reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

młodak chyba nie ma nad czym się zastanawiać , bo w większości to raczej NIE :-)

ja dziś zostawiłam Ł z młodym sam na sam na 3h
wracam i widze , dziecko zapłakane , małża wq.....onego na maxa :-( młody dostał jakiejś histerii i ryczał mu przez godzinę , za nic nie dając się uspokoić :-( no i ten obrażony wielce na dziecko :tak: qrcze mój mąż jest chyba całkowicie pozbawiony instynktu ojcowskiego :no::no::no:

josie gratuluje udanego wypadu do Zakopca , ja byłam tydzień wcześniej :-)

co do teściowych - moja właśnie wróciła :no: ehhhh

reklama
W sumie racja. Ja to czasami się zastanawiam czy oni w ogóle myślą, bo że inaczej niż my to oczywiste :)))))

a propos facetów - dziś oglądałam w necie odcinek Julii i padł tam fajny tekst kierowany do mężczyzn: dlaczego pytanie nigdy nie brzmi: "czy coś schrzanicie?, tylko, kiedy coś schrzanicie?" :-D

Muńka hehe moze poczta po jednym do kazdej :p na wtorek beda :p

hehhehe:-) no....tylko już prawie nie ma:zawstydzona/y: a mnie mdli od tej ilości:-p

Sunshine u nas tez mlody przegina ciagle jeczy doslownie 5 sekund gdziekolwiek i jeczy tylko na rekach ale to trzeba chodzic i przode do swiata musi byc to nie jeczy juz mam dosc go tak szczerze ... i do tego noc porazka ... mam nadzieje ze ta bedzie lepsza bo zeswiruje z nim ja nie wiem co mu sie stalo z grzecznego dziecka jest maly lucyferek

Pamka wspolczuje tak malo kumajacej tesciowej z dzieckiem na rekach maaaaaasakra

Mlodak reakcja prawidlowa z Twojej strony :)

Rysica zazdroszcze tych zabkow moze jakby mojemu wyszly to by sie uspokoil bo taka jekola ze szok

Muńka hehe moze poczta po jednym do kazdej :p na wtorek beda :p

Josie a gdzie planujesz szukac ??

Delwer witaj w klubie

dzisiaj pierwszy raz od paru dni zasnal bez oporu ... juz prawie raz sie zlamalam ze smoczkiem ale dalam rade ... przeszedl 3 dzien bez smoczka oby bylo juz lepiej i nie plakusial idac spac bo strasznie mi go zal ale wiem ze to tylko przyzwyczajenie bo czasami ma tak ze jak zasypia to pomruczy i zasnie i widze ze nie potrzebuje ciumkania ... normalnie smoka w ogole nie dostawal ... szczwany lisek z niego potem pewnie chodzilby i spal 24 h na dobe ze smokiem

Ja tez swojego dziecka nie poznaje, jak nie moglam na nia narzekac tak teraz daje w kosc :-(
My juz 2 tyg bez smoczka i tak sie wlasnie zastanawiam czy to nie skutki uboczne ale takie malo dziecko powinno juz nie pamietac co to smoczek :sorry2: a widze, ze ona wciaz ma potrzeba ssania :-(

oj u nas bez smoczka to tragedia by była. W nocy nie jest potrzebny. Ale w dzień - nie ma drzemki nez mokusia

U nas to samo :tak: w nocy zero potrzeby ale za to w dzien bez smoka do mlodej nie ma podejscia:tak:

Mia juz sobie smacznie spi wiec czas dla mamusi teraz. Ide pod prysznic a potem cos slodkiego bede szamac:tak:

U nas pobudka o 6:50 i srednio mi sie to podoba bo wszystko rano robilam z malymna reku - wypuszczenie psow, wyjecie i powieszenie prania a wszystko to w piwnicy wiec musialam go ubrac najpierw bo temperatura na dworzu byla -8!!!!!!

Dzisiaj konczymy 5 miesiecy. Ale to szybko zlecialo.

Helloł Dziewczyny,
nie wchodziłam w weekend prawie wcale bo widzimy się z P zbyt mało jak dla mnie i chciałam to nadrobić.
I tak w sobotę spacer w parku w śniegu - Gosia po raz pierwszy miała oprószoną buzię - fajnie się krzywiła:) Pe specjalnie na chwilę odchylił daszek gondoli, żeby poczuła na buzi:) Na widok śniegu oniemiała - normalnie albo usypia w wózku albo po jakims czasie zaczyna marudzić a tu obserwacja i oczy wielkie... fajowo.
Wczoraj zaliczyliśmy ikejowo, Gocha zakupiła sobie panią Marchewkę wersją small z piszczałką - muszę teraz wyprać bo od razu do buzi chciała pakować.
Oball ciągle się sprawdza :)

Muńka ja wiem, że gdy nie wejdę na bb to może mnie coś ominąć, ale żeby aż tak? Moje ulubione kajmakowe wafle:szok::baffled::no:
A mogłam wsiąść w autobus, dodam, że bezpośredni, i uwolnic Cie od zmory zmulenia słodyczami... eh...
Lepiej przepis na tą masę podaj na kulinarnym, może mi się humor poprawi... :sorry2:

U nas z fotelikiem tez jest zasada: jedziemy to Gosia jest zapięta i koniec. Ostatnio gdy ryczała wniebogłosy w drodze do Warszawy, to musiałam się nachylić nad nią, żeby dać jej cycka na uspokojenie. Ale nie wyjęłam jej z fotelika.
Ale pamiętam, że moja siostra np wyjmowała córkę i potrafiła całą drogę ją cyckolić. Ja po prostu nie chciałabym pluć sobie w brodę w razie głupiej stłuczki.

Gosia dziś wstała o 6 na jedzenie, potem o 6.30 na jęczenie połączone z jedzeniem a potem o 7 na kupę. Jęczenia koniec, dzień się zaczął. Aktualnie drzemie na kanapie już od 17 minut.:)

Ostatnia edycja:
Witam i ja
Nocka super, Mia przebudzila sie o 7ej ale dalam smoka i dalej spi:tak:. O 8ej karmienie wic za chwile. Mam nadzieje ze dzionek bedzie lepszy niz wczoraj. zapowiadali sloneczko wiec maa szanse na spacer:tak:
U nas pobudka o 6:50 i srednio mi sie to podoba bo wszystko rano robilam z malymna reku - wypuszczenie psow, wyjecie i powieszenie prania a wszystko to w piwnicy wiec musialam go ubrac najpierw bo temperatura na dworzu byla -8!!!!!!

Dzisiaj konczymy 5 miesiecy. Ale to szybko zlecialo.
GRATKI , GRATKI DLA SZYMUSIA :)

MIA KONCZY DZIS 4 MIESIACE :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Gkvip - GRATULACJE!!! Jutro moja ;) najmłodsza z towarzystwa ;)

A Monika dzisiaj wstała o 7, zjadła i zasnęła u nas w łóżku, chciałam ją przenieść do jej łóżeczka i lipa, obudziła się i już nie chciała usnąć :( mogłam jej nie ruszać!!!!!

Do góry