu i chyba dlatego nie chce tego robić, dopiero zaczyna się podnosić do siedzenia, jak ją złapię za rączki to już o własnych siłach to robi, dlatego staram się nie dołować jak czytam o tym co Wasze pociechy robią bo uważam że każde dziecko jest inne i na wszystko przyjdzie czas, a tym bardziej że pediatra nie widzi żadnych zaburzeń w rozwijaniu.

odnosnie rozwoju to alijenka dokladnie tak jak piszesz to jest sprawa indywidualna i to zalezy od dzieciaczka.

Iwon moja się nie potrafi z brzuszka na plecy przekręcić. Raz jej się tylko udało.

Lena moja codziennie wstaje po 5 od czasu jak zmienili czas :-p

Moze cos w tej zmianie czasu jest :-D

Ostatni posiełek ma między 19 a 20, zjada 150ml+5 miarek, śpi do 7-8. :tak:Choć jak kilka dni temu jadła ostatnio posiłek ok 18 to też tak długo spała.

Mia podobnie ostatni posilek okolo 20-21 zjada 180ml + 5miarek kaszki ryzowej, wstaje o 8 rano - czasami nawet ja budze:tak: co by mi godz karmien nie przestawila:tak:

Qurcze macie dzieci skarby ile ja bym dala aby moj tak ladnie spal.

kurcze to rozumiem odnosnie kleiku ze jak moj zjadal 180ml mleka tzn 6miarek MM na 180ml wody i wtedy jeszcze do tego kleik? i ile miarek?
Witajcie :-)

Ja tak na szybko póki Wojtuś śpi :tak:

Biorę się niedługo za obiad bo mój dzisiaj później z pracy wraca. Poszłam do sklepu po wino, i co?? Juz pod samym domem rozbilam :wściekła/y: nie minęło 10 min jak sąsiadka puka do drzwi i pyta czy coś się stało bo czerwono u nas. No w sumie wyglada jakby nie wiadomo co się działo ale nie miałam czasu tego umyć. Tylko szkło wysprzatalam. Mało tego, Kuba mi rozerwał torebkę na prezent dla męża, Wojtek marudził strasznie także ciekawie się zapowiada. A jak się okaże, ze maz nie pamiętał to juz w ogóle chyba dzisiaj wybuch e:zawstydzona/y:

nadrobie Was później.

miłego dnia
polaa &&&&& aby wszystko udalo sie i aby maz nie zapomnial

Lenka fajnie, że wreszcie zajrzałaś na główny ;) Tak się właśnie zastanawiałam, dlaczego tylko na pozostałych się udzielasz :sorry2:
Bo tam bardziej na bieżąco bylam a tu trudno was ogarnac przy moim bąbelku

Iwon moj tez sie nie przewraca jeszcze na plecki tak zeby wiedzial o co dokladnie chodzi :) probuje ale ciagle cos mu zawadza a wtedy kiedy chce cos zlapac co jest wysoko nagle sie przewraca i patrzy jakby kosmite zobaczyl czemu jest na plecach ...

Polaa bedzie pamietal :) ale i tak trzymam kciuki :)

Josie no to kolejny krok do przodu ... moj pierwsze co to lapie za butelke u meza wyciaga u mnie wie ze jedzenie to jedzenie :) choc tez probowal

Tak jak ktoras z dziewczyn pisala to rowniez zastanawiam sie czy reaguje na imie czy na moj glos. Fakt jak wolam Igorek to odwraca glowke w moja strone :-)

Do góry