reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A jak dlugo czekalyscie po odstawieniu tabsow aby sie starac o dzidzie? No i czy dlugo sie staraliscie potem?
ja czekałam do pierwszego okresu "normalnego" znaczy nie tego z odstawienia, zaszłam w 8 cyklu.....

Gkvip - to Wam by się Thermomix przydał, żeby mieć zawsze "półprodukty" i móc sobie w takich sytuacjach zrobić bułeczki :D

Sunshine, Polaa - naprawdę aż szkoły zamykają jak trochę śniegu spadnie???? Rany u nas jak są mrozy po -20 stopni to szkoły otwarte ...

Sunshine, Gkvip - bardzo możliwe, ze to zęby. Monice już wyszły obydwa i już dzisiaj prawie wcale nie pchała rączek do buzi, z przyzwyczajenia podnosiła wkładała do buzi i wyjmowała ;P Ale się tak "dziko" w nie nie wgryzała jak w ostatnich dniach.

Monisia dzisiaj wspaniała była, zero marudzenia, nawet jeść nie wołała, tylko czekała grzecznie aż jej dam ;P A karmienia nam się przeciągnęły, bo jak pojechaliśmy kupić Szymkowi buty zimowe, to dopiero w 5 sklepie znaleźliśmy!!!!!! I to też nie jestem z nich w 100% zadowolona, tylko w jakichś 95% ;) Albo nie było rozmiaru, albo były strasznie niskie w kostce, albo miały sztywną podeszwę i NIC się nie zginała, albo miały strasznie "płaską" podeszwę i by się ślizgał wszędzie... No aż się wierzyć nie chce, że takie "zimowe" buty produkują!!!!! No i z zaplanowanych 2h zakupów zrobiło się 5h!!!!! Bo jeszcze tesco zahaczyliśmy, no i w międzyczasie dawałam Monice jeść w aucie (stojąc na parkingu, mąż w tym czasie był w Leroy Merlin...

reklama
dobry wieczor
jas wedrowniczek zaliczyl zakopane :-) pogoda byla srednia ale jakos sobie poradzilismy. byl super grzeczny i tylko w drodze powrotnej pomarudzil w aucie ale jakos go spacyfikowalam

jutro ide szukac spiwora do wozka. mam nadzieje ze cos upatrze. i musze kupic chyba nebulizator, ciagle ma ten katar :no:

kurcze babcie to zawsze najlepiej wiedza i robia po swojemu. nieedukowalne .... u mnie tez nie ma mowy zeby maly niezapiety jezdzil, ale kolezanka jechala do chorwacji i wiekszosc drogi mala miala na rekach bo tak plakala.... ja bym sie bala jednak wyciagnac z fotelika w trakcie jazdy. choc raz mi sie zdarzylo ze byl niezapiety jak wracalismy z marketu, byl opatulony kocem i nie zauwazylam :dry:

Josie - Zakopane - ale fajnie :)
A jaki kombinezon? Do gondoli?? Czy w spacerówce już jeździcie? Ja mam taki ocieplany na polarku do spacerówki, już uprany (4 lata się kurzył w szafie :D)

Delwer - ajć, współczuję...

A ja wrzuciłam do Geleri zdjęcie już-nie-bezzębnego uśmiechu Moniki ;)

Rysica naprawdę:tak: W polsce to by całą zimę chyba były zamknięte:-D

mlodak naprawdę długo wytrzymałaś, i tak Cię podziwiam, że dopiero teraz wybuchłaś a K obrażony? no nieźle, niech się lepiej najpierw zastanowi co jego mamusia robi, prosiłaś ją o to czy o coś innego tyle razy a do Niej nic nie docierało więc w końcu nie wytrzymałaś co jest zrozumiałe, nie przejmuj się, przejdzie mu. A teściową olej!

Sunshine życzę poprawy humoru :tak:

a mi dzisiaj się tak ciągnął dzień, że szkoda gadać. Masakra jakaś, może dlatego, że byłam sama z Wojtusiem a pogoda na dodatek taka beznadziejna, że brak na nią słów. Mały śpi już od prawie godziny, po 18 Go kąpałam:tak: pozniej mleczko i od razu po jedzeniu jak włożyłam Go do łózeczka zasnął. Teraz czas dla siebie:-)

Rysica- prawda, prawda :tak: wystarczy troche sniegu i szkoly zamkniete bo dzieci maja problem zeby dojechac a i w szkolach zawsze maja wtedy problemy z ogrzewaniem

Niunia wykapana, nakarmiona i zasnela o dziwo bez placzu, ale moze dlatego ze dostala cyca a nie butle :dry:

Ja tez uciekam sie kapac i spac :tak:

Jak ja sie ciesze ze w listopadzie 2011 weszlam na BB i sie zarejestrowalam. Znajduje tu zrozumienie i mnostwo dobrych rad. Bo w domu to jednak nie zawsze....
A strasznie mi przykro czasami bo moj K to w sumie naprawde dobry czlowiek jest tylko jakos cos mu czasami sie rzuca na mozg i nie idzie mu tego wypersfadowac.

reklama
Sunshine u nas tez mlody przegina ciagle jeczy doslownie 5 sekund gdziekolwiek i jeczy tylko na rekach ale to trzeba chodzic i przode do swiata musi byc to nie jeczy juz mam dosc go tak szczerze ... i do tego noc porazka ... mam nadzieje ze ta bedzie lepsza bo zeswiruje z nim ja nie wiem co mu sie stalo z grzecznego dziecka jest maly lucyferek

Pamka wspolczuje tak malo kumajacej tesciowej z dzieckiem na rekach maaaaaasakra

Mlodak reakcja prawidlowa z Twojej strony :)

Rysica zazdroszcze tych zabkow moze jakby mojemu wyszly to by sie uspokoil bo taka jekola ze szok

Muńka hehe moze poczta po jednym do kazdej :p na wtorek beda :p

Josie a gdzie planujesz szukac ??

Delwer witaj w klubie

dzisiaj pierwszy raz od paru dni zasnal bez oporu ... juz prawie raz sie zlamalam ze smoczkiem ale dalam rade ... przeszedl 3 dzien bez smoczka oby bylo juz lepiej i nie plakusial idac spac bo strasznie mi go zal ale wiem ze to tylko przyzwyczajenie bo czasami ma tak ze jak zasypia to pomruczy i zasnie i widze ze nie potrzebuje ciumkania ... normalnie smoka w ogole nie dostawal ... szczwany lisek z niego potem pewnie chodzilby i spal 24 h na dobe ze smokiem

Ostatnia edycja:
Do góry