reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

My mamy takiego oballa jeszcze dodatkowo z piłeczką grzechotką w środku:
Piłka grzechotka gryzak Oball z kulką 15 cm (2723422325) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To jak z tym basenem? Przyszły tydzień? Ale w co ja się ubiorę :-:)zawstydzona/y: cellulit na udach masakryczny...może piankę? :baffled:

Aylin, no to musisz spróbować! Są bardzo sycące.
Można zamówić dostawę rogali kurierem ;))) - Oferta : Rogale Marcińskie, rogale świętomarcińskie

Iwon, cieszę się, że pomogłam. Wydaje mi się, że to przez ząbki.

Pianka:-D:-D:-DJa z kolei nie cierpię czepków!! w ogóle nie lubię mieć czegoś na głowie.
Może być przyszły tydzień, ale w grę wchodzi poniedziałek albo wtorek, bo w środę wyjeżdżam do rodziców i wracam 11-tego. Dogadamy się jeszcze. ja teraz mykam do wyra, bo Gabi już zaliczyła jedną pobudkę na cyca...i nie wiem jaka nocka mnie czeka.A myślałam, że będzie tak pięknie, jak wczoraj...:-)

reklama
chciałam ją kupić, ale chcę też zamówić żyrafkę i jak mąż zobaczy, że ja znów tyle zabawek kupuje, to mnie z nimi wyniesie:-D:-D

A co do rogali, to smak oczywiście jest sprawą indywidualną, ale jak dla mnie niebo w gębie;-)

kup to i to. Ale 31 pażdziernika :) Na zarzut męża za za duzo: " ale to tylko jedna zabawka na miesiąc - ta jest na listopad a ta na październik.
Ja dziś 180 zł na zabawki wydałam. Z tym ze nie dla mojej wszystko. W sobote idziemy na 3-cie urodziny a w niedziele na chrzciny moja mam idzie jako os. towarzysząca

Ja co prawda dopiero zaczynam przygodę z rozszerzaniem diety i daję po kilka łyżeczek dyni, ale po tym zawsze dostaje jeszcze mleko. I mała sporo tego mleka jeszcze wypija. Gdzieś wyczytałam, żeby tak robić...

mi tak pediatra mówiła i tak robie

My mamy takiego oballa jeszcze dodatkowo z piłeczką grzechotką w środku:
Piłka grzechotka gryzak Oball z kulką 15 cm (2723422325) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Aylin, no to musisz spróbować! Są bardzo sycące.
Można zamówić dostawę rogali kurierem ;))) - Oferta : Rogale Marcińskie, rogale świętomarcińskie
.

matko boska mąż za to by mnie wydziedziczył :) 9 zł jeden rogal ale transport 15.... to już lepiej te 25 zł przeznaczyć na składniki i samemu upiec :) na tej stronie jest przepis. Hehe moze sie skusze i sama będę wysylać :)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :-)

Od razu się przyznaje, ze nie nadrobilam ale miałam masakryczny dzień. Jedyne co przeczytałam to była mowa o zabkach, mój Wojtek też jeszcze nie ma ale czekamy cierpliwie:tak: Kuba pierwszego miał w wieku 9 miesięcy i później na raz wszystkie sie pojawiały.

Ledwo na oczy widzę, tak sie zle czułam,ze szkoda gadać.nie wiadomo czemu ale dwa razy to mi sieczarno przed oczami zrobiło:szok: i musiałam usiąść,na przemianzimno i gorąco. Masakra. Nie widziałam co się dzieje ze mną. Nie miałam siły Wojtka wziąć na rece :-( mam nadzieje,ze to tylko tak dzisiaj. Ledwo zyje anic nie robiłam.

Idę spać. Oby jutro było lepiej.dobranoc

Melduję, że miałam zwariowany dzień, córa została z mężem, ja zawiozłam Szymka do i z przedszkola i byłam na szkoleniu ;) a potem mieliśmy gości na obiado-kolacji i było przesympatycznie ale jestem padnięta więc znikam, dobranoc :

Ok! dogramy ten basenik! :-)

Aylin, a jakie zabawki kupiłaś? Moze nas zainspirujesz? :-)
No niezla cena tego rogala z przesyłką, ale raz się zyje ;-)

Polaa, odpocznij!!!

Dziewczyny, wiem, ze z takimi sprawami to trzeba do lekarza, a nie szukac informacji w necie, ale prośba o pomoc. Dwa miesiące pod rząd wychodzi mi bialko w badaniu moczu. coraz wieksza ilosc. umowilam sie na piatek do internisty. Wiecie co moze byc przyczyną???

Ok! dogramy ten basenik! :-)

Aylin, a jakie zabawki kupiłaś? Moze nas zainspirujesz? :-)
No niezla cena tego rogala z przesyłką, ale raz się zyje ;-)

Polaa, odpocznij!!!

Dziewczyny, wiem, ze z takimi sprawami to trzeba do lekarza, a nie szukac informacji w necie, ale prośba o pomoc. Dwa miesiące pod rząd wychodzi mi bialko w badaniu moczu. coraz wieksza ilosc. umowilam sie na piatek do internisty. Wiecie co moze byc przyczyną???

Ekspresem do lekarza! Białko w moczu to poważna sprawa..Mąż miał i wyszło kłębuszkowe zapalenie nerek..

chwalę się m przez tel, że Belzebub dał mi pospać do 6.20 (co tam, że od 4 do 5 nie dał mi spać), nie dośc tego, przed chwilką zasnął sam w łóżeczku. Akurat wstanie do dostanie cyca i pojedziemy na kontrolę bioderek. Odkładam słuchawkę i słyszę, że zgred nie śpi... podchodzę do łóżeczka, a on wali kupsztala i się szczerzy do mnie. Spał 6 minut! ... i co teraz mam z nim zrobić???

Pamka z dwojga złego, żeby miała tylko taką wadę ;-) ale rzeczywiście musisz z nią pogadać, bo ci potem ręce odpadną :)

Polaa tulę mocno, oby to tylko było chwilowo złe samopoczucie, a nie jakieś choróbsko&&&&&&&&&&&&

Hatszept ja nie dopajam, ale na dłuższe i dalsze wypady zabieram ze sobą glukozę, bo jak nie ma możliwości podania cyca to po glukozie się uspkoi :)

Witam dziś rekord mały pobił sał do 8:30 oczywiście nie liczę ilości karmień :D
Jakiś stan zapalny może być, choć moja siostra ma od paru lat białko w moczu, przez nie nawet wcześniej ciąże rozwiązywali i nikt nie potrafi powiedzieć od czego :-(

Co do oballa to my takiego jeszcze sobie sprawimy jak zacznie chodzić

foddh5.jpg

U nas też była jazda na wieczór, ale powód nieznany :no:

A kiedy Ty mu dajesz te deserki? Między karmieniami? I warzywka/obiadki osobno?

A rogale jak dla mnie szału nie robią :sorry2:

No właśnie miałam też o to pytać.

macku ja daje sloiczek warzywny kolo poludnia, pozniej spacer i jak wrocimy to deser, pol sloiczka. ale zazwyczaj jest juz tak glodny ze po deserku dopija jeszcze mleko. niby deser powinien byc miedzy posilkami ale jakos nie moge utrafic nigdy :confused:

a zdarza mi sie tez tak ze sie nie naje calym sloiczkiem warzywka... i jest irytacja jak sie skonczy... wasze tez tak maja?

Ja też podawałam zupkę ok 11:30 i trochę po 12 mleko, owoce natomiast jak wstawał po dłuższej drzemce tj. ok 15:30, a potem 16:15-16:30 mleko. No ale stwierdziłam że obiadek przed 12 to za wcześnie jednak i wczoraj zmieniłam i najpierw podałam jabłuszko, a o 15:15 dostał zupkę. No i mleko zjadł o 16:30 też bez zżadnego problemu i to 210ml wody plus miarki mleka.

ja nie dopajam ewentualnie jako deser zamiast słoiczka daję soczek

moja Kropka też uwielbia oballa a kupiliśmy w smyku

Maćku deserek (owoce/sok) podaje się pomiędzy posiłkami dodatkowo a warzywa/zupkę jako posiłek (ale dopiero jak już zjada cały słoiczek bo jak nie to dokarmiać piersią)

Szymek sporo zjada tej zupki bo jak wczoraj zważyłam to było 82g (robię sama), ale mleko potem też wciąga bez problemu.
Sama nie wiem czy go nie przekarmiam no, ale z drugiej strony są dni że nie zje całego mleka na kolację na przykład bo w ciągu dnia to się nie zdarza, więc potrafi zasygnalizować kiedy się najadł i więcej nie chce.
A chyba na odstawienie jednej porcji mleka to za wczesnie - jada 4 razy mleko.

Zazdroszczę Wam basenu. Ja chyba jutro w końcu sama się wybiorę bo K nie namówię, nie ma opcji. Tym bardziej, że on przed zabiegiem to lepiej aby zatok znów nie przeziębił. To nich siedzi z Szymkiem bo sama z małym to jednak trochę bym się bała.

My oballa nie mamy, ale za to K wczoraj nadmuchał lekko młodemu balona i zawiesił na macie. Radość nieziemska a potem lekki wkurw małego ogarnął, że złapać w łapki nie może, hihihihihihi.

MsMickey - też się zastanawiam jak ogarniasz wychodzenie z dzieckiem z wanny. Dla mnie to nie do ogarnięcia by było jednak. Wytrzeć siebie, dziecko..... podziwiam.

Jakiś nastrój depresyjny mnie dziś ogarnął. Nic mi się nie chce, siedzę przed kompem ze łzami w oczach, przeraża mnie przyszłość, szukanie pracy, zostawienie małego, po prostu koszmarna rzeczywistość. Jedynie uśmiech Szymka działa na mnie pozytywnie, a teraz usnął więc się wyżalę.........

reklama
Hej
u nas pobudki 12, 2, 5, 8. i już nie śpimy. Potem szybka czkawka, żeby jeszcze dojesc ;-)
Basen chętnie i na 100% Munka jak fajnie, że jesteś fachowcem/fachowczynią :-) Muszę tylko sprawdzić, czy mam tutaj swój kostium i cały majdan basenowy czy został w Łodzi. Jeśli został, to jadę 30.10 i wracamy po świętach więc dopiero wtedy. A jeśli jest to pon/wt będę gotowa. Dam znać.

Oballa oglądałam w smyku wydaje się ok może się skuszę ;-)

Iwon to proste musiałam zdecydować kogo wycieram najpierw... hmmm;-) no i gdy już wytarlam i ubralam Gosię, wsadxilam ją do lozeczka i poszłam ogarnąć siebie. Sama kąpiel fajna tylko dobra rada: naszykuj sobie wcześniej mydło dla dzieci - czego ją oczywiście nie zrobiłam...:cool:
Gosi podobało się, że jej pupa się unosi:-)

Do góry