reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Maćku czy podgrzane czy w temp. pokojowej nie chce, wywala językiem smoka i tyle a jak zapodam cyca to mało go w całości nie pożre

Aylin ja u siebie taniej Pampersów nie widziałam, mi wychodzi
Dada 4 po 0,42gr/szt
Dada 3 po 0,36gr/szt.
Pampersy 4 kupiłam najtaniej po 0,58gr/szt.

Edek spadam spokojnej, przespanej nocki, papa

Eeee to u nas chyba inne ceny w biedronie są.
3 dady sa w cenie 29.90 za 64 szt. Czyli 46 roszy sztuka. A ja pampersy 3 kupiłam za 35 zł za 70 szt. Wychodzi po 50 roszy sztuka. Więc za 4 grosze - wole Pampka.
W 4 jeszcze się nie orientowałam bo dopiero 3 zaczeła mała nosić

Zapasów pieluch nie robię zbyt długo, bo pamiętam, że pół wielkiej paki dwójek oddałam kuzynce - Gocha już nie wchodziła. Kupuję duże paki ale po jednej. Ostatnio 150 szt 3 za ok 80 zł. I kupiłam jedno pudło, bo nie wiem, kiedy zacznę 4. 4 mam z dadów kupione jedną paczkę ale to tak przy okazji bo była promocja. A Gosia, ponieważ kupki ciągle gluciaste, gdy piernie to potrafi impetem wyrzucić na plecy;) lub złapie w pieluchę a przy położeniu się zgniecie i na plecach wyjdzie. Mamy już system taki, że gdy słyszę kupala, to szybciutko zdejmuję rajtki, bodziaka itp (jeśli była w pozycji plecy pionowo) i resztę wali na przewijaku. Mniej prania;) Bo oczywiście, że nie mam pralki, gdy Gocha najbardziej wszystko obsrywa... Tzn mam ale tak z niej wali grzybem - z tej gumy - że w życiu Gosi rzeczy tam nie wrzucę i piorę ręcznie:( Możecie sobie wyobrazić, z jakim zapałem szukam nowej w necie...
Czy któraś z Was ma może pralko-suszarkę? Chcemy takie ustrojstwo kupić, bo denerwują mnie suszące się ubrania wszędzie - nie można przejść a gdy nie doschną to smród straszny:(

Ja w grudniu kupuję suszarkę. Mam nawet ja zaplanowaną w projekcie łazienki. Bedzie stała na pralce.... Tylko kurna kasy na razie brak. Odkładamy na nią :)

Dziewczyny jakiej marki macie/polecacie suszarki???

Aylin no niby nie musi być pediatra ale dobrze, by wiedział lekarz co się może w pierwszym roku życia wykluć:tak: Bo u tych co byłam to nie bardzo kojarzyły...

Wiesz co - uderz do Renaty Rusin. Kolejki do niej podobno są. Ale ciotka mówiła ze jedna z najlepszych. Nie wiem jakie koliacje rodzinne łączą ja z dr Rusinem - ale to jest najlepszy pediatra w Rzeszowie. W razie czego sie skonsultuje z nim przecierz. A na pewno cos ich łączy bo w tym samym budynku pracują :)
ul. Zenitowa 2/1,2 35-301 Rzeszów
województwo podkarpackie
telefon (017)-8731796

Ide działać cos w sprawie obiadu
Dziś w planie Polędwiczki w sosie śliwkowym - Przepis

Ostatnia edycja:
Hejka!

U nas dzis piekna nocka:) karmienie przed 23 a potem o 5.00,oj jak ja bym chciala zeby poki co jej tak zostalo:D

MsMickey- super,super:-) ja pieluchy swimki juz kupilam,czepek tez,wiec jak tylko wroce to smigamy na basenik:-D
Widze,ze Gocha taka sama rozpraszalska jak Gabi.
Ja poki co stalej pracy nie mam i jestem ubezpieczona na meza,wiec normalnie opieke zdrowotna mam.

Ostatnio mloda uwielbia zasypiac przy cycu i czasem nawet smoczek nie pomaga na jej marudy,ehhh...:-)

Hej :-)

u mnie jakaś masakra :no: dostałam wczoraj @ , to już 4 :-) do tej pory przed i po ciąży nic mnie nie bolało , a wczoraj wieczorem myślałam ,że zejde :szok::szok::szok: taki ból :no: mam nadzieje że dziś się nie potórzy :-(

no chyba ze to po wrazeniach wczorajszego dnia po spotkaniu z krakowskimi dzieciaczkami :D oby dzisiaj bylo lepiej

no ja niestety nie dotarłam :no: nie skontaktowałam się z wami w sprawie pogody :no: u nas padał deszcz :no: niby 20 km różnicy tylko , a jednak :no: oj głupa ja ...

również nie robię zapasów pieluch , bo zawsze gdzieś jakaś promocja :-) my jeszcze na 3 , ale to już chyba ostatnia paczka :-D
dziś mały wieczorem z babcią zostaje, a my na parapetówe się udajemy :tak: choć może być nie za wesoło bo ciche dni mamy, ale obiecaliśmy więc idziemy :-) w każdym razie ja mam zamiar się dobrze bawić , a małż, hmm niech robi co chce :tak:

udanego weekendu :-)

Witajcie,

aga
mojemu bardzo ropiało oczko po porodzie, pierwsze dwa tygodnie i nic z tym nie robiliśmy, przemywałam przegotowaną wodą i wiesz, że teraz znowu zaczęło podobnie jak u Was. Na razie nic nie robię tlyko przecieram, zobaczę co będzie dalej. Mam nadzieję, że to chwilowe:tak:

gkvip
zaczęłaś palić? Kurcze szkoda bo przecież tyle lat nie paliłaś. mam nadzieję, że jak tą paczkę skończysz to już nie kupisz;-)
Odzywam się najwięcej a sama palę od nowa:zawstydzona/y: jest ktoś jeszcze??

Rysica też się dzisiaj nie wyspałam i też z własnej głupoty bo Wojtuś przespał całą noc pięknie a ja nie mogłam bo za dużo myślałam a niepotrzebnie:zawstydzona/y:

Kuba z tatą na basenia a Wojtula śpi. Obiad gotowy więc luzik :)

reklama
Polaa Kifsi Gkvip ja tez popalam :zawstydzona/y: Na razie jednego - dwa dziennie, wieczorem, dla relaksu... ale mysle, ze to kwestia czasu kiedy zaczne normalnie cmochac. A takiego polskiego l&ma linka mentolowego to bym sobie zapalila. mmmmm

Goscie przychodza dzisiaj wiec sprzatanie, gotowanie itp itd. Leczo bedzie i salatka gyros. No i wedlinki serki. Nawpierdzielam sie jak swinka a od poniedzialku dieta. Boki to mi niedlugo beda do podlogi wisiec :no:

Do góry