reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

mooni, zaza - super, że ok z bioderkami. A jak się zgadałyście, że jesteście obie na bb?

Kasienka
- dzieki za odpowiedz bo naprawde coraz mniej ogarniam te stale posilki.

A ja dzisiaj podałam jabłuszko z bananem - przyjęte zostało bez szału. Niby zjadł, ale jednak marchewka z jabłkiem to jest to!!!! Aż się trzęsie na widok łyżeczki.

A teraz mój gwiazdor zasnął mi na ręku. Zjadł, czekałam aż odbije a on zasnął. Ide go odłozyc bo mi reka zdretwiała.

reklama
Czy któraś gotowała ziemniaczki dla dzieciaczka sama? Jak je rozdrabniałyście? Bo ja zrobiłam blenderem i wyszła bardzo klejąca, ciągnąca się papka :eek:

mlodak Mooni poznała Sergiuszka i powiedziała, że wcale nie wygląda na Belzebuba :) w pierwszej chwili mnie zatkało, ale na szczęście zajarzyłam w porę ;)

maćku a może przepuścić ziemniaka przez maszynkę do mielenia sera, traskę, albo po prostu dokładnie widelcem ugnieść?...

Macku czytalam, ze mozna mleka dodac, zeby nie bylo takie geste.

Mloda u mnie tez 4 razy butla co 5 godzin od 5 rano :confused2: Jak podam wczesniej to nie zje calej. Owocki miedzy pierwszym karmieniem a drugim, obiad miedzy drugi a trzecim, kaszka po trzecim. Czasowo to roznie wypada, bo musze wyczuc moment w ktorym mlody ma dobry humor i sie nie awanturuje w foteliku :confused2: Mysle, ze najwazniejsze zeby dziecku pasowalo. Jak ma dobry humor i nie placze z glodu to znaczy, ze karmienie mu odpowiada.

Czy jest jeszcze jakas mama na forum ktora karmi miesznie MM i UU czy tylko ja??????

Tyle piszecie o rozszerzaniu diety a ja jak na razie podalam mlodej kaszke bananowa i chyba poczekam do 5m-ca z reszta :sorry:
A o GLUTENIE dowiedzialam sie dopiero od Was bo nikt mi o tym nie mowil w UK :-(

Dla chorych zycze zdrowka :tak: i gratuluje udanych wizyt lekarskich :-)

Macku czytalam, ze mozna mleka dodac, zeby nie bylo takie geste.

Mloda u mnie tez 4 razy butla co 5 godzin od 5 rano :confused2: Jak podam wczesniej to nie zje calej. Owocki miedzy pierwszym karmieniem a drugim, obiad miedzy drugi a trzecim, kaszka po trzecim. Czasowo to roznie wypada, bo musze wyczuc moment w ktorym mlody ma dobry humor i sie nie awanturuje w foteliku :confused2: Mysle, ze najwazniejsze zeby dziecku pasowalo. Jak ma dobry humor i nie placze z glodu to znaczy, ze karmienie mu odpowiada.
Czyli wychodzi 6 posiłków plus przegryzka. Nie za dużo?

Sunshine ja też dokarmiam cycem :tak: I właśnie zaczęłam wprowadzać warzywka. Kaszek na razie nie daję, bo mała łądnie śpi i przybiera na wadze.

Hola:-D

Nasza nocka całkiem, całkiem. Mleczko o 23.00, potem pobudka o 2.00 (ale wystarczył smok), mleczko o 4.30, potem o 7.00 i spałyśmy do 10.30:-D:-D teraz też młoda śpi nakryła sięcała kocem i musiałam jej chociaż troszkę nosek odsłonić.
Pogoda okropna, czuję jakbym miała chury na głowie:crazy:

kup to i to. Ale 31 pażdziernika :) Na zarzut męża za za duzo: " ale to tylko jedna zabawka na miesiąc - ta jest na listopad a ta na październik.

hehe, to jest myśl;-)

polaa - życzę jak najlepszego samopoczucia!

Ok! dogramy ten basenik! :-)

Dziewczyny, wiem, ze z takimi sprawami to trzeba do lekarza, a nie szukac informacji w necie, ale prośba o pomoc. Dwa miesiące pod rząd wychodzi mi bialko w badaniu moczu. coraz wieksza ilosc. umowilam sie na piatek do internisty. Wiecie co moze byc przyczyną???

wizyta u lekarza konieczna, ale przyczyn może być dużo, bo np. przy infekcji dróg rodnych też wzrata białko, albo po wysiłku fizycznym itp. itd. Pewnie będziesz musiała zrobić jeszcze jakieś badania.
A zrobiłaś sobie te badania od tak, czy czułaś, że coś się dzieje?

Hej
u nas pobudki 12, 2, 5, 8. i już nie śpimy. Potem szybka czkawka, żeby jeszcze dojesc ;-)
Basen chętnie i na 100% Munka jak fajnie, że jesteś fachowcem/fachowczynią :-) Muszę tylko sprawdzić, czy mam tutaj swój kostium i cały majdan basenowy czy został w Łodzi. Jeśli został, to jadę 30.10 i wracamy po świętach więc dopiero wtedy. A jeśli jest to pon/wt będę gotowa. Dam znać.wcześniej mydło dla dzieci - czego

No to skompletuj strój i daj znać...hmm...w sumie to ja chyba czepka nie mam...:szok:

Muńka tak jak Aylin pisze jedna na jeden miesiac druga na drugi a jak bedziesz chciala jeszcze cos kupic w listopadzie to moze maz zapomni ze juz kupowalas bo to bylo w pazdzierniku :p

obawiam się, że jednak nie zapomni, bo ostatnio zrobił program w kompie, w którym wpisuje zakupione przez nas rzeczy, potem robi zestawienie i sprawdza, gdzie dany produkt jest tańszy, ile wydajemy, na co i co jaki czas kończą nam się konkretne produkty spożywcze:-D:-D hehe, nagle się oszczędny zrobił odkąd jest Gabi:-D

Oficjalnie ogłaszam koniec ery z problemem dostępu do neta - nastąpiła aktywacja orange na laptopa:):):):):):)
Ależ mi ulzyło - dosłownie jakbym kontakt ze światem porządny odzyskała:) tylko kto mi dziecko na spacer wyprowadzi...;)
jeszcze jak dziś zacznie działać enka...

na balkon wózek i po kłopocie:-p:-p:-p:-p uwielbiam enkę i mieliśmy instalować, ale odkąd jest młoda, to telewizji praktycznie nie włączam, więc póki jesteśmy na wynajmowanym, to się nie zdecydujemy.

my po kontroli bioderek - wsio OK :) pan doktor powiedział, że "strzelające" stawy mogą być dziedziczne, a więc ja jestem winowajcą tego stanu u mojego Belzebubka :-D

gratki!

witam :-)

Tak tak Zaza świat jest mały, no ale miło było Cię spotkać i poznać :-) Sergiuszek przesympatyczny chłopczyk i wcale nie taki Belzebub przynajmniej w towarzystwie :-) W ogóle fajnie było się spotkać i z kimś pogadać :-) Ta Pani z drugim Szymonkiem też przesympatyczna :-)

My też po kontroli bioderek i wszystko ok.

również gratki!!

mlodak Mooni poznała Sergiuszka i powiedziała, że wcale nie wygląda na Belzebuba :) w pierwszej chwili mnie zatkało, ale na szczęście zajarzyłam w porę ;)

Super, że się spotkałyście, my - dziewczyny z Wawy naprawdę się cieszymy;-);-)

reklama
Do góry