reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

MsMickey trudno stwierdzic jak z rachunkami bo mamy nowe mieszkanie dwa razy wieksze wiec nie wwiem ile ta pralka zre
kifsi nastepnym razem musisz wpasc na spotkanie :)

reklama
Polaa Kifsi Gkvip ja tez popalam :zawstydzona/y: Na razie jednego - dwa dziennie, wieczorem, dla relaksu... ale mysle, ze to kwestia czasu kiedy zaczne normalnie cmochac. A takiego polskiego l&ma linka mentolowego to bym sobie zapalila. mmmmm

Goscie przychodza dzisiaj wiec sprzatanie, gotowanie itp itd. Leczo bedzie i salatka gyros. No i wedlinki serki. Nawpierdzielam sie jak swinka a od poniedzialku dieta. Boki to mi niedlugo beda do podlogi wisiec :no:

No wlasnie taki pale teraz:-D:-D:-D

Ja mentolowych nie nawidze. Pale niebieskie l&m-y.

Niespodzianka ja też kilka sztuk dziennie -4,5 papieroskow dziennie ale ja zawsze miałam paczkę na 4 lub 5 dni. Wszyscy mi mówili, ze niepotrzebnie pale :-D ja najbardziej lubię wieczorkiem jak mam cisze i spokój, przed samym spaniem :tak: cały dzień mogę nie zapalić a wieczorkiem owszem kilka sztuk bardzo chętnie tylko mój się złości....

Ja się pochwalę.. LENKA MA SWÓJ PIERWSZY ZĄBEK :happy2:

A mi wrócił ból pleców. Od porodu bolała mnie prawa strona pleców na dole, teraz miałam dwa tygodnie spokoju, a dziś jak mnie chwyciło to ledwo się ruszam :-(

Gratulacje dla Lenki:-)

MsMickey - tak w ogole to mi sie przypomnialo,ze pisalas o nowej fryzurce,juz sie nie moge doczekac kiedy Cie zobacze!:-)

Gabi juz spichna,ale u tesciow w domu strasznie niesie sie halas i Gabi ciagle sie wybudza:/ dobrze,ze od jutra spimy juz u moich:-)

Hej, hej :)

Nareszcie chwilka relaksu ;) Dzionek dzisiaj pracowity, bo starszak pojechał na weekend do dziadka, a my zrobiliśmy z M. sprzątanie chałupy, potem obiad i zakupy z Julem. No i po raz drugi mały okazał się naprawdę nieuciążliwym kompanem na zakupach :tak: Grzecznie obserwował, a potem spał.
Ale dziwnie z jednym dzieckiem w domu, jest takie wrażenie, jakbyśmy byli z M. praktycznie sami, jak za dawnych czasów ;)

Niestety poza tym młody miał raczej marudny dzień, nocka zresztą też nie za ciekawa :confused2: Podejrzewam, że to przez brak kupy, bo dzisiaj nie robił, a stękał i prężył się przy jedzeniu.

Delwer wzruszająca historia o narodzinach małego :sorry2:

Aylin i jak podałaś małej mm?
Jeśli chodzi o pieluchy Dady, to ja jak dotąd kupowałam 2 i 3, na zmianę z pampersami w promocji, więc mogę je porównać. Moim zdaniem dada są całkiem ok jak na tą cenę. I zgadzam się z waris, że każda pielucha ma swój specyficzny zapach, pampersy też. Gdybym jednak miała wybierać, to chyba pampersy ale nie ze względu na zapach, tylko dlatego, że są trochę bardziej miękkie. Ale dadom też naprawdę nic nie brakuje :blink:

MsMickey ja też mam problem z wylewającymi się z piekuch kupami ;-) Dlatego jak młody zaczyna sadzić, to go biorę na ręce, bo w tej pozycji nic się na plecy nie wyleje :-p

Pokaż się w nowej odsłonie :cool2:

Gkvip
niezła akcja z monitorem, wspólczuję pietra, dobrze że all ok :)

Kifsi już pewnie baluje na parapetówie, ale Ci fajnie :-p

Niespodzianka, pola, gkvip, kifsi
co to za opowieści o fajkach? :evil: Rzucać to dziadostwo, a nie się nawzajem nakręcać :yes:

Claudette gratulacje dla Lenki! :-)

Mąż mnie zaprasza na roladę lodową i Mam talent ;) Pa!

edek:

z ostatniej chwili:

M. postanowił przygotować deser.

M: kotek, a gdzie ta rolada?
Ja: w zamrażarce
M: a podać w pucharkach czy na talerzyku?
Ja: na talerzyku
M: a widelczyki do tego czy łyżeczki?
Ja: :evil: kochanie, to może ja to zrobię, skoro i tak muszę Ci dawać instrukcje?

Czy Wasi faceci też tak mają? :rolleyes2:

Ostatnia edycja:
reklama
Gratulacje dla Lenki :)
Daaawno mnie tu nie było, ciekawe czy kto mnie jeszcze pamięta.
Tak w skrócie u nas ok. Ali też ropiało oko 3 miesiące po porodzie
:szok:. Byliśmy dwa razy na przetykaniu kanalików. Znaczy mąż ze swoją siostrą ,bo ja nie chciałam tego oglądać. Dopiero za drugim razem się udało.
Co do monitoru oddechu też sobie nie wyobrażam życia bez tego urządzenia. Ja mam snuzę halo przypinaną do pieluszki. A i tak budzę się w nocy i sprawdzam, bo moje dziecię śpi całą noc na brzuchu. I nijak nie da się jej przekonać do innej pozycji niestety.

Ja kiedyś też paliłam, ale za nic w świecie nie chcę już do tego nałogu wracać. Bronię się nogami i rękami przed tym. Czuję się bez fajek o wiele lepiej.

A mojego M tak połamało, że tydzień leży prawie nieruchomo i nawet do kibla nie da rady. Masakra po prostu. Zapalenie nerwu kulszowego. Okropieństwo. Tramal i zastrzyki 3 razy dziennie.
:wściekła/y:. Także super po prostu. Teraz mam trójkę dzieci w domu.

Do góry