reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej dziewczynki. skrobnę co nieco bo o nie zapomnicie. nie mam czasu czytać wszystkiego,, faktycznie częściej jestem na fb ale przyznam, ze bb jest bardziej czytelne...i więcej tu do czytania. nie nadrabiam :no:
u mnie tez trochę choroba panuje- mnie gardło i kaszel nie puszcza, Marysia też katarek i kaszelek- odciagamy, nasivinem psikamy i smarujemy mazidłem.
wczoraj tez marudna była- ni spać ni jesć nie chciała...a Zuza wariowała- skakała po parapecie, na spacerze mi uciekała- no zwariować można. a w przedszkolu grzeczniutka, panie ją chwalą. tylko matce w kosć daje nieźle. nie moge jej od pieluch odzwyczaić- na wakacjach juz prawie ogłosiłam sukces a teraz porażka- w domu na kibelek usiaść nie chce, wyrywa się. u babci- sika, w przedszkolu też (dzisiaj jej nawet majeczki dałam, jak chca niech ją uczą, ja już nie mam siły).
na razie spadam. teść zajechał

reklama
Iwon - ja mam w domu 10 różnych smoczków !!! I co i nic. Za cholerę nie chce chwycić :crazy: A ma wielką potrzebę ssania i dlatego przy każdym usypianiu jest płacz. Teraz wkłada już sobie rączki do buzi i boję się że zacznie ssać kciuka:no: Dziś przed spaniem też próbowałam dać smoka i porażka- jescze bardziej się wściekała niż przed.
No cóż jedni muszą oduczać, a jedni się modlą aby dziecko chwyciło :-(

witajcie

hatszept - na prawdę Kuba nie śpi w dzień, tylko drzemie, jedynie co, to na spacerze śpi i to potrafi nawet ze 2 godzinki. Dlatego też jak tylko jest względna pogoda, to spacerujemy. Ale za to nocki są w porządku, więc nie narzekam. W dzień ja na ogół spędzam czas w kuchni, a mały ze mną w leżaczku - bujaczku i gada z mamą, przygląda się, potem kimnie na 15 min. i znów pogada, zje coś, itd.

a ja się chcę pochwalić - mąż wygrał w Esce Rock bilety na Rocktoberfest Party !!! :D:D:D Już 3 rok pod rząd :D Hura hura :D
6 listopada moi rodzice zostają z dzieciarnią a my się jedziemy BAWIĆ!!!
Jeszcze musimy bratu mojemu bilet wygrać, żebyśmy się mogli się z załogą Eski Rock piwka napić ;) i żeby miał nas kto odwieźć ;) bo brat zawsze abstynent ;)

Bry!

A moja mała w końcu główkę podnosi leżąc na brzuszku, bo długo nie chciała tego robić. I widać, że jej się to podoba :tak: Ale przewracać się jeszcze nie umie - od dwóch dni próbujhe, wygina się mocno i wtedy jej pomagam ;-) Ale się cieszy :-D
a ja się chcę pochwalić - mąż wygrał w Esce Rock bilety na Rocktoberfest Party !!! :D:D:D Już 3 rok pod rząd :D Hura hura :D
6 listopada moi rodzice zostają z dzieciarnią a my się jedziemy BAWIĆ!!!
Jeszcze musimy bratu mojemu bilet wygrać, żebyśmy się mogli się z załogą Eski Rock piwka napić ;) i żeby miał nas kto odwieźć ;) bo brat zawsze abstynent ;)
Gartki! Ma facet farta! :tak:
A czy nie wiecie czasem czy można brać Rutinoscorbin przy karmieniu UU ?
Można. :tak: Wczoraj właśnie byłam u lekarza i przepisał mi calcium, rutinoscorbin i septolete.

Macku -moja za to sie przewrócila i to tak ze rąbnela główką w szczebelki łóżeczka. Biedactwo az się zachodziła płacząc.

Hej,

Ja za jakieś 2 -4 tyg. jak wprowadzę małemu kaszkę i warzywka, zacznę oduczać go nocnego jedzenia. Po pierwsze na noc wprowadzę mleko z kaszką (karmienie o 23,24), po drugie jak się obudzi na karmienie o 2.30, podam mu herbatkę. I tak przez kilka dni.

MOja po kaszce na moim mleku (100 -150 ml - róznie wciąga) przesypia 6-7 h. Na razie podawalam po kąpieli (21.30) ale jutro spróbuje nakarmić cyckiem a jak się koło północy obudzi to podac kaszkę. A dlatego jutro ze mąż wyjeżdza i mam czas na eksperymenty :)

reklama
Witam nowa mamusie :)

u nas tez zaczyna sie ... maaaaaarudzenie ... ciekawe co bedzie pozniej... w nocy na SZCZESCIE jeszcze spi chodz dzisiaj o 4 cos jeczal i musialam smoka dac

hatszept a probowalas zasypiania z szumem ?? moj w dzien tak zasypia bo latwiej mu sie wylaczyc... na noc tez tak zasypial ale teraz juz jest bez ... no i zasypia po butli i kolysance w ciagu paru minut sam w lozeczku

Do góry