reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Kobitki pomocy.................
Mia o 12tej ma jesc obiadek ale nie mam juz dla mniej zupki/obiadku dla dziecka od 4miesiaca tzn ( marchewki z ziemniakiem, warzyw z ryzem)
Mam za to zupke jarzynowa ale z kurczakiem i obiadek warzywa z indykiem oba od 5miesiaca i nie wiem czy moge jej podac???????????? U nas tu w sklepie nic dla dzieci nie ma wiec musze szybko cos wymyslaec!!!!!

reklama
Aylin u nas to jedno karmienie mm dało lepszy efekt, niż kaszki i kleiki :tak: A jak widzisz, nie musiałam wprowadzać nawet na stałe. Ty też możesz np. wprowadzić i odstawić, może akurat mała się przestawi.

Gkvip nie wiem, co poradzić. Niby małej nie daleko do 5 miesięcy, no i jednorazowo nic się nie powinno stać, zresztą tu na forum są chyba dziewczyny, które podają już mięsko?? No ale gdybym to ja miała taki wybór, to chyba bym się jednak bała. Nie możesz jej wyjątkowo dać mleka?

Dziewczyny mój bąbel zaczął ssać kciuka :shocked2: Uspokaja się nim prawie za każdym razem jak zasypia i teraz nie wiem, co zrobić? Smoka nie bierze, więc trochę go rozumiem, bo nie ma żadnego innego uspokajacza.

Ostatnia edycja:
Iwon moja ssała samego kciuka jakiś tydzień, teraz zawija go sobie pieluszką i tak ssie.. ale częściej ssie duży palec w stopie od czasu jak się nauczyła :)

Dziewczyny moja mała wyssie mnie w całości! Ważyłam się dziś i mam 5kg mniej niż przed ciążą, a jem za trzech! :sorry2:

Ostatnia edycja:
gkvip - mój Kuba juz bardzo dawno temu dostał potrawke z królika (ona jest od 5 mies.). Dostał przez przypadek, bo pomyliłam słoiczki, obserwowałam go tylko czy wszystko jest w porządku. Nic sie nie działo, więc następnego dnia tez podałam - po prostu niechcący przyspieszyłam mu rozszerzenie diety. Mia już zna smaki warzyw i nic jej nie było, to spróbuj z mięskiem. Jak będzie coś się działo, to jutro juz nie dasz.

Iwon - nie powiem Ci czy 4 utrzymują większą kupkę, bo mój synuś robi na raty - po trochę, ale często (wczoraj pobił swój rekord - było 6).

No i juz po sprawie - ia dostala warzywa z indykiem:tak:, wrabala pol sloika i porawila jablkiem i herbata. Teraz tylko czekac na reakcje:tak: oby byla dobra. dzieki

Iwon - co to ta choroba Bostońska???? Bo mu też tak "dziwnie" przeziębieni - katar i pokasływanie, bez gorączki, ale za to już tydzień chociaż dziś już prawie dobrze... Monika też ok.
edit - uż znalazłam w necie ;) widzę, e to nie to co my mamy.

poczytam Was później, idę schaboszczaki robić, póki Monika spi ;)

aaa jeszcze Wam coś powiem! Taki wyjątek od reguły ;) Mamy nowych sąsiadów na piętrze, dziewczyna młoda w ciąży z chłopakiem, no i remont robią, i wyobraźcie sobie, że dziś przyszedł ojciec tego chłopaka, co im ten remont robi i pomaga, i pyta czy mamy dzieci i w jakich porach śpią w dzień, bo wtedy nie będzie wiercił :szok::szok::szok::szok: No i mu powiedziałam, i wiecie co - naprawdę się do tego stosują!!! szok pozytywny :-D:-D:-D
zaprosiłam na wieczór tę dziewczynę na pogaduchy :-D

Ostatnia edycja:
Aylin u nas to jedno karmienie mm dało lepszy efekt, niż kaszki i kleiki :tak: A jak widzisz, nie musiałam wprowadzać nawet na stałe. Ty też możesz np. wprowadzić i odstawić, może akurat mała się przestawi.

Spróbuje. Dzis podam mm. Bo zaczeła się budzic co 1,5 h. Pisalam wczesniej ze jadła po kapaniu przed 21 i obudziala się o 22.30. więc zobacze z mm. Czy dłuze ja potrzyma. Ile dni podawałas? I ile ci spał?

W sprawie kciuka nie poradzę. Moja tylko smokusia kocha

Dziewczyny moja mała wyssie mnie w całości! Ważyłam się dziś i mam 5kg mniej niż przed ciążą, a jem za trzech! :sorry2:

Nawet mnie nie wkurwiaj.... :) Ja się na wage boję stanąć

Dzis na obiad utylizacja zawartości lodówki schab w plastrach zapiekany z camembertem i żurawiną z frytkami i kapusta zasmażaną :) Dieta matki karmiącej jak nic

Ostatnia edycja:
Hejo!

Przelecialam Was szybciutko,ale odpisze w wiekszosci ogolnie,bo nie pamietam co komu:)

Dzieki za info w sprawie pieluch. Mi sie wydaje,ze powoli bedziemy przechodzic na 4,ale ostatnio w promocji kupilismy dwie paczki 3,wiec jak sie skoncza to sprobuje 4.

Addiena- moja ostatnio byla zasikana na plecach po godzinie od przewiniecia!nie wiem jak to zrobila:)

Mlodak- jesli synus caly czas bedzie krzyzowal nozki to powiedz to lekarzowi.

Rysica-super z tymi sasiadami!

Moja Gabi je mniej w nocy i poki co produkcja pokarmu jakby sie do tego stanu przystosowala,bo nie jest zle,zastoje sie nie robia.

Maluda tez sie bardzo rozprasza przy jedzeniu,nie moge juz przy kims karmic,tylko musze wyjsc. No i tak samo, ostatnio nagle odrzuca glowke,spoglada chwile w dal i wraca do jedzenia. Czesto tez spoglada na mnie, szeroko sie usmiecha i znow cyckoli. Hehe,niezle,ze to taki kolejny charakterystyczny etap w rozwoju u naszych maluszkow:)

Cos jeszcze chcialam ale nie pamietam...

My dzis od rana na cmentarzu bylismy, teraz siedzimy u tesciow i zaraz jedziemy do babci mojego meza. Normalnie caly czas jestesmy w rozjezdzie i juz jestem tym zmeczona.

Buziaki!

Ostatnia edycja:
Hejka
Iwon obiecuję że wyśle ci przepis na PW tylko daj mi parę dni, ok.

Muńka my zaczęliśmy zakładać 4 "Pampers" jakieś 2 tyg. temu ale w Biedronce była promocja i też kupiłam 4 "Dada" i okazały się większe niż 4"Pampersy" i kupiłam jeszcze 2 opakowania 3"dada" i są ok. Tak w ogóle to pierwszy raz kupiłam pieluchy Dada najpierw jedno opakowanie sprawdzić czy nie uczulają a na drugi dzień poszłam po więcej i takim sposobem w sumie mam ok.700szt. pieluch i Pampersów i Dada, któraś ma więcej ??????? Otwierali u nas nową Biedronkę i była promocja po 23zł za opakowanie.

A my dziś podjechaliśmy pod cmentarz z małą samochodem i spacerowaliśmy po nim odwiedzając groby, pogoda była super więc skorzystaliśmy.

reklama
Addiena, ja przez parę dni podawałam mu mm o 23.30 i myślałam, że już tak zostanie, ale teraz znowu jadę tylko na cycku, bo zaczął ładnie przesypiać większą częśc nocki. Tak nagle, sam z siebie
A wstaje o 6.45 :) Nie jest rewelacyjnie, ale jak na nasze warunki, to naprawdę sukces, bo było tak jak u Ciebie, co 2 h a czasem co 1,5, do tego był często niespokojny i płakał. Teraz je i w kimono.

Moja na szczescie nie placze, ale sie wierci, a ze spimy razem, to mam jej nogi na glowie i tak dlugo kopie, az sie obudze i dam UU. Zasypia okolo 20 , potem karmienie o 23 , a pozniej juz co 2 h :(, dopiero okolo 5 zasypia i spi dluzej okolo 3 do 3, 5 . Wstaje o 9 wiec moge sie troche odespac. I tez odrywa glowe, chyba,ze jest bardzo glodna, to tak ssie zapamiętale ze mam wrazenie,ze calego cycka wciagnie do buzi hahah.

A ja mam do Was pytanie, które już dawno chciałam zadać. Tak piszecie/piszemy (bo ja też) o karmieniu UU - ale co to właściwie znaczy? :huh: Wiem, że "karmienie piersią", ale dlaczego nazywamy je "UU"? MM to się domyślam (mleko modyfikowane?), ale UU? Skąd to? :sorry2:

od ksztaltu cyckow :)

Witaj w klubie. Moja wczoraj zaneła o 21 a obudziła się na 1 karmienie o 22.30...

ja wciaz sobie mowie, ze o 23, 24 dam Mm z kleikiem w ramach eksperymentu, ale potem mi zal i tak daje cyca.

co do wagi to ja karmiac uu tyje zamiast chudnac, nie wiem dlaczego nie naleze do tych szczesciar, ktore wrecz nadmiernie leca z wagi :(

Do góry