reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jasiek przewraca sie z plecow na brzuch !!!! z brzucha na plecy nadal mu nie wychodzi i sie wkurza :)

Gratulacje :-)

a ja się chcę pochwalić - mąż wygrał w Esce Rock bilety na Rocktoberfest Party !!! :D:D:D Już 3 rok pod rząd :D Hura hura :D

Fajnie, fajnie :) My planujemy nieśmiało pierwsze wyjście do kina w listopadzie na Sagę Zmierzch :-p Mam nadzieję, że babcia się zgodzi zająć Julkiem i poradzi sobie, bo ostatnio jak był u niej, to dał takiego czadu, że fiu fiu :sorry2:

A moja mała w końcu główkę podnosi leżąc na brzuszku, bo długo nie chciała tego robić.

Gratuluję sukcesu ;-)

MOja po kaszce na moim mleku (100 -150 ml - róznie wciąga) przesypia 6-7 h. Na razie podawalam po kąpieli (21.30) ale jutro spróbuje nakarmić cyckiem a jak się koło północy obudzi to podac kaszkę. A dlatego jutro ze mąż wyjeżdza i mam czas na eksperymenty :)

Mój teraz po cycku o 19 przesypia 5 godzin, ale potem od 24 się zaczyna "nocna impreza" ;)
Z Kornelem robiłam tak, że dawałam mu normalne mleko o 20, a o 23.30 karmiłam (czasem na śpiocha nawet jak się nie budził) mlekiem z kaszką i spał wtedy ładnie do 5,6.

No, ale nie daje mi to wcale gwarancji, że z moim drugim bąblem będzie tak samo - już mi nie raz pokazał, że ma w nosie konwenanse ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka

Iwon - ja mam w domu 10 różnych smoczków !!! I co i nic. Za cholerę nie chce chwycić :crazy: A ma wielką potrzebę ssania i dlatego przy każdym usypianiu jest płacz. Teraz wkłada już sobie rączki do buzi i boję się że zacznie ssać kciuka:no: Dziś przed spaniem też próbowałam dać smoka i porażka- jescze bardziej się wściekała niż przed.
No cóż jedni muszą oduczać, a jedni się modlą aby dziecko chwyciło :-(

Atinka a próbowałaś może smoka z lateksu? Moja silikonowych nie chciała a lateksowy od razu chwyciła, spróbuj a nóż widelec załapie ;-)

U nas też nastał okres marudzenia i w dodatku nie jedzenia z cyca :crazy:. Jak 2 tyg temu miałam zastój to od tamtej pory zaczełam o 4 nad ranem karmić ją z jedengo cyca a drugiego odciągałam i po zjedzeniu moich cyców wieczorem dodatkowo dawałam jej jeszcze to moje ściągnięte ale wiadomo z butli i teraz cwaniara drze się wygina macha rączkami i nie chce mi chwycić cyca a wiem że głodna no i takim sposobem mamy co chwila histerię że ho ho :dry:

Iwon, gratuluję sukcesu smoczkowego ;-) oby tak dalej! u nas też smoczek generalnie nieakceptowany, ale zdarzają sie przebłyski co jakiś czas ;-)

Bąblik, zdrówka!

Josie i Rysica, gratulacje!

Katrina, fajnie, że Kubuś tak wytrzymuje w leżaczku! Piotrusiowi niestety wszystko się nudzi po chwili i trzeba zmieniać anturaż...

Kasienka, dzięki...tylko problem w tym, że mały nie daje się odłożyć bo ryk...usypianie na rączkach i już...więc jak bym go odłożyłam i włączylabym odkurzacz lub szum z iphone'a to on i tak nie zwróciłby uwagi bo byłyby już spazmy. oczywiście jak już spi to mogę odpalic odkurzacz i wtedy wszystko ok. nawet chyba dłuzej spi, ale samo zasypianie przy szumie chyba niewykonalne....

W desperacji puszczam małemu co jakiś czas świnkę peppę po ang. Mam wtedy 5min spokoju...ale dziś przyjaciólka poleciła mi baby einstein ;-);-);-) no po prostu rewelacja! Mamy starszych dzieci pewnie to znają ;-) też chyba będę wykorzystywac w celu uzyskania 10 minut wolności ;-)
Baby Einstein - Baby MacDonald: A Day on the Farm (part 1 of 2) - YouTube
Puściłam małemu kawałek i wpatrzony ;-) wiem, ze to głupie, że mały pewnie za mały na tv, ale ja czasem naprawdę nie mam siły...

Uciekam robić obiad - dziś spagetti bolognese :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :)

u nas po staremu. Ja walczę z rozpakowywaniem toreb, a Gabi grzecznie się temu przygląda. Najgorsze jest to, że jak już tyle wywiozę z domu to przy rozpakowywaniu wywalam wszystko z szaf i robię porządek, więc ciągle nie widać postępów. Dziś jeszcze wyciągnęłam już zimowe buty, żeby je umyć i oddać do szewca, kurtkę chciałabym wyprać, no więc tak siedzimy sobie w tym bałaganie.

Hej,
To po co Ci to? Wracaj tutaj ;)

Ale ja nie uciekłam:-) fakt, że tutaj jest zawsze więcej do nadrobienia, ale nie zrezygnowałabym z forum na rzecz FB, choć i tam zaglądam. Po prostu tutaj jak wsio przeczytam to nie mam czasu czasem odpisać, a na FB jest przeważnie mniej.
Na telefonie nie instalowałam sobie ostatnio ani BB ani FB, bo stwierdziłam, że chociaż poza domem nie będę sie uzależniać od internetu:-)

A czy nie wiecie czasem czy można brać Rutinoscorbin przy karmieniu UU ?

mi ostatnio lekarka zaleciła, ale wcześniej zajrzała do tajemnej księgi leków:-)

Rysica Iwon Josie gratuluję!!!

Hatszept może spróbuj jak my łóżeczka na kółkach, może twój m da radę dorobić, u nas odkąd wpadliśmy na pomysł, żeby "jeździć" łóżeczkiem to mamy high-life, małego nawet jak płaczącego włożę, to pojeżdże trochę tą sroną gdzie ma główkę i się uspokaja a potem zasypia

a ja tylko chciałam nadmienic ze zrobiłam w końcu suwaczki i avaterek i nikt mi nie powie że jestem niewidzialna ;)
:-D

a ja tylko chciałam nadmienic ze zrobiłam w końcu suwaczki i avaterek i nikt mi nie powie że jestem niewidzialna ;)

A jakie ładne to wszystko - jeszcze pachnie świeżością :-D:-D:-D

Rysica Iwon Josie gratuluję!!!

Hatszept może spróbuj jak my łóżeczka na kółkach, może twój m da radę dorobić, u nas odkąd wpadliśmy na pomysł, żeby "jeździć" łóżeczkiem to mamy high-life, małego nawet jak płaczącego włożę, to pojeżdże trochę tą sroną gdzie ma główkę i się uspokaja a potem zasypia

Dziękuję ;)

Ale sprytne ;]

A moja zasnęła o 18:20 - po godzinie marudzenia... Zaraz ją budzę na kąpanie! ;P

I przymierzyłam ją do spacerówki - fotki wkleję jak już ją wykąpię ;)

Edek - hahahahaha zdążyłam kliknąć wyślij jak się sama obudziła ;P Wie kiedy kąpiel ;) z zegarkiem w ręku - kąpiel za minutę ;P

Hatszept a moze wlaczyc szum jak jeszcze jest na rekach i wtedy odlozyc i delikatnie kolysac ... my tak wlasnie zaczynalismy

Delwer no to mamy Cie :p

Rysica chwila moment i tez bedzie nasz tez ostatnio sie przymierzal i juz z pare razy sie przewrocil ale jak sie nie moze dzwignac czasami to taki zly ze hej :D

No, dzisiaj byłą próba ze spacerówką - ale jest jeszcze zdecydowanie za wcześnie :-D topi się w niej!!! Niestety fotki z telefonu, bo aparat pożyczyłam Bratu bo jedzie do Japonii, a drugi się ładował...
i tak....
gondola (styknie jeszcze na jakieś 2 m-ce pewnie ;) ):
DSC_0982.JPG
spacerówka się bardzo podobała i była strasznie ciekawska, ale topi się w niej jeszcze ;P
DSC_1003.JPGDSC_1006.JPG
tu spacerówka z ciepłym śpiworkiem na polarze
DSC_1015.jpg
no to możemy zaśpiewać "My się zimy nie boimy" ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry