reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Wiecie co - dzisiaj UDAŁO mi się idealnie uchwycić kolor oczy Moniki ;P No i powiedzcie mi JAKIE one są? Niezwykłe, to fakt, tak jakby jasno-bursztynowe w środku a na zewnątrz szare... a jakie będą?? Zielone??
Czyj maluszek ma jeszcze takie oczy??

Ch.olera wie :-D:-p Rysica na pewno piękne będą :blink:;-)

Jeszcze jedno czy oprócz 3 Julków są jakieś powtarzające się imiona naszych dzieciaczków na forum?

Dokładnie kilka dni temu zastanawiałam się nad tym samym :tak: Mamy więcej niż jednego Antka, Jasia, Szymka, Kubusia, Tomka, Piotrusia, Igorka, Nikodema.

pewnie enfamil, ja czasami dokarmiam. Ma bardzo dobre opinie

Julek był dokarmiany tym mlekiem w szpitalu - jak mi go dawali do karmienia od razu czułam, że je pił, bo zapach był niefajny :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Ch.olera wie :-D:-p Rysica na pewno piękne będą :blink:;-)
hahahaha no dobre :D właśnie Ch.olera wie ;P No nic, pozostaje tylko czekać ;P Tylko to jest złośliwość losu bo ja do cierpliwych nie należę. Najlepsze, że co na nią spojrzałam, to myślałam "nieee, ona będzie miała jednak niebieskie" a po chwili "nieee no, oczywiście, ze brązowe" i co? i okazuje się, że chyba najpóźniej poznam kolor jej oczu, bo się nie może określić hehehe
edit : a jeszcze się może okazać, że ani niebieskie, ani brązowe tylko zielone albo jasno-piwne będzie miała hahaha
Dokładnie kilka dni temu zastanawiałam się nad tym samym :tak: Mamy więcej niż jednego Antka, Jasia, Szymka, Kubusia, Tomka, Piotrusia, Igorka, Nikodema.
To imiona dziewczynek się nie powtarzają??

Julek był dokarmiany tym mlekiem w szpitalu - jak mi go dawali do karmienia od razu czułam, że je pił, bo zapach był niefajny :baffled:

A które mleko modyfikowane ładnie pachnie? :-p:-D
My przeszliśmy na Gerber, tańsze a to samo co Nan Pro 1 i tak samo "pachnie" i "smakuje", znaczy tak samo śmierdzi i jest tak samo okropne ;P

Bylismy dzisiaj na 2 usg bioderek i mowia ze wszystko ok a mamy przyjechac za 8 tygodni na kolejne. O co chodzi? Czy Wy tez tyle razy musicie to robic? Zadnych zalecen ze niby szeroko nozki czy cos ale na kontrole mamy przyjechac. Robie to na nfz i nie mam kogo zapytac czy to normalne bo znajome prywatnie dzialaly i mialy po 1 usg i koniec. Zaczynam sie denerwowac ze jest cos nie halo ale nam tego nie mowia chociaz w ksiazeczce jest wpis "w normie".
my pierwsze badanie mieliśmy w 8tyg i kolejne kontrolne będziemy mieli w 18tyg, a niby też wsio ok...

W sumie jeden, bo od wczoraj wieczora, ale cieszę się i na to :) spędziłam z nim od 10misiąca życia do 7,5roku :) ale powiem Wam, ze strasznie mi przykro cały czas mi mówi jak mu smutno, ze brakuje mu mnie i u mnie tak fajnie, ze chciałby zostać :(

oj jak super!!!!!! ale rzeczywiście nieładnie (to mało powiedziane) z ich strony, że nie dali znać

To imiona dziewczynek się nie powtarzają??

Nie wiem, interesowały mnie tylko męskie :-p

A które mleko modyfikowane ładnie pachnie? :-p:-D
My przeszliśmy na Gerber, tańsze a to samo co Nan Pro 1 i tak samo "pachnie" i "smakuje", znaczy tak samo śmierdzi i jest tak samo okropne ;P

Wiesz co, nie wiem jak pachną inne mleka, bo my mamy w domu awaryjnie bebilon i wg mnie ono jest całkiem "normalne", pachnie zupełnie inaczej, niż ten enfamil ze szpitala. Ale może to kwestia gustu i upodobań :)

Dzisiaj mlody obudził się o 6.15 jak chłopaki szykowali się do pracy/szkoły. No i nie chciało mi się iść dalej w kimono, chociaż spałam chyba z 5 h.
Plan dnia zapowiada się fajnie, bo:
- obiad mam już ugotowany
- chałupa ogarnięta
- pranie zrobione

więc dzisiaj spacer i luz :cool2: Chyba, że się ulituję nad tą stertą prasowania :rolleyes2:

- chałupa ogarnięta
- pranie zrobione

więc dzisiaj spacer i luz :cool2: Chyba, że się ulituję nad tą stertą prasowania :rolleyes2:
u mnie przeciwnie. Chłopaków nie ma, nie musze gotować. Ale dopadło mnie przeziębienie, juz wczoraj gardło bolało i nie mam siły na nic, marzę by się zdrzemnąć, a mała nie może, jęczy, wypluwa smoka, ale trze oczy:-(.
Czy wy przepajacie swoje dzieci? Ja przyzwyczaiłam moją i teraz cięzko jej zasnać bez ciepłej herbatki...

Cześć Dziewczyny,
qrcze dopadło mnie przeziębienie i to na własne życzenie:mad: wpół rozpuszczony sorbet pity prosto z lodówki... :mad:
gardło mnie boli całą prawa strona twarzy... masakra.
Wczoraj plukalam wodą z solą. Poradzcie co mogę wziąć przy kamieniu uu plis...

Dziewczyny co podajecie swoim dzieciakom na przeziebienie?

Mój na szczęście jeszcze nie był przeziębiony, w domu mam tylko paracetamol w czopkach jakby co no i do noska fridę wodę morską

Klusia
ja nie przepajam bo mój nie chce pić, pije bardzo mało.

MsMickey ja jak jeszcze karmiłam i bolało mnie gardło brałam tantum verde w tabletkach szybko pomogło.

Klusia, nie przepajam Piotrusia, bo on głównie na uu (+ ewent. do 100-150 ml mm, ale nie zawsze). Jak nie robił nam kupek przez kilka dni to podaliśmy herbatkę koperkową babydream z rossmana. Jedynie to.

Iwon, fajnie, że względny luz dziś :-) oby pogoda dopisała...u nas teraz 13stop. i pochmurno, mam nadzieję, że się ciut ociepli. Mnie czeka dziś standardowo odkurzanie (moje kłaki walają się po podłodze, wiec muszę codziennie odkurzać) i może zmycie podłóg na mokro (robię to 2-3 razy w tygodniu). Prasowanie odpada, bo w ogóle nie prasuję :-)

Mały padł wczoraj o 21.00...spał do 3.30, później pobudka po 5.00 i śpi do teraz...:szok: ja już nie wiem od czego zależy, czy on ładnie śpi, czy nie...zdążyłam zjeść śniadanie, wypić herbatkę, przejrzeć wyborczą, umyć włosy, umalować się i dorwałam się do forum...ale fajnie...:-)

Dzięki dziewczyny za te namiary na odżywki do włosów...zacznę chyba od waxa.

Viola, dzięki też za info o tym płynie do kąpieli rossmana. Mam podobny, ale na szczęście to nie ten.

Anja, nie doradzę a propos przeziębienia, bo na razie Piotrusiowi (dzięki Bogu!!!) nic oprócz kataru nie było...nakrapiałam soli fizjologicznej do noska i odciągałam fridą i przeszło :tak:

Planuję wrócić do pracy tuż przed świętami i w związku z tym widzimy się jutro z potencjalną opiekunką z polecenia...podobno fantastyczna osoba, ale musiałaby zrezygnować dla nas z opieki nad innymi dziecmi...zobaczymy jak będzie, ale super byłoby, gdybyśmy znaleźli już odpowiednią osobę...kamień spadłby mi z serca...

Uciekam, bo chyba mały zaczyna kwękać...

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica u mnie podobnie z tymi oczami, juz jakies 2 miesiace temu mu pojasnialy i zaczelo mu takie brazowe nachodzic i myslalam ze beda brazowe, a one nadal takie nie wiadomo co :rofl2: ja mam ciemny braz a maz ma takie szaro-zielone. Jak mi sie uda zrobic fotke to wstawie. Acha no i stope musze wkleic tez, troszke sie poschizowalam jak poczytalam fejsa, bo w sumie moj tez nie ma plaskostopia, od poczatku ma taka wyprofilowana stopke...
Ooo to jak się uda to zrób mu fotkę :D Ciekawa jestem :D
Nie wiem, interesowały mnie tylko męskie :-p
aha... hahahahaha :-D
Wiesz co, nie wiem jak pachną inne mleka, bo my mamy w domu awaryjnie bebilon i wg mnie ono jest całkiem "normalne", pachnie zupełnie inaczej, niż ten enfamil ze szpitala. Ale może to kwestia gustu i upodobań :)
To może faktycznie ten emfamil bardziej śmierdzi, bo dla mnie bebilon też śmierdział :p
Dzisiaj mlody obudził się o 6.15 jak chłopaki szykowali się do pracy/szkoły. No i nie chciało mi się iść dalej w kimono, chociaż spałam chyba z 5 h.
- chałupa ogarnięta
- pranie zrobione

Ja nakarmiłam Monikę i będę pić kawusię ;) SZYMEK JESZCZE ŚPI :szok: Monika najedzona gada do karuzelki....
u mnie przeciwnie. Chłopaków nie ma, nie musze gotować. Ale dopadło mnie przeziębienie, juz wczoraj gardło bolało i nie mam siły na nic, marzę by się zdrzemnąć, a mała nie może, jęczy, wypluwa smoka, ale trze oczy:-(.
Czy wy przepajacie swoje dzieci? Ja przyzwyczaiłam moją i teraz cięzko jej zasnać bez ciepłej herbatki...
no ja własnie niby miałam przepajać, ale to nie wychodzi, bo jak dam jej się napić, to co chwila ma czkawkę i jej się odbija, a potem potrafi ulać mleczka, jakby jej to picie za dużo miejsca w brzuszku zajmowało..........
Cześć Dziewczyny,
qrcze dopadło mnie przeziębienie i to na własne życzenie:mad: wpół rozpuszczony sorbet pity prosto z lodówki... :mad:
gardło mnie boli całą prawa strona twarzy... masakra.
Wczoraj plukalam wodą z solą. Poradzcie co mogę wziąć przy kamieniu uu plis...
Mi to wygląda na anginę........ a tu tylko antybiotyk, więc radzę Ci pójść do lekarza, żeby zobaczył gardło :)

Czy był tu temat o matach edukacyjnych????

Do góry