reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Addiena ja też zamówiłam ten pakiet co Ty i dostałam tak samo, łyżeczkę i ulotki.:baffled: a to ktoś dostał słoiczki??

Sicilpol wszystkiego najlepszego dla Julcia :-) Już pół roku chłopina ma, ale ten czas leci :szok:

ja dostalam słoiczek i kupony w tym kupon za 1 gros kolejna paczka. Tylko nie pamietam co zaznaczyłam

reklama
Aylin Waris dzięki za info, ale i tak to trochę głupie, że nie wysyłają 1...

Iwon i jak usypiasz małego? u nas czasem "wystarczy" odłożyć małego do łóżeczka, potem rozpłakanego uspokoić na rękach lekko się kołysząc i tak w kółko, aż odłożony się nie rozryczy i zaśnie:dry:
czasami wystarczy jak poodkurza mieszkanie hehe
ale zdarza się, że trzeba go po prostu bujać, bo w taką histerię wpadnie:baffled:

P.s. chyba wiem czemu pediatra kazała najpierw podać butlę z MM a potem pierś - to mleko śmierdzi jak pasza dla świń (słowa mojego D):-D a że się pani dr nie posłuchałam to dałam najpierw cyca i butli nie chciał:-)

juz wiem o co chodzi. Hipp rozsyla lyzeczki i ulotki, a jakas wspolpracujaca firma losowo sloiczki i kupony, czyli nie wszystkie dostana:(

dziewczyny- a czy waszym dzieciaczkom tez wypadaja wlosy? Na prześcieradle sa same kudelki malej :(( buuuu, a miala doslownie czapke z wlosow jak byla mala, a teraz przecierka jak nic ;(

Addiena moja Amelka też sobie rwie włoski jak je to musi sobie tak jakby "kręcić loczka" a później znajduję w rączce jej króciutkie włoski

Zaza w ciągu dnia czasem się zdarzy, że zaśnie sam po odłożeniu do łóżeczka. Najczęściej jednak zaczyna płakać, wtedy czekamy, aż sam się uspokoi. Jak zaczyna się rozkręcać i trwa to za długo, idziemy do niego i kładziemy na brzuszku. Jak się nie uspokoi w tej pozycji, to wtedy go przez chwile "lulamy" - wygląda to tak, że kładziemy rękę na jego pupie lub pleckach i delikatnie nim poruszamy. Wtedy zazwyczaj się uspokaja. W ostateczności daję mu cycka :sorry2:
Jednym słowem kombinacje alpejskie :-p

Addiena dzieciom w pewnym momencie wypadają włoski albo przecierają się i w to miejsce zaczynają rosnąć te "właściwe", także nie martw się :)

Ostatnia edycja:
Addiena to normalne że dzieciom włoski się wycierają :tak: nic się nie martw bo nawet jak łysa zostanie to urosną szybko nowe ;-)

co do naszych włosów to u mnie też masakra :-( trzeba to przetrwać

ja wciąż czekam na przesyłkę z hippa ale znając moje szczęście to też łyżeczkę dostanę ale za to nestle przysłało mi kaszkę mleczno-ryżową bananową :-)

Dziewczyny, dzieki za zyczenia, my dzis tez swietujemy ehhh jak sobie przypomne 11:34 i te nerwy :baffled:
Racja blizniaki Asi tez dzis maja pol roczku :tak: Serdeczne zyczenia!!! :)

Nastepna chyba Pamka z Julkiem?

Dzis grzdylek zaczal takze tzw tu prawidlowe svezzamento, czyli hmm mozna by to pzetlumaczyc odstawianie mleka? hmm nei wiem dokladnie, w kazdym badz razie pediatra zaczal ustalac juz mu menu, by powoli zastepowac mleczko stalymi pokarmami.
Do tej pory wcinal kleiki (i na wlasna reke mu dawalam owocki), teraz doszedl biszkopcik i jogurcik taki specjalny :tak:
Mam nadzieje, ze mu nie zaszkodzi, bede wprowadzac co 4dni a potem dojda warzywka i serek :tak:

No jednym slowem rosna nam te dzieciaczki :tak:

Plus maly prezencik dla mamy (oprocz tego ze jest dzis grzeczny hhhii) zaczal pelzac ;-). Przemieszczal sie juz przedtem, ale teraz zaczyna mu to coraz szybciej wychodzic :tak:

Iwon- dzieki, no ja niestety dzwigac musze, potem chodze pogieta :no:

Dziewczyny, ale macie fajnie z tymi gratisami :(

A jesli chodzi o wloski to polecam Merz Special na Wlosy- mnie juz dwa razy uratowal

reklama
juz wiem o co chodzi. Hipp rozsyla lyzeczki i ulotki, a jakas wspolpracujaca firma losowo sloiczki i kupony, czyli nie wszystkie dostana:(

dziewczyny- a czy waszym dzieciaczkom tez wypadaja wlosy? Na prześcieradle sa same kudelki malej :(( buuuu, a miala doslownie czapke z wlosow jak byla mala, a teraz przecierka jak nic ;(

Szymkowi się nie wytarły... Monice troszkę na skroniach ale już jej rosną takie gęściutkie "właściwe" włoski. Ale mają dopiero ok pół cm długości ;)

Wiecie co - dzisiaj UDAŁO mi się idealnie uchwycić kolor oczy Moniki ;P No i powiedzcie mi JAKIE one są? Niezwykłe, to fakt, tak jakby jasno-bursztynowe w środku a na zewnątrz szare... a jakie będą?? Zielone??
Czyj maluszek ma jeszcze takie oczy??

OCZKO 1.jpgOCZY 1.jpgDSC_0927.jpg

Do góry