reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny ja tak szybko bo mlody ma focha.

Pytanie :

Jak sie bawicie ze swoimi dziecmi?

i drugie:

Jakie macie przerwy miedzy drzemkami?

Mlody ostatnio wytrzymuje 1,5 h tylko :confused2: Oczywiscie moge go przetrzymac dluzej, nawet do 3 godzin, ale sie ewidentnie meczy wtedy. Jest marudny i placze.

reklama
Hej

no wlasnie jesli chodzi o te prace to bylby to nadal handel uslug telekomunikacyjnych tyle ze w t-mobile. A ja mam juz dosc telefonow i za przeproszeniem durnych klientow co chca najnowszy model za 1zl w abonamencie za 25zl kupic. Chyba sie wypalilam jako sprzedawca.
Finansowo to tragicznie - 1300zl do reki i przez 3 miesiace bez premii. A premie potem to 200-300zl maks. Na dojazdy wydam 300zl, na rachunki ok 700zll to juz nawet na opiekunke nie wystarczy.
No i co z urlopem zaleglym i tym z 2012 - u nas nie ma szans na wyplate kasy wiec by mi przepadlo.

edek - moje dziecko nie dosc ze sam wychodzi z lezaczka to tez samo sie rozbiera. Rano zastalam go w lozeczku nie tylko odwroconego o 180 stopni to do tego bez spiochow. Bladego pojecia nie mam jak to zrobil, normalnie mnie zamurowalo jak go odkrylam spod kolderki.

Ostatnia edycja:
mlodak - zostan w domu i ciesz sie synkiem, mam urop macierzynski do kwietnia i na bank nie wracam tyle ze moje szef jeszcze o tym nie wie:-p a bardzo na to liczy:-p

Co do zabaw to przewaznie jest to nauka chwytania zabawek, reakcja na dzwieki i proba nauki nie nudzenia sie przez mloda po 5min no i gimnastyka.

Dzisiaj zakupilam takie cudo dla mlodej:-), juz nie moge sie doczekac kiedy przyjdzie.

Krzesełko zabaw Hip-Hop BRIGHT STARTS OD 4 MIESIACA

Załączniki

• 7343704_0_9999_lge_v1_m56577569836348936.jpg
    7343704_0_9999_lge_v1_m56577569836348936.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Delwer u mnie jest podobnie jakbym nie dala o polnocy to sie budzi kolo 2 glodny. No wiec ja mu daje 6x 120 z czego jedno to zupka. Jak zje 150 to zaraz ulewa. A 180 to moze ze 3 razy wcisnal :) Ale moj jest w sumie malutki, 20 centyl, wiec sobie mysle ze moze po prostu musi dorosnac do wiekszych porcji :)

I ja się dziś witam:-)

Wróciłyśmy ze szczepienie, wszystko jest ok, Gabi waży 7 kilo :-) powoli możemy rozszerzać dietkę, więc wracam do stopniowego podawania marchewki, bo zanim dojdę do jedzonek wieloskładnikowych, to pewnie będzie miała pół roku. Jeśli chodzi o gluten, to ja już nie ogarniam tego tematu, bo mi pediatra powiedziała, że jeśli nie ma w rodzinie na gluten uczulenia, to ona jest za rozpoczęciem ekspozycji po 6 miesiącu. Jakoś to wszystko wypośrodkuję i pewnie zacznę jak Gabi skończy 5 miesiąc.

No i nie wiem co oni podają w tych szczepionkach, ale po poprzedniej, Gabi po powrocie do domu przekręciła się na bok, bawiła się w tej pozycji zabawką, a potem pierwszy raz złapała coś w dwie ręce. Potem już nie przekręcała się na boki, ale trzymanie w dwóch rączkach było coraz precyzyjniejsze. Dziś natomiast po powrocie położyłam ją na macie, patrzę a ona na boku bawi się zabawkami i próbuje przewrócić się na brzuch, tylko póki co jej się to nie udało:-D:-D:-D myślę, że lada chwila to zrobi:-)

Pogoda w końcu super, choć zimno, ale spacerek zaliczony!

Aha i jeszcze pytanko:
robiłam wczoraj test ciążowy i wyszedł, że nie. Ale: ok 4 rano spojrzałam na niego w łązience - jeszcze tam leżał - a tu dwie kreski są, tylko ta zwykle wskazująca na ciążę taka cienka. Oni piszą, żeby po 10 minutach nie czytać już tetsu ale się zdziwiłam lekk... miałyście tak kiedyś?

hhmm....:-) dawaj znać jak wyszły kolejne testy.

Jak sie bawicie ze swoimi dziecmi?

i drugie:

Jakie macie przerwy miedzy drzemkami?

Mlody ostatnio wytrzymuje 1,5 h tylko :confused2: Oczywiscie moge go przetrzymac dluzej, nawet do 3 godzin, ale sie ewidentnie meczy wtedy. Jest marudny i placze.

Ja się przed moją małą czasem wygłupiam śmiesznie gadając, śpiewam jej, tańczymy, pokazuję jej zabawki, książeczki, kosi kosi łapki, kosi kosi nóżki itp. :-)

drzemki...chodzi Ci o te w dzień rozumiem. Twój jest aktywny 1,5 godziny, zasypia i tak cały dzień?
Moja więcej czuwa niż śpi.

Hej

edek - moje dziecko nie dosc ze sam wychodzi z lezaczka to tez samo sie rozbiera. Rano zastalam go w lozeczku nie tylko odwroconego o 180 stopni to do tego bez spiochow. Bladego pojecia nie mam jak to zrobil, normalnie mnie zamurowalo jak go odkrylam spod kolderki.

hehehe, no to masz zwinne dzieciątko:-)

reklama
Munka Tak chodzi mi o drzemki w dzien. Jest aktywny mniej wiecej 1,5 do 2 godzin. Pozniej spi przez 30-40 min. Przed wieczornym snem go przetrzymuje tak z 2.5 - 3 godziny. W sumie wychodza 3 max 4 drzemki po 30 - 40 min. Wolalabym zeby spal dluzej i dluzej byl aktywny, ale nawet jak go przetrzymam to i tak spi krotko. Nie wiem czy tak jest ok, czy powinien spac dluzej... nie ogarniam

Do góry