reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

/

wiecie co u mnie znow akcja z rykiem byla, godzine to trwalo, podkurczal nogi, dalismy mu bobotic i jakos zasnal. juz mu jablka nie daje wiecej, teraz jestem pewna ze to od tego :no: z deserkow zostana mu sliwki i gruszki. no i morele kupilam ale cos sie boje dawac

PS nawet mi nie mowcie o rogalach marcinskich, ja jestem z poznania i je kocham!!!! ale chrzciny mamy 11 listopada wiec mam nadzieje ze rogale beda glownym deserem :-)
U nas też była jazda na wieczór, ale powód nieznany :no:

A kiedy Ty mu dajesz te deserki? Między karmieniami? I warzywka/obiadki osobno?

A rogale jak dla mnie szału nie robią :sorry2:

reklama
Hmm nie pamiętam co komu ale:

- karmię UU i nie dopajam. Ja chce jej się cyca to sama woła.
- oballa takiego Oball-brokatowy-10cm_Kids-II,images_big,31,OB81005_ROZOWA.jpgkupiłam u koleżanki w sklepie zabawkowym. W ogóle ostatnio robię zakupy zabawkowe na telefon - i mi przywozi a na dodatek liczy po kosztach. Młoda na zmianę pochłania żyrafkę i oballa. Żyrafka smaczniejsza ale z tym zasypia.

- okresu nie dostałam ale ja na tabletkach wiec moze dlatego??

Od wczoraj przerobiłam 3 dynie. 2xpo 3 kg. i jedna 6 kg. Jeszcze dzem będę robić ale na razie dynia chłonie smaki jakimi ma przejść. Zaszalałam. Ale mam wrazenie ze i tak za mało mam tej dyni :)

Jutro mam taką masę spraw do załatwienia ze nie wiem czy się wyrobie. Masakra jakaś.

Aaaa słyszałam skądś ze podobno dania w słoiczkach babydream produkuje hipp. Ale czy to prawda??? Wiecie cos na ten temat?

Aylin - fajna ta piłeczka, dziś ją w sklepie oglądałam:-)

Ja mogę dojechać na basen gdzie bądź :-) tylko pytanie, czy na którymś z nich nie wymagają czepków, bo jeśli tak to trzeba podobno jeszcze w domu dzieciaki pzryzwyczajać do widoku mamy w czepku, bo dziecko nie przyzwyczajone to na basenie zdarzają się meeeeega afery, bo maluchy nie rozpoznają rodziców :-D tak właśnie było jak mały pierwszy raz zobaczył mnie z turbanem na głowie po umyciu włosów :-D a teraz (po x razach) luz i olewka.

na Potockiej nie wymagali czepków, ale byłam tam dawno. Na Warszawiance też nie wymagają. Na Kabatach raczej trzeba, w Skalarze chyba też. Co do przyzwyczajenia się do mamy w czepku, to faktycznie prawda:-) a jeśli nie uda Ci się wziąćgo do wanny to nic nie szkodzi i tak pierwsze wejście to jest takie "oswajanie z wodą".

Ja też mogę wszędzie dojechać.

Muńka - fajna i dobrze dziecku się ją trzyma.

A w sprawie rogali - uwierzycie ze ja go nigdy nie jadłam???? Więc nie wiem czy jest się czym zachwycac....

macku ja daje sloiczek warzywny kolo poludnia, pozniej spacer i jak wrocimy to deser, pol sloiczka. ale zazwyczaj jest juz tak glodny ze po deserku dopija jeszcze mleko. niby deser powinien byc miedzy posilkami ale jakos nie moge utrafic nigdy :confused:

a zdarza mi sie tez tak ze sie nie naje calym sloiczkiem warzywka... i jest irytacja jak sie skonczy... wasze tez tak maja?

Muńka - fajna i dobrze dziecku się ją trzyma.

A w sprawie rogali - uwierzycie ze ja go nigdy nie jadłam???? Więc nie wiem czy jest się czym zachwycac....

chciałam ją kupić, ale chcę też zamówić żyrafkę i jak mąż zobaczy, że ja znów tyle zabawek kupuje, to mnie z nimi wyniesie:-D:-D

A co do rogali, to smak oczywiście jest sprawą indywidualną, ale jak dla mnie niebo w gębie;-)

Dziewczyny karmiące UU, dopajacie dzieciaczki???
ja nie dopajam ewentualnie jako deser zamiast słoiczka daję soczek

moja Kropka też uwielbia oballa a kupiliśmy w smyku

Maćku deserek (owoce/sok) podaje się pomiędzy posiłkami dodatkowo a warzywa/zupkę jako posiłek (ale dopiero jak już zjada cały słoiczek bo jak nie to dokarmiać piersią)

macku ja daje sloiczek warzywny kolo poludnia, pozniej spacer i jak wrocimy to deser, pol sloiczka. ale zazwyczaj jest juz tak glodny ze po deserku dopija jeszcze mleko. niby deser powinien byc miedzy posilkami ale jakos nie moge utrafic nigdy :confused:

a zdarza mi sie tez tak ze sie nie naje calym sloiczkiem warzywka... i jest irytacja jak sie skonczy... wasze tez tak maja?

Ja co prawda dopiero zaczynam przygodę z rozszerzaniem diety i daję po kilka łyżeczek dyni, ale po tym zawsze dostaje jeszcze mleko. I mała sporo tego mleka jeszcze wypija. Gdzieś wyczytałam, żeby tak robić...

reklama
My mamy takiego oballa jeszcze dodatkowo z piłeczką grzechotką w środku:
Piłka grzechotka gryzak Oball z kulką 15 cm (2723422325) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To jak z tym basenem? Przyszły tydzień? Ale w co ja się ubiorę :-:)zawstydzona/y: cellulit na udach masakryczny...może piankę? :baffled:

Aylin, no to musisz spróbować! Są bardzo sycące.
Można zamówić dostawę rogali kurierem ;))) - Oferta : Rogale Marcińskie, rogale świętomarcińskie

Iwon, cieszę się, że pomogłam. Wydaje mi się, że to przez ząbki.

Ostatnia edycja:
Do góry