reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam i ja

polaa - tule

hatszept - do lekarza za nim bedziesz cierpiala kobitko. U mnie wlasnie przez wzrastajace bialko nerka wysiadla.

mlodak - po deszczu zawsze swieci slonce - bedzie dobrze, dasz sobie rade ze wszystkim

Mia zasnela wczoraj okolo 21szej i obudzila sie dopiero o 8 rano:szok::-) jak obudzilam sie o 7ej i spojrzalam na zegarek to migiem lecialam sprawdzic co sie u niej dzieje:tak: normalnie serce w gardle mialam:tak: a Fruzka w najlepsze spala:tak: Ona w nocy jeszcze ani razu mi sie nie obudzila, czy zaplakala itp, normalnie mam z nia pod tym wzgledem luksus.

Wy tak o tym karmieniu a ja ciagle nie wiem jak to wszystko poukladac. Np. dzisiaj o 8 zjadla mleko, nastepne karmienie bedzie o okolo 12tej i co mam jej dac mleko czy zupke???? zawsze 1-2 godz po zupce dostawala mleko. Jesli dam jej zupke to okolo 13-14tej dostanie mleko i nastepne karmienie wypadnie okolo 17-18tej, no i ostatnie karmienie okolo 21-22ga.
Czy moze dac jej o 12tej mleko i dopiero o 16tej zupke i znowu 17-18tej mleko no i ostatnie karmienie o 21-22ga??????????
Poredzcie cos pleseeeeeeeeee.

Ostatnia edycja:
reklama
a moj zlapie obala probuje do buzi a ze sie nie da to fiu i wyrzuca

Aylin ja tez nie jadlam rogali :)

Josie my dzisiaj sprobujemy warzywka ale to dopiero na probe wiec jak zaczniemy jesc wieksze porcje to odp na pytanie :) po deserkach czasami ma kwasna mine ze jak to juz koniec ?

Muńka tak jak Aylin pisze jedna na jeden miesiac druga na drugi a jak bedziesz chciala jeszcze cos kupic w listopadzie to moze maz zapomni ze juz kupowalas bo to bylo w pazdzierniku :p

Polaa oby jednak nic nie lapnelo :)

Zaza Twoj Belzi to jednak jest maly urwis :D 6 minut :D marzenie :p

Pamka gadaj z niania bo to nie jest smieszne przeciez nie bedziecie nosic caly czas malego jak ona sobie pojdzie

Agaundpestka niezla godzina jak na wstawanie :D

Mlodak a ja zawsze tak jak Ty :p deserek ok 10/11 a obiadek bedzie o 16, mam nadzieje ze to nie za pozno jakby cos tam sie pojawialo ... co najwyzej nocka nieprzespana :p i jesli chodzi o to ze zjada widocznie potrzebuje, normalnie powinien jesc 5 porcji mleka a jedna zastepujesz wlasnie obiadkiem czyli on sobie jeden wielgachny obiadek robi :p zwykla zupka i na deser mleeeesio :D

MsMickey ja tez sie jeszcze nie przemoglam do kapieli choc jesli chodzi o wychodzenie to u mnie mlodego by pewnie maz wzial do oporzadzenia\

Gkvip jesli masz mozliwosc o 12 lepiej o 12 bo wtedy zauwazysz jesli cos by sie dzialo :) super masz nocki :)

Jak ja się kąpię sama z małym to szykuje sobie przewijak na pralce, pierw biorę prysznic, potem leję wode z małego płynem do kąpieli i idę go rozbierać :) wchodzimy razem do wanny:) a po kąpieli wychodzimy kładę go na przewijak narzucam na siebie szlafrok i się nim zajmuję :)

Aga no u mnie podobnie tyle, że przewijak jest na łóżeczku Gosi w pokoju obok łazienki. Też myslała, o szlafroku, ale było mi ciepło bez więc na nagusa oporządzałam Gochę.

Oficjalnie ogłaszam koniec ery z problemem dostępu do neta - nastąpiła aktywacja orange na laptopa:):):):):):)
Ależ mi ulzyło - dosłownie jakbym kontakt ze światem porządny odzyskała:) tylko kto mi dziecko na spacer wyprowadzi...;)
jeszcze jak dziś zacznie działać enka...

Ja tez planowałam, że by mój Pe odebrał Gosię ode mnie, tyle, że takie fajne pomysły na urozmaicenie wieczoru przychodzą, gdy go nie ma... więc na razie 2 razy;) no ale będziemy częściej bo Pe mówił, że też chce zobaczyć. No nie wątpię;)
Gatki na tyłek i do wody:)

Doorsi na esce rock - to lubię:)

Gocha już drzemie to jej czas tak pomiędzy 10 a 11 musi strzelić drzemala. Chciałam ja przetrzymać to miała takie malutkie oczka... no ale zaczęła marudzić więc stwierdziłam, że na raz wystarczy i przystawiłam do cycusia - 2 minuty i spała:)

Nie pomoge z jedzeniem, bo jeszcze nie dokarmiam.

......Mlodak a ja zawsze tak jak Ty :p deserek ok 10/11 a obiadek bedzie o 16, mam nadzieje ze to nie za pozno jakby cos tam sie pojawialo ... co najwyzej nocka nieprzespana :p i jesli chodzi o to ze zjada widocznie potrzebuje, normalnie powinien jesc 5 porcji mleka a jedna zastepujesz wlasnie obiadkiem czyli on sobie jeden wielgachny obiadek robi :p zwykla zupka i na deser mleeeesio :D
............................

5 porcji mleka? To ja już zupełnie nic nie rozumiem. Na rozpisce bebika którym karmię jest info, że teraz ma zjadać ogólnie 5 posiłków po 180ml, ale te 5 porcji to 4 mleka a 5 to warzywka i owoce razem liczone.

No i zresztą pomiedzy posiłkami powinny być 4 godziny przerw - u nas to sie sprawdza idealnie bo jak podam mleko czesciej to chluśnie jak nic, nawet z nutritonem. Po zupce i owocach nie ulewa.....
No i gdybym chciała te przerwy zachowac i dawac 5 porcji mleka to musiałabym mu robic pobudki o 6 (a sam wstaje ok 8) a spac go kłasc o 22.

Jestem zdezorientowana.....

my po kontroli bioderek - wsio OK :) pan doktor powiedział, że "strzelające" stawy mogą być dziedziczne, a więc ja jestem winowajcą tego stanu u mojego Belzebubka :-D

basenu wam strasznie zazdroszczę, dopóki nie pozbędziemy się tych najprawdopodobniej alergicznych wysypek, a w najgorszym wypadku atopowych to nici z publicznej kąpieli :(

edit: jaki ten świat mały!!! co nie Mooni? ;-)

Mlodak no wlasdnie o tym mowie :) gdybys nie dawala zupki to niby powinno byc 5xmleko, ale wlasnie ten jeden raz zastepujesz :) i teraz tak jakby je prawidlowo 1x zupka/obiadek i 4x mleko :) czyli 5 posilkow ... unormowal sobie to troche inaczej bo w jednym posilku je i zupke/obiadek i mleko zamiast jesc oddzielnie
u naszastappimy jedno mleko o 16 bo potem ma tylko 3 h przerwy i to by nas urzadzalo :) bo to jedna z naajkrotszych przerw w jedzeniu

Zazasuper ze bioderka zdrowe :)

Ostatnia edycja:
witam :-)

Tak tak Zaza świat jest mały, no ale miło było Cię spotkać i poznać :-) Sergiuszek przesympatyczny chłopczyk i wcale nie taki Belzebub przynajmniej w towarzystwie :-) W ogóle fajnie było się spotkać i z kimś pogadać :-) Ta Pani z drugim Szymonkiem też przesympatyczna :-)

My też po kontroli bioderek i wszystko ok.

Nockę zaliczamy do nie najlepszych, ale też nie najgorszych. Musiałam przygarnąć małego Szymona bo u siebie to spać mu się nie chciało, mama przytuliła i Szymon spał a mama nie bardzo bo z moim dzieckiem wyspać się nie da. To Cię walnie, to Cię kopnie normalnie jakby ADHD miało :-)

A co do posiłków to mój je 4* butla i do tego jakiś obiadek, deserki chcemy oczywiście wprowadzić, ale nie bardzo umiemy wyczuć moment, może dzisiaj się zmobilizujemy.

reklama
Tak tak Zaza świat jest mały, no ale miło było Cię spotkać i poznać :-) Sergiuszek przesympatyczny chłopczyk i wcale nie taki Belzebub przynajmniej w towarzystwie :-) W ogóle fajnie było się spotkać i z kimś pogadać :-) Ta Pani z drugim Szymonkiem też przesympatyczna :-)
mnie również było miło :) niech sobie dziewczyny z Warszawy nie myślą, że tylko one się mogą spotykać, a co! :)

Do góry