reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

atinka gratulacje 4miesiaca :)
Pamka buziaki dla Julka!!

a czy myślicie że nasze maluszki będą mogły już w tym roku zasiąść na takich sankach z oparciem zapatulone w koce itd.???
Ja mysle, ze jeszcze za male, no moze blizej lutego bedzie dla nich to jakas frajda, a teraz jeszcze nie.
Szok Antek dzis spal do 8:30 nowego czasu :) i nie wiem co robić, bo on jeszcze na cycu, ale jak widzie, ze ja jem do placze i łapie moją ręke swoimi rączkami i ciągnie do swojej buzi.

reklama
maz opony zmienil w piatek ale on ma latwiej bo jest mechanikiem wiec na warsztacie moze sobie wymienic kiedy chce

Niespodzianka moj tez dwie godziny wczesniej na nowy trzy i dalo sie go uspokoic tylko butla zasnal i spal prawie do 8 wiec nie bylo zle biorac pod uwage ze poszlam spac kolo 1 w nocy

A jak dlugo czekalyscie po odstawieniu tabsow aby sie starac o dzidzie? No i czy dlugo sie staraliscie potem?

ja brałam tabletki odkąd skończyłam 18 lat, najpierw Microgynon, potem Regulon, nigdy nie robiłam przerwy w braniu, nie raz nie robiłam 7-dniowych przerw na okres i nic mi po nich nie jest, próby wątrobowe też OK
ze względu na małą macicą, gin zalecił przestać brać 6 miesięcy przed staraniami, więc ostatnią tabletkę wzięłam przed Sylwestrem 2010, starania zaczęliśmy w czerwcu 2011, ale dopiero w czwartym cyklu nam się udało... myślę, że to przez stres, bo mi się wszystko rozregulowało jak tylko zaczęliśmy starania:(

Widzę, że to chyba tylko moja miała w nosie zmiane czasu i mamę która musiała wcześniej wstać :-:)-(

nie tylko twoja :tak: mój miał gdzieś zmianę czasu i standardowo o 5.30 pobudka czyli wg nowego czasu 4.30 :-:)wściekła/y:

A tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM :-)

u nas za oknem tak :
IMAG0617.jpgIMAG0618.jpg

wiecie co boli mnie głowa :-(z wyspania :-) małż już drugi ranek z rzędu zabiera Wika do salonu ,a ja śpię do upadłego :-)

co do tabletek to ja przez wiele lat brałam i problemu z zajściem w ciąże nie miałam , poszło za pierwszym razem :) jednak teraz nie zażywam i nie zamierzam bo ostatnio zaczęły źle wpływać na moje samopoczucie , byłam jak to Ł mówił nie do życia :( a teraz i tak nie potrzebne bo ochoty brak :no::no::no: czy ktoś też jeszcze tak ma ?

kasia ja zamierzam zakupić sanki :-) ale kiedy , to uwarunkowane samodzielnym siedzeniem młodego :-) i żeby nie rozpętać burzy to nie będę go wozić godzinami :-)

Witam i ja
Mia niestety w nosie miala zmiane czasu i obudzila sie co do minuty o 7ej nowego czasu. Probowalismy przetrzymac do 8 ale upara byla i po okolo 15min sie poddalismy i dostala flaszka. Teraz musze ja jakos przestawic co by wsio bylo jak przed zmiana, bo stesznie podobaja mi sie wolone wieczory;-) i pobutki o 8 rano:tak::-).

Co do sanek to niestety mloda nie bedzie miec przyjemnosci poznac co to takiego:-(, bo tu u nas to sniegu nie mam, a jesli juz spadnie to za malo na sanki.
Ale musze wam powiedziec ze tu przy kilku centymetrach sniegu to my normalnie od swiata jestesmy odcieci:tak: tak bylo w zeszlym roku przez kilka dni nie bylo chleba i ogolnie podstawowych produktow spozywczych w sklepie bo przez smieszna ilosc sniegu nastapil paraliz drog i autostrad:tak:. Nie mozna bylo tez nigdzie jechac bo drogi pozamykane:tak:. Mam nadzieje ze w tym roku nas to nie spotka:tak:

mlodak - po tabletkach nie ma problemu z zajściem, wręcz przeciwnie, jeśli ktoś nie planuje powiększenia rodziny to musi bardzo uważać.
Ja przy Alince zaszła w II cyklu po odstawieniu tabletek, teraz z Kubusiem w III cyklu.

gkvip - tutaj też 2 cm śniegu i panika, szkoły zamknięte, bo śnieg spadł...

Witam,
W szoku jestem bo Wojtek wstal godzine pozniej niz zawsze :szok: co mnie bardzo cieszy :tak: teraz śpi a ja odpoczywam, jutro Kuba z mężem wracają. Jakoś mi tęskno:zawstydzona/y: i strasznie cicho w domu.

gkvip aż tak było? No tuw Anglii jak napada śniegu to fakt szkoły zamykają ale nie sklepy itp. Wszystko można spokojnie kupić heh. Ja licze na śnieg . Pamiętam jak dwa lata temu w wigilie napadało a dzień po świętach wszystko stopniami, super było. Akurat wtedy w Polsce gdzie niegdzie była odwilż i nie mieli śniegu a w UK o dziwo był:-D No iKubie raz udali się pojeździć na sankach :tak: oby w tym roku też tak było, marzyc zawsze można:-D

reklama
W ogóle to co do spotkań: Ja mam niedaleko do Aylin czy któraś jest jeszcze z okolic Rzeszowa? Tarnów?

Pamka - a gdzie Ty mieszkasz? Bo jakos przegapiłam.
Bablik jest z Krosna

Monika się posłuchała i wstała o 7:50 nowego czasu :szok: :-):-):-):-):-):-)
nigdy jej się nie zdarzyło spać do prawie 9 (starego czasu) !!! Widać, że ząbki już sa i już nie dokuczają ;-):tak::tak:
Mąż ją karmi, ja robię kawusię, szybkie śniadanko i jedziemy po ... buty zimowe dla Szymka :-D

swoją drogą mąż idealnie wycyrklował ze zmianą opon na zimowe, zmienił w piątek :-D:-D

hehe mój tez w piątek pojechał. A dzis u nas snieg ale leciutki.

Aylin najlepiej przylec do Bournemouth, ale z Londynu tez Cie odbiore :D Tylko jakbys mogla, to takiej prawdziwej szyneczki mi przywiez ;)

Czy ktos ma pomysl jak sklonic dziecko do pozniejszych pobudek :dry: Tak o 11, 12 np :D

hehe wiesz ze mi 2 razy mówic nie trzeba :) Ja podróże uwielbiam.
A 2 lata temu wiozłam koleżance do hiszpani zakwas na zurek i 3 kg kiełbasy oraz małą szyneczkę :) Doświadczenie w przemycie zywności mam :)

Ja odpowiem jeszcze - kompot z maku. Tzw makowina :)

A jak dlugo czekalyscie po odstawieniu tabsow aby sie starac o dzidzie? No i czy dlugo sie staraliscie potem?

Ja brałam od 17 roku zycia ze względu na bardzo bolesne @. Odstawiłam po powrocie z indonezji, po jubileuszu zesołu na którym heszcze chciałam zatańczyć - czyli w maju. Potem mielismy remont mieszkania wiec czasu na rególarne starania nie było. Zaskoczyło we wrześniu.

Moja niunia obudziła sie 8.40 nowego czasu. Więc dziecko załapało zmiane :) Ale połozyłam ją o 23 :)

Do góry