Ruda, Aylin ja też należę do uwielbiających gotować
Kasieńka my nie zabieramy małego do marketów nie z powodu obawy przed zarazkami, tylko dlatego że tam jest mega hałas, chaos i bałam się że dla dziecka to zbyt wiele bodźców. Bo na przykład po wizycie gości u nas, kiedy mieliśmy rocznicę, był bardzo rozregulowany i marudny. No ale teraz faktycznie kiedy ma już prawie 4 m-ce możemy spróbować
Rysica napisz na jakiej diecie jesteś? Ja też chcę, ja też! ;-) I właśnie o taką zbilansowaną i nie przesadzoną mi chodzi, bo karmię.
Zaza nooo, butelka jest w porzo ;-) Zwłaszcza, że mąż nie może się już wtedy wymigać od karmienia. Dlatego z utęsknieniem czekam na te czasy, kiedy mały zacznie jeść "normalne" posiłki
Kifsi gratuluję ząbka
Kasia.natka świetna ta huśtawka! Qrcze my z M. już jakiś czas temu stwierdziliśmy, że teraz kupilibyśmy małemu kołyskę albo właśnie taki "automatyczny" bujak. Niestety dałam się zwieść obawom, że dziecko się przyzwyczai do bujania itp. Ostatecznie i tak jak był noworodkiem, to M. usypiał go w foteliku samochodowym, bo tylko takie bujanie pomagało mu zasnąć (poza piersią oczywiście ;-)). Teraz ma prawie 4 m-ce, a i tak samodzielnie nie zaśnie w ciągu dnia- tylko cyc albo delikatne lulanie jak leży na pleckach. A jak się go wsadzi do fotelika samoch. i podniesie to już w ogóle potrafi odlecieć w minutę.
Teraz to już pewnie za późno na kupowanie takiej huśtawki, bo dziecko coraz starsze i samodzielne, a ona raczej tania nie jest (na allegro nowa około 500-600 zł)
Aylin kusi mnie ta kaszka, kusi
Ale jeszcze poczekam 2 tyg. jak mały skończy 4 miechy
Młodak powodzenia w poszukiwaniu nowego kombinezonu. Na ile cm kupujesz?
Maćku rozkładasz się tak, jak ja
Zrób sobie następujący "zastrzyk" - ząbek czosnku roztarty z łyżeczką miodu, popity dużą ilością gorącej wody. I tak trzy razy dziennie. Do tego herbata z sokiem z malin i cytryną lub pigwą, przepłukiwanie gardła szałwią i kąpiel z dodatkiem olejku lawendowego. Na gorączkę paracetamol lub apap do 3 razy na dobę.
Delwer powodzenia na szczepieniu, będzie dobrze, to tylko chwilka
Katrina dużo wytrwałości w ząbkowaniu!