reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

My pampersy 4 to juz od 3tyg uzywamy.
A co do butow to adidaski to jest moja obsesja:tak: nawet nie wiem ile mam par:tak: :-D no i na koturnach buty lubie ale to tylko na samotne wyjscia bo ten moj to taki z metra ciety :-) a ostatnio nawet adidasy na koturnie kupilam:-D

sunshine - super fryzurka no i kolorki rewelacja, bardzo ladnie wygladasz:tak:

Ja mam niestety z braku kasy i miejsca po dwie pary butów na każdy sezon plus blerinki na jakieś wyjścia... Czyli sztuk 7 tylko.

Sunshine - to super :) Zdolniacha z męża ;]

reklama
zaza - nasz rekord (dzisiejszy) to 6 kupaczy!!!! Zdolny mój synuś chce nas puścić z torbami chyba.

Sunshine - przed strzyżeniem wyglądałaś jak taka dziewczyneczka, w życiu bym nie powiedziała, że to matka dziecku, a po strzyżeniu.... WOW Super! bardzo ładnie Ci w tym kolorze i w tej fryzurce.

witam,

synuś dał mi pospać do 6.30, pobudki na jedzonko były dwie i a o 5.40 musiałam mu dać smoka

Sunshine kolorek dla mnie fantastyczny, fryzurka wygląda ciekawie, ale ja mam taką paranoję, że jak ktoś ma nieasymetryczne uczesanie to tak mnie świerzbi, żeby mu włosy za ucho wsadzić, że sama cały czas majtam swoimi włosami koło ucha:-D

katrina to zdolniacha z Kubusia :)

Sunshine piekna fryzurka! A wlosy Ci sie tak blyszcza jak na reklamie :)

Nie spimy od 4 :no: W sam raz na moj depresyjny nastroj.
Zawsze mi smutno we Wszystkich Swietych, a jeszcze tak daleko do Pl. Nawet znicza dla mamy zapalic nie moge :( Dobrze, ze mam tego mojego robaczka, bo bym chyba wyla non stop.

Dzień dobry wszystkim
Magdzi śpi a za oknem słoneczko zagląda za chmur, zapowiada się dobry dzień.

Wczoraj Magdzia obudziła się 0 5:40 a wieczorem zasnęła dopiero o 20:30 w ciągu dnia spałą zaledwie 2 godziny w wyniku czego była bardzo marudna plus mój nastrój przy okazji świta i musiało się skończyć małą kłótnią z Damianem :-(

Monika20078 nasza smerfeta też tak gada/krzyczy że my między sobą porozmawiać czasem nie możemy bo ona ma więcej do powiedzenia :tak:

klusiaM mam nadzieje że z koleżanką będzie wszystko dobrze a rak okaże się nie złośliwy

polaa ja jutro planuje zakup butów a najbardziej lubię szpilki ;-)

Sunshine6 piękna fryzurka i kolor rewelacja :tak:

Dobrego dnia kobitki
Uściskajcie maluchy od cioci ;-)

[FONT=&amp]cześć dziewuszki i maluszki. dawno nie pisałam bo czasu brak i weny również. czasem na fb zaglądne, bb też czytam ale nie piszę.
Muńka- pocieszę Cię- Ty masz tylko bratanice męża, od których uciekłaś. Moja starsza panna budzi nas ostatnio o nieludzkich porach (dzisaj 4 rano) i budzi tez Marysię, która normalnie pospała by do 6-7. Potem Zuzia usypia naszą czujność ;), wędruje po domu i różne głupoty jej do głowy przychodzą. dzisiaj wymazała biurko oraz siebie czarnym markerem:/ nie ogarniam czasami.
Moja Marysia tak piszczy i wydaje przezabawne dzwieki o wysokiej częstotliwości. Fajnie to brzmi. pewnie kolejna gaduła mi rośnie.
Niespodzianka- tulę.
Ja wczoraj odkryłam, ze cmentarz w moim mieście istnieje również wirtualnie i można palić wirtualny znicz, co też uczyniłam.
My byliśmy wczoraj z dziewczynami na cmentarzu, w sumie 2,5 godzinny spacer i było super! dziewczynki grzeczne i naprawdę fajnie to przeżyliśmy.
pozdrawiam[/FONT]

sunshine - slicznie. Marzy mi sie taki kolor - ale moze jak włosy przestna leciec.

Pisze z niunia na kolanach. Czekam na t i lece do lekarza. Zatoki mnie bola i strasznie słaba jestem.

My 3 nosimy dopiero od 2 tyg a wy o 4 mówicie. Moja pewnie jakies 6 kg wazy wiec kariera z 3 pewnie długa nas czeka

Hej kobitki,

M. był dzisiaj z Kornelem u lekarza i tak jak przypuszczaliśmy, dopadła go ta choroba bostońska :confused2: Ponoć panuje już od miesiąca. Leczy się tylko objawowo, podając wit. C i wapno. Niby nie jest to groźne, ale jednak niektóre dzieci wylądowały w szpitalu :/

Za to Julek podbił dzisiaj rekord najdłuższej przerwy nocnej między karmieniami - 7h :szok::-p. Zasnął o 19, a pierwsze budzenie mieliśmy o 2. Widzę, że zdecydowanie się poprawiło, bo je już tylko dwa razy w nocy :tak:

Niestety gorzej się to odbiło na moich piersiach :-( Znowu zastoje, i to w obu! Pewnie miało na to wpływ również to, że chodziłam teraz przez dwa dni do pracy i wprawdzie ściągałam pokarm, ale na pewno mniej. W nocy miałam dreszcze i gorączkę, cała pościel zalana mlekiem, szok, nigdy tak nie miałam. Mamusie UU - u Was też tak było, jak maluchy zaczęły jeść rzadziej w nocy??

Iwon - nie ma to jak spełniona przez męża prosba :)

Taaaa :confused2: Tłumaczył, że święto i sklepy nieczynne. Tylko wydaje mi się, że na CPN wino jednak dostać można ;-) No nic, wypiłam sobie karmi, chociaż już mi zbrzydło. Ostatnio przerzuciłam się na lecha, do którego dolewam sobie soczek z malin i mam miksturę jak się patrzy ;-)

munka - my juz dawno 4 uzywamy, niedlugo na 4plus sie przerzucimy, ale Kuba to kawal chlopa (sorki, ale pisze ze spiacym na moich kolanach Kukusiem - tak na niego mowi Alinka)

Kukuś - słodko :) Mój starszak mówi na Julka pączuś. A ja ostatnio zaczęłam wołać na Kornela Tugeza (jak w tej reklamie chipsów, strasznie mi się podoba ten niuans " together-tugeza" :-D)

Zaza mój strzela tak od 1 do 4 kupali, czasem ma dzień przerwy :tak:

Sunshine fryzurka cudna! Zarówno cięcie, jak i kolor :cool2:

Niepodzianka tulę przeciwdepresyjnie :sorry2:

Piszecie o pampkach w rozmiarze 4, że lepiej trzymają kupala, to może i ja w końcu się przerzucę? Bo u nas też często wszystko górą wychodzi :dry:

Mamusie UU - u Was też tak było, jak maluchy zaczęły jeść rzadziej w nocy??

Moja niestety nadal je co 2 h :(, dopiero nad ranem przesypia 3, 5. Czy u Was pomogła mieszanka? Mi jakos szkoda dawac, bo boje sie o laktacje, a jak juz w nocy jestem zdesperowana, to mi sie nie chce wstawac i rozbudzac malej, wole dac cyca w ciemnosci bez odbijania.

Moaj robi kupe raz na 2-3 dni. A dzis pierwszy raz maila siuski na plecach, zupelnie nie wiem jak to sie stalo . Pampek zmieniany o 7 , a o 10 pol dziecka mokre.

reklama
Addiena, ja przez parę dni podawałam mu mm o 23.30 i myślałam, że już tak zostanie, ale teraz znowu jadę tylko na cycku, bo zaczął ładnie przesypiać większą częśc nocki. Tak nagle, sam z siebie ;-) W ciągu ostatnich kilku dni wygląda to mniej więcej tak (karmienie UU):
-19, 24, 4
- 19, 1, 4.30
-19, 2, 4
A wstaje o 6.45 :) Nie jest rewelacyjnie, ale jak na nasze warunki, to naprawdę sukces, bo było tak jak u Ciebie, co 2 h a czasem co 1,5, do tego był często niespokojny i płakał. Teraz je i w kimono.

Do góry